icon

Svokra nerešpektuje náš spôsob života. Čo robiť?

9. mar 2024

Ahojte, idem sa trochu vyrozprávať, svokra začala mať pred rokom a pol nevoľnosti a hocikedy, hocikde odpadla, keď sa jej to stalo doma vo vani a rozbila si hlavu muž navrhol aby sa nasťahovala k nám, (svokor zomrel, muž je jedináčik) na začiatku bolo všetko v pohode ale svokra časom zlenivela, narodila sa nám dcéra a už sa tu nedá bývať. Čo sa týka varenia tak jej sa nechce ale čo navarim ja je zle, všade jej niečo chýba a stále to komentuje, po novom sa dala na diétu takže o dôvod viac komentovať, v polievke jej chýba čierne korenie, do mäsa by pridala rajčiny a je to nedietne, ma to veľa kalórií, no stále je niečo zle. Upratovanie toho sa ona nechytí, všade po nej zostava bordel, ani vo svojej izbe si není schopná povysávať, zvykla si že upraceme po nej, aj som skúšala nechať jej bordel tak ale nemôžem sa pozerať tri dni na zaschnutí tanier na linke alebo šálku od kávy na terase ktorá začína plesnivieť. Do výchovy dcéry sa mi stále montuje poznámkami, a to robíš zle aj to, a my sme takto robili a podobne, keď jej poviem aby niečo nerobila, napríklad neťahala dcéru za ruky tak ma ignoruje aj keď jej to zopakujem niekoľko krát potom sa len hádame, celé dni je doma nemá už žiadne záujmy, len pozerá telku, pije kávu a fajčí a všetko komentuje. Ďalšia vec je hygiena, sprchuje sa raz do týždňa keď má ísť na odbery do nemocnice, už sme sa o tom rozprávali ale ona hovorí že je doma a nič nerobí tak sa ani nepotí a zbytočne by mínala vodu. Prerábali sme obývačku, doteraz sa rozčuluje aké je to škarede lebo to není podľa jej vkusu. Všetko máme zle podľa nej, bazén zbytočne veľký, záhrada zbytočne veľká a všetko je zle. Všade kde chce ísť žiada aby sme ju vozili, ja chápem sú dni keď je jej naozaj zle ale už je to naozaj len pár dní do mesiaca, má nasadené také lieky že už keď jej zostane zle a dá si ich tak vie predísť kolapsom. Jej sa u nás ale páči a nechce nikam ísť, keď sa sem sťahovala, dohoda bola že keď jej bude lepšie odsťahuje sa do bytu niekde poblizku, keby niečo. Keď sme jej povedali že je čas ísť do bytu tak najskôr odmietala ale potom súhlasila, už sme boli pozrieť 6 bytov a vždy sa jej niečo nepáčilo, malá kúpeľňa, ďaleko od nemocnice, zlý výhľad a podobne blbosti, určite to robí naročky. Strašné veľa krát sme jej dohovárali, a snažili sa robiť kompromisy a neviem čo nepomáha to, muž už je na ňu alergický a nevedia sa ani poriadne baviť, ja takisto, dokonca sme si kúpili televízor do hosťovskej lebo sa s ňou nedá byť v jednej obývačke..lebo sa inak len hádame, mna to už nebaví, takže mám dve otázky.
Myslíte že je riešenie aby sme bez jej vedomia prenajali byť a postavili ju pred hotovú vec? A druhá je čo spraviť aby sme sa ten čas čo tu spolu ešte strávite nejako vyšli? Mňa už nebaví sa stále hádať
Ďakujem

aliaray1
10. mar 2024

Ahoj ja by som sa pobavila s manzelom o takejto moznosti:
Dajte jej navrh (vlastne v skutocnosti ultimatum), ze ste velmi stastni, ze sa jej zdravotny stav polepsil a rozhodli ste sa, ze 3 mesiace povazujete za dostatocny cas, aby si nasla nove vhodne byvanie sama.
Vyriesis 2 problemy naraz...ziskas cas na zlepsebie vztahu s nou a ten termin jej odchodu treba dodrzat (inak je mozne, ze si s vami bude robit co chce)

letfenixa
10. mar 2024

Toto je veľmi nepríjemná situácia, chceli ste pomôcť, a otočilo sa to proti vám. Radu nemam, len tlačiť na ňu s odstahovanim.

saxana000
10. mar 2024

@modrykolibrik do sukromneho uplne bez problemov aj vitalnejsie.dochodkyne su.tam.staci zakyvat peniazkami a trosku dlhsie hladat

martinka13
10. mar 2024

No zrejme ju bude treba postaviť pred hotovú vec, pokiaľ si nechceš zničiť manželstvo/život. Ona vás brutálne využíva a ešte sa aj sťažuje . Spravila by som, ako napísala @gejb. Vždy sa nájde dôvod, prečo byt nie je vhodný. Jej sa od vás proste nechce odísť. Má všetko, v podstate zadarmo a ešte aj slúžki. Kam by chodila... Držím palce.

mimikarol
10. mar 2024

Dala by som jej ultimátum. Buď si nájde podnájom do určitého dátumu, alebo jej ho nájdem ja a či sa jej bude alebo nebude páčiť, smola. Pôjde aj tak.

prasiatko30
10. mar 2024

@saxana000 v prvom rade ti to ta osoba musi podpisat- ani sukromny dss ju nezoberie bez suhlasu cloveka, ktoreho chces do dss vopchat - a este k tomu zenu, ktora ma hlavu na 100% v poriadku. Mozes im prislubit aj 50000na rok. Druha vec je, ze sukromny dss moze vklude pytat aj tych1500-2000€/mesiac - kedze by tam isla ako samoplatca - neviem za kolko predali byt ale aj keby zoberies, v teoretickom pripade, zeby ju niekam zobrali, ze svokrusa bude pouzivat svoje uspory z predaneho bytu plus to co zaraba prenajmom, tak do par rokov je zase tam kde zacinali a bez penazi

aaadkaaa
10. mar 2024

Dostala si vela rad, ale nemyslim, ze tvoju svokru toto postavi na nohy. Vy chcete, ona zjavne nie, ved sa ma u vas ako prasa v zite. Dala by som posledny vazny rozhovor a ak by to nepomohlo, zial, asi by som zacala tiez bojovat. Ziadne varenie pre nu, upratovanie....spinavy riad jej nosit do izby, neoprat jej atd. Ja viem,ze ta bude slak triafat, po tyzdni nebudes mat z coho kavu pit atd. Ale proste musi si uvedomit, ze sluzku jej robit nebudes. Drzim palce. Vztah uz mate tak ci tak zniceny, dolezite je dostat ju do vlastneho, zachranit vztah s muzom a potom opatovne popracovat na prijatelnom vztahu s nou.

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova ich dom majú predať??? Kvôli nej?

gejb
10. mar 2024

@katarinakrizova 🤦‍♀️

autor
10. mar 2024

Dnes sme mali rozhovor, dostala ponuku 5 bytov z ktorých si má vybrať do 5. apríla, no mali ste vidieť ten cirkus z jej strany...teraz je urazená zavretá v izbe ale nepolavíme

anna777115
10. mar 2024

Pokiaĺ, nie je svokra nesvojpravna, psychiatricka pacientka, tak sa pytam, ake predali sme jej , kupime jej, alebo prrnajmeme jej...!? Ved, svokra je pomerne mlada zena, ktorá ma mat svoj zivot vo svojich rukach. Jednoducho, si sadnut a navrhnut jej, ze vam taketo spoluzitie nevyhovuje a nerobi to dobrotu, ani kvoli zhorsenym vztahom, ktore toto spolocne byvanie sposobuje. A najlepsim riesenim pre obe strany bude vlastne byvanie, koniec, bodka...

gejb
10. mar 2024

Držím palce. Treba jej pripomínať ze to nie je zrada ale taká bola dohoda. 👍👍👍

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova tak zjavne ona nemá dom ked býva u nich a jej zháňajú prenájom. A dom co ma prenajima

autor
10. mar 2024

@anna777115 veď taká bola dohoda aj sa to spravilo ale ona s tým zrazu nesúhlasí a za každú cenu chce zostať u nás preto "prenájmeme jej" lebo sama to nespraví

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova ona má peniaze z predaju bytu, ale tie sú jej takže to by musela sama kúpiť čo nechce

autor
10. mar 2024

@katarinakrizova ona nemá dom, mala byť a má chatu ktorú nepredá

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
modrykolibrik
10. mar 2024

@saxana000 musi mat ako taku odkazanost. Sukromne zariadenia sa tiez musia riadit zakonom

lakebabe
10. mar 2024

Nepolavte za ziadnu cenu bude skúšať manipulovať je mladá žena bude bývať kúsok budete sa navštevovať ale potrebujete svoje súkromie. U vás jej to vyhovuje lebo ma full servis za sto eur mesačne

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova veď píšem že jej byt je predaný ale tie peniaze sú jej a ona ich do ďalšieho neinvestuje

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova si normálna? Ona nechce ísť preč z ich domu lebo sa na nich prizivuje varia jej a robia opateru za drobne

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
gejb
10. mar 2024

@katarinakrizova nepomyslela si si diskusiu alebo necitas co autorka pise? Lebo si dosť mimo.

stanulienkat
10. mar 2024

@katarinakrizova no podobrotky to asi nepojde. To ju tam teraz maju trpiet do smrti, alebo co?

autor
10. mar 2024

@katarinakrizova a čo akože ju mám vklude nechať bývať u nás a robiť ako ona povie nie