Svokor ignoruje moje sviatky
Dobry den, uz take 2 roky mi svokor nezablahozelal k ziadnemu sviatku. Svokra mi vzdy zablahozela, aj darcek da. Svokor sa tvari vtedy, ze ani nie je v izbe. Ako mne je to jedno, nech mi neblahozela. Ine ma trapi. Proste, ked mne niekto neblahozela, nemam dovod ani ja jemu blahozelat. Kvoli muzovi som to neriesila, a vzdy som svokrovi zablahozelala. No nie som chudera, ze ja blahozelam, a on mne nie. Muz si to zrejme nejako nevsimol. A ide mat svokor sviatok. No uz mu fakt nechcem teda blahozelat. Mam sa zase premoct, aby muz nebol urazeny? Alebo mam povedat muzovi, ze jeho otec mi uz 2 roky neblahozelal, ze ani ja uz teda nebudem blahozalat jeho otcovi? Sme spolu uz 15 rokov, predtym blahozelal. No rada by som sa prisposobila a ked svokor mne neblahozela k sviatkom, tak ani na jemu nechcem blahozelat.
@kaca222 Mne je jedno, ze mi neblahozela. Vadi mi, ze ja jemu blahozelam. Robim to kvoli muzovi. Moja otazka je, ci je blbe povedat mojmu muzovi, ze uz nebudem jeho otcovi teda blahozelat.
Normalne by som mu sucho bez nejakej srdecnosti zablahozelala. Slusnost. Ukaz ze si nad vecou, skor nez riesit zabo mysie vojny.
Podla mna nieje
Je slušné zablahoželať, pokiaľ iný konflikt medzi Vami nie je, neriešila by som to. Keby si mala môjho svokra, zbláznis sa.
Keď mu nechceš blahoželať, tak neblahozelaj. Ale je to z tvojej strany detinské.
@gladys_07 Vies, ale ide o to, ze sama seba prilis vazim. A je mi to uz pod uroven blahozelat niekomu kto mne neblahozela. Normalne je pre mna sa prisposobit a teda tiez sa pri blahozelani teda tvarit, ze tam nie som.
Ale ved pokial Ti to je jedno, to uz nepodas tu ruku? A ak Ti to jedno nie je tak sa netvar ze OK, ale teda mozes sa spravat rovnako ako svokor - ignorovat ho a manzelovi na rovinu povedz. Tvoja vec.
Za mna - ale ja nie som jesitna - by som to gratulujem 2x do roka normalne zvladla povedat. A tiez si vazim samu seba 😃 to s tym nic nema podla mna.
Zeny, vy blahozelate aj ludom ktori vam neblahozelaju viac krat za sebou?
Áno, je to rodina. To, že on nevie, čo je slušnosť, je vec druhá. Nevidím jediný dôvod na to, znížiť sa na jeho úroveň
Autorka, strasne ubohosti co tu ty predvadzas. Ano 12 rocne decko. Trapne mi je za teba
Akoze, ja taketo veci neriesim, ale mozno by som tiez skusila raz nezablahozelat, ci sa spamata.
@really8 Mne je luto teba, ze si sama seba nevazis. A ked ti niekto neblahozela, otravujes toho cloveka a blahozelas mu, aj ked ten dotycny o to nema zaujem.
Ja by som nezablahoželala...tak on ti nevie podať ruku a povedat všetko najlepsie, tak prečo ty by si mala...a muzovi by som to aj povedala...ale ja s takýmto problem nemam, s muzom si vzdy povieme, čo sa nam nepáci a neuražame sa...
Tak keby je svokor sam a ozaj zabudne tak chapem. Ale ze vidi ako Ti svokra blahozela a on to SCHVALNE odignoruje lebo si mu ukradnuta, to je ine. Decko je v prvom rade on
A tvoj muz blahozela? A ty ako tela po nom svokrovi nepodas ruku? To ze ti svokor neblahozela je druha vec. To neries. To je jeho vizitka. Ja napr.ignorujem sviatky ak prideme na navstevu iny den ako su narodky/meniny. Teda ze spatne neblahozelam. Ale prist sa ku svokrovcom nazrat a ani oslavencovi nepodat ruku je ubohe.
Blahozelam vsetkym blizkym, nie je to vymenny obchod ani podmienecny akt. A ano, robim to preto, ze si seba vazim. A nerobim druhym to, co sa mi nepaci, ked robia mne. Prave to povznesenie sa nad taketo hluposti ma robi silnejsou. A mozem sa s cistym svedomim pozerat do zrkadla
Ja zas nechapem ako to to moze riesit dospely clovek,chcem zablahozelat tak to spravim,nechcem tak nebudem,Ale to ,ze on mne nie tak ani ja,ble ako dieta.Vsak si dospela ,rob co je podla teba spravne
Ale to nie je o tom, že si samu seba nevážim. Ale toto sú pre mňa nijaké problémy, neriešim, prídem podám ruku, všetko najlepšie, sadnem si, zjem koľko vládzem, ďakujem, dovi.
Toto nie sú problémy, naozaj.
Ja mam uroven. Ty sa snazis tvarit ze mas ale chovas sa jak doeta. A ak ti svokor nijak neublizil len ti proste neblahozela a neposiela virtualne pohldnice na instagrame tak tu ruku podam bez vacsieho vzrusenia. Lebo je to muzov otec, lebo ja na rozdiel od neho viem co sa patri, lebo nebudem robit konflikty kvoli takej kravine.
U nás sa to berie tak, že keď sú manželia, blahoželá jeden z páru "za oboch" a dá aj jeden spoločný darček. Mne tiež niektorí manželski partneri neblahozelaju a vôbec sa nad tým nezamýšľam ani sa na nich nehnevám.
Ja blahoželám všetkým v rodine bez rozdielu.
@zooeynka Nazrat? Ty zeries? Ved oni nerobia oslavu. Pocas beznych navstev sa blahozela. A ani vodu mi nikdy nenaliali 😄. Tak az vtipne, ze mi napises, ze ja sa u nich nazeriem 😄.
Rodicom svokrovcom blahozelam vzdy aj keby mi koky neblahozelali. Moj otec to teda tiez uribi malokedy. Ma problem s vyjadrovanim citov- ako dieta nikdy nebol pohladeny ci pochvaleny rodicmi. Mal studeny a prisny odchov a mamka mu skoro zomrela a otec vsetky problemi riesil alkoholom a remenom. Takze to chapem ze je to prenho tazke, neprirodzene, cudne.. a kvoli tomu nebudem sa hnevat ci urazat.
@zuzinka888 Ano, ale v tejto situacii to jeho neveste tiez ublizuje. Je mozno trosku rozdiel otec a svokor. Ja napriklad taketo veci absolutne neriesim, ale citlivejsieho cloveka to moze zamrziet.
@veronicka1901 tak svokra nemam tak to neviem porovnat. Ale nevadi mi ani ked niekto nepride na moju oslavu ci mi ani nenapuse sms. Ale aby som pre dve vety a jedno potrasenie rukou robila doma dusno- aj ked len z principu? To teda nie. Rodinna pohida je nieco na com mi zalezi viac aj ked to z mojej strany znamena kompromuis ci vystup z kojfortnej zony
Cudujem sa odpovediam. Ja to vnimam rovnako ako ty autorka. Mne by este v hlave isla myslienka ze preco mi zrazu blahozelat prestal? Ine by bolo keby sa to stane 1x ale uz dva roky ti vobec negratuluje. Nezagratulovala by som ani ja. Nejde o zabo mysie vojny ale o to ze ti moze byt v tejto situacii az neprijemne mu gratulovat a ked sa ma do toho clovek nutit a nema to byt gratulacia od srdca tak naco... povedz to svojmu muzovi a ak ho to bude stvat nech sa teda obrati na jeho oca ze co sa deje
A mimochodom ludia to co tu pisete o rodinnej pohode a jej narusani??? Vsak svokor neblahozela uz dva roky a ziadnu rodinnu pohodu nenarusil a zjavne si to nikto ani nevsimol cize kludne nech neblahozela ani autorka nie?
Normálne by som zablahoželala už len z úcty k nemu, kebyže ti neblahožela ani svokra, to uz by bola iná debata.
Mozno to svokor berie tak ze svokra blahozela za oboch.
Ak nemate ine konflikty, tak mu tou rukou potras, aj ked len kvoli tomu, ze to povazujes za zdvorile.
To je to iste, ako so zdravenim. Ja napriklad vzdy zdravim, pri vstupe do miestnksti, do vytahu, ked vidim niekoho koho poznam. A je mi jedno, ci sa ti ludia odzdravia. JA to povazujem za neslusne nepozdravit, takze JA sa zdravit budem. Ze su neslusni oni je vec druha, ale ja sa znizovat na ich uroven nebudem.
Postav sa k tomu rovnako 🙂
Bože ty si ako moja mama, ktorá sa urazila, že jej SESTRA neponúkla kávu. Veď sa zdvihni a nalej si sama vodu, nie? V živote mi svokrovci neponúkli vodu, veď som tam ako doma, keď som smädná, napijem sa.

Keby ti bolo jedno, že ti neblahoželá, neriešila by si, a normálne mu popriala, keďže máš predpokladám viac rozumiem než svokor.