icon

Sú vnúčatá od dcéry bližšie babke?

21. júl 2024
lauriik
21. júl 2024

Nie vzdy. Ale v okoli vidim, ze to tak je casto.

andreakotesova
21. júl 2024

Nie je to pravidlo.

andrea_82
21. júl 2024

Neviem, ci vnucata, ale ja vacsinou vidim, ze nova rodina sa skor prikloni na stranu manzelkinych pribuznych, ze tych chodia navstevovat castejsie, aj s nimi travia viac casu.

marianarem
21. júl 2024

Podla mna nejde o vnucata, ale casto vztah svokra-nevesta nebyva idealny. Aj na tomto fore je to jeden z najcastejsich problemov. To sa potom podpise aj na vztahu k vnucatam, uz len preto, ze je obmedzeny kontakt alebo deti citia nevrazivost.

rorino
21. júl 2024

.Nie,moja mama ich má 5,a nerobí rozdielu,či sú sestrine,moje,či bratove.A áno,svokra rozdiely robí,dokonca medzi vnučkou a vnukom.

mamamasama
21. júl 2024

Neviem ako iné rodiny, ale u nás sú si deti bližšie s manželovou mamou. Obe babky máme úžasné, ale moja mamina je ešte pracujúca, zatiaľ čo svokra je už babička na dôchodku. Nič to nemení na tom, že sa všetci ľúbia. V detstve som aj ja mala bližšie k babke z ocinovej strany, takže túto teóriu nepotvrdím.

pribinak
21. júl 2024

V debilnych rodinách platia rôzne debilne pravidla a zvyky

Normálna babka rozdiely nerobí

babababka
21. júl 2024

Blbosť.Vnuci,vnučky či od dcéry alebo od syna sú to najlepšie čo môže byť.

lauriik
21. júl 2024

@pribinak to nemusi byt "debilna rodina" 🙄
Ale hlavny princip je, ze zena je na materskej/rodicovskej, tym padom s nimi travi viac caszu a skor pojde s nimi k svojim rodicom ako ku svokrovcom. Ja by som bez mojho muza ku svokrovcom nesla. Ale k mojej mame sme chodili bez neho casto.
Ale neni to pravidlo. Mam v okoli aj vynimky.

espritka29
21. júl 2024

V nasom rodinnom zlozeni to ani nie je mozne. Moja mama (otec uz nezije) ma dve dcery, cize brata nemam, tak to neplati. A podobne je to z manzelovej strany. Svokrovci maju len synov a ti tiez len synov, takze uprednostnovanie nehrozi :D

kleopatra114
21. júl 2024

Podľa toho , s ktorými trávi viac casu . Iné je , keď dcérine vidi raz za rok , lebo bývajú ďaleko a synove raz za týždeň , lebo bývajú par km od seba .

jizanka
21. júl 2024

U nás to tak bylo. I když my bydleli 1 km a švagrová 300 km....

kacena2022
21. júl 2024

V mojom okolí vidím že babky uprednostňujú mladšie dieťa a jeho deti,nezáleží na pohlaví.No príklad moja svokra má dvoch synov a uprednostňuje mladšieho syna lebo má dievča vnučku.Mne sa to nepáči keď robia si rozdiely či medzi deťmi alebo vnucikmi.

lakebabe
21. júl 2024

Asi áno v okolí. Aj moja svokra ma bližší vzťah s dcerinymi deťmi ako synovymi. Ale podla mňa je to preto ze sú spolu nonstop na telefóne a navštevujú sa párkrát do týždňa. My ostatní tam stále nechodime. Moja mama to nerieši chodia všetci rovnako

saxana000
21. júl 2024

Myslim ze ich lubi rovnako a rozdiely nerobi ale vztah maju urcite blizsi pretoze kazda zena da deti skor k mame ako k svokre to je proste fakt..

lorraine90
21. júl 2024

Zavisi ako sa babka k vnučatam sprava. O nas otcova mama moc zaujem nemala. Nikdy nas nevzali nikam ani len mino dom. Mojich 99% spomienok s nimi su, že nam tam nechutilo jesť (nemali sme vymyšlat s jedenim) sedelo sa na gauči, furt sa sťažovali že ich dačo boli a dokola to rozoberali alebo otročilo v zahrade, darčeky sme nedostavali max nam po 5€ dala na vianoce. Druha babka s dedom sa snažili, na jazera nas brali, bazenik nam napušťali v lete, piekla nam vždy kolač, v lete vždy keď šlo okolo Family frost autičko nam kupili nanuk. ☺️ Dve babky, byvali od seba tak do 10km a dva rôzne pristupy.

basska_b
21. júl 2024

Ja tiez potvrdzujem, ze vnimam takuto skusenost aj medzi kamoskami, ale... prisla som na to, ze zatial co ani vztah mama-dcera nemusi byt idealny, dcera si svoju matku pozna a vie, co od nej moze ocakavat. Zatial co pri svokre sa moze chuda svokra snazit, ako chce, niekedy je tam urcity chlad alebo drobne napatie a deti to mozu citit, pripadne nevesta nejazdieva prilis rada na navstevy k svokrovcom, lebo sa tam neciti az tak prijata.

@pribinak Neviem, ci je potrebne nazyvat komplikovane rodinne vztahy "debilnymi rodinami"...

pribinak
21. júl 2024

@basska_b vzájomne sa to nevylučuje

mili2016
21. júl 2024

@pribinak prečo musí byť hneď debilna rodina inak riadne vyjadrovanie🤦🏻‍♀️. Ono napríklad záleží aj od toho ako ďaleko vnúčatá bývajú, ako často sa s dedkovcami vidia.

libusak
22. júl 2024

@mili2016 mama mala kolegynu,.ktora sa vyslovene vykadrila takto. Teda, ze sa tesi na vnucata od dcery (ma aj syna). Ze to su take ine vnucata.
Moja mama takmer odpadla.
Takze ano, "debilna" nie rodina ale povaha, to najdes

dankabetka
22. júl 2024

ahoj, moje deti maju super obe babky, ale lepsi vztah maju s babkou od muza ( takze s mojou svokrou- ale ja mam vybornu svokru) s oboma sme daleko cca rovnako 180 a 150 km, takze len tak na kavu k sebe neskaceme... a ani niesme spolu kazdy tyzden... niekedy aj mesiac, dva co sa nevidime..... ale my sme s tym ok... aspon su detom vzacnejsi... ( teraz pojdu na 2 tyzdne k svokre na prazdniny... 😉 tesia sa aj decka a aj maminka 😂)

diamont00
22. júl 2024

u nas na 100%... dcera ma 12 a uz ma ani nebavi ju nasilu vtlacat do pozornosti... aj ona si uz zvykla... svagrina (dcera) ma 2 deti a su u svokry nonstop a pomoc funguje viac pre nich... nikdy som nic nezneuzivala, ked treba s niecim pomoct nemam problem ale v kutiku duse ma ti mrzi... manzel nekomentuje a ja to uz neriesim

lopka1313
22. júl 2024

My sme to tiez tak mali. Este zosilnene tym, ze sme s otcovymi rodicmi zili na 1 dvore - a kedze vzdialene dieta je to idealne dieta, tak sesternice od milovanej dcery, byvajuce cca 70 km daleko, ktore prisli na navstevu 3x do roka, boli ovela lepsie vnucky ako my od syna, ktory je uspesnejsi a o to viac sa snaziaci vyhoviet rodicom, ktorych ma pri sebe... A stari rodicia od mamy, ktori byvali v susednej dedine boli k nam ovela blizsi a popravde, cim sme boli starsie, tym radsej sme chodili k nim...

abcdefgh666
22. júl 2024

U nas je to naopak