icon

Sused sa sťažuje na hluk malých detí: Čo robiť?

4. dec 2023

Pod nami byva sused, ktorý sa sťažuje na to že môj 2 a pol ročný synček dupoce. Ako keď bol prvý krát bola som mila, že teda nech sa nehneva, že on je malý a ťažko mu to vysvetliť. Proste nechcela som zle vzťahy. Ale už bol viac krát a posledne bol už fakt nepríjemný a ja už tiež. Povedal že robte niečo s tým dupotom lebo sa pôjde sťažovať na mesto. A to ma teda už nahnevalo lebo čo ho mam priviazať?!! 😡
Samozrejme že sa snažíme to všetko tlmiť papučkami, hráme sa na koberci a aj keď beha po byte, snažíme sa ho učiť nech kráča lebo teda on sa presúva len behom ale nič nezvyčajné na jeho vek.
Nad nami tiež býva malé dieťa, niekedy mám tiež pocit, že na nás padne strop ale chápem to a nikdy, ani keď som ešte nemala dieťa, som sa nebola sťažovať. Takže my veľmi dobre vieme čo počuje a myslím ze to mame ešte horšie ako on lebo tu dupe aj sused nad nami nie len ich malý syn. My s manželom tiež nosíme gumené papuče. Byvame v takom baraku ze bohužiaľ počuť všetko. No proste som z toho smutná, že máme takéhoto debila suseda.
Malé prosím niekto skúsenosť že čo mám čakať ak pôjde na to mesto? Ako to prebieha?

Strana
z2
viky173
4. dec 2023

Nic nemusis cakat, nic Ti nikto neurobi, pokym nerusite nocny klud. A nemyslim, ze sused je debil, keby ste boli naozaj potichu, tak isto bezdovodne Vam nechodi vyklopkavat. Tiez ked som byvala v bytovke, som mala susedov s malym dietatom a neskutocny hluk, ked dupotalo hore dole po byte. Neskutocne sa to ozyva, aj ked sa to Tebe tak zdat nemusi. Ten hluk sa siri hlavne dole. A samozrejme, ze Tebe to neprekaza, ze susedom nad Vami dupe dieta, ked aj Ty mas hluk zo svojho dietata, ale ak je sused bezdetny, tak ho uplne chapem, ze zrovna netuzi pocuvat den co den cudzie deti, co mu dupu nad hlavou ako stado slonov. Nie kazdy sa musi klanat a tolerovat Tvoje dieta len preto, ze je dieta. Takze bud si daj koberce a zabav krpca inak, aby nemal potrebu lietat hore dole po byte alebo sa zmier s tym, ze sused na Teba prijemny nebude.

mogaa
4. dec 2023

Daj koberec....Ak je sused po nočnej, potrebuje sa vyspať - takže to zrovna žiadny debil byť nemusí.....jeho nemusí zaujímať že ty máš dieťa, pokiaľ dupoce tak, že nevie spať....

domkakvet
4. dec 2023

Hlavne si zachovaj dobre vztahy, skus mu vysvetlit, ze ste mu dali papucky, snazite sa hrat na koberci, ze pojde za chvilu do skolky.

jaskolka
4. dec 2023

No neviem.. Ja som dlhé roky žila v bytovke,bytovkách, boli tam deti, boli tam hlučné výťahy, chodilo sa s podpätkami po schodoch, aj sa vrtalo, aj sa buchalo,prerabalo, boli tam domáce zvieratá,práčky, dokonca osobitne zmykacky na prádlo... A nikto nikdy sa nesťažoval, jednoducho od 6.00 do 22.00 nie je nočný kľud a bežný hluk sa bral ako súčasť života v paneláku s množstvom ľudí. Niekoľko rokov som bývala v garzonke rovno pri výťahu, bol to starý hrozne hlučný výťah, ktorý by zobudil aj hluchého, keď sa rozbiehal.. No a? Co som mala robiť? Ani som sa nad tým nezamyslala, To je skrátka život v paneláku, bude tam vždy určitý hluk a s tým sa veľa nedá robiť.
Teraz mi to príde, ze každý je šialene precitliveny, lebo toto, lebo hento, lebo tamto...
Pokiaľ to nie je vyslovene rušenie nočného kľudu,trieskanie a buchanie nonstop, tak nechápem, co ako by s tým mal ešte človek robiť.

dusankomoj
4. dec 2023

@jaskolka v niektorom príspevku bolo pekne napísané: ja tolerujem teba,ty toleruj mňa! Ale treba dodržať nejakú rovnováhu. Výťah nezmeníš,ale dieťa sa dá usmerniť. A autorka nemá záujem nič meniť,ju prioritne zaujíma,čo sa JEJ môže stať,keď sa sused-debil pôjde sťažovať🙃

mamickalisticka
4. dec 2023

To môže byť rád, že nemá nad sebou 2.a pol ročné dvojičky, lebo čo naši dokazujú, to je tiež nonsens 🙈🙈🙈 dupu non-stop ako slony a fakt nemám čo snimi robiť...našťastie máme chápavých susedov ,lebo maju kúsok staršieho syna, ktorý tiež dosť dupotkal kedysi 😂

svokrinjazykmonika
4. dec 2023

A prečo gumené papuče? Veď tie klepkajú riadne.

majka2
4. dec 2023

Nic si z toho nerob vážne ja som už tiež rezignovala naposledy nám bolo vycitane že používame veľa krát za deň výťah bývame na 6 poschodí a mame 5 deti tri veľké čo chodia do skoly a dve malé 3 a 2 ročne preisroru ani papuče nemajú až nič nedupe všade koberce a stále niečo proste neriešim už nič.

babulkomale
4. dec 2023

@dusankomoj ako mohol produkovat hluk? Co nebol vychovany?

jaskolka
4. dec 2023

@dusankomoj podľa toho, ako autorka píše, taj urobila celkom dosť, aby bolo to lepšie - koberec, papuče, píše takisto, ze usmerňuje a vysvetľuje dieťaťu. No 2,5 ročné je stále maličké dieťa, ktoré ľahko môže "pozabudnúť" ze nesmie behať a skákať. Čiže do istej miery proste to musí človek tolerovat.. Neverím akosi, ze by behalo a skákalo nonstop. Opakujem, to je život v paneláku, má svoje rizika, s tým sa musí počítať, ze nebude tam "zaručene" ticho.

jaskolka
4. dec 2023

@svokrinjazykmonika myslí asi také na štýl kroksov, tie vôbec nepočuť.

dusankomoj
4. dec 2023

@babulkomale ha-ha-ha bol vychovaný! Na mňa sa susedia nesťažovali😊 a napriek tomu som zainvestovala a presťahovala sa do domu. Teraz má pod sebou pol metra betónu a môže skákať,koľko len chce. Autorka môže urobiť to isté!

babulkomale
4. dec 2023

@dusankomoj boze to su kecy 🤦

lalala94
4. dec 2023

@dusankomoj alebo jej sused môže urobiť to isté, čo ty a odísť do domu- on má zjavne väčší problém ako autorka. 😀

dusankomoj
4. dec 2023

@babulkomale hlavne,že ty sypeš perly!👍 prečítaj si ešte raz príspevok,hlavne koniec a zistíš, že autorka si je vedomá,čo sa deje,ale sebecky sa zaujíma hlavne o to co jej môže sused spôsobiť sťažnosťou. Takže ni on je debil,ale ona.

dusankomoj
4. dec 2023

@lalala94 aký má on problém? Že sa mu nepáči nad hlavou dupajúce dieťa,prečo by to mal trpieť? Oni znehodnocujú život jemu.

lalala94
4. dec 2023

@dusankomoj áno, je to jeho problém, veď on sa chodí sťažovať autorke - žiaľ, keď býva v bytovke, nemôže nič iné očakávať. Ak sa mu nepáči, môže ísť do domu. 🙂

klip0
4. dec 2023

@dusankomoj ty jej tie koberce do celého bytu zaplatis ? To mala suma nebude. A ano snažia sa hrať na koberci, snáď nemá to dieťa celý deň sedieť a skladať penové kocky (aby náhodou drevené nespravili hluk). Či má dieťaťu zakázať presúvať sa po byte.? Len sedieť na koberci a ak sa chce hýbať tak doma nesmie. A ak neposluchne a aj tak sa hýbe, tak zle vychováva, keď aj výchovu má zmeniť.

klip0
4. dec 2023

@dusankomoj keď čítam tvoje ďalšie komentáre, ani sa neunuvaj odpovedať. Vraj aj autorka sa môže presťahovať do domu.
Život gombicka a ešte si aj uzastna dokonalá mama, tvoje dieťa produkovalo hluk ale bolo vychované, dieťa autorky tiež produkuje hluk ale vychované nieje.
Pevne verím, že si len zle vyspatá a niesi takáto naozaj lebo chudáci všetci v tvojom okolí

autor
5. dec 2023

@dusankomoj Sused debil si to ty??? 🤣🤣🤣

Baby v pohode ja si z takýto komentárov nič nerobím, normálne som si nachvilu myslela ze či to ten sused môj tu nepíše náhodou, inak to nevidím 😄🤭
@klip0
@lalala94
@babulkomale
Ďakujem všetkým za komentáre, my sme spravili co sme vedeli a mohli tak uvidíme co nás ďalej čaká. Ja by som išla najradšej do domu no žiaľ momentálne to nieje reálne z finančného hľadiska, snáď raz v budúcnosti 🙏 Ďakujem ešte raz 😊

juliacenc
5. dec 2023

Ja nechapem, ze na toto ma dakto zaludok fakt prist sa bez hanbu na nieco take stazovat

dusankomoj
5. dec 2023

Nie, nie som! Keby som bola, tak ti vrátim aj s úrokami,lebo s takýmto prístupom si nič iné nezaslúžiš. V živote sa ti to vráti.

autor
5. dec 2023

@dusankomoj ja vám prajem všetko dobré, nech ste v živote šťastná. Radšej svoju energiu nabudúce venujte svoju synovi ako tu šíriť takýto negativizmus. Pekný deň a zbohom 😘

dusankomoj
5. dec 2023

Nešírim negativizmus,iba som vyjadrila svoj názor na verejnom fóre. Neschovávam za ANONYM,ale stojím si za svojim nazorom a ako som si všimla,podobný názor má viacero diskutujúcich. 2-3 mamičky(zrejme podobné tebe) majú iný pocit a tak je to v poriadku! Dala si sem príspepok s vedomím,že nie všetci ťa podporia. Keď dáš nabuduce príspevok,ako ti sused poškriabal auto,alebo pod. ,tak sa tiež rada zapojím do diskusie.😉 Pekný deň.

autor
5. dec 2023

@dusankomoj skôr by som povedala, že je to tak pol na pol s názormi tu a s tým som aj ráta to je všetko v poriadku. A presne ako si pozaznamenala nepýtala som sa na to k čomu sa ty vyjadruješ ale SEBECKY (😄) som sa pýtala na to čo mám čakať od sťažnosti. Kľudne sa vyhadri aj nabudúce, ja si tým aspoň pripomeniem, že som veľmi rada, ze som aká som a že mám okolo seba pozitívnych ľudí. (Az na suseda, ktoreho by som ti dopriala, lebo o vsetkom som sa tu nerozpisala nakolko som chcela len vedieť čo a ako).
Ďakujem 👌

Strana
z2