Sú tu ženy, ktoré nemajú kamarátky?
Su tu zeny ktore nemaju kamaratky,iba zname?Ja som za slobodna kamosky mala,aj v skole a tak,na miestach,ktore sa daju nazvat mojimi konickami.Ale ako isiel zivot a zalozili sme si rodiny,zrazu sme sa prestali stykat,potrebovat,vazby oslabli az uppne vymizli.No a dnes nemam ziadnu zenu,ktoru by som nazvala kamaratkou,iba zname ci kolegyne.99%casu mi to je uplne jedno,moj svet je rodina a praca a presne takto som spokojna.Ale niekedy sa preto citim divna,ze nemam priatelky,priatelov.Moja sestra,moj muz su v tomto uplnym opakom mna,ale ked mne sa fakt nechce udrziavat kavickove ci vinkove priatelstva.
Odkedy mam deti nemam kamaratky.
Kamaratky ktore som mala deti nemaju. Takze ja som po zalozeni rodiny o vsetky prisla. Prestali ma niekde volat alebo mi dali vediet neskor ze ty by si asi nesla ze? Ked sme sa potom este stretavali tak sme sa nemali uz o com bavit. Ja som sa vzdy pytala ako v robote, ako budu travit leto, ako sa maju ich muzi. Mna sa nepytali nic na moj zivot akoby bolo slovo “dieta” nadavka.
Na ihrisku sa zoznamit neviem, par slov niekedy prehodim s niekym ale kamaratsvo ziadne.
som doma s dieťaťom ZŤP. roky.
Som sama ako prst. Jedinú spoločnosť mi robí manžel.
Kto by už len bol zvedavý na problémy matky s takýmto životom?
@anonym_deee89 kamaratky z detstva ci strednej skoly uz nemam, ale inak si viem kamaratstva pomerne lahko vytvorit a mam kamaratiek par s ktorymi si mam co povedat aj sa zdoverit, asi mam na to nos najst vzdy niekoho vhodneho ku mne.
Ja. Nikdy som nemala kamarátky, keď nepočítam 3 deti od susedov s ktorými sme sa kamarátili ako deti, kamarátstvo skončilo v našom pubertalnom období. Bolo to mojou povahou ( a vlastne aj je), som malo
komunikatívna, taký introvert, hanblivý, ktorý sa boji otvoriť ústa, nieco povedať a tým pádom je so mnou nuda. To už mi vyčíta aj muž, ze len on rozpráva, lebo inak by sme sa doma len ticho na seba pozerali. Presťahovala som sa, mám 2 deti a v okolí mám viacero mamičiek s malými deťmi, ale keď sa stretneme na ihrisku, vonku, maximálne sa pozdravime.
Co ti poviem rodina na dovsetko.Ja ani ludi v zaprdenej dedine nepoznam a zijeme tam 13r,iba susedov okolo.Vcera som sa tak nad tym zamyslela,videla som kolegynu na zastavke a tak sa jej pytam,ci tam byva a ona,ze ano ved na bytovkach.A tak sa jej pytam,ze ci ma pozna,ze ano ved si chodila do skolky,ta je hned vedla.Clovek len z roboty,do roboty a domov.Ale sranda,ze si ma pameta zo skolky.Ja mam asi ozaj slabu pamet na tvare a na mena uz tym duplom.
Mam jednu kamosku, co je naozaj kamoska, ostatne su len zname a viac nejako nepotrebujem. A potom mam dcery a tie su moje najkamosky. A cim su starsie, tym je to lepsie (uz su dospele).
@anonym_autor to je celkovo bezne, ludia ako ty vzdy existovali a dnes sa tiez viac hovori o tom, ze ako clovek rastie a starne menej sa mu chce
predstierat a straca tiez priatelov, ktori sa zenia, vydavaju a venuju detom, ibazeby sa ti chcelo spolu s nejakou kamaratkou kocikovat. Je vela ludi ako ty,
a dolezite je co vlastne potrebujes, co ti robi radost. Niekedy je prijemne sa vyhybat ludom a ich povrchnym kecom a venovat sa sebe.
@anonym_autor nemám. Ani známe, rozumej že sa s nimi bavím o hocičom, ani nikoho, s kým by som si volala, písala, poradila. Mam manžela a deti a 2 kolegyne v práci, ktorým nedôverujem natoľko, aby som im rozprávala o súkromí 😀 ale vyhovuje mi to. Nemusim nikomu vysvetľovať, že nemôžem ísť von, do kina, že nechodím na nechty, ani ku kaderníčke, že radšej pôjdem s deťmi a manželom na výlet ako von na víno a klebetiť.
Nehovorím, že som nemala, ale ako ide život, prišli deti, povinnosti, zostala som sama bez podpory rodiny, tak som nemala možnosť odložiť deti a počúvať 3 hodiny nejakú kamarátku, máloktorá pochopí, že sa nedá, ze naozaj nemôžem nikde ísť bez deti. Ani teraz lebo manžel je vojak z povolania a chodí aj na tri mesiace preč a ja som na deti sama. Mamu nemám, otca nepoznám, svokor je už dosť starý, trpí demenciou, svokra nežije...surodenci po svete.
mám kamarátky, ale furt dačo - jednej sa nepáči to, mne zas hento… 🤷♀️
99% priatelstiev je zalozenych na momentalne zhodnej zivotnej situacii. Ze zazivate to iste, v tom istom prostredi, a pripadne este lepsie, mate na to zhodny nazor. Tak vznika pocit, ze si rozumiete, ste si blizki a ste kamosi.
Ale nie ste.
Je to docasne a zmenou podmienok, hoci iba u jedneho z vas, priatelstvo dostane trhliny a zvycajne nakoniec skonci. Vypari sa postupne. Alebo sa presunie do kategorie “stari znami”.
Alebo dokonca niekedy do kategorie “neznasam ta”.
Skutocne priatelstvo, zalozene na zhode osobnosti, humoru, empatie a na hlbokej vzajomnej dovere, take ktore funguje stale, kdekolvek a za akokolvek sa meniacich zivotnych podmienok pocas zivota, je vzacne a nema ho len tak ktokolvek. Vacsina ludi ho nema. Ani len toho jedneho takeho priatela. Nieto viacerych.
Mám jednu, ale stretávame sa tak dva krát za rok. Sedieť na víne alebo káve s babami je pre mňa strata času, nikdy ma tie ženské témy nezaujímali 😃
@anonym_autor ja tiež nejako nemám kamarátky, respektíve kamarátku ktorej by som sa každý deň mohla vyrozprávať alebo sa pravidelne stretávať. V podstate len kolegyne. A môj muž mi úplne stačí poviem mu všetko mame v tomto veľmi pekný vzťah. Občas sa ale obávam aké to bude keď sa nám narodí bábätko že fakt sa nebudem mať s kým stretnúť, ísť na ihrisko neskôr a tak.. ale je pravda že aj keď som ako keby kamarátku mala tak ja som nevedela to kamarátstvo udržať. Po čase som sa vždy odmlčala a neviem proste si každý deň po večeroch volavat alebo písať s kamoskou 😀
Ja. Nikdy som nemala kamarátky, keď nepočítam 3 deti od susedov s ktorými sme sa kamarátili ako deti, kamarátstvo skončilo v našom pubertalnom období. Bolo to mojou povahou ( a vlastne aj je), som malo
komunikatívna, taký introvert, hanblivý, ktorý sa boji otvoriť ústa, nieco povedať a tým pádom je so mnou nuda. To už mi vyčíta aj muž, ze len on rozpráva, lebo inak by sme sa doma len ticho na seba pozerali. Presťahovala som sa, mám 2 deti a v okolí mám viacero mamičiek s malými deťmi, ale keď sa stretneme na ihrisku, vonku, maximálne sa pozdravime.
@226lenka ale s detmi sa hadam rozpravas? 😁
Ja kamaratky mam, ale zaobisla by som sa, vystacila by som si aj sama. S jednou chodim na koncerty, s druhou do kina, s tretou to ide do stratena. Tiez nie som zensky, kavickovo-klebetiaci typ.
Nemam a nechyba mi to. Mne je najlepsie samej a divim sa sama sebe ako som si dokazala najst muza😀
Mam 3 naozaj velmi dobre kamaratky, ziadne take ze len známe a uprimne poviem asi ako málokto, ze by som bez nich mala velmi smutny zivot. Ja poznam len jednu zenu ktora kamaratky nema a viem ze ju to trapi ( asi jedina kto to vie) ale reci ma akoze jej to vyhovuje. Ja zas niesom ten typ co ma takych a takych xy znamych. Nemam ziadnych znamych, ziadne partie. Neznasam vela ludi naraz . Mne stacia ony a som ok
som doma s dieťaťom ZŤP. roky.
Som sama ako prst. Jedinú spoločnosť mi robí manžel.
Kto by už len bol zvedavý na problémy matky s takýmto životom?
@anonym_deee89 a vies,ze mozno ja by som bola zvedava na tvoj zivot.Tak ak chces kludne mi napis.
Mám dve sestry, dve kamarátky a jednu sesternicu, s ktorými udržiavam kontakt, ale kavicky, vinecka, to vôbec. Tiež nie som ten typ. Po prvé ma to nebaví a po druhé nechce sa mi na to hľadať čas. Ja ich radsej pozvem k nám.
Jednu,aj ti mi je skôr ako sestra.
Ja sa priznam, ze ani cas by som nemala uz na kamaratky. Pre mna je moj zmysel zivota rodina- moj manzel a dieta. A moj volny cas travime my traja spolu. Neviem si vobec predstavit ist napr. s kamoskou na kupko a muza s dietatom by som nechala doma. Pre mna je ovela viac ist na to kupko s manzelom a dietatom. A takto to mam u vsetkych cinnosti. My sme obaja s muzom introverti, takze vobec ani partie nevyhladavame. Ked nam dieta vyrastie, budeme cas travit s muzom dvaja ako kym sme dieta nemali. Dieta sme mali az po 10 rokoch, tak viem ze nas to aj vtedy bude zase bavit. Mam par kamosiek s ktorymi si pisem, vieme o sebe, piseme si co mame nove. Ale urcite by som si nenasla cas ist s nimi na kavu.
Momentálne mám len jednu a stačí, nepotrebujem veľa ľudí okolo seba. Najlepšie sa aj tak zabavím s manželom.
Niektore komentare su fakt desive. Nemat kamaratov je pre mna jeden z najvacsich red flag-ov na cloveku, s ktorym chcem nieco budovat.
Tiez nemam kamaratky.. mala som jednu, ale s tou som realne nevidela vyse roka, proste to nevychadzalo, obcas si napiseme.. nemam kedy proste, do prace, pre dceru do skoly, ucenie, na nakup.. rodicia mi pomahaju, ale tiez chodia este do prace, maju svoj zivot.. ale mna ani nebavi nadvazovat s niekym kontakt.. nemam sa o com rozpravat..
@anonym_autor tiez nemam, u mna sa to taha od puberty, byt vyrazny typ, ktory sa paci muzom, obnasalo tolko sklamani, ze som sa s tym davno zmierila, ze kamosky mat nebudem. Mam 2 v rodnom meste, s ktorymi sa navstevujem, ale velmi sporadicky, tie mam uz id skolky. Inak nic, napriek tomu, ze som extrovert a priatelskej povahy. Znamych mam vela, ale zijem si v bubline svojej rodiny, sme velmi aktivni, takze toho casu na kamosky by aj tak nebolo. Vekom uz sa ani nesnazim😉
@anonym_autor tiež nemám kamošky.. nemám na ne čas a ani energiu, na svete existuje veľmi málo ľudí, ktorí by rozumeli mne a ja im. ...
2krat sťahovanie,cudzie mestá, cudzí ľudia... Kamošky nemám žiadne,len známe
Niektore komentare su fakt desive. Nemat kamaratov je pre mna jeden z najvacsich red flag-ov na cloveku, s ktorym chcem nieco budovat.
@anonym_7d2c66 a vidis, kolko nas tu je. Tak bud vdacna, ze ty mas skutocnych kamaratiek vela, niekomu v tomto, zial, dopriate nebolo. Uzivaj si ich.
tiež nemám kamarátky, len známe. Teda, mám dve z výšky, ale tie bývajú 140 km odo mňa. Dávame si raz do roka stretko na jeden celý deň. Aj s deťmi, ak sa im chce. Lebo aj deti rastú a už nie je problém nechať ich samé doma alebo s otcami. Ale takto sa prebavia aj deti spolu. Ale tu mám len známe, v práci chlapský kolektív ( ešte politicky opačne orientovaný ako ja), takže s nimi nie je veľmi o čom. 90% času v kancelárii mám sluchátka na ušiach a robím si svoju prácu. Je zopár báb na iných oddeleniach, ale to sú tiež skôr známe ako kamarátky, navyše počas práce nemôžeme len tak behať hore dole po oddeleniach. Ináč mi je naj. kamarátka môj manžel a niečo sa porozprávam už aj s dcérou. Ale niekedy mi chýba taká fakt kamarátka. Nie na kávičku, ani na pohárik vínka ( anii jedno z toho nepijem), ale len tak niekedy sa vyrozprávať.

Áno. Ja. A ani nepotrebujem. Nebavilo by ma s nimi chodiť na kávičky a klebetiť 😂