Sú tieto problémy dôvodom na rozvod alebo maličkosti?
S kamarátkou sa naše názory rozchádzajú.
Keď manžel robí žene tieto veci ako
-nepomaha v domácnosti
-nedava manželke peniaze, čo zarobí je len jeho
-doma je nonstop na mobile
-často nadáva a uráža ženu
-maju tichu domácnosť aj týždne
-vysmieva sa žene že nič nestiha pri tom žena robí v práci, doma druhá sichta a večer padá na hubu od únavy
-v prípade choroby žena si nemôže ľahnúť nič lebo kto by sa postaral o všetko
Podľa vás sú toto dôvody na rozvod alebo sú to len maličkosti?
Moja kamarátka zo školy má takého muža a stále sa mi sťažuje ako nič nestiha, že padá na hubu od únavy, že nemá na nič peniaze to čo si zarobí minie na deti a nič navyše nemôže si dovoliť. Plače keď na ňu ponadava ale povie si, že ona je silná žena lebo ona to s ním vydrží aj keby traktory padali. Ja ju stále utesujem a tak trochu nahovaram nech sa rozvedie že to není dobré prostredie pre deti. Ona že v dnešnej dobe všetci hneď by sa rozvádzali, že ona nebude rozbíjať rodinu pre maličkosti.
Píšem teraz sem že jej prečítam komentáre čo na to poviete vy, možno jej to otvorí oči.
Je jedno čo si myslíme my, keď ona chce trpieť nech sa páči. Nie nebola by som s takým človekom.
nech požiada o výživné, to môže aj keď sú manželia -na seba aj na deti. Aspoň bude mat z čoho šetriť na život po rozvode. Mimo to s takým by som si nekúpila ani bagetu na poly nie ešte s ním mať rodinu
To, že ty by si sa s takým mužom rozviedla (a asi aj väčšina z nás), tak neznamená, že to tak vníma aj ona. Ona vie najlepšie ako na tom je, prečo s ním chce zostať. A ako sa hovorí, komu niet rady, tomu niet pomoci. A ak by sa aj stalo, že dá na tvoje rady a komentáre tu, aby ti to potom ešte nevyčítala…
Je to jej vec. Su manželia, ktorí ženy mlátia denne. Dokonca aj deti. A z neznámeho dôvodu ženy s nimi ostávajú. Buď jej pohár pretečie, alebo nie.
Myslim, ze kamoska v kutiku duse toto vsetko chape, ale neda ti za pravdu. Asi sa viac boji odist a samoty po rozvode, tak si vzdy nejako zdovodni preco s nim zostat.
Tak nech je silná a nesťažuje sa ....
Jednoznacne niekolko dovodov na rozvod
Ak su toto pre nu malickosti, tak potom ju uprimne lutujem a ze nech sa zamysli, aky vzor dava svojim detom
Však nech popremýšľať, že či je šťastná. Asi nie veľmi..
Ja by som s takým mužom nebola, ale je to jej život, jej rozhodnutia a aj keď jej ukážeš diskusiu, že tu 100 žien napísalo, že by sa rozviedli, tak si nemyslím, že to pomôže... človek často racionálne aj vie, ale nedokáže sa podľa toho zariadiť... žiadna z nás nechodí v jej topánkach, každá z nás má svoje vlastné nastavenie, priority, hodnoty, hranice...
Také ženy väčšinou škaredo ochoreju z toho čo držia tie nervy v sebe
Vieš, niektorí ľudia sa utesuju tým, že ved mohlo by to byt aj horšie. Nebije ma, neznasilnuje, len sa so mnou nerozpráva a nepomáha v domácnosti... Veľa žien tskto rozmýšľa, že ved to nič vlastne nie je. Radšej sú ticho a trpia roky, akoby mali "rozvratit" rodinu, ale je 100x lepšie mať rozvedených rodičov a vidieť matku šťastnú, ako vychovávať deti v takom prostredí.
Však keď toto nie sú dôvody na rozvod tak čo? Veď nech si prečíta zákon o rodine. Samotný zákon hovorí že manželia sú si rovní právach a povinnostiach. To ani zásada uvedená hneď v prvom článku nie je v tomto manželstve naplnená! Členovia rodiny sú si POVINNÍ navzájom pomáhať ... Veď to manželstvo nie že nie je v rozpore so zákonom o rodine, to spolužitie mi dokonca pripadá ako naplnenie niektorých skutkových podstate trestných činov, napríklad vyživovacia povinnosť voči deťom ( si necháva peniaze pre seba a žena zo svojho kupuje pre deti)
Keď s ním chce zostať, jej problém. Ak jej nedáva peniaze na domácnosť, ako písala
@denkabemommy , nech požiada o výživné . Na chode domácnosti sa musia podielať obaja.
Samozrejme ze to sú dôvody na rozvod. Tak co, keď nie toto?
No ,ale predsa n deti ,detske, rodicovske a na nu vyivne by platil, aj keby spolu nabyvali,,Na to je zakon,,
Zaujíma ma len jedna vec. Keď si s ním zakladala rodinu taký nebol ? Niečo sa muselo už vtedy prejavovať, vsimavejsia žena vie po pár mesiacoch ktorá bije... Každý máme nedokonalosti, každý akceptujeme iné veci ... Ale zarábať a nedávať peniaze ? Wtf...
Neviem možno som len ja taká prezierava a vidím na človeku po chvíľke aký je... Možno ozaj je to výnimočna schopnosť, povedzte mi vy ženy ...
v tomto pripade sa o laske v manzelstve neda hovorit. Preco ostavat s clovekom, ktory ma nema rad? Asi kamoska nema kam ist, tak radsej ostava v takomto vztahu. A to este netusi, co to urobi s detmi, ake problemy sa mozu im vyskytnut, ked budu vyrastat v takom prostredi. Rodinu ona rozbijat nebude, pretoze ziadna neexistuje.
Zaujíma ma len jedna vec. Keď si s ním zakladala rodinu taký nebol ? Niečo sa muselo už vtedy prejavovať, vsimavejsia žena vie po pár mesiacoch ktorá bije... Každý máme nedokonalosti, každý akceptujeme iné veci ... Ale zarábať a nedávať peniaze ? Wtf...
Neviem možno som len ja taká prezierava a vidím na človeku po chvíľke aký je... Možno ozaj je to výnimočna schopnosť, povedzte mi vy ženy ...
@majus2323 určite nebol, lebo by si s ním nezakladala rodinu. Štatistický je každá piata dospelá žena na Slovensku vo vzťahu týraná emocionálne, psychicky, fyzicky, finančné,sexuálne, ... Sú to psychologičky, lekárky, právničky a kadekto. To nie je o vzdelaní, postavení, veku, meste, či dedine. Týranie žien nie je slovenský problém, ale svetový problém. Preto sú rôzne azylové domy a rozvody a jednorodičia...ozaj to nie je také jednoduché, ako tu často čítam, že " veď nevieš koho si si zobrala? " No nie, nevieš. Teraz som čítala o známej spisovateľke Monyovej z Čiech. Muž ju zabil. Mala peniaze, postavenie, čítali ju milióny ľudí a muž ju zabil, lebo bol narcistický zmrd. No, nie, nevedela to, keď si ho brala, že ju bude týrať.
Ona je strašne pobozna hovorí že čo Boh spojil nikto nemá právo rozdeliť. A aj keď má stavy že stále sa sťažuje potom sa to otočí a hovorí že ona je silná žena lebo všetko vydrží a ostanú spolu až do smrti. Utesuje sa že veď ju nebije ani do krčmy nechodí ostatné sa stratí, že žiadne manželstvo není dokonalé a každý má svoj kríž čo musí uniesť.
Ja už mám plne zuby týchto tém 😕 to majú tie ženy sasra.é v tých hlavách? Nedávno sme jednu taku čo všetko musela sama robiť pochovali. Nervy dusila v sebe, rozviesť ani za nič, lebo kostol a keď z toho ochorela, on jej nepomohol! S kým potom tie deti ostanú???? No s tým, čo ich naučí, že žena je len handra. Gratulujem kamoske k názorom.
kamarátka je nie že silná, ale hlúpa. Toto nie je manželstvo, ale otroctvo
@majus2323 určite nebol, lebo by si s ním nezakladala rodinu. Štatistický je každá piata dospelá žena na Slovensku vo vzťahu týraná emocionálne, psychicky, fyzicky, finančné,sexuálne, ... Sú to psychologičky, lekárky, právničky a kadekto. To nie je o vzdelaní, postavení, veku, meste, či dedine. Týranie žien nie je slovenský problém, ale svetový problém. Preto sú rôzne azylové domy a rozvody a jednorodičia...ozaj to nie je také jednoduché, ako tu často čítam, že " veď nevieš koho si si zobrala? " No nie, nevieš. Teraz som čítala o známej spisovateľke Monyovej z Čiech. Muž ju zabil. Mala peniaze, postavenie, čítali ju milióny ľudí a muž ju zabil, lebo bol narcistický zmrd. No, nie, nevedela to, keď si ho brala, že ju bude týrať.
@rejka7 zo všetkého vymenovaného čo jej muž robí mi nepríde že by sekal latinu pred založením rodiny .... Má známych , kamošov , rodičov niekto si len musel všimnúť že nie je z tých najideálnejších...skôr mi príde že ženy majú ružové okuliare a je jedno aké postavenie majú , o postavení a peniazoch nebola z mojej strany reč ani o škole , koľké psychologičky sú vyštudované a pritom o ľuďoch nevedia nič ... Ale príde mi prirodzene spoznávať sa nejaký čas, pozorovať reakcie toto druhého, ako sa chová doma ako sa chová vonku , doma ... Proste niečo sa vždy prejaviť musí... Ono sa to jasné časom začne stupňovať a pridávať ale neverím že je niekto tak veľmi dobrý herec že ho reč tela alebo známi alebo hocijaká drobnosť trošku neprezradí 🤷
kamarátka je nie že silná, ale hlúpa. Toto nie je manželstvo, ale otroctvo
@danica2711 bigotne otroctvo
Povedz jej, ze ako chlap jej odkazujem nech ho posle do prdele takeho dementa.
No a to ze je silno pobozna je zle lebo kvoli blbosti chce trpieť pritom je to nezmysel.
Na jednu stranu lamentuje akého debila má doma okolo ktorého musí skákať zadarmo a na druhej strane nechce rozbíjať rodinu,na tvojom mieste by som ju stopla pri každom rozhovore keď začne rozprávať o tom ako nevládze , samozrejme je to dôvod na rozvod a vážny keď jej nedáva peniaze nezaujíma sa o chod domácnosti ale komu není radi tomu není pomoci nepočúvaj ju meň tému alebo sa s ňou stretavaj k minimálne
Pripajam sa ako dalsi chlap. Boh nic nespojil. Ona si vybrala. To je veeelky rozdiel. Nabozenstvo je jedna veeelka skur... pliaga ludstva od dlhych vekov. Ona bude trpiet cely zivot len kvoli svatbe v kostole... Ale kazdy nech prezije svoj zivot ako chce, mozno by jej bolo potom este horsie. Kolko ma deti s otrokarom ( predpokladam 3-4)
Keďže ide o kamarátku, nevieš úplne všetko. Každopádne, to nie je o.k. správanie zo strany manžela, na druhej strane nechápem, ako k tomu vždy dôjde. Mne keď začal muž na začiatku vzťahu frflať, že mu zle žehlím košele, žehlila som ich posledný krát. Naozaj. Teraz keď ju chce vyžehliť, urobí si to sám, alebo ma poprosí. Jednoducho zo seba nesmie žena robiť handru. S upratovaním a podobne, je to rovnako. Neviem čo kamarátka pre to urobila. Ale naozaj treba ísť do extrémov a jednoducho chlapa neobskakovať, nevariť mu, nestarať sa o neho. To naozaj nie je JEJ PRÁCA. Sú PARTNERI. Obaja bývajú v byte/v dome, obaja sú povinní sa oň starať, upratovať, financovať. Tiež nevieme, čo znamená u tvojej kamarátky slovo pomáhanie, poriadok... Sú totiž ženy, ktoré sa nezastavia a leštia kľučky v jednom kuse. A to je fakt o nervy. Chcú mať všetko tip top. Pri takých ak je slabší muž tak ho to zničí a silnejší sa tomu bráni, je agresívny, alebo rovno ujde. Takže v prvom rade by si to kamarátka mala vykomunikovať so svojim mužom. Manželstvo nie je len dobré alebo zlé. Vždy sú nejaké trecie plochy, ktoré treba obrusovať, upravovať, prispôsobovať sa navzájom.

Kazdy jeden z tych bodov je dovod, preco nebyt s takym clovekom v jednej domacnosti, nie to este v manzelstve.