icon

Svokra nerešpektuje náš spôsob života. Čo robiť?

9. mar 2024

Ahojte, idem sa trochu vyrozprávať, svokra začala mať pred rokom a pol nevoľnosti a hocikedy, hocikde odpadla, keď sa jej to stalo doma vo vani a rozbila si hlavu muž navrhol aby sa nasťahovala k nám, (svokor zomrel, muž je jedináčik) na začiatku bolo všetko v pohode ale svokra časom zlenivela, narodila sa nám dcéra a už sa tu nedá bývať. Čo sa týka varenia tak jej sa nechce ale čo navarim ja je zle, všade jej niečo chýba a stále to komentuje, po novom sa dala na diétu takže o dôvod viac komentovať, v polievke jej chýba čierne korenie, do mäsa by pridala rajčiny a je to nedietne, ma to veľa kalórií, no stále je niečo zle. Upratovanie toho sa ona nechytí, všade po nej zostava bordel, ani vo svojej izbe si není schopná povysávať, zvykla si že upraceme po nej, aj som skúšala nechať jej bordel tak ale nemôžem sa pozerať tri dni na zaschnutí tanier na linke alebo šálku od kávy na terase ktorá začína plesnivieť. Do výchovy dcéry sa mi stále montuje poznámkami, a to robíš zle aj to, a my sme takto robili a podobne, keď jej poviem aby niečo nerobila, napríklad neťahala dcéru za ruky tak ma ignoruje aj keď jej to zopakujem niekoľko krát potom sa len hádame, celé dni je doma nemá už žiadne záujmy, len pozerá telku, pije kávu a fajčí a všetko komentuje. Ďalšia vec je hygiena, sprchuje sa raz do týždňa keď má ísť na odbery do nemocnice, už sme sa o tom rozprávali ale ona hovorí že je doma a nič nerobí tak sa ani nepotí a zbytočne by mínala vodu. Prerábali sme obývačku, doteraz sa rozčuluje aké je to škarede lebo to není podľa jej vkusu. Všetko máme zle podľa nej, bazén zbytočne veľký, záhrada zbytočne veľká a všetko je zle. Všade kde chce ísť žiada aby sme ju vozili, ja chápem sú dni keď je jej naozaj zle ale už je to naozaj len pár dní do mesiaca, má nasadené také lieky že už keď jej zostane zle a dá si ich tak vie predísť kolapsom. Jej sa u nás ale páči a nechce nikam ísť, keď sa sem sťahovala, dohoda bola že keď jej bude lepšie odsťahuje sa do bytu niekde poblizku, keby niečo. Keď sme jej povedali že je čas ísť do bytu tak najskôr odmietala ale potom súhlasila, už sme boli pozrieť 6 bytov a vždy sa jej niečo nepáčilo, malá kúpeľňa, ďaleko od nemocnice, zlý výhľad a podobne blbosti, určite to robí naročky. Strašné veľa krát sme jej dohovárali, a snažili sa robiť kompromisy a neviem čo nepomáha to, muž už je na ňu alergický a nevedia sa ani poriadne baviť, ja takisto, dokonca sme si kúpili televízor do hosťovskej lebo sa s ňou nedá byť v jednej obývačke..lebo sa inak len hádame, mna to už nebaví, takže mám dve otázky.
Myslíte že je riešenie aby sme bez jej vedomia prenajali byť a postavili ju pred hotovú vec? A druhá je čo spraviť aby sme sa ten čas čo tu spolu ešte strávite nejako vyšli? Mňa už nebaví sa stále hádať
Ďakujem

Strana
z8
zmrzlinka2021
9. mar 2024

Trvajte na jej odchode a nerobte jej sluhov

svetlonos
9. mar 2024

Do podnajmu by som isla ja s dietatom a muzovi oznamila aby matku do tyzdna orestahoval. Inak si mozu byvat na hromadke. Na starobu pred smrtou este aj synovi vztah nicit bude mrcha jedna.

autor
9. mar 2024

@svetlonos on ju chce vysťahovať rovnako ako ja, veď aj bol jeho návrh že prenájmeme byť a postavíme ju pred hotovú vec

saxana000
9. mar 2024

Normalne do.zariadenia.snad ma.dochodok a co by investovala.do bytu radsej dajte.na starobinec tam bude mat svokra 24/7 starostlivost a moze.komandovat sestricky a s laskou.spominat jak bolo dobre u nevesty

kacena4
9. mar 2024

bez jej vedomia by som neprenajimala byt. pride mi to nefer. vsak jej oznamte ze ak do nejakeho casu nenajde byt najdete jej taky ktory sa bude pacit vam a pojde drzim palceky

domkakvet
9. mar 2024

Ak prenajmete byt moze povedat, ze tam jednoducho nepojde, lebo je tam toto a tamto, jednoducho jej povecte, ze uz si musi vybrat.

katica06
9. mar 2024

Nie do nájmu, do domova pre seniorov tam sa o ňu postarajú

autor
9. mar 2024

@kacena4 ďakujem ale vyberá už dlhšie a vždy nachádza blbosti

@katica06 nieje tam žiadny vekový limit? Má 61 rokov

apolka77
9. mar 2024

A prečo nemôže do svojho bytu kde bývala predtým?

gejb
9. mar 2024

Milá svokra, tu je ponuka troch bytov z ktorých si už vyberiete (!) . Izba v ktorej momentálne u nás bývate sa ide prerabat a ideme z toho spraviť detskú izbu/pracovnu/doplň si lubovolne...
Majstri sú objednaní na :doplň si ľubovoľne...
Samozrejme vám pomôžeme so sťahovaním, nebojte sa.

prasiatko30
9. mar 2024

@katica06 bez svokrinho suhlasu ju do ziadneho domu seniorov nezoberu, vsak nie jw zbavena svojpravnosti. A ak je plne mobilna a psychicky je to tiez ok - dom seniorov nie je miesto na odkladanie seniorov, ktori lezu doma na nervy🙈😅

autor
9. mar 2024

@apolka77 ten sa predal lebo to bolo 80km od nás a v takomto stave bolo jasné že sa tam už nebude môcť vrátiť

prasiatko30
9. mar 2024

Nie je skor mozne prirobit nejaku pristavbu - jednu izbu kupelku a kuchynsky kutik a tam by bola s vami ale sama

nikpa
9. mar 2024

Prenájom je krátkodobé riešenie. Môžu zase prísť zdravotné problémi, rovnaké alebo aj iné alebo si kľudne môže vymýšľať, že zase odpadáva keď je sama. A znova ju budeš mat doma. Najlepšie ju umiestniť niekde, kde už dožije. Len na to musí mať aj zdravotný stav, treba vybaviť papiere od lekárov alebo aspoň dat nazvime to všimné, do domova dôchodcov. Lebo takúto harpiu už by som v živote vo svojom byte dlhšie ako na hodinu mat nechcela.

lakebabe
9. mar 2024

Ak ma zdravotné problémy do nájmu určite nie to bude krátkodobé riešenie skôr nejaký domov seniorov

zuzanaa239
9. mar 2024

Je limit áno, dôchodkový vek.

namornicka
9. mar 2024

Veď nemá ešte dôchodkový vek. Keď je jej stav stabilizovaný, môže si ešte nájsť prácu či brigádu. Je nezamestnaná? Ma z čoho platiť svoj byt?

lakebabe
9. mar 2024

ak ešte nie je na dôchodku z coho vlastne žije keď je u vás?

modrykolibrik
9. mar 2024

@saxana000 nehnevaj sa ale pri takomto pristupe sa raz stane, ze zrusia vsetky dd a nebude kam davat tych starych ludi. Personal nie su sluhovia a na to zabudaju aj pribuzny. Chod sa tam pozriet a potom maj take hlupe komentare.

Do dd ju nevezmu ak neni odkazana na ss.

autor
9. mar 2024

@prasiatko30 myslím že to nieje riešenie, pokial bude niekto pri nej sama nebude robiť nič

@nikpa ďakujem skúsim sa na to pozrieť, ale asi bude problém že ona odmieta takéto zariadenia

@namornicka je nezamestnaná, pracovať už nechce ísť ale prenajíma chatu v jednej rekreačnej oblasti
@lakebabe prenajíma chatu v rekreačnej oblasti, tu kúpili ešte so svokrom a má peniaze z predaja jej starého bytu

autor
9. mar 2024

@modrykolibrik odkázaná nieje, ale ani sama zostať nemôže
Toto asi nebude dostačujúci dôvod však?

lakebabe
9. mar 2024

Aha tak ak z toho výžije tak ok predpokladám, že za chvíľu pôjde do dôchodku. Do domova ju nevezme keď ešte nemá vek. To už potom ozaj len ten najom ona je ešte celkom mladá mohla by vládať fungovať sama

autor
9. mar 2024

@lakebabe tak u nás nemá nejake extra výdavky, za energie sme sa hádali nespočetné množstvo krát, tvrdí že ona míňa najmenej vody čo je zanedbateľná suma takže nechce na ňu prispievať a podobne celkovo mesačne na domácnosť dá 100€ aj so stravou, čo vôbec nieje nejaká reálna suma ale viac z nej nikto nedostane, takže u nás dosť ušetrila

luccija
9. mar 2024

Aku má vlastne diagnózu psychiatrickú či inú?
To sa zrútila po ovdovení či má iny zdr.problem?
Veď to je ešte mladá žena a píšete o nej viaceré ako o "dožiti"veď tá môže žiť ešte 30 r
Musí to byť na nervy sa takto hádať so svokrou, ale chuda aj ona zostala sama, odpadáva ako ja chápem, že nechce bývať sama každý sa boji samoty vybavte jej niečo blízko ja si myslím, že ona do domova nebude chcieť ísť.Ved sa porozprávajte či to či podnájom, ale zase, že nebudete chodiť na 30 obhliadok.Mozno nie je lenivá len ma depresiu, psychicky chorá či to vylučujes?

lakebabe
9. mar 2024

Tak možno vás aj dosť zneuziva ma full servis navarene upratané za sto eur to je milé od nej.

luccija
9. mar 2024

A určite by som jej nevybrala ja byt veď to je akokeby bola už dementna ona tam bude bývať.Ono v podstate sa jej nezbavíte🙂) muž jedináčik zase buď bude chodiť na návštevy, alebo volať muža atď...už len to ukocirovat k spokojnosti vsetkych

autor
9. mar 2024

@luccija je to neurologicky problém, žiadna psychika, absolvovala aj psychológa ale tam bolo všetko okej, tieto stavy nemajú nič spoločné zo svokrom, stalo sa to 4 roky po jeho smrti. Keď sa k nám sťahovala dohoda bola že keď jej bude lepšie pôjde do podnájmu blízko nás keby niečo sa zase dialo.
Tak jej sa ale na bytoch nepáčia úplne drobnosti, výhľad, na ktorej strane je šachta, prízemie je nízko, štvrté poschodie je vysoko, škaredý balkón proste mám pocit že všade nájde niečo

lukbe
9. mar 2024

Veď ona je v podstate ešte "mladá". To budú iné diagnózy a ešte asi aj pohodlnosť a lenivosť. Vymýšľa, vydiera. No neviem, asi by som jej dala nejaké podmienky a potom sa podľa toho zariadila alebo jej vyčleniť osobitnú izbu, kuchyňu,kúpeľňu. Ale z jej peňazí urobiť prestavbu, ak teda nechce odísť, veď má z predaného bytu.

lakebabe
9. mar 2024

Vždy si nájde niečo lebo u vás jej je lepšie tam jej nebude mať kto variť prať atď. Skúste sa s ňou na rovinu porozprávať a dat jej ultimátum že musí do nejakého termínu nejaký byt vziať

0silvia0
9. mar 2024

Skuste s nou narovinu, je cas sa prestahovat a zit svoj zivot. Je to este mlada osoba, nepotrebuje sa hrat na staru nemohucu babicku, ked ma upraveny zdravotny stav.

Strana
z8