icon

Susedovi vadia naše mačky

3. júl 2023

Ako by ste riešili situáciu, keď vášmu susedovi vadia vaše mačky. Máme malé mačiatka, snažím sa aby boli len na dvore, no keď sme preč , zrejme zájdu aj k susedovi. Oni sa na to nenormálne zlostia. Bola aj taká situácia že pár rokov do zadu som mala mačiatko a on mi ho surovo odstrelil, lebo raz išlo k nim. Neviem ako riešiť teraz túto situáciu, nechcem byť s nimi znova za zle ...

Strana
z3
janezz
4. júl 2023

Jednu otázku ti dám autorka...tebe by sa páčilo, keby máš záhradku a miesto úrody nájdeš pravidelne vyhrabanú zeleninu, jahody, mladú cibuľku a pod? Lebo mňa to nebaví. Narobím sa s tým a čo mám postupne zbierať úrodu, tak môžem akurát zbierať kôpky po mačkach od susedov. Maju 3 a pravidelne sa im kotia. To vidno už iba ako idú s mačencami v krabici niekam a vrátia sa bez krabice.... na dvore majú iba betón a štrk, takže ich mačky tam nemajú kde hrabať a tak chodia ku susedom. Takže chápem všetkých, ktorí majú plné zuby mačiek. Skus sa zamyslieť, ako by to bolo tebe, keby si na opačnej strane ako si teraz.

anonymanonym
4. júl 2023

@ice8 mimochodom, tak ako si sa ty hned v prvom komentari ohanal tym, ze ublizovanie zvieratam je trestne (co nastastie samozrejme je), tak by bolo fajn pozriet si legislativu aj o chove spolocenskych zvierat (kam spadaju aj macky). Docital by si sa tam ako ma byt zabezpecene chovne zariadenie a aj vonkajsie vybehy a ze unik zvierata spolocenskeho zvierata z nich je neprijatelny. Lebo este raz - ako majitel zvierata som zan aj zodpovedna.

javiemneviem
4. júl 2023

@tamvtme plot máme 2,5 metra vysoký. Zo strany z cesty ma viac ako 3 metre. To by museli byt super hrdinky, aby to preskočili 😀 celý plot máme hladký, neprehľadný a keď sa dostanú na pozemok nevedia odkiaľ ujsť. Len ta časť kde je brána, cez ti sa dostanú stále. Susedia majú takéto pletivo s malými dierkami a vraj to pomohlo 🙂

ice8
4. júl 2023

@anonymanonym zakony toho znesu, chovas macky? ak nie, tak si len teoretik - macku (vonkajsiu) nie je mozne udrzat na pozemku, JEDINE VO VOLIERE a to mi je veru vyhra ako brvno.

ice8
4. júl 2023

@viestta macka nikdy nepojde do lesa, pokial ju tam clovek neodnesie, naco by aj isla, ak ma plne ulice odpadkov od ludi ?

anonymanonym
4. júl 2023

@ice8 susedovi by si siel pripominat co je trestne, ale ze ona sama nieco porusuje to nevadi lebo ved zakony toho znesu 👌

autor
4. júl 2023

@janezz nikto nepovedal že tam chodia srať! Alebo hrabať! Zatúlali sa tam lebo my sme neboli doma tak išli za hlasom deti. Nemajú umelý trávnik, nemajú terasu, a nemajú ani nádherný vyupratovany dvor , skôr naopak... Aj do nás chodia mačky, dokonca aj psy všelijaké, ale ja to beriem tak že bohužiaľ tomu nezabránim , ale strieľať po nich by ma v živote nenapadlo! Chcela som len názor ako slušne ospravedlniť tie macence! Dávam na ne pozor , keď nie sme doma alebo na noc ich zatváram, no robiť taký humbuk pre mačky by ma nenapadlo.

ivana11155
4. júl 2023

Ja chapem toho suseda, aj nam vadi sudedova macka a to nie je suded hned vedla nas, ale asi o 4 domy. Mame vsetko nove a hlavne novy plot, preco by mi po nom mala chodit cudzia macka?

misulka22
4. júl 2023

Este ze u nas funguje dedina stale rovnako - behaju macky ( chytaju mysi), kikirikaju kohuty,blacia ovce, husi gagocu,psy stekaju...a ako tu je dobre.a s sused nase macky este aj pochvali ,ze odkedy ich mame ani jednu mys nemal 🙂

anonymanonym
4. júl 2023

... a potom sa presne dostavame k tomu co som pisala do inej temy. Zo zvierat v bytoch sa casto robia obtazujuce bestie a pritom viac neohladuplni voci druhym byvaju prave ludia majuci zvierata na dvoroch 😉

janezz
4. júl 2023

Áno, nikto to nepovedal. Ony sa tam chodia iba pozrieť a pohrať s deťmi 😂👌

maribell
4. júl 2023

@ice8 "Nemali ste kupovat tak male pozemky.. Ze vam par kakanic prekaza.." to čo je za komentár? Takže keď budem mať to mačacie hovno rovno pred vchodovými dverami, ale ☝️ budem mať záhradu 5000m2, tak už budem ok? 😅 Už mi to nebude vadiť?
My napríklad máme skoro 1500m2 a predsa mi ten kocúr príde ošťať vchodové dvere. Škoda, že ho akosi netrápi veľkosť pozemku a značkuje mi ako naschvál dvere, okná, topánky, auto, hračky, preliezky, altánok, ... namiesto stromov a kríkov vzadu v ovocnom sade. Takže áno, vadí mi to a veľmi. Ale to žiaľ pochopí iba ten, kto to zažil. Lebo ten smrad je neuveriteľný a pohár trpezlivosti by pretiekol každému.

ice8
5. júl 2023

@anonymanonym

zakony toho znesu som myslel tak, ze mas 1000 zakonnov, ktore nemas prakticky sancu dodrzat do poslednej bodky. a existuju v nom velmi vagne narecia ako "primerane pomerom" - takze ak je primerane pomerom mat tulave macky, nic nezmozes a zakon toho znesie = chrani skor toho vagabunda ako normalneho cloveka hladajuceho pokoj na vlastnom pozemku ktory si kupil a plati z neho dane.

66simonka66
5. júl 2023

Ja mám z maciek tiež nervy, suseda ich má asi 6 a stále chodia srať ku nám, udržiavame záhradu, mame malé deti a každý deň musíme po nich zbierať hovná, ani sa susedovi nečudujem.

marsmykkok
6. júl 2023

Požiadaj ho, nech ich obleje vodou. Tým im neublíži a časom ich to odradí, mačky vodu neznášajú.

majkakvet
12. sep 2023

Jedine riesenie spravit volieru. Na webe su rozne inspiracie na ,,catio,, pre macky. A susedia su primitivi, a zabitie spolecenskeho zvieratia je tresng cin.

vazektomia
5. okt 2024

@viestta ešte žiješ v súčasnosti či ešte sa šplháš po stromoch ako opica?

viestta
5. okt 2024

@vazektomia dalo ti vela roboty aby si nasla tuto diskusiu?

vazektomia
5. okt 2024

@viestta nie. Našťastie v roku 2024 je všetko rýchle. Ako sa žije v stredoveku?

viestta
5. okt 2024

@vazektomia Marcel to si ty? Lebo ak ano, tak vitaj, dlho si nebola

huginko
5. okt 2024

@ice8 trochu scestny komentár, nemyslis?

prasiatko30
5. okt 2024

@autorka to, ze tvoje macky neseru na susedovom dvore by som az tak vehementne netvrdila - macka co ako vycvicena nesrat po byte/dome tak ked je vonka a vidi dobre miestecko na kadenie tak sa vykadi - mojho suseda macka na toto tiez doplatila a to u suseda v byte isla vzdy na zachodik, ale prechadzala potvora na terasu k druhemu susedovi, ktoremu vadil uz len pohlad na ziveho tvora a tam sa mu vzdy vysral do kvetinacov 😂😂😂😂😂 ako naschval. Bohuzial sused ma pravdu - mas macky drz si ich na svojom pozemku, lebo nikto nemusi znasat tvoje macky na svojom pozemku - je to proste tak. Ak vies, ze ked vy tam nie ste tak zdrhnu z vasho pozemku tak ich zatvaraj do baraku, ked uz ich mas tak rada a nevadia ti tak ich maj na tvojom nie na jeho pozemku

julia8888
5. okt 2024

Sused je oprávnene nahnevaní. Ja by som mala na to tak isto nervy a to mám zvierata rada.

vazektomia
5. okt 2024

@viestta kto? 😁😁 Neznám

autor
6. okt 2024

Riešiť rok starú diskusiu 🫣 opakujem ešte raz pre tých čo nechápu... Rozumiem tomu , že je nasratý (bol) , ale strieľať po zvieratách v obytnej zóne , kde mám ja sama na dvore tri malé deti je NEPOCHOPITEĽNÉ A NENORMÁLNE.

jozef1890
8. dec 2024

Sused je vadný sú taký ON môže všetko a vy nič.

Strana
z3