Stratená v modernom svete randenia
Zdravím bude to náročnejšia tema na porozmyslanie, tak prosím len kto sa o to zaujíma 🙂
Som stratena v dnešnom svete randenia a ako veci ohľadne tohto fungujú. Moje predstavy ktoré som nadobudla v minulosti sa asi nezlučuju s tým, ako by to malo byt teraz a tým pádom narážam na problém, že buď sa vzdám toho čo chcem ( a teda viem, že nebudem plne šťastná) alebo asi zostanem sama. Tak teda po poriadku …
Mala som len jeden vzťah a vzniklo to tak, že sa mi dotyčný zapacil ( vidavala som ho vonku) a chcela som ho spoznať. Boli sme mladi a teda aj to platonicke zaľúbenie počiatočné bolo take, že som vkuse myslela len na neho a nebol tu priestor pre iných. Začali sme si písať, nasledovalo stretko vonku on tiež nikoho predtým nemal a zaľúbil sa do mna, rozumeli sme si a strávili krásne roky nášho života. Ani jeden sme nepoznali take, že pojdeme von s viacerými a potom sa uvidí. Nekonali sa žiadne hry ani nejaký vyber postupný.no a ja by som teraz chcela to iste, sama za seba to dokážem ale príde mi to, že to v dospelosti už takto nefunguje.
Či je to aj sociálnymi sieťami, neviem. V dnešnej dobe ešte existuje take, že dospely muž si niekde všimne ženu ( je jedno či niekde vonku, alebo na nete-no len jednu) a zaujme ho natoľko, že ju chce spoznať a popritom nerobí toto iste s inými? Mám pocit že už len preberajú jednu cez druhu, tam je nejaká pekná hentam tiež a zachvíľku zabudnu. Pochopiteľne, nevieme či si budeme s niekym rozumieť ihneď ako ho vidíme. Lenže, keď už s niekym pojdeme von a rozumieme si s ním, za mna je prirodzene opäť sa ozvať tej osobe a zavolať ju znova a nie keď sa vrátim domov a boli ki s tým človekom dobre, si pridávať dalších a písať ďalším. Robila by som to až vtedy, keby som pri tom jednom zisťovala, že to ďalej nevedie a nepasujeme si
Spolu s týmto súvisí aj názor mnoho ľudí čo tak pozorujem, že kým nie ste spolu tak nemas čo riešiť, s kým ide von a s kým komunikuje. Ok, ale .. ako to potom vyzerá v praxi? Stretávame sa čo ja viem už 5-6x , každý raz čo pôjdem opäť von pôjdem preto, že mi s ním bolo dobre a neočakávam, že pomedzi to pôjde aj s niekym iným. Ak by áno, cítila by som sa, že nie som jeho vyber toho naj ale len neico v poradí. A potom, ak sa dáme do vzťahu prepnem do režimu, že zrazu až odteraz budem riešiť, s kým komunikuje? Podľa mna to nie je niečo takto naprogramované.
Ak sú tu aj muži, skúste povedať, či to ešte môže existovať že vás zaujme jedna žena, komunikujete s ňou, idete von s ňou, ak je to ok pokračujete a pomedzi to neskúšate nič iné alebo taká ta výnimočnosť jednej osoby už je dačo čo sa vytratilo. Verím že som zachytila myšlienku to čo som chcela povedať a pochopíte ma. V mladosti sa človek podľa mna vedel viac zaľúbiť ako teraz keď sme dospeli a ja mám skúsenosti naozaj malo, no nelaka ma robiť to takto ako všade vidím
Neboj sa, ženy sú v tomto rovnaké 🙂
@sevrin práve ja taká nie som a zaujíma ma, či len žijem v akejsi rozprávke a musím sa naladiť na niečo nové.
Je jedno, či je to muž alebo žena...ak mám na výber, tak si vyberám...lebo si chcem vybrať správne...v minulosti som robila presne tú istú chybu, že som sa zameriavala len na jedného a po čase zistila, že to nie je ono..načo strácať čas? a áno, idem von s jedným, idem von s druhým a idem von aj s tretím...a vyberám si...tak ako si vyberajú aj muži...a je mi jedno, kto si čo myslí, či ma na ulici vidia jeden deň s jedným a druhý deň s druhým 🤣
asi záleží od osobností ... čo človek to inak má zariadené v hlave...
vždy som bola nafixovaná len na toho jedného. keby ma prišiel pozvať na kávu aj angl. kráľ - tak aj toho odmietnem .
myslím že muži to majú dosť inak. pri niektorých mi to príde že im stačí ak má žena krvný obeh...
Je jedno, či je to muž alebo žena...ak mám na výber, tak si vyberám...lebo si chcem vybrať správne...v minulosti som robila presne tú istú chybu, že som sa zameriavala len na jedného a po čase zistila, že to nie je ono..načo strácať čas? a áno, idem von s jedným, idem von s druhým a idem von aj s tretím...a vyberám si...tak ako si vyberajú aj muži...a je mi jedno, kto si čo myslí, či ma na ulici vidia jeden deň s jedným a druhý deň s druhým 🤣
@earlgrey neodsudzujem a keď to máš takto samozrejme pocitas s tým, že ten druhý môže robiť to iste. Ja ale naopak by som to chcela tak, ako to dám aj ja. Myslím si aj že keby stále čakám na niečo lepšie kde sa to potom zastaví kde si poviem že toto je to naj? Resp robíš to takto pre to, že si nezažila ešte ten pocit že niekto s kým sa stretneš je pre teba uplne top ? 🙂 ja som to napr vedela hneď, nebol to jediný chlap ktorého som niekde videla mohol ma osloviť akykolvek, nápadníkov som mala veľa ale vybrala som si takto. A chyba mi to, opäť na niekoho natrafit mimo internetu a chcieť toho človeka opäť vidieť a vedieť o ňom viac, mat nejakú interakciu a tešiť sa potom na správu od neho, v tom čase by som nevedela čakať aj na správy od ijycj
asi záleží od osobností ... čo človek to inak má zariadené v hlave...
vždy som bola nafixovaná len na toho jedného. keby ma prišiel pozvať na kávu aj angl. kráľ - tak aj toho odmietnem .
myslím že muži to majú dosť inak. pri niektorých mi to príde že im stačí ak má žena krvný obeh...
@deti95060810 to si mi vystihla myšlienku keby prišiel aj nejaký najsexi herec, ja by som si vybrala toho môjho 😂 čiže dokáže byt pre mna výnimočná jedna osoba. Možno ti, čo hľadajú a majú niečo s viacerými to robia preto, že v ich výbere sa nenachádza taká osoba, netuším. Lenže pekných žien je všade veľmi veľa a muži sa možno nevedia ani rozhodnut, koho chcú spoznávať.
Ten tvoj vzťah začal tak, že sa ti ten chlapík zapáčil a chcela si ho spoznať, čiže si ho predtým nepoznala a zapáčil sa ti len na výzor. Ale predstav si, že sa ti takto zapáči niekto ďalší a keď ho spoznáš, veľmi rýchlo zistíš, že ti ako človek nevyhovuje. Niekedy to zistíš hneď na prvom stretnutí, niekedy nie, ale už máš pochybnosti a chce to ešte niekoľko stretnutí, chceš dať tomu ešte šancu. To proste na začiatku nevieš. Bolo by ideálne, zaľúbiť sa s niekým na prvý pohľad a hneď by to bola obojstranná silná láska a splynutie duší na celý zvyšok života. Ale takto to, bohužiaľ, v živote nefunguje, takže treba vyskúšať viacerých, kým nájdeš toho pravého. Pokiaľ je stretnutie v nevinnej rovine, nevidím na tom nič zlé.
Ten tvoj vzťah začal tak, že sa ti ten chlapík zapáčil a chcela si ho spoznať, čiže si ho predtým nepoznala a zapáčil sa ti len na výzor. Ale predstav si, že sa ti takto zapáči niekto ďalší a keď ho spoznáš, veľmi rýchlo zistíš, že ti ako človek nevyhovuje. Niekedy to zistíš hneď na prvom stretnutí, niekedy nie, ale už máš pochybnosti a chce to ešte niekoľko stretnutí, chceš dať tomu ešte šancu. To proste na začiatku nevieš. Bolo by ideálne, zaľúbiť sa s niekým na prvý pohľad a hneď by to bola obojstranná silná láska a splynutie duší na celý zvyšok života. Ale takto to, bohužiaľ, v živote nefunguje, takže treba vyskúšať viacerých, kým nájdeš toho pravého. Pokiaľ je stretnutie v nevinnej rovine, nevidím na tom nič zlé.
@ha_ha možno sme sa celkom nepochopili, viem ako to myslíš ale ja som to myslela trochu inak. Áno zapacil sa mi, ale nebola som samozrejme hneď zalubena. Zapacil sa mi natoľko, že som chcela vedieť kto to je, spoznať ho. Ak by sme šli von a bolo by to onicom, viac by som ísť nechcela- minimálne nie za vidinou vzťahu, ani sexu v mladosti . Čiže ak by to nevyslo, moje hľadanie či už zámerne alebo nezamerne by pokračovalo potom, ale nie súbežne s týmto že idem von ale na další deň mam už iného, ak by to nevyslo
@ha_ha dokonca potom pozorujem, že niektorí ti čo sa stretávajú s viacerými ( mužov takých poznám) tak sa im tie viaceré ženy aj pacia, lebo každá je iná samozrieme, stretávajú sa viackrát s každou a potom majú problém si vybrať. Pripadne keď sa rozhodnú pre jednu, myslia o to viac na tu druhu lebo tu si nevybrali a spomínajú na stretnutia ktoré boli fajn
Nestalo sa mi,že by som randila s viacerými naraz a robila si tzv.vyberové konanie. Keď som randila,po určitej dobe som vedela, cítila,že to bude niečo viac,alebo naopak, dala som jasne najavo,že "tudy cesta nepovedie". Človek cíti,keď ťa to k niekomu tiahne,či z jednej či z druhej strany. Cítila som tiež,že som nebola ja tá o ktorú je úprimný záujem, cítil aj on,že z mojej strany nie je záujem. Niekedy to "cinklo" hneď a boli sme v tom "namočení" narovnako, niekedy to bolo ako trápenie, kebyže sa stretávame naďalej. V terajšom vzťahu to bolo tak pri prvom kontakte,rozhovore, akoby ma "ovalil hranolom a odtiahnu dobrovoľne za vlasy do jaskyne" 🤭😂. Cítila som sa úplne unavená z toľkého vzrušenia a chcenia ho spoznať,samozrejme som to hrala na nedostupnú 🤭. A on mi zvykne hocikedy pripomenut..."že odkiaľ som vtedy dostal toľko odvahy ťa osloviť,keď si bola neskutočná v tom kroji,asi nejaká vyššia moc "😁. Človek to proste niekedy cíti už na "prvú ranu" a ďalším spoznávaním sa len vo svojom presvedčení utvrdzuje.
Prvých pár stretnutí ešte nepovažujem za vzťah len akési hľadanie či je tam kompatibilita. Je v poriadku ak ty vtedy vidíš len jednu osobu a je v poriadku ak niekto iný vidí viacerých naraz. Ak sa ti nepáči môžeš to ukončiť ako kvôli každej inej veci.
Nestalo sa mi,že by som randila s viacerými naraz a robila si tzv.vyberové konanie. Keď som randila,po určitej dobe som vedela, cítila,že to bude niečo viac,alebo naopak, dala som jasne najavo,že "tudy cesta nepovedie". Človek cíti,keď ťa to k niekomu tiahne,či z jednej či z druhej strany. Cítila som tiež,že som nebola ja tá o ktorú je úprimný záujem, cítil aj on,že z mojej strany nie je záujem. Niekedy to "cinklo" hneď a boli sme v tom "namočení" narovnako, niekedy to bolo ako trápenie, kebyže sa stretávame naďalej. V terajšom vzťahu to bolo tak pri prvom kontakte,rozhovore, akoby ma "ovalil hranolom a odtiahnu dobrovoľne za vlasy do jaskyne" 🤭😂. Cítila som sa úplne unavená z toľkého vzrušenia a chcenia ho spoznať,samozrejme som to hrala na nedostupnú 🤭. A on mi zvykne hocikedy pripomenut..."že odkiaľ som vtedy dostal toľko odvahy ťa osloviť,keď si bola neskutočná v tom kroji,asi nejaká vyššia moc "😁. Človek to proste niekedy cíti už na "prvú ranu" a ďalším spoznávaním sa len vo svojom presvedčení utvrdzuje.
@zuzanita1609 pekne povedané 😊 ešte by som doplnila to čo ma asi najviac zaujíma, ja to mám teda takto podobne ako ty no a keď príde na to, že sa už s dotyčným stretneš a stretko považuješ za dobre - lebo ti bude písať a navrhovať ďalšie, tak tu prichádza ta pointa asi celého príspevku - cítiš sa, že máš nárok zaujimat sa o to , či sa stretáva len s tebou? Lebo ty si prišla opakovane práve preto, že sa ti to páčilo a chceš skusat toto. Nepáčilo by sa mi, ak by ten druhý šiel potom inde a vytesnil z hlavy naše stretko. Keď sa to deje takto potom myslím nastáva aj taký nesúlad, že zatiaľ čo ty ideš a fakt sustredis sa na toho človeka minas energiu na neho, on ju rozkladá medzi viacerych. Vacsibou každý aspoň na nete povie, že nie ste spolu tsk je to jeho vec, ale v praxi by ste v pohodicke sa doma pripravovali a tešili na niekoho o kom viete, že aj po treťom rande ešte chodí inam a priebeh je tam možno rýchlejší/ pomalší ? Čiže vlastne sa takto môže druha strana stretávať koľko mu chuti a budete čakať, kým si poviete, že budete spolu a vtedy to prestane ? 🙂 lebo toto je presne to, čomu ja nerozumiem a príde mi to komplikovane.
Prvých pár stretnutí ešte nepovažujem za vzťah len akési hľadanie či je tam kompatibilita. Je v poriadku ak ty vtedy vidíš len jednu osobu a je v poriadku ak niekto iný vidí viacerých naraz. Ak sa ti nepáči môžeš to ukončiť ako kvôli každej inej veci.
@januska12323 jasne vzťah až keď ku tomu príde a vysloví sa to atd…len teda, je ok napr po treťom rande povedať chlapíkovi narovinu, že som tu s tebou tretíkrát lebo sa mi pacis a zakaždým mi s tebou bolo fajn, no ak to cítiš podobne ale popri mne pokracujes v stretávaní aj inde, tak sa viac neuvidíme ?🤣 alebo ho mám nechať nech si to uziva a ja budem len čakať, koľko času zostava pre mna a či si vyberie mna?
Ľudské vzťahy sú komplikované,od rodín,cez kamarátov,kolegov až po partnerov. Tvrdila som,že najuprimnejsi vzťah je medzi človekom a psom, pretože pes ťa ľúbi bezpodmienečne a ešte medzi matkou a dieťaťom. Asi by sa to len nemalo tak analyzovať a nechať sa unášať. Tiež si poviem,že človek nikdy nikoho nespozná tak dokonale celý život,ako pozná len sám seba,len treba dať tomu šancu na dobu určitú. Ked príde čas a budete spolu roky a roky,potom už môžeš povedať,že toto bol ten,na dobu neurčitú. Nebol to len ten vzťah, ktorý bol obojstranne úprimný z oboch strán.
Nepýtaj sa ale povedz, že sa s nikým iným nestretávaš a to isté čakáš od neho.
Autorka, mám 48 rokov. Prvého muža som spoznalana strednej škole, čiže pred viac ako 30 rokmi. Druhého vo veku 40 rokov. A predstav si, randenie vtedy a teraz funguje rovnako. Aj vtedy boli chlapi, ktorí to hrali na veľa strán, len na to nevyužívali sociálne siete. Ak musíš chlapovi po treťom rande hovoriť, že bude koniec, ak sa neprestane pokúšať aj o iné ženy, tak to za mňa je chlap, ktorého by si nemala chcieť, aj keby sa už na inú nikdy nepozrel. Možno miesto bludov, čo tu píšeš, sa skús zamyslieť nad tým, s akými mužmi sa stretávaš, asi to bude zlá vzorka. Na druhej strane, zúfalci priťahujú zúfalcov. Pre mňa sú takéto diskusie znakom zúfalstva a preto sa ani nečudujem, že stretávaš zúfalcov. Proste príliš veci riešiš, príliš ich silíš, premýšľaš nad blbosťami. Uvoľni sa, buď v pohode, veselá, spokojná, sebavedomá. Potom nebudeš musieť riešiť takéto problémy, lebo takýto zúfalci nechcú veselé sebavedomé ženy.
Prilis to riesis a analyzujes. Bud nad vecou, spontanna, prirodzena, netlac na pilu.. Ak to bude perspektivny vztah, tieto pochybnosti mat nebudes.
Autorka, mám 48 rokov. Prvého muža som spoznalana strednej škole, čiže pred viac ako 30 rokmi. Druhého vo veku 40 rokov. A predstav si, randenie vtedy a teraz funguje rovnako. Aj vtedy boli chlapi, ktorí to hrali na veľa strán, len na to nevyužívali sociálne siete. Ak musíš chlapovi po treťom rande hovoriť, že bude koniec, ak sa neprestane pokúšať aj o iné ženy, tak to za mňa je chlap, ktorého by si nemala chcieť, aj keby sa už na inú nikdy nepozrel. Možno miesto bludov, čo tu píšeš, sa skús zamyslieť nad tým, s akými mužmi sa stretávaš, asi to bude zlá vzorka. Na druhej strane, zúfalci priťahujú zúfalcov. Pre mňa sú takéto diskusie znakom zúfalstva a preto sa ani nečudujem, že stretávaš zúfalcov. Proste príliš veci riešiš, príliš ich silíš, premýšľaš nad blbosťami. Uvoľni sa, buď v pohode, veselá, spokojná, sebavedomá. Potom nebudeš musieť riešiť takéto problémy, lebo takýto zúfalci nechcú veselé sebavedomé ženy.
@melanta súhlasím že aj kedysi aj teraz sú rovnake typy ľudí to je samozrejme. Ale s tou druhou častou už veľmi nesúhlasím, neviem ale označovať niekoho za zufalca preto, že jeho mozgová kapacita nie je len jednoduchý dedinský um ale zamýšľa sa nad viacerými vecami ktoré pozoruje a chce vedieť názor iných? Keď príde krásna, mudra sebavedomá žena na rande ktoré sa vydarí a ona očakáva, že bude pokračovať- lebo aj ten muž to chce, tak ma len očakávať ako sa zariadi muž? Vždy sú to len oni na koho treba čakať, čo oni môžu povedať a chcieť ale my nie? Toto so sebavedomím nemá nič, skôr s otvorenosťou - či som alebo nie sebavedomá nemá vplyv na to, že keď nechcem za týždeň mat rande s 10 mužmi rovnako očakávam, že aj ten druhý bude randiť len so mnou , pokial to je viac ako prvé rande. Alebo ako inak zistiť ako to je ? Priame otázky su lepšie ako domyslanie. ty by si bola ok ak pôjdeš na 10.te rande s chlapom kde logicky pokračovanie značí, že to niekde smeruje ale nebudeš sa ho pýtať, či chodí len s tebou lebo si sebavedomá? A keď na 12tom rande sa ta spýta, či budete tvoriť pár sa potesis že jasne a odrazu máš nárok vyžadovať, že už sa nebude stretávať s inými?
Možno si len nepochopila, čo som vlastne chcela diskusiou zistiť
Prilis to riesis a analyzujes. Bud nad vecou, spontanna, prirodzena, netlac na pilu.. Ak to bude perspektivny vztah, tieto pochybnosti mat nebudes.
@la_dolce_vita riešim to len v diskusii, lebo ma to zaujíma. Lebo si to všímam či u kamarátok, hocikde. Preto sa mi najviac pacia vzťahy, kde niekto sa dá dokopy po tom, čo sa odniekiaľ poznajú a nie z internetu, kde do toho stále vstupujú aj ini ľudia. Ja momentálne neriešim nic a nikoho, nemám v hľadáčiku osobu, ktorá by ma extra zaujala a na koho by som myslela ( ako keď ma niekto napr kolegu v práci kvôli ktorému sa tam teší alebo vyhľadáva jeho blízkosť). Len som sa tak zamyslela nad tým, že keď takáto osoba príde, budeme si trebárs písať, pojdeme von a bude to všetko skvele, zamrzi ma ak uvidím, že si napr bude pridávať iné ženy. A nepozriet sa na to? Tu je každý múdry a neviem aký, ale v realite keď na začiatku na niekoho stále myslite, chcete o ňom vedieť všetko
Pohľad z opačnej strany: pokiaľ mám s niekým vzťah v akomkoľvek štádiu, nemám na dotyčného vlastnícke právo, nevadí mi, ak má vzťah (rovnako v akomkoľvek štádiu) s niekým iným. Nepoznám žiarlivosť. Hodnota mojho vzťahu s niekym sa neodvíja od jeho ostatných vzťahov. Zároveň moja kapacita toho mať s niekym vzťah nie je obmedzená na jeden vzťah. Chcem tým povedať, že polyamorný vzťah je validná možnosť, ktorá síce nie je v našej spoločnosti bežná a nie je úplne dobre prijímaná, ale je v poriadku, ak to tak niekto má. Takisto je v poriadku, ak to má niekto naopak a je prirodzene monogamný. Doležité je vedieť o tom otvorene komunikovať.
Podla mna su pri oboch pohlaviach take pripady a aj take pripady..su zeny ako ty a aj take co sa stretavaju s viacerymi naraz a rovnako to je u chlapov 🙂..a to na koho narazis, je o stasti 🙂
Mozno treba dat sancu aj tomu, co doba ponuka. Ja som bola v takej situacii, pred rokmi. Tak som nainstalivalanv tom case tinder ako hot vecicku na stretavanie ludi a stretla po asi 3 tyzdnoch mojho muza. Dalej to uz malo ten klasicky priebeh. Sme happy 10 rokov, mame uz dve deti. On bol v podobnej situacii, ukecal ho kolega, ked videl, ze sa iba trapi. Mala som takto tri rande a to tretie bol moj muz. Ten prvy chalan bol alergik na psy ( takze to nemalo zmysel), dalsi tu bol len docasne a isiel naspat do Ciny a ten treti je moj muz.
presne ako aj tu píšu ženy.Moc nad tým rozmýšlaš.Vykašli sa na zoznamky a raz niekto príde.Chodila som aj ja volakedy po zoznamkách ale mne z takého typu zoznámenia bolo normálne zle.Ja radšej aj keby som sama celý život tak budiš ale tam chodiť a zhladávať niekoho normálneho no to je o hubu.Jedna baba to tu raz aj písala že sa tomu venovala taký dlhý čas akoby bola zamestnaná 😃 normálne to brala ako prácu pokial si tam niekoho normálneho nenašla.Teda že hrozne dlhý čas tomu obetovala aj neviem kolkokrát bola vonku s kadekým. No mne by sa veru nechcelo.Aj inak si viem predstaviť čas stráviť ako vypisovanie a chodenie po rande s kadejakými indivíduami pokial mi niekto konečne sadne.A to som ja na výber ozaj prísna.Preto som bola aj dlho sama.Nechaj tomu volný priebeh ak z tých zoznamiek nemáš dobrý pocit
Ja som chlap a rozumiem ti, bol som presne ten isty typ. Vyberal som si baby, ako ty. Vzdy to bol beh na dlhu trat, komplikovana vyzva, vysledkom bol vzdy kvalitny vztah a preopjenie ktore trva dodnes, v roznych formach..... Predstava ze ten clovek sucasne randi s dalsimi 10timi kusim je nechutna. Odporucam ti navstevovat rozne komunity a aktivity - take kde sa nachadzaju aj intelektuali - take kde nie je prilis velka fluktuacia osadenstva. Na vybudovanie kvalitneho vztahu je potrebny cas.... Ak mas pochybnosti o kvalitach tvojho potencialneho partnera - tak do toho nechod. Radsej by som ostal sam.

Neboj sa, ženy sú v tomto rovnaké 🙂