"Švagriná"
Baby idem si sem po radu a mozno aj na iny pohlad veci alebo aj na polutovanie alebo ja neviem co citim..S priatelom sme spolu 10rokov, vychovavame spolu jednu dcerku...Priatel ma brata , ktori ma tiez priatelku a zial bohu, ta osoba mi nesadla uz od zaciatku a mozno ani ja jej nie..Pred 5timi rokmi som otehotnela, a cuduj sa svetu, kto to najviac nemohol zniest? Ona...do 3m bola tehotna aj ona a to podotykam mlade dievca, ledva skolu strednu stihla dokoncit..ja kupim svojej dcere zimny overal, kto ho ma o tyzden ten isty? Tak je to vo vsetkom...priatel ma v aprili poziadal o ruku, dohodli sme sa ze sa vezmeme niekedy o rok v aprili-maji. Prisla ona o dva mesiace s tym, ze aj ju uz konecne jej poziadal o ruku a budu sa brat 18 maja!! Rovno s datumom...poviem vam, cela chut na svadbu ma presla az na to kaslem prezatial...som teraz tehotna, (4ty mesiac) ale nikomu som to nemala odvahu este povedat, necham si to co najdlhsie prr seba..rozpravame sa medzi sebou , hovorim jej reku, zacnem asi robit gelove nechty, spravim si kurz, potrebujem si zacat privyrabat, budem sa tomu venovat a viete coo??? Hadajte kto si dnes pridal fotku na IG ze zacal robit nechty baby hlaste sa na terminy?? Onaaa !!!! Toto ma naozaj uz polozilo az som sa rozplakala a poplakala som si teda ..asi hormony, alebo neviem ..velmi mi to ublizuje , aj ked viem , clovek si ma povedat v zivote sa deju ine aj horsie veci ako tvoje problemy..ale raz darmo, ked je ublizene tak je ublizine..
@mamina7070 co jej mam prosim ta zavidiet ??? Zivot neni o tom ze idem a hrrrr do vsetkeho bez rozmyslenia sa vrhnem a je mi jedno aky to bude dopad ... ..ja som taka , ze si skor vsetko premyslim , porozpravam sa o tom s ostatnymi , aky maju nazor ...nepacilo by sa mi , keby do toho investujem 2000eur , a za pol roka by som zistila ze zbytocne vyhodene peniaze ale aspon dobra zivotna skusenost? 😅 ja na peniaze tazko robim a moj chlap tak isto , pracuje v zahranici a sme od seba odluceny , ale mame sa lepsie ako niektori , ktori robia za pasom a panicka sedi doma a rozkasuje a spoza okna zavidi .....mne zadarmo nikto nic neda a ani NEDAL !......A tak isto s domom , vedeli sme odjakziva , ze chceme dom ...co sme bez rozmyslu mali kupit hoc jaky hlavne nech mame dom aby nas ona nepredbehla?? To co su za uvahy?? Dana vec ktora sa ide robit sa ma dva krat premysliet aby sa dala len 1x prestrihnut prinajhorsiom .....skoro vsetko v mojom zivote je premyslene , od kupi auta , od vyberu skoly , od farby fasady , od obeda co zajtra bude ...mam rada spontanne veci , ale nie dolezite veci ...Niektore tu asi tiez zijete od buka , nejako bolo nejako bude ....supnem sa do hoci coho bez uvahy ...perfektne 👌👌
Pobavilo ma, že chceš poľutovať. Tak ťa teda ľutujem. Musí byť ťažké s niekým žiť 10 rokov, mať dieťa, druhé na ceste a potom zistiť, že potenciálna švagriná nebude musieť čakať na svadbu tak dlho ako ty. Budúci rok v máji budú mať svadbu každý piatok a sobotu desiatky ak nie stovky párov na Slovensku. Tak prečo by nemohli aj oni? Veď oni už majú termín, vy nie, to je ale váš problém, nie ich.
No keď sa niekto správa podľa mňa divne, tak s ňou preruším kontakt. Keď je to pravda a nie len výplod tehotenského rozumu, tak ju určite nepustím 2x za týždeň do môjho života. A isté sa jej ani nezdôverujem. Je to psychopatické správanie ako z hororu ,a preto by som pre svoj pokoj a zdravie jej dala na javo, že nemám záujem o tak intenzívny kontakt. Keď jej to povieš na priamo, tak určite bude z toho cirkus. Lebo takéto správanie má určite len psychicky labilný človek. Len by ma zaujímalo, či tento pohľad na vec má aj tvoj ,,netehotný" partner.
tak desat rokov s niekym zit a nemat termin svadby je za mna dost dlhe rozmyslanie 😂
ale sak tvoja vec ze potrebujes tolko premyslat ale neries druhych ze to robia inak
a teda nechapem ved vy nemate termin svadby tak preco ona ktora ho ma sa ma ist teba pytat ci si s tym ok ? sak si hadam ty nedas ten isty termin ako ona ci ?
@mamina7070 preboha žena 🙈🙈🙈 keby chcem , uz davno som vydata ......uvazujes ? Svadbu musia chciet obidvaja , nie len jeden ...a ked som sa doteraz na nu necitila , lebo som nechcela , mala som sa vydavat nasilu aby zeny na MK boli spokojne ?? 😅 alebo ma mal partner nasilu priviest do kostola ??? ...povedala som mu , ak si to za tych 10 rokov este nerozmyslel , moze to spravit som pripravena sa vydavat ...
daj si nejaky cajik z medovky a chod sa prejst ukludni sa
asi fakt tehotenske hormony to budu
Prerušte s nimi kontakt. Keď čítam ten príspevok a potom tvoje prskajúce komentáre, tak si myslím, že dotyčnej chýbať takáto osoba nebude.
pozri ako si písala, svagrina je mladá…tak hold, asi nemá toľko životných skúsenosti, možno ani predstavivosť, vkus, nápady tak kopíruje teba 🤷🏽♀️ a tým že to spraví bez rozmyslu a rýchlejšie a teba tým “predbehne”…nuz tak jej o svojich fakt dobrých nápadoch nehovor, ty si to vklude premysli, zariad a vybav a ona sa to dozvie až keď to budeš mat ty hotove … mimochodom neverím že baba ktorá si narýchlo nakúpila výbavu na nechty a vie o tom nic, že bude úspešná takze hlavu hore… z toho celého čo si písala mi to prídu ako malichernosti, no tak bože no bude mat rovnaké čižmy ako si si kúpila ty :D ber to tak že si pre ňu prudko inspirativna a ona vlastný názor nemá chúďa 🙂 akurát za svadba by ma asi zamrzela, lebo dve svadby po sebe v rodine to je už take…na prvej sa každý zabaví, na druhej sa už len “dorazia”, nechcete si spraviť svadbu pred nimi v tom apríli?
Chapem ta, musi to byt desne... Ale pomoze ti len nahodit usmev c.13 a mysliet si svoje. Svoje plany zdirlaj s inymi ludmi (aj ked s nimi si castejsie, ale vidis, ze to nema zmysel)... Nezavidim ti, lebo to musi byt masaker - oblecenie pre deti by mi vadilo najmenej... Dolezite je pochopenie, ze to ine nebude a prijatie tej situacie... Uvidis, ze ked dosiehnes tento bod, tak ta to bude aj menej vytacat a budes to vediet akceptovat (vlastna skusenost - svokra)
Chapem ta, mne by to tiez liezlo na nervy. Nerozumiem ostatnym zenam ako sa do teba pustili. Je tvoja vec ci mas svadbu za 10r alebo za mesiac. Tvoj zivot. Ja by som obmedzila kontakt so svagrinou na minimum, vyhovor sa ze nemas cas, nic s nou zo svojho zivota nezdielaj.
@kristinka92 aj mne sa to pozdava. Spravte si svadbu skor 🙂.
Nechapem, co ti na tom ublizuje? Sak teba to nijako neobmedzuje. A je to na smiech skor. Tak jej nehovor nic realne o svojom zivote, a hovor jej ze robis/mas nieco, co sa ti totalne nepaci. Ze zacinas jazdit so smetiarskym autom, ze zbieras v parku psie 💩, ze si si kupila hada, ze idete na dovolenku do afganistanu…
nič ohľadom svadby jej nehovor. len ich proste pozvi a hotovo . svadbu môžete mať aj v júni alebo v júli, spraviť nejakú "vonku", a potom jej povieš že si to tak chcela aby boli všetci na vzduchu 😀 hlavne by som mala svadbu neskôr ako ona lebo aj to všetko odkuká od teba od výzdoby až po šaty a mňa by porazilo .
@puertorico inak toto ma nenapadlo, ale asi máš pravdu. radila som nech maju svadbu pred nimi, ale tiež si myslím že by ju celu svagrina skopirovala. tak ak ti to autorka vadi, spravte svadbu po nich, ale až o niekoľko mesiacov, nech rodina nie je “presvadbovana” a vašu si naplno užijú. a keď sa ta bude pýtať aku výzdobu zháňaš, povedz že ešte nevies a máš ešte čas. ake šaty? neviem, uvidím ake mi sadnú. ake kvety? uvidíme podľa ceny…
Musis ziskat nadhlad nad situaciou. Ked niekomu povies svoje plany, a, tuzby, a vies, ako to berie svagrina, tak s tym treba pocitat ze bude opakovat. A ked s tym pocitas, tak ta to neprekvapi a nebudes z toho vytocena.
Urob z toho svoju vyhodu a vytaz z toho. Povies jej, ze si planujes urobit novy uces. Tak nech ta, predbehbe, a co? Aspon budes vediet ci aj tebe bude svedcat. To bol priklad. Daj sa do pohody a skus byt nad vecou.
Tvoj muž robí v zahraničí, čiže nebýva v týždni doma a 2x do týždňa sa k tebe samej dotrepe švagriná a ešte aj so svokrou?! Bez tvojho pozvania?! Toto treba stopnúť a to hneď. Načo za tebou toľko chodia? Návštevy bez pozvania by som neakceptovala ani občas, nie to ešte v takejto frekvencii!
Pozri, pises, ze su u teba 2x za tyzden. No tak neotvor. Ak mas manzela prec, tak za nim urcite nejdu - idu za tebou. Tak navstevu odmietni, nemas cas, neni ti dobre, cokolvek. Nikto ta nenuti ani s nimi byt, ani ich reci pocuvat, ani im hovorit veci zo sukromia.
Musis si uvedomit, ze chovanie svagrinej ci svokry nijak nezmenis - ty mozes zmenit len seba. Navrhujem neklabosit teda vobec, nepustat na navstevy do domu.
Baby Ďakujem že ste tu niektora take ktora to chapete ako sa cítim momentalne ...ano , chodia dost casto na navstevu , proste pridu a hotovo. A viete , nikdy som nechcela byt zla , robit napriek , alebo rozvracat rodinu ..moj nazor je ze rodina ma drzat spolu ..vzdy som im kavu uvarila , dala nieco pod zub a chovala sa slusne. Poviem vam , aj moja svokra je excelent , a moc ju nemusim ...vypocujem , pomyslim si ale urobim ako ja uznam za vhodne. Vzdy som sa spravala slusne , pomohla som ked ma poziadali , nikdy som nikomu nerobila naschval zle ...viete co , normalne mam chut jej napisat ci jej to robi dobre , takto sa opakovat , o co jej ide ....a takisto mam chut sa opytat svokry ci je toto normalne ?? Ved aj ona to musi vidiet , no neviem , trapi ma to ako sa sprava ...mam 4 sestri , ale poviem vam ...ziadna mi toto nerobi a to sa rozpravame naozaj o vsetkom , ako sestri mame k sebe respekt , sucit , a to sme najlepsie kamosky zaroven ...sestri vydate , tiez svoje rodiny ale ani jedna sa nestazovala , zeby mala v rodine niekoho kto jej robi napriek
@veselo_neveselo aach , zacinam chapat ze to tak budem musiet urobit ak sa u svagriny nechcem citit ako u seba doma .....len neviem , vobec ako to spravit ked budu pred dverami , neviem ci mam srdce nato ich poslat do riti ...a za druhe , urcite by zacali casom robit reči a nezhody po rodine...
A čo keď ťa budúca švagrinka vníma ako svoj VZOR .Veď je mladšia od teba a myslí si ,že ty robíš len správne rozhodnutia.Skús sa na svet ,aj na ňu pozrieť cez ružovejšie okuliare.Možno jej nemá kto poradiť ,tak opakuje.😉
Si prchká a nepríjemná. Nemáš ani kúsok sebareflexie. Zároveň si neskutočne falošná. 2x v týždni sa stretavaš s niekym, koho doslova nenávidíš a rozoberas na MK. Tak normálny človek sa stretáva s tými ľuďmi, s ktorými chce. S rodinnými príslušníkmi ktorých nemusím sa vidíme 1-2x ročne. Tým pádom nevznikajú žiadne konflikty.
Mne to príde, aspoň z toho ako si to napísala, že žiarliš. Aj to, že tvoj muž musi makať a ste odluceni a oni nie... Proste cítim žiarlivosť.
Nehovor jej plány, príď na hotovú vec.
Detské oblečenie, aj to je také... Ved každé druhé dieťa ma to isté na sebe z Lindexu ci H&m.
A keď je to fakt taka psychopatka, nepusti si svokru a švagriná do bytu a je to. Obmedz kontakt na minimum, vysvetli to mužovi a nemusíte sa falošné hrať na milujúcu spokojní rodinku, a potom vypisovať na modrého koná 🤷♀️
Vy sa obe spravate dost toxicky. Ako dve hrozna. Neviem, ci ta to bavi, ale ak nie, tak jej proste nehovor o svojich planoch, bavte sa len formalne a budes mat pokoj.
Pozri, si tehotná, tak nič ľahšie: povedz im, že ti je zle a necítiš sa na prijímanie návštev. A hneď jedným dychom dodaj, že aj do budúcna by si bola radšej, keby sa dopredu ohlásili, lebo nečakané návštevy ti nie vždy vyhovujú (diplomatickejšie pomenovanie toho, že ti nevyhovujú vôbec).
Povedz jej ze si ides dat urobit 4rky prsia a napichat usta. Ze si objednana.
Otoc to na svoju stranu. Zacni jej rozpravat co vsetko akoze chystas a mas v plane, zacni si z nej robit srandu. S vaznou tvarou, aby uverila samozrejme.
Garantujem ti ze ked jej to dojde a bude mat hubu jak kacer donald, tak prestane
Mne to z prispevku vychadza,ze ty si asi o dost starsia od nej…ale rozumovo ste asi rovnako,vy proste z principu medzi sebou “superite” a este k tomu v totalnych blbostiach…k tomu vsetkemu,vies aka je,ale aj tak jej zavesis na nos,ze chces robit nechty a neviem co este….tak ja neviem,ktora z vas podela rozum,asi obe. A ze sa ide vydavat?no tak sa ide a co?nie je to ciel 90% zien a najma ak uz maju s partnermi deti??? A bat sa povedat,ze si tehotna,aby nahodou nebola hned po tebe aj ona?si sisi?vsak nech si aj 4 deti urobi po tebe,ty ich zivit nebudes. Mne to pripada,ze o chvilu aj v pocte deti zacnete superit,len neskoncite pri futbalovych jedenastkach. Mam kamosku,co tiez vela veci opakuje a ja si vravim,hla,aky mam dobry vkus zjavne…vobec,ale vobec ma to netrapi a fakt su to banality,asi sa obe velmi nudite…

Máš reagovať normálne, to je celé.