icon

Strach o manželstvo: Ako riešiť krízu dôvery?

30. mar 2026

Ahojte, asi sa potrebujem len vyrozpravat, lebo som posledne dni uplne nanervy. S manzelom sme spolu 15 rokov. Zacali sme sa stretavat tesne po rozchode jeho ex s nim. Asi po 0.5roku sa zucastnil rozlucky so slobodou, kde bola aj jeho byvala. V tu noc sa obaja opili a ona u neho prespala - v byte, kde predtym spolu zili. Zatajil mi to, ale prisla som na to - hadka, rozchod (docasny nakoniec). Nemyslim si, ze sa spolu vyspali... lebo jeho ex sa v tom case chcela k nemu vratit, takze ked ma stretla, hned mi to vyhodila na oci, ale po mojej otazke, ci s nim spala, bola ticho. Nakoniec sme to s muzom (vtedy este priatelom) nejako ustali. Postupne sme si zariadili spolocny zivot, byvanie, rodinu... Vtedy sme mali okolo 25, teraz sme 40tnici. Nas zivot pocas nasledujucich rokov bol kludny, pracujeme obaja, starame sa o deti, domacnost, zahradu... Kazdy mame svojich kamaratov, chodime na rodinne dovolenky... Sex pravidelny da sa povedat, niekolkrat do mesiaca. Muz je workoholik, ale nikdy sa nezvykol zucastnovat akcii typu teambuilding, vianocny vecierok... Nebavilo ho to vraj. Bezne hadky mavame sem tam, ale nic podobne ani naznakom, ako na zaciatku s jeho ex.
No a teraz k mojmu problemu. Manzel nedavno menil pracu - stredny manazment. Ako "spravny" workoholik nadvazuje kontakty s roznymi ludmi napriec firmou, aby sa co najrychlejsie adaptoval..., co sa mu uz aj celkom podarilo. Predtym chodil z prace bez energie, teraz jej ma zrazu na rozdavanie. Rozprava mi o "novych" kolegoch, ale vela aj o kolegyniach, pricom casto spomina jednu konkretnu - rozpravala mu ako sa oni radi chodia zabavat z prace a on sa ma k nim pripojit... ako mu ona vie v praci pomoct, poprosila ho, ci jej vie nieco zohnat (mimopracovne)... tak som si ju pohladala na nete. Pekna baba, vekovo priblizne ako my, mozno trochu mladsia, vyzera ze slobodna, rada sa bavi, vyletuje... Moj manzel je atraktivny chlap - vzhladovo, majetkovo, postavenim... Ja si tiez o sebe myslim, ze som celkom atraktivna zena, ale povedzme si uprimne, po tych 15rokoch, sme upadli do urciteho stereotypu - aj v posteli aj v zivote aj ten nas vzhlad... A cuduj sa svet muz zostal otvoreny na teambuildingy, firemne akcie... A mne sa zrazu objavila scena s jeho ex. Niezeby som mu neverila, ale nas stereotyp, mozna kriza stredneho veku a atraktivna zenska, co sa rada bavi a nema co stratit, mi nedaju spat. Porozpravat sa s nim otvorene a spravit zo seba ziarlivu neistu manzelku (co ocividne som)? Nechat to tak a stresovat pri kazdej akcii, ktorej sa zucastni, ked teraz uz som nanervy len z toho, ze je s nou cely den v praci? "Riskovat", ze sa opije a zase spravi daku "hlupost"? Vtedy som to prekusla, teraz viem, ze najmensi preslap a skoncili sme. Prednedavnom som ho brala ako istotu, manzela, najlepsieho kamarata... Teraz sa bojim o nas.

Strana
z2
anonym_e4ce42
31. mar 2026

Ja som si všimla, že moj priateľ si po večeroch písal s kolegyňou, nie veľa, ani netajil že s ňou.
Keď som mu hovorila, že je to divné, veď sú spolu celý deň v práci, tak povedal že to je jeho vec.
Vytrhla som mu telefón z ruky a tam červené more, 300srdiečok, pusiniek.
Kolegyňa mala mať o pár mesiacov svadbu, tak som povedala, že sa postarám o to, že snúbenec sa dozvie akú zmiju si ide brať.
Pre mňa to bol koniec, prestala som sa o neho starať, zaujímať, chodila som vyškerená a flákala som sa a čakala som kým sa odsťahuje.
Flirtovali spolu, že láska napíš mi zajtra dovolenku, ona že máš ju srdiečko, on na to 10 srdiečok.
Keď bola so mnou reč, správy nevymazal a každú jednu sme si prebrali, uvedomil si, že ani jemu by sa nepáčílo keby sa tak s niekým vybavujem a ani jej snúbencovi, oľutoval a priznal že to bola chyba sa takto zabávať s kolegyňou, že mohol o mňa prísť.

Preto by som narovinu povedala, že za jeho zmeneným správaním, prioritami vidíš tú novú kolegyňu.
A by si uvítala keby to trochu prehodnotil koli rodine, kým sa vrhne do zábavy a spýta sa sám seba, či by bol OK, ak by si sa menila takto pre kolegu ty.

anonym_ad90f5
31. mar 2026
@anonym_e4ce42

Ja som si všimla, že moj priateľ si po večeroch písal s kolegyňou, nie veľa, ani netajil že s ňou.
Keď som mu hovorila, že je to divné, veď sú spolu celý deň v práci, tak povedal že to je jeho vec.
Vytrhla som mu telefón z ruky a tam červené more, 300srdiečok, pusiniek.
Kolegyňa mala mať o pár mesiacov svadbu, tak som povedala, že sa postarám o to, že snúbenec sa dozvie akú zmiju si ide brať.
Pre mňa to bol koniec, prestala som sa o neho starať, zaujímať, chodila som vyškerená a flákala som sa a čakala som kým sa odsťahuje.
Flirtovali spolu, že láska napíš mi zajtra dovolenku, ona že máš ju srdiečko, on na to 10 srdiečok.
Keď bola so mnou reč, správy nevymazal a každú jednu sme si prebrali, uvedomil si, že ani jemu by sa nepáčílo keby sa tak s niekým vybavujem a ani jej snúbencovi, oľutoval a priznal že to bola chyba sa takto zabávať s kolegyňou, že mohol o mňa prísť.

Preto by som narovinu povedala, že za jeho zmeneným správaním, prioritami vidíš tú novú kolegyňu.
A by si uvítala keby to trochu prehodnotil koli rodine, kým sa vrhne do zábavy a spýta sa sám seba, či by bol OK, ak by si sa menila takto pre kolegu ty.

@anonym_e4ce42 takze on flirtoval s kolegyňou, na tvoje otázky povedal, ze je to jeho vec a ty si mu odpustila? A co ten snúbenec nepovedala si mu to nakoniec?

anonym_e4ce42
31. mar 2026
@anonym_ad90f5

@anonym_e4ce42 takze on flirtoval s kolegyňou, na tvoje otázky povedal, ze je to jeho vec a ty si mu odpustila? A co ten snúbenec nepovedala si mu to nakoniec?

@anonym_ad90f5 hovorili si láska a srdiečko pri pracovných veciach, videla som tú komunikáciu, načo to bolo dobré netuším.
Kolegyňa bola tehotná, tak viem že spolu nič nemali a oslovovali sa tak vraj všetci v práci, tak som kašlala na to

Strana
z2