icon

"Švagriná"

11. aug 2023

Baby idem si sem po radu a mozno aj na iny pohlad veci alebo aj na polutovanie alebo ja neviem co citim..S priatelom sme spolu 10rokov, vychovavame spolu jednu dcerku...Priatel ma brata , ktori ma tiez priatelku a zial bohu, ta osoba mi nesadla uz od zaciatku a mozno ani ja jej nie..Pred 5timi rokmi som otehotnela, a cuduj sa svetu, kto to najviac nemohol zniest? Ona...do 3m bola tehotna aj ona a to podotykam mlade dievca, ledva skolu strednu stihla dokoncit..ja kupim svojej dcere zimny overal, kto ho ma o tyzden ten isty? Tak je to vo vsetkom...priatel ma v aprili poziadal o ruku, dohodli sme sa ze sa vezmeme niekedy o rok v aprili-maji. Prisla ona o dva mesiace s tym, ze aj ju uz konecne jej poziadal o ruku a budu sa brat 18 maja!! Rovno s datumom...poviem vam, cela chut na svadbu ma presla az na to kaslem prezatial...som teraz tehotna, (4ty mesiac) ale nikomu som to nemala odvahu este povedat, necham si to co najdlhsie prr seba..rozpravame sa medzi sebou , hovorim jej reku, zacnem asi robit gelove nechty, spravim si kurz, potrebujem si zacat privyrabat, budem sa tomu venovat a viete coo??? Hadajte kto si dnes pridal fotku na IG ze zacal robit nechty baby hlaste sa na terminy?? Onaaa !!!! Toto ma naozaj uz polozilo az som sa rozplakala a poplakala som si teda ..asi hormony, alebo neviem ..velmi mi to ublizuje , aj ked viem , clovek si ma povedat v zivote sa deju ine aj horsie veci ako tvoje problemy..ale raz darmo, ked je ublizene tak je ublizine..

Strana
z4
autor
11. aug 2023

Neda sa mi ani stoho zaspať , bojim sa vôbec povedat rodine ze som tehotna, lebo vieme kto bude hned pomne...to, ze stale opakuje z oblecenim, veciami , cizmami sa da prezit...ale toto? Ako si to jedna slusna zena moze dovolit spravit? Nema chrbtovu kost alebo ako to mam vnimat ? Ako mam s tymto zit a dalej sa s nou stretavat? Ako sa mam vobec tvarit pred nou? Baby pomozte mi prosim , lebo sa tu utopim v smutku...svokra , ta stale pridrziava stranu jej, ked jej clovek nieco povie , tak sa postavi na jej stranu, za mna sa ani raz svokra nepostavila, je vidiet citelny rozdiel ze je oblubenejsia nevesta, je to taky had .....

zuzandela
11. aug 2023

ahoj
takych "oblubenejsich neviest" je myslim strasne vela ale nie kazda aj stoji zato 😉😂
kasli nanu,zi si svoj stastny zivot so svojim chlapom a babom a o nu sa nestaraj..
a ona nech si trhne nohou,jej povedz nabuduce ale necakaj ze to pomoze,ono take osoby su tupe dost nato aby to pochopili 😂
zelam vela stastia a pekny vikend 🙂

miadi
11. aug 2023

Nabuduce jej povedz ze chces podnikat ako krotitelka tigrov 😄prepac to su take blbosti co ta trapia. Co je na tom ze sa aj ona chce konecne vydat za otca svojho dietata.? Zivot nie su preteky. Svadba dieta zimny overal nechty. Prezivas to Akoby si vynasla patent na suchy zips a ona ti ho ukradla. Kludne jej povedz ze si tehotna a dopraj ked bude o par mesiacov aj ona. Trochu sa ukludni a spamataj. Na tom vobec nezalezi. Aj Keby sa po tebe uplne opičila to je jej problem. Ked ti vadi aka je tak jej nevesaj na nos svoje plany.

andreatytler
11. aug 2023

Uz som tu citala par takychto debat kedy sa zene nepacilo ze po nej opakuje kolegyna, svagrina. Ja to nedokazem pochopit v com je problem. Nemam sice niekoho kto by ma takto urputne kopiroval, ale ked sa nieco pritrafi, tak ma to potesi a lichoti mi to.
Preco to teba hneva? Jedinne co by som chapala je ta svadba, ze vam berie vynimocnost udalosti. Ak ste este nic neobjednali, prelozte to na september. Aj tak budes v aprili iba par mesiacov po porode.
Odteraz jej nevrav pravdu, ale vselijake vymyslene veci a ked to potom skopiruje, mozes sa v duchu na nej smiat ked to nevies stravit.

stefi_k
11. aug 2023

Asi by som jej zacala hovorit , totalne hovadiny a nechala ju realizovat sa. Vsak kazdy potrebuje nove auto, tetovanie, novu kuchynu, luxusnu dovolenku, dnes robis kurz cukrara zajtra uctovny, pozajtra kadernicky len to treba spravne podat a nakoniec sa tvarit, ze ty nic. Ale inak najviac pomoze stat nad vecou a obmedzit kontakt na minimum. Ono kazdy ma nad tebou tolko moci kolko mu ty sama das, ked je tebe ukradnuty, aj jeho spravanie tak ta nerozhadze a bude ti jednon co robi a co ma oblecene. A ono sa da vzdy nejak srandovne reagovat, ma na sebe rovnake nohavice, jej aj ja mam nahodou take nohavice , boze aj ja mna tak divne rozsiruje?

oslo1
11. aug 2023

Naco jej hovoris svoje plany? Povedz az hotovu vec. Ja neviem, pocivaj svagrina, v pondelok som zacala robot nechty, neprides?
To, ze kopiruje, co si kupis, tak poodstrihavaj cedule a ked sa ta opyta, kde si to kupila, tak na rohu v prirmarku. Alebo jej nepovedz.
Ale celkovo ju prestan riesit. Budes sa citit lepsie.

nika11103
11. aug 2023

Ja tomu absolútne nerozumiem akože toto je pre mna úplne nepochopiteľne …. Ako čo ti tak strašne na tom prekáža ? Ja som čakala keď som začala citát že ti pomaly spáva s muzom alebo robí nejaké zlo rozbroje v rodine , že je zlatokopka atd . Pane Bože aj ja som žiarlivá ale odtiaľ potiaľ . Tak po tebe opakuje no tak buď rada si pre niekoho vzorom . Mne by to absolútne nevadilo no tak decká sú bratranci či sesternice tak budú mat rovnaký overal je to mile . Že otehotnela hneď po strednej no a ? Šikovna baba tiež ľutujem že som to neurobila dnes by som už mala doma samostatnú jednotku . Svadbu ti povedala presne dátum tak viete kedy vy nie ty si chcela niekedy apríl máj tak si dáte apríl . PAneboze žena verím že to z teba hovoría hormóny lebo zachvíľku budeš “tá čo mi nesadla” ty ….

monikkatt
11. aug 2023

Tiez si myslim ze prehanas. Co ti na tom tak vadi? Ved je to v podstate pre teba pocta ze vsetko opakuje. ber to tak ze si naozaj dobra ked chce byt ako ty 😀
Nevesaj jej na nos svoje plany a kasli na nu, s tymto sa naozaj netrap

miadi
11. aug 2023

Este dodam Mozno ta nehneva ona ale ze je rychlejsia . Ked to beries ako preteky. Tvoj priatel sa rozhybal na svadbu az po 10rokoch pri druhom teho. Jeho brat po 5r vztahu o polku rychlejsie sa rozhybal . Ty este nevies ktory mesiac a oni uz maju datum ( tak vlastne kto koho opakuje?) ty len kecas ze chces robit nechty a bum ona uz ponuka služby, ( to rovnake oblecko pre dieta by mà v zivote nenapadlo riesit negativne Ja kupujem neterke aj dcere rovnake aby mohli twinning.. ) skor ta Asi hneva ze ty nevies veci rychlejsie rozbehnut. Ona nie je tvoja konkurencia nemusis sa snou pretekat ci porovnavat, Ja som raz stretla na ulici ženu co mala rovnake šaty ako Ja. A obe sebavedome spokojne so sebou sme sa na seba usmiali . Zivot nie su preteky kto co mà skor ci lepsie. Takze klud si tehotna pozor na psychiku. Sustred sa na seba a na to co je naozaj dolezite. Nemas dovod byt nestastna hnevat sa. Tes sa zo zivota .

mircalla
11. aug 2023

Ano, v zivote sa deju horsie veci. Za druhe neviem naco jej vsetko vykvakas, ked ti to vadi

moonlight1210
11. aug 2023

Bud jej nehovor o svojich planoch nic, alebo az ked budu zrealizovane. Ze si uz davnejsie planovala nieco take, a teraz to uz teda robis.

Co sa tyka tych nechtov, mozes to zacat tiez robit. Aj ked to uz robi i ona. Nejde o prvenstvo, ale o kvalitu prace. Takze ju pust z hlavy, i keby stokrat opakovala, ze si ju napodobnila a ona bola prva.
Ani sa s nou nenatahuj, ze ty si si to prva vymyslela a povedala jej o tom. To je taka slepacia vojna.
Uznaj jej prvenstvo a sustred sa na kvalitu prace. Ta jedina zakaznicky zaujima a pritiahne.
Ak jej jedina “vyhra” bude, ze ti bude vyhadzovat, ze “ale ona bola prva”, tak si vyhrala ty. Ked tebe sa bude darit.

Ak je vsak sutaziva, ze ta musi vo vsetkom dobehnut a predbehnut, tak problem ti moze nastat, az ked si otvoris daky biznis a ona just tiez, ale spusti nekalu konkurenciu vymyslenych ohovaraciek, aby ti vzala zakaznikov.
Ibaze tam uz je jedno, ci si ho otvori pred tebou, ci po tebe.

anjelicek26
11. aug 2023

Ja by som jej uz davno povedala,ze som tehotna a dufala,ze sa aj im podari dietatko co najskor a moje dieta bude mat bratranca-sesternicu v rovnakom veku. Ale tak takto rozmyslam ja😅😂😂

maribell
11. aug 2023

"a zial bohu, ta osoba mi nesadla uz od zaciatku" .. po tejto vete naozaj nerozumiem, prečo toho o tebe toľko vie. Ja mám tiež vo svojom živote ľudí, s ktorými som si nesadla a vedia o mne akurát prd makový. 🤷

kulumulu123
11. aug 2023

Super ked ju chces odpratat zo svojho okolia staci jej spomenut ze sa budete stahovat idealne minimalne na opacny koniec zemegule, hadaj kto tam buxe skor ako ty?? 😂

ivik4
11. aug 2023

Ked vies aka je,naco jej hovoris o nechtoch prosim Ta...

chrumka333
11. aug 2023

Mne by toto vôbec nevadilo, veď si pre ňu inšpirácia /asi uhol pohľadu/ a myslím, že ak by malo nedajbože tvoje dieťa nejakú vážnejšiu dg,ani by ťa nenapadlo ju riešiť a stresovať sa kvôli nej....

zabina27
11. aug 2023

Rob si z nej srandu vymyslenymi nápadmi, ktoré isto nemienis realizovať, či už oblecenie, výlety, kurzy, darčeky, no hocičo. Si pre ňu asi vzorom alebo čo, lebo inak nechápem takéto opicenie sa, asi nevie sama nič vymyslieť.

jesenzima
11. aug 2023

A prečo ti to vlastne tak veľmi vadí? Veď ti to môže byť jedno .. staraj sa o seba ( to myslím v dobrom) a kašli na to, čo robia druhí.. vieš koľko iných báb robí nechty, má rovnaké overaly a oblečenie, vydáva sa v máji? Kašli na to a život bude krajší 🙂

simona20201309
11. aug 2023

Na základe tvojho príspevku si myslím, že si tak primitívna a jednoduchá žena, že tvoja švagriná sa možno už na tebe aj zabáva.
Ak nie si troll (lebo nechce sa mi veriť, že naozaj existuje niekto tak blby), tak ak švagriná už nechty robí, tak tie kurzy riešila oveľa skôr ako si ty nad tým začala uvažovať.
Veriť, že si 18r dala urobiť dieťa, lebo ty si bola tehotná je už iný masaker. . . Alebo ste rovnaké

akbara77
11. aug 2023

Ako siedmacky na ZS

h2
11. aug 2023

Ak ti to tak strašne vadí, povedz jej, že sa ideš dať ostrihať úplne nakrátko. 😁
Prepáč, ale úplné blbosti riešiš. S tou svadbou napríklad si myslím, že skôr inšpiroval brat brata. Neviem si veľmi predstaviť, že ho ona donútila požiadať ju o ruku, lebo ty budeš mať svadbu.
Čo sa detského overalu týka, proste sa jej páčil, tak ho kúpila tiež. Aj tu na koníku denne vidím, že niekto pridá fotku hocičoho na stenu a hneď otázky "odkiaľ je toto?", "kde si kúpila tamto?".
A že začala robiť nechty? Veď to dnes robí každá tretia.
Keď som ja otehotnela, začala sa snažiť o bábo moja vtedajšia kolegyňa, aj sa jej čoskoro podarilo. Ona mi otvorene povedala, že som ju k tomu inšpirovala ja, že preto si uvedomila, že aj ona už chce dieťa (bola o cca 10 rokov mladšia, ako ja). A vieš čo? Mňa to veľmi potešilo.

kvetinka75
11. aug 2023

ja nechápem, prečo vlastné riešiš, čo ona robí? Veď to je jej problém. Nejako ti ubližuje alebo ťa tým obmedzuje? Ja tiež veľakrát naberiem inšpiráciu od niekoho z okolia. Raz od jednej kámošky, raz od druhej.

o__o
11. aug 2023

Poznáš ju min 5 rokov, vies aka je, tak preco jej vsetko hovoris?

sissy27
11. aug 2023

Tak tehotenstvo tak uplne nenaplanujes, o ruku sa nepoziadala sama, datum svadby ma mozno pre nu nejaky vyznam. Ak oni maju fixny tak ty si vyber iny. Alebo bud svina a daj 18.5. na uplne inom mieste a mozete sutazit o priazen hosti 😂
Povedz jej, ze sa chces dat ostrihat dohola a pribrat aspon 30kg, ze teraz je trend neumyvat sa tak sa tesis, kolko usetrite na vode a zabav ju nachvilu 😂
Moja dcera tiez mala kedysi problem so spoluziackou, co ju stale kopirovala a liezlo jej to na nervy. Mali tak 10 rokov 😃

vandica
11. aug 2023

No asi nie je kompletný aj ten tvoj švagor. To ona mu povie že vy čakáte dieťa, tak ona zavelí, že aj ona chce, tak on urobi? Svadba to isté. Povie že vy sa beriete aj ona chce, tak zas on spraví čo ona rozkáže? Alebo aj on má nejaké komplexy, a nechce byť pozadu od svojho brata?

puertorico
11. aug 2023

ahoj, ja ťa chápem. najlepšie je nič nehovoriť. tiež nemám rada ak niekto niečo po mne opakuje. nezdôveruj sa jej . ale myslím si že to robí preto lebo ti závidí . chce byť lepšia ako ty

diewcatqoo
11. aug 2023

Ja neviem.. toto su problemy, ktore riesia decka na zakladnej skole a nie dospele zeny, matky. Ak nechces, aby po tebe opakovala, tak naco jej vesias vsetko na nos?

guiseppinka
11. aug 2023

Co sa tyka svadby, ak sa chces vydat skor, tak ju sprav este teraz, napr. v oktobri. Posledne roky je oktober este teply a maj mega studeny... Budes mat "na krku" len jedno dieta, v oktobri uz nie jd velmi sezona a ten cas, ktory mas, tak ti staci...
Inak, ani ja nemam so svagrinou nejake dobre vztahy, pricom 90% znamych a kamosiek mam v jej veku a rozumieme si perfektne

mamina7070
11. aug 2023

ja by som skor na tvojom mieste rieisla to ze uz druhe dieta a sobas nikde
a urobili by sme malu svadbu teraz na jesen

a myslim ze tak trochu zavidis lebo ona len nerozprava ale realne kona

autor
11. aug 2023

Vy sa smejete , ano , aj ja keď som tu niekedy zahliadla takyto podobny prispevok , som sa zasmiala a len pokrutila hlavou ....ale žiaľ , pokial to nezazijete na vlastnej kozi , nikdy sa do danej situacie nevcitite a ostane pre vas nepochopitelna...samozrejme , ze hned neutekam s kazdou novinkou za nou...ale ta osoba , je u nas minimalne 2x za tyzden...teraz , najblizsiu dobu, ked tu pride mam jej chut tresknut dvere rovno pod nosom!! A ked sa tu uz nateperi aj so svokrickou, svojou najlepsiou kamaratkou, o com sa s nimi mam bavit? Bavim sa s nimi o pocasi, kto zomrel, kto zije, a bla bla skor oni su tie co dristaju ...a viete , mozno by som nebola ako skolacka za ZS keby prisla za nami pocuj Fero si rozmyslel ze sa chce aj on zenit nebude vam vadit ked vy si date april a my maj?? Alebo keby povie Zuzi , to je super napad tie nechty! Podme spolu zacat chodit na kurzy a budeme sa zdokonalovat ...nie bum ona do tyzdna ma zrazu vsetko nakupene a vo velkom robi a nie kurz nema spraveny ziaden....keby mala taketo chovanie aspon trochu , nemusela by som byt fakt ako decko ....teraz si vezmite , zeby VAM toto robila svagrina ale ze so vsetkym!!! Ano nasli by sa mozno matky cele happy ze su inspiracia pre druhe ...ale vo vsetkom??? Ako vazne??? Nemaju svoj vlastny nazor na zivot alebo caka len co bude u nas doma nove?? Nechcela som tu citat to co niektore pisete , chcela som len radu ako sa mam k danej situacii staviat , ako mam reagovat .....

Strana
z4