icon

Stratila som dôveru priateľovi po prečítaní jeho správ

28. sep 2025

ahojte… doverovali by ste este takemjto chlapovi??

mali sme s priatelom krizu, nejake hadky, chvilu sme mali aj pauzu. dokopy vztah trva tri roky. mame po 30tke, byvame spolu.
po tej pauze (2 tyzdne) , uz niekolko mesiacov (4) sa to ustaluje, robime na vztahu, ucime sa komunikovat a a tak ze aby sme si neublizovali. ( citam knihy, viac randime, komunikujeme viacej a vaznejsie)

na nejake veci som uz mala vytvoreny nazor. uzavrela som to v sebe.isli sme dalej. relativne dobre obdobie sme mali.

kedze mame spolocny pocitac, a on je tam stale prihlaseny na fb, tak pocas toho ako som bola na pc som tam videla ze mu pisal nas spolocny kamos. Nedalo mi to precitala som si … bolo tam pisane vela z toho co sme z posledne mesiace zazili… divne nemysllea som ze chlapi taketo veci riesia. ale ja som z toho na nervy, co som sa tam docitala o sebe. on to inac vnima upne, strasnehu hrdinu tam zo seba struhal,( ani raz nezmienil ze by bola chyba aj nna jeho strane) . teraz neviem ako mu to povedat ze ma velmi ranilo co som tam nasla. hambim sa ze som to citala….intuicia mi vravela ze to mam pozriet.pretoze niekedy mam pocit h neho ze ine robi a ine rozprava.

boli tam sukromne veci, dost dolezite, napr. ze ako reagujem po hadke ( ze vela rozpravam, ze mu idem na nervy, ze omielam dokola veci, ze sa vraciam do minulosti stale. ze si nevazim co on pre mna robi(aj do vreca ma hadzal ze dnesne zeny su otrasne), pri tom nechapem zazili sme v lete krasnu dovolenku, kazdy vikend chodime na vylety.

hra frajera pred druhym chlapom?? nie je ku mne lojalny a to mi vadi

Strana
z3
autor
28. sep 2025

@anonym_autor a este tam aj prekrutil niektore veci, zmenil napr. casove udaje - boli sme v pauze 2 tyzdne, on napisal 2 mesiace, s proste vykresloval ma v uplne zlom svetle: teraz ked stretnem toho kamosa, budem sa citit velmi zvlastne. ale o to nejde. ja by som takto kamoske nepisala o nom kedze to povazujem za sr@@nie do vlastneho.

anonym_dc6def
29. sep 2025

@anonym_autor takýto človek by už nebol mojjm partnerom

isis234
29. sep 2025

@anonym_autor mal s Tebou riešiť tie veci a nie s kamošom.
Povedala by som mu, že rieši súkromné veci s kamošom a rozišla sa s ním. Taký človek nie je do budúcna.

anonym_cb715f
29. sep 2025

Stratil by moju dôveru a kde nie je dôvera, nie je vzťah. Ja som baba a nikdy som sa nikomu nesťažovala
na manžela. A určite by som mu povedala, že si to našla. A ak je to váš ozaj dobrý kamarát, tak aj tomu by som povedala, aká je realita.

sissy27
29. sep 2025

@anonym_autor asi by sa ma to svojim sposobom dotklo, nikto nechce o sebe citat negativne, hoci pravdive veci. Ale my si tiez s kamoskou povieme uplne vsetko do detailov, takze mi to nepride nijak zvlastne.
Ber to pozitivne - konecne si sa dozvedela, ako vidi vas vztah a teba on. Nieco sice nafukol, ale ze si po hadke taka onaka, to je proste fakt. Ty to mozno vnimas inak, on to vidi takto a vadi mu to. Si teraz o krok vpred - bud mu povies, ze si to citala a skoncili ste, alebo sa nad tym zamyslis a pri dalsej hadke nebudes vytahovat veci z minulosti, nebudes donho zbytocne hustit a dookola omielat to iste atd. To uz je na tebe, ako s tymi informaciami nalozis a co vlastne chces, ci je to ta posledna kvapka do toho preplneneho pohara, alebo s tym chces pracovat.

really8
29. sep 2025

@anonym_autor ty o nom nikdy nehovoris s nikym? S kamoskou? S mamou? Myslis ze muzi sa nerozpravaju? Nestazuju? Ti su horsi ako zeny. Keby si vedela co viem na manzelky muzovych kolegov asi by sa mi ani do oci nepozreli. Rovnako nie som naivna aby som si myslela ze moj manzel tiez nikdy nic nepovie.

marianarem
29. sep 2025

@anonym_autor Ja osobne taketo veci tiez pisem alebo hovorim kamoskam. Ale s tym, ze im nehovorim nic, co by som nehovorila aj pred mojim muzom. Proste muz by sa v mojich spravach docital len to, o com vie, ze si to myslim. Aj tvoj partner by mal s tebou jednat na rovinu, mozes ho poziadat o to a tak to skusit vyriesit.

mandzula
29. sep 2025

To, ze s kamaratom riesi vztahove problemy, by mi nevadilo, ak by ich vykreslil objektivne. Ak vsak mas pocit, ze ty v nich tahas za kratsi koniec, si ta zla a on vzdy ten chudacik, tak je to na zvazenie - ci len hra pred kamaratom geroja, alebo zije v nastaveni, ze na vine si len ty.

anonym_54a73a
29. sep 2025

@anonym_autor Mal to riesit s tebou a nie s nim. Na druhej strane my zeny robime presne to iste ked sme nahnevane s ohovaranim toho druheho a zvelicovanim.

anonym_bd78fb
29. sep 2025

a to je to ze kazdy konflikt ma vzdy niekolko uhlov pohladu a preto ked tu citam ako kazdy pritakava zene a pritom ani nevedia ako to bolo ci ako to vnma druha strana.... mozno to priklaslil aby vyzeral lepsie-chlapske ego .. ale napisal tak ako to vnima on .. a nie ty ... chlap nepremysla ako zena .. a tiez sa potebuje cyrozpravat a zaroven je ako kohut co sa musi popretrcat ... bud si to s nim vyrozpravaj alebo chod od neho ..aj tak mam pocit,ze to ze ste spolu je viacmenej nasilu a kazdy to robite len aby sa druhy nehneval....

moonlight1210
29. sep 2025

@anonym_autor pozri, teraz to robis ty tu.

Ty si super, super, super (zatial ani slovo, co ty zle, iba pozitivne sa opisujes, ako ty pracujes na vztahu, co by si ty nemohla druhym urobit,…) a on ten zly, bakany, co ti ublizil.

Ano, struhal tam jednak frajera, jednak sa vtedy citil ublizeny, proste sa snazil nejak vyjst s emociami a vybijal si ich. Tipujem, ze ste mali dost vlea zlych emocii medzi sebou ku koncu, kedze ste sli od seba.

Ved co prve ti povedia kamosky, ked sa rozides? Ze nebol pre teba dost dobry, mas na viac, si lepsia ako on a mozes sa na takeho (censored) vykaslat.
Rozplaces sa snad, ze on je skvely, dokonaly a ty si si ho nezasluzila? No nie. Ponadavas si tiez, ako ti ublizil a co zle robil a nevnimal to.

Vies co by sa najskor stalo, keby toto tu videl? Najskor by jeho prva reakcia nebola: jezis prepac, mrzi ma to, vobec mi nedoslo, ako to citis ty, laska. Som taky somar.
Nastval by sa, povedal, ze sa moze na tvoju “pracu na vztahu” vykaslat, lebo aj tak z neho za chrbtom robis debila a zas by ste boli od seba.
(Ibazeby bol rozumny a kusol si do jazyka.)

Takze, ak toto s kamosom nie je pisane vcera, ale z vasho rozideneho obdobia (ziadna “pauza” neexistuje - vzdy je to rozchod. To si v sebe uprac. Ste bud spolu, alebo nie ste.), tak nerob sceny, nerob dramu. Chces robit na vztahu, tak rob.
Navyse mas v rukach, ako vnimal predtym tvoje sceny pocas hadok vo vztahu. Aj ako vnimal vas rozchod. Ze ho to tiez bolelo. Akurat nereval do vankusa, ale ukazoval starsny nadhlad, ako sa ho to “nedotklo”.
Ty si najskor ten typ, co ked je pohadany, tak je nervozny a vsetko si musi strasne hned vykomunikovat, aby sa ukludnil, ze uz je to zazehnane. Ale to neznamena, ze je to u neho zazehnane, ako si zistila. On s tymi neprijemnymi emociami pracuje inak.

Robit na vztahu znamena, nie sa ofucat, ako ta ten druhy vnima, ale snazit sa pochopit jeho sposob vnimania. Ak s nim teda chces byt.
Ak nie, tak je to fuk, proste to ukonci a dovidenia.

Robit na vztahu neznamena byt k sebe len cukrovi a ofukovat sa navzajom. Znamena to pochopit aj pohlad toho druheho.

unicornlady
29. sep 2025

V konflikte sa asi každý vykresľuje v lepšom svetle, nemusí to byť ani vedomé klamanie. Skôr predstava o sebe.

moonlight1210
29. sep 2025

A ocividne si obaja myslite, ze za ten rozchod vtedy moze hlavne ten druhy. 🙂

goodidea
29. sep 2025

@anonym_autor aspoň vidíš že aj muži majú city, že aj muži sa trápia... To že opísal situáciu úplne inak ako ju vidíš ty je normálne 🙂 ..nám si napr. teraz svojho priateľa opísala pomaly ako strojcu všetkých problémov ..ok,teraz sa skôr zameraj na to,že sa snažíte pracovať na vašom vzťahu a z toho ži pretože život je ťažký jeden z najťažších..

beata_k
29. sep 2025

@anonym_autor Klud, ano aj muzi sa zdoveruju. Kazdy v konflitne vykresli seba v lepsom svetle. Uplne kazdy. Byt tebou tak sa z tych sprav poucim. Vadi mu, ze vela kecas po hadke...

mili2016
29. sep 2025

@anonym_autor ak nemáte deti , tak by som ďalej vo vzťahu nepokračovala. Načo ti je partner do života ktorý ťa za chrbtom ,,obsiera ,, toz môj názor

anonym_0aba45
29. sep 2025

Chápem že ťa to zamrzí, aj mňa mrzelo keď som si prečítala čo napísal teraz ex o mne bratovi. Najviac ma ale mrzelo to že to nekomunikoval so mnou, aj keď úprimne, neviem či by ma to viedlo k takému uprimnemi zamysleniu sa nad tym či tam nie je aj kus pravdy.
Osobne by som mu o Tom povedala že to viem, nemusíš mu hneď povedať že si to čítala v PC, keďže píšeš že je to váš spoločný známi. Ale skús sa zamyslieť nad tým či to čo píšeš nie je pravda aj keď nadnesena a čo vieš ,chcela, si schopná zmeniť.

Úprimne tiež neznášam vŕtanie sa v minulosti, neustále vyťahovanie veci ktoré už boli v krát prediskutovane a ukončené.

tiezjedna
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a este tam aj prekrutil niektore veci, zmenil napr. casove udaje - boli sme v pauze 2 tyzdne, on napisal 2 mesiace, s proste vykresloval ma v uplne zlom svetle: teraz ked stretnem toho kamosa, budem sa citit velmi zvlastne. ale o to nejde. ja by som takto kamoske nepisala o nom kedze to povazujem za sr@@nie do vlastneho.

@anonym_autor niektorí chlapi majú tendenciu prifarbovať veci vo svoj prospech, hlavne, ak to s ženou nemyslia príliš vážne, resp. ak zvažujú rozchod/rozvod a pripravujú si pôdu. Tak to proste je. A robia to aj takí, u ktorých by to človek nikdy nepredpokladal.

really8
29. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor niektorí chlapi majú tendenciu prifarbovať veci vo svoj prospech, hlavne, ak to s ženou nemyslia príliš vážne, resp. ak zvažujú rozchod/rozvod a pripravujú si pôdu. Tak to proste je. A robia to aj takí, u ktorých by to človek nikdy nepredpokladal.

@tiezjedna esteze zeny si nikdy nic neprikrasluju a vzdy podaju druhej strane vsetko objektivne a nestranne. Vid diskusie tu (napr o tej 150kilovej)🙈

tiezjedna
29. sep 2025
@really8

@tiezjedna esteze zeny si nikdy nic neprikrasluju a vzdy podaju druhej strane vsetko objektivne a nestranne. Vid diskusie tu (napr o tej 150kilovej)🙈

@really8 diskusiu som nečítala... A netvrdím, že ženy to nerobia. Len hovorím, že hlavne u mužov, u ktorých by to človek nikdy nečakal (dlhodobý stabilný vzťah, rodina...) to hrozne prekvapí, pretože časom (po rozchode/rozvode) to vyjde na povrch postupne. Kamarátka to momentálne rieši. 20 rokov spolu, pomerne pokojný vzťah, žiadne veľké turbulencie, veľmi dobre spolu fungovali. Posledné dva-tri roky zmena, nijak drastická navonok, ale medzi nimi nové veci, kritika, ale stále fungovali, riešili, snažili sa. Pred pár mesiacmi bum. Rozchod, odlúčenie. Ona sa postupne dozvedá o sebe také hovadiny, že nestíha zírať. On trúsil o nej veci, ktoré nie že by neboli pravdivé, ale boli tak ohnuté a tak nafúknuté, že jej z toho je fakt úzko :/ A to len preto, aby teraz, keď došlo na rozchod, mali pre neho známi viac pochopenia... :( Namiesto toho, aby pomenoval a priznal vlastnú krízu stredného veku, a to, že potrebuje "doháňať zameškané", tak to sprosto hodil na ňu. Je to srabácke a hrozné... Je dobrá kamarátka, viem ako niektoré tie veci v skutočnosti boli, takže tie jeho storky sú ozaj nezmysel. Hrozne v mojich očiach klesol. Je to inak inteligentný človek, mala som ho veľmi rada, nikdy by som neverila, že spadne až tak hlboko... Niečo na tej povestnej kritickej 40 bude, chlapom fakt prepne (niektorým). A osobne nepoznám ženu, s ktorou by táto hranica tak vyzametala.

chlebikova
29. sep 2025
@tiezjedna

@really8 diskusiu som nečítala... A netvrdím, že ženy to nerobia. Len hovorím, že hlavne u mužov, u ktorých by to človek nikdy nečakal (dlhodobý stabilný vzťah, rodina...) to hrozne prekvapí, pretože časom (po rozchode/rozvode) to vyjde na povrch postupne. Kamarátka to momentálne rieši. 20 rokov spolu, pomerne pokojný vzťah, žiadne veľké turbulencie, veľmi dobre spolu fungovali. Posledné dva-tri roky zmena, nijak drastická navonok, ale medzi nimi nové veci, kritika, ale stále fungovali, riešili, snažili sa. Pred pár mesiacmi bum. Rozchod, odlúčenie. Ona sa postupne dozvedá o sebe také hovadiny, že nestíha zírať. On trúsil o nej veci, ktoré nie že by neboli pravdivé, ale boli tak ohnuté a tak nafúknuté, že jej z toho je fakt úzko :/ A to len preto, aby teraz, keď došlo na rozchod, mali pre neho známi viac pochopenia... :( Namiesto toho, aby pomenoval a priznal vlastnú krízu stredného veku, a to, že potrebuje "doháňať zameškané", tak to sprosto hodil na ňu. Je to srabácke a hrozné... Je dobrá kamarátka, viem ako niektoré tie veci v skutočnosti boli, takže tie jeho storky sú ozaj nezmysel. Hrozne v mojich očiach klesol. Je to inak inteligentný človek, mala som ho veľmi rada, nikdy by som neverila, že spadne až tak hlboko... Niečo na tej povestnej kritickej 40 bude, chlapom fakt prepne (niektorým). A osobne nepoznám ženu, s ktorou by táto hranica tak vyzametala.

@tiezjedna suhlasim uplne ... tiez mam taku skusenost. Cely vztah mlci, vsetko fajn, nic mu nevadi, aj ked sa clovek spyta a po vztahu zrazu vsetkym spolocnym kamaratom tara prehnane veci a robi zo seba chudatko, ktore znasalo taky hrozny vztah.
Nehovorim, ze to zeny nerobia, ale myslim, ze muzi to robia castejsie, kedze z nejakych starych vychovnych metod asi pobrali, ze muzi o citoch (minimalne pred zenou) nehovoria, resp. mozno vobec nevedia, ako hovorit o svojich pocitoch

evcagabi
29. sep 2025

Neverim, ze s kamoskami robis inak a rovnako neverim, ze nezvelicujes. Nerozoberal to s nejakou na kave ale s kamosom, tak trosku klud.

tiezjedna
29. sep 2025
@chlebikova

@tiezjedna suhlasim uplne ... tiez mam taku skusenost. Cely vztah mlci, vsetko fajn, nic mu nevadi, aj ked sa clovek spyta a po vztahu zrazu vsetkym spolocnym kamaratom tara prehnane veci a robi zo seba chudatko, ktore znasalo taky hrozny vztah.
Nehovorim, ze to zeny nerobia, ale myslim, ze muzi to robia castejsie, kedze z nejakych starych vychovnych metod asi pobrali, ze muzi o citoch (minimalne pred zenou) nehovoria, resp. mozno vobec nevedia, ako hovorit o svojich pocitoch

@chlebikova amen. Nechávajú vyhniť a výsledok je často úplne zbytočne deštruktívny.

tiezjedna
29. sep 2025
@evcagabi

Neverim, ze s kamoskami robis inak a rovnako neverim, ze nezvelicujes. Nerozoberal to s nejakou na kave ale s kamosom, tak trosku klud.

@evcagabi čo aj tu čítam, tak ženy majú skôr tendenciu problémy bagatelizovať - veď pije len cez víkend, veď len pivo, veď ma nebije, veď mi dá peniaze, keď poprosím, nie je to také zlé, neudrel ma, len ma škrtil... tu sa dá pokračovať do nekonečna. A nie, ja som napríklad nikdy pred nikým nič nezveličovala, ani to dobré, ani to zlé. Príde mi to dosť slaboduché a trápne.

anonym_b86755
29. sep 2025

Ja som nieco podobne zazila hned prvy mesiac vztahu. Len pre to, ze som chcela s nim travit viac casu a nepacilo sa mi, ze mu vypisuje jedna .... napisal bratrancovi, ze asi ovdovie a menovali nas ako zeny cislo 1 a cislo 2...proste tam hral geroja a spravil zo mna zlu, co vobec nebola pravda, zhnusil sa mi hned od zaciatku

predavamknihy
29. sep 2025

Takže tvoj partner ťa pred inými ohovára, vyťahuje súkromné záležitosti a ešte aj prekrúca a zavádza. Nezľahčovala by som to, nepatrí to do vzťahu. Toto si robia nepriatelia, nie partneri.
Podľa toho, čo píšeš, mu nešlo o to vyrozprávať sa, zdôveriť sa, počuť nejakú radu. On na teba hádzal špinu. To je rozdiel.

sova7
29. sep 2025

Asi vieš kto mu po rozchode bude oporou a kto bude za toho zlého. Cielene ťa ociernuje aby bol v prípade rozchodu za pekného a na vine ty. Asi by ma to nasralo

marlenka25
29. sep 2025

Boze. Nerieš...kazdy chlap sa sťažuje nečítajú jeho správy!!! ... Ja som si myslela ze ta podvadzal.. Bud rada ze to nie.. Ale si len po kecal o tebe s niekym. Ja tiež rozoberá môj vzťah s kamoskami.. Nebuď zas hystericka strasne pre nic za nic a hlavne bud ticho že si niečo videla.. Nehrab sa inym v súkromí omg

alguno
29. sep 2025

Rozíďte sa, bude to to najlepšie pre oboch! Len sa trápite, načo taký vzťah...?!

sova7
29. sep 2025
@marlenka25

Boze. Nerieš...kazdy chlap sa sťažuje nečítajú jeho správy!!! ... Ja som si myslela ze ta podvadzal.. Bud rada ze to nie.. Ale si len po kecal o tebe s niekym. Ja tiež rozoberá môj vzťah s kamoskami.. Nebuď zas hystericka strasne pre nic za nic a hlavne bud ticho že si niečo videla.. Nehrab sa inym v súkromí omg

@marlenka25 nie je správne svoj vzťah rozoberať s inym človekom je to nefér k partnerovi

Strana
z3