Susedovi vadia naše mačky
Ako by ste riešili situáciu, keď vášmu susedovi vadia vaše mačky. Máme malé mačiatka, snažím sa aby boli len na dvore, no keď sme preč , zrejme zájdu aj k susedovi. Oni sa na to nenormálne zlostia. Bola aj taká situácia že pár rokov do zadu som mala mačiatko a on mi ho surovo odstrelil, lebo raz išlo k nim. Neviem ako riešiť teraz túto situáciu, nechcem byť s nimi znova za zle ...
@ice8 mimochodom, tak ako si sa ty hned v prvom komentari ohanal tym, ze ublizovanie zvieratam je trestne (co nastastie samozrejme je), tak by bolo fajn pozriet si legislativu aj o chove spolocenskych zvierat (kam spadaju aj macky). Docital by si sa tam ako ma byt zabezpecene chovne zariadenie a aj vonkajsie vybehy a ze unik zvierata spolocenskeho zvierata z nich je neprijatelny. Lebo este raz - ako majitel zvierata som zan aj zodpovedna.
@tamvtme plot máme 2,5 metra vysoký. Zo strany z cesty ma viac ako 3 metre. To by museli byt super hrdinky, aby to preskočili 😀 celý plot máme hladký, neprehľadný a keď sa dostanú na pozemok nevedia odkiaľ ujsť. Len ta časť kde je brána, cez ti sa dostanú stále. Susedia majú takéto pletivo s malými dierkami a vraj to pomohlo 🙂
@anonymanonym zakony toho znesu, chovas macky? ak nie, tak si len teoretik - macku (vonkajsiu) nie je mozne udrzat na pozemku, JEDINE VO VOLIERE a to mi je veru vyhra ako brvno.
@ice8 susedovi by si siel pripominat co je trestne, ale ze ona sama nieco porusuje to nevadi lebo ved zakony toho znesu 👌
@janezz nikto nepovedal že tam chodia srať! Alebo hrabať! Zatúlali sa tam lebo my sme neboli doma tak išli za hlasom deti. Nemajú umelý trávnik, nemajú terasu, a nemajú ani nádherný vyupratovany dvor , skôr naopak... Aj do nás chodia mačky, dokonca aj psy všelijaké, ale ja to beriem tak že bohužiaľ tomu nezabránim , ale strieľať po nich by ma v živote nenapadlo! Chcela som len názor ako slušne ospravedlniť tie macence! Dávam na ne pozor , keď nie sme doma alebo na noc ich zatváram, no robiť taký humbuk pre mačky by ma nenapadlo.
Ja chapem toho suseda, aj nam vadi sudedova macka a to nie je suded hned vedla nas, ale asi o 4 domy. Mame vsetko nove a hlavne novy plot, preco by mi po nom mala chodit cudzia macka?
Este ze u nas funguje dedina stale rovnako - behaju macky ( chytaju mysi), kikirikaju kohuty,blacia ovce, husi gagocu,psy stekaju...a ako tu je dobre.a s sused nase macky este aj pochvali ,ze odkedy ich mame ani jednu mys nemal 🙂
... a potom sa presne dostavame k tomu co som pisala do inej temy. Zo zvierat v bytoch sa casto robia obtazujuce bestie a pritom viac neohladuplni voci druhym byvaju prave ludia majuci zvierata na dvoroch 😉
Áno, nikto to nepovedal. Ony sa tam chodia iba pozrieť a pohrať s deťmi 😂👌
@ice8 "Nemali ste kupovat tak male pozemky.. Ze vam par kakanic prekaza.." to čo je za komentár? Takže keď budem mať to mačacie hovno rovno pred vchodovými dverami, ale ☝️ budem mať záhradu 5000m2, tak už budem ok? 😅 Už mi to nebude vadiť?
My napríklad máme skoro 1500m2 a predsa mi ten kocúr príde ošťať vchodové dvere. Škoda, že ho akosi netrápi veľkosť pozemku a značkuje mi ako naschvál dvere, okná, topánky, auto, hračky, preliezky, altánok, ... namiesto stromov a kríkov vzadu v ovocnom sade. Takže áno, vadí mi to a veľmi. Ale to žiaľ pochopí iba ten, kto to zažil. Lebo ten smrad je neuveriteľný a pohár trpezlivosti by pretiekol každému.
zakony toho znesu som myslel tak, ze mas 1000 zakonnov, ktore nemas prakticky sancu dodrzat do poslednej bodky. a existuju v nom velmi vagne narecia ako "primerane pomerom" - takze ak je primerane pomerom mat tulave macky, nic nezmozes a zakon toho znesie = chrani skor toho vagabunda ako normalneho cloveka hladajuceho pokoj na vlastnom pozemku ktory si kupil a plati z neho dane.
Ja mám z maciek tiež nervy, suseda ich má asi 6 a stále chodia srať ku nám, udržiavame záhradu, mame malé deti a každý deň musíme po nich zbierať hovná, ani sa susedovi nečudujem.
Požiadaj ho, nech ich obleje vodou. Tým im neublíži a časom ich to odradí, mačky vodu neznášajú.
Jedine riesenie spravit volieru. Na webe su rozne inspiracie na ,,catio,, pre macky. A susedia su primitivi, a zabitie spolecenskeho zvieratia je tresng cin.
@viestta ešte žiješ v súčasnosti či ešte sa šplháš po stromoch ako opica?
@vazektomia dalo ti vela roboty aby si nasla tuto diskusiu?
@viestta nie. Našťastie v roku 2024 je všetko rýchle. Ako sa žije v stredoveku?
@vazektomia Marcel to si ty? Lebo ak ano, tak vitaj, dlho si nebola
@autorka to, ze tvoje macky neseru na susedovom dvore by som az tak vehementne netvrdila - macka co ako vycvicena nesrat po byte/dome tak ked je vonka a vidi dobre miestecko na kadenie tak sa vykadi - mojho suseda macka na toto tiez doplatila a to u suseda v byte isla vzdy na zachodik, ale prechadzala potvora na terasu k druhemu susedovi, ktoremu vadil uz len pohlad na ziveho tvora a tam sa mu vzdy vysral do kvetinacov 😂😂😂😂😂 ako naschval. Bohuzial sused ma pravdu - mas macky drz si ich na svojom pozemku, lebo nikto nemusi znasat tvoje macky na svojom pozemku - je to proste tak. Ak vies, ze ked vy tam nie ste tak zdrhnu z vasho pozemku tak ich zatvaraj do baraku, ked uz ich mas tak rada a nevadia ti tak ich maj na tvojom nie na jeho pozemku
Sused je oprávnene nahnevaní. Ja by som mala na to tak isto nervy a to mám zvierata rada.
@viestta kto? 😁😁 Neznám
Riešiť rok starú diskusiu 🫣 opakujem ešte raz pre tých čo nechápu... Rozumiem tomu , že je nasratý (bol) , ale strieľať po zvieratách v obytnej zóne , kde mám ja sama na dvore tri malé deti je NEPOCHOPITEĽNÉ A NENORMÁLNE.
Sused je vadný sú taký ON môže všetko a vy nič.

Jednu otázku ti dám autorka...tebe by sa páčilo, keby máš záhradku a miesto úrody nájdeš pravidelne vyhrabanú zeleninu, jahody, mladú cibuľku a pod? Lebo mňa to nebaví. Narobím sa s tým a čo mám postupne zbierať úrodu, tak môžem akurát zbierať kôpky po mačkach od susedov. Maju 3 a pravidelne sa im kotia. To vidno už iba ako idú s mačencami v krabici niekam a vrátia sa bez krabice.... na dvore majú iba betón a štrk, takže ich mačky tam nemajú kde hrabať a tak chodia ku susedom. Takže chápem všetkých, ktorí majú plné zuby mačiek. Skus sa zamyslieť, ako by to bolo tebe, keby si na opačnej strane ako si teraz.