icon

Svokor ignoruje moje sviatky

10. mar 2025

Dobry den, uz take 2 roky mi svokor nezablahozelal k ziadnemu sviatku. Svokra mi vzdy zablahozela, aj darcek da. Svokor sa tvari vtedy, ze ani nie je v izbe. Ako mne je to jedno, nech mi neblahozela. Ine ma trapi. Proste, ked mne niekto neblahozela, nemam dovod ani ja jemu blahozelat. Kvoli muzovi som to neriesila, a vzdy som svokrovi zablahozelala. No nie som chudera, ze ja blahozelam, a on mne nie. Muz si to zrejme nejako nevsimol. A ide mat svokor sviatok. No uz mu fakt nechcem teda blahozelat. Mam sa zase premoct, aby muz nebol urazeny? Alebo mam povedat muzovi, ze jeho otec mi uz 2 roky neblahozelal, ze ani ja uz teda nebudem blahozalat jeho otcovi? Sme spolu uz 15 rokov, predtym blahozelal. No rada by som sa prisposobila a ked svokor mne neblahozela k sviatkom, tak ani na jemu nechcem blahozelat.

zuzinka888
10. mar 2025

@nin12345 ak narazas na moj koment tak som to myslela tu pohodu- ze jej manzelovi ti vadi ze nechce zablahozelat a zjavne to doma riesia( netvrdim ze sa hadaju( ale autorka hovori je sa jej manzel urazi( co je tiez detinske) ale vytvara to dusno doma- tuto pohodu som myslela- lebo deti toto dusno vzdy citia- a pre mna je dolezite dysno "nevytvarat"- ale to uz je o inom.

nin12345
10. mar 2025

@veselo_neveselo ja chapem takyto nazor ale preco to podla teba 13 rokov tak nebral ze gratuluje svokra za oboch a zrazu sa rozhodol a uz jej 2 roky vkuse negratuluje? Mne to pripada prinajmensom cudne

oblecenie99
10. mar 2025

Ja mám takého svokra, ale on je taký mám v p*čista celý život 😅 a to myslím nejak v dobrom.. proste sa tak motká medzi nami, to je jedno, aký sviatok a kto má, keď sme tam, niekedy sa objaví, inokedy zmizne z izby, zablahožela (ale to tam vyslovene fyzicky musím byť), keď nie som, tak volať nezvykol.. ani ja jemu, teda kedy ako, stáva, že zabudnem na narodky, keď si spomeniem, zablahoželam, ak nie, tak nie. Ja to neriešim.

nin12345
10. mar 2025

@zuzinka888 nenarazala som priamo na teba bolo viac takychto komentarov ale takto ako si to napisala som sa nad tym nezamyslela. Nuz ale muz sa podla mna nema preco urazit ked ani jeho otec negratuluje jej bolo by hlupe keby to po nej vyzadoval. Neviem no je to diskutabilne. Ja by som asi poprosila muza nech sa opyta svokra o co mu ide

veronicka1901
10. mar 2025

@zuzinka888 ved ano, ja ta uplne chapem, ja som tiez ten typ, ze taketo veci vobec neriesim. Ale autorka je asi citlivejsia povaha. Na strane druhej, tiez by sa svokor mohol premoct a zablahozelat. Tu sa nebavime o malych hanblivych detoch, ale dospelom cloveku.

nynia
10. mar 2025

Vazne dospela zena toto riesi? 🤣 Moji rodicia ignoruju moje vsetky sviatky vratane blahozelania a darcekov od mojich 12rokov, matke zo slusnosti stale nieco male kupim na Vianoce, narodeniny aj meniny mne to neda nenechat jej nieco... S otcom som uz roky bez kontaktu tak jemu nic ani blahozelanie. Niekedy si hovorim, ze mozno v niecom je to dobre, ze ma on nevychovavali 🤣 to, ze tvoj svokor je ignorant a nema zaklady slusnosti v sebe to svedci o jeho spravani nemusis sa znizovat na jeho uroven...

zuzinka888
10. mar 2025

@nin12345 s tym suhlasim. Ja by som na mieste autirky este prezistila ako to ma svokor z inymi clenmi rodiny- svagrinu, ci zata ( ak ma). Lebo toto nemusi byt fakt osobne. Mozno svokor len zacal nastavovat hranice- prestal robit co mu je neprijemne( ukazovanie citov inym).

andrea2323
10. mar 2025

Tato diskusia - to je jedna velka perla 🤣

jakubrianka
10. mar 2025

Je drzé prísť na oslavu niekomu a neblahoželať, to si dovolia len najväčší hulváti a pokritci. Od takého človeka dobre nečakaj. Neblahoželala by som mu, asi to bude príjemné aj jemu, tak nech si užije svojej medicíny.

autor
10. mar 2025

@kaca222 Ty ozaj nevies citat s porozumenim... Pisala mi tu jedna, ze sa u nich nazieram. Tu vodu som spominala, preto, ze teda urcite sa u nich nenazieram, a dokonca ani nepijem vodu. Predstav si vodu si nosim so sebou vo flaske. A ked chcem sa napijem. Ach, strasne mate niektore myslienkove pochody... A nie nedsudzujem ich, ze mi napit nedali. Tiez som sa prisposobila situacii a nosim si vodu. Mne to pride, ze niektore len chcete na cloveka zautocit, tak si uz same vymyslate nezmysly.

lauruska_sumienka
10. mar 2025

Porozpravaj sa so svojim muzom-ste partneri, aka je situacia, predsa je to jeho otec. nech u neho alebo u jeho mamy prezisti ze preco ti on nie je ochotny zablahozelat. planovanym sposobom len a len zhorsis vztahy nielen so svokrovcami ale aj s manzelom, treba ti to?

oranzovyvevericnik
10. mar 2025

@zuzinka888 takto práve dávaš príklad deťom, že keď bude nejaký konflikt, aby to hodili za hlavu a "neprovokovali ". Riešiť sa dá slušne s rozvahou.
A keby môjmu mužovi zrazu prestali moji rodicia gratulovať, tak ma bude zaujímať dôvod.

zooeynka
10. mar 2025

A ako dlho trva navsteva u nich ked ani nic neponuknu? To sa ako za polhodinku dvihnete, ze tak my sa ideme niekam najest lebo sme hladni? Nejak neverim ze vam svokrovci neponuknu nic....

oranzovyvevericnik
10. mar 2025

Autorka tvoje pocity sú v poriadku. Prečo by si mala gratulovať, keď tvoj svokor nie.
Nevidím dôvod prečo by si sa mala "povznasat ". Co na to tvoj muž?

autor
10. mar 2025

@zooeynka Okolo 2 hodin trvaju navstevy. Ale ja som sem neprisla riesit, ze u nich nejeme... Nasli sa tu rozumne rady, a tie mi pomohli sa rozhodnut.

autor
10. mar 2025

Dakujem krasne rozumnym radam, velmi mi pomohli.

zuzitko74
10. mar 2025

Ja osobne by som mu zagratulovala. Nevnímam to tak, že keď mu zagratulujem, tak si nevážim sama seba. Ja som sa rozhodla byť slušným človekom a v rodine je slušné navzájom si gratulovať. Ak by som sa ,,prispôsobila", tak vlastne dovolím, aby moje správanie riadil svokor a určoval mi, čo mám robiť. Práve preto, že si vážim sama seba, tak to budem robiť tak, ako ja chcem, nie ako reakciu na správanie človeka, ktorý nevie, čo sa patrí. Však by som bola len druhé teliatko do páru.

dagas
10. mar 2025

Akože asi by som sa opýtala muža či sa otec na teba hnevá keď ti už znova nezagratuloval..lebo muž si to podľa mňa ani nevšimne a keď ale nezagratuluješ ty jeho otcovi a to si nahodou všimne budeš zlá ty...Ale zase mám pocit že to nieje len o gratuláciach. Keď napíšeš že si sa prispôsobila situácii a vodu si nosíš svoju to oni nemajú vodu? Šak keď som smädná postavím sa a idem si naliať vodu. Aj keď to že ti ju oni neponúknu je to divné ale možno si to ani neuvedomia. Alebo to berú tak keď niečo chceš zober si.

bg92
10. mar 2025

ja by som zablahozelala. nie je to len typicky muz-mimon v rokoch ktory nevie co sa patri? podla mna je taka drviva vacsina starsich muzov. proste zablahozela jeho zena a vybavene, on sa motka okolo a nechape/neriesi co sa patri, resp je mu to jedno.

0silvia0
10. mar 2025

Čo by som urobila? Spýtala by som sa ho, či mu môžem zablahoželať, lebo som si všimla, že gratulácie moc nemá v poslednom čase rád.
Ja blahoželania neznášam, čiže ja by som sa potešila na tvojom mieste, ale tak každý je iný.

betulinka1
10. mar 2025

Nechapem… Ved ked sa to stalo prvykrat tak si mala povedat, svokor a co vy sa hnevate, ked mi ani ruku nepodate k narodeninam. Ale teda tak to Skus po dvoch rokoch, ked mu budes gratulovať, tak mu povedz, vidite, ja vam vzdy podam ruku a zagratulujem a vy sme ste uz dlho ruku nepodali. Akoze Ved ste rodina??? Normalne sa treba o tom rozpravat.

k47
10. mar 2025

Vravis, ze blahozelas kvoli svojmu muzovi napriek svojmu presvedceniu. Chce to od teba vobec tvoj muz, alebo si len domyslas a on ma vlastne na haku?

diewcatqoo
10. mar 2025

Ja sa tak zamyslam nad tym, ci mi vobec svokor niekedy blahozelal. Toto vobec neriesim, ani neviem, kto mne blahozela a komu ja. Urcite som uz niekedy zabudla na svokrov sviatok, svokrin a dalsich xy ludi. Toto su take kraviny, ze az. Nechapem, ako sa niekto dokaze urazat tym, ze mu niekto niekedy nezablahozelal. Wtf.

mnamko
10. mar 2025

Nie

mirola
10. mar 2025

necitala som diskusiu, ale nemusis sa "znizovat" na jeho uroven, zablahozelaj bez daru a mas pokoj

tatiana288
10. mar 2025

Moja svokra má 68 rokov, ja mám 32. Gratuluje mi ku každému sviatku a vždy mi schválne popraje s kvetmi bielej farby, vždy. Sama často spomína ich "pohrebný" význam a zaklame, že v kvetinárstve inej farby nemali. Mohla by som jej to oplatiť a byť ješitná. Mohla by som jej miesto gratulačnej kartičky kúpiť kondolenčnú a užívať si jej zaskočený výraz. Ale som nad vecou a sama pred sebou sa nemienim zhovadiť tým, že budem robiť podobne primitívne naschvály. A to je práve to čo ju zožiera najviac. Svokrovi zagratuluj tak ako každý rok a nerieš zbytočnosti.

doriiis
10. mar 2025

No toto sú už len problémy dospelých ľudí.Vsak mu neblahozelaj.Ked tvoj manžel nie je debil,tak to pochopí.Ja som svojho svokra nevidela osobne od roku 2013.Moj muž k nemu chodí raz mesačne.A všetci sme úplne spokojni

carolynka
10. mar 2025

Zvlastne ako agresivne tu niektore reaguju.
Zaujimal by ma dovod preco ti svokor negratuluje, ci je to nejaka osobna zast alebo sa tak sprava ku vsetkym. Ak sa.inak k tebe sprava s uctou a normalne komunikuje, len ma problem s gratulaciami, asi by som to nejak obratila na srandu ked ma on sviatok. Ak ti jeho ignoracia ublizuje a mimo gratulacii sa k tebe sprava Ako k handre, ruku by som mu nepodala. Zalezi od kontextu.

bielasovicka
10. mar 2025

Tak ja neviem,mne by tiež bolo trápne a čudné keby som gratulovala niekomu, kto mne nezagratuluje. Zrejme ma nato nejaký dôvod, ináč si to neviem vysvetliť. Ja by som sa ho opýtala v takej situácii keď mi svokra blahoželá, a on sa tvári ze tam nie je, tak by som sa ho opýtala, že čo svokor, vy sa na mňa hnevate? Zahanbila by som ho. Alebo tvoj muž by mu to mal povedať.

katulienocka999
10. mar 2025

Keby si mu zablahoželala: všetko najlepšie k narodeninám ujo (neviem ako ho volas), keď už vy mne nezablahozelate tak aspoň ja vám 😁 ja by som ho podpichla,aby sa uvedomil a aspoň bu,mu ti povedal k tomu