Svokra nerešpektuje náš spôsob života. Čo robiť?
Ahojte, idem sa trochu vyrozprávať, svokra začala mať pred rokom a pol nevoľnosti a hocikedy, hocikde odpadla, keď sa jej to stalo doma vo vani a rozbila si hlavu muž navrhol aby sa nasťahovala k nám, (svokor zomrel, muž je jedináčik) na začiatku bolo všetko v pohode ale svokra časom zlenivela, narodila sa nám dcéra a už sa tu nedá bývať. Čo sa týka varenia tak jej sa nechce ale čo navarim ja je zle, všade jej niečo chýba a stále to komentuje, po novom sa dala na diétu takže o dôvod viac komentovať, v polievke jej chýba čierne korenie, do mäsa by pridala rajčiny a je to nedietne, ma to veľa kalórií, no stále je niečo zle. Upratovanie toho sa ona nechytí, všade po nej zostava bordel, ani vo svojej izbe si není schopná povysávať, zvykla si že upraceme po nej, aj som skúšala nechať jej bordel tak ale nemôžem sa pozerať tri dni na zaschnutí tanier na linke alebo šálku od kávy na terase ktorá začína plesnivieť. Do výchovy dcéry sa mi stále montuje poznámkami, a to robíš zle aj to, a my sme takto robili a podobne, keď jej poviem aby niečo nerobila, napríklad neťahala dcéru za ruky tak ma ignoruje aj keď jej to zopakujem niekoľko krát potom sa len hádame, celé dni je doma nemá už žiadne záujmy, len pozerá telku, pije kávu a fajčí a všetko komentuje. Ďalšia vec je hygiena, sprchuje sa raz do týždňa keď má ísť na odbery do nemocnice, už sme sa o tom rozprávali ale ona hovorí že je doma a nič nerobí tak sa ani nepotí a zbytočne by mínala vodu. Prerábali sme obývačku, doteraz sa rozčuluje aké je to škarede lebo to není podľa jej vkusu. Všetko máme zle podľa nej, bazén zbytočne veľký, záhrada zbytočne veľká a všetko je zle. Všade kde chce ísť žiada aby sme ju vozili, ja chápem sú dni keď je jej naozaj zle ale už je to naozaj len pár dní do mesiaca, má nasadené také lieky že už keď jej zostane zle a dá si ich tak vie predísť kolapsom. Jej sa u nás ale páči a nechce nikam ísť, keď sa sem sťahovala, dohoda bola že keď jej bude lepšie odsťahuje sa do bytu niekde poblizku, keby niečo. Keď sme jej povedali že je čas ísť do bytu tak najskôr odmietala ale potom súhlasila, už sme boli pozrieť 6 bytov a vždy sa jej niečo nepáčilo, malá kúpeľňa, ďaleko od nemocnice, zlý výhľad a podobne blbosti, určite to robí naročky. Strašné veľa krát sme jej dohovárali, a snažili sa robiť kompromisy a neviem čo nepomáha to, muž už je na ňu alergický a nevedia sa ani poriadne baviť, ja takisto, dokonca sme si kúpili televízor do hosťovskej lebo sa s ňou nedá byť v jednej obývačke..lebo sa inak len hádame, mna to už nebaví, takže mám dve otázky.
Myslíte že je riešenie aby sme bez jej vedomia prenajali byť a postavili ju pred hotovú vec? A druhá je čo spraviť aby sme sa ten čas čo tu spolu ešte strávite nejako vyšli? Mňa už nebaví sa stále hádať
Ďakujem
😄😄😄
@katarinakrizova tak sa snáď po tom co si tu prečítala aj sama spakuje... ak má za necht sebareflexie 😁
Áno, ja by som vo vašom prípade prenajala malý byt blízko vás, popripade zabezpečila nejakú pomoc aby sa mohla s vami striedať a urobiť program, našla jej nejaký stacionár, alebo krúžok aby sa nenudila, lebo z toho vzniká to že je večné nespokojná a urobila rozvrh kedy tam budete chodiť.. je mi ľúto, ale je to ešte mladý človek (bože veď ja mám 60r kolegyne čo behajú po celom Slovensku) a toto by som veru nevedela vydržať ani náhodou..
@katarinakrizova ty si ešte čo vymyslíš? Pletieš jedno cez druhé, nikto nedostal žiadne peniaze takže nevymyšlaj si.
Vďaka mne muža vydrží? A zaco? Že jej pomohol ale sám s ňou odmieta bývať?
Čítala si čo ona robí?
Nechápem či si naozaj taká blbá alebo si troll...ja nemám dôvod tu zakladať vymyslené témy
Ahoj akú ma diagnózu? Môže byť sama doma? Bývate v meste, dedine? Zajdi na mestský/obecný úrad, opýtaj sa na žiadosti či špecializované zariadenie, alebo opatrovateľka. Sú aj súkromné, nebudeš mať výčitky ak sa jej niečo stane a vy nie ste doma napríklad. Odkázanosť sa urobí... Budete mať aspoň ahoj niečo... Drzim palce....
@brendaa časté chorobné zmeny mozgových tepien a reflexné zúženie konkrétnej mozgovej tepny, ďakujem skúsim aj toto, sama už teraz by mohla byť, už vie kedy jej začína byť zle
kolko enazi ste od svoky dostali ? resp svokrovcov ?
ostalo svokre dost penazi na kupu bytu vobec? preco sa rieis prenajom?
@mamina7070 nedostali sme nič, nechápem prečo by nám mali dávať nejaké peniaze, platí mesačne ledva 100€ na energie a jedlo
Zostali jej všetky peniaze z predaja bytu čo bolo 125 000€
Koľko minula a koľko má netuším do toho sa nestarám
Prenajom preto lebo ona kupovať byť nechce a s nami nemôže zostať navždy
@katarinakrizova urazam? Kde?
tak potom treba jasne a nekompromisne hladat ten byt alebo su aj take ako chranene byvania v ramci komunity neviem o aky okres ide ale skus napisat mizno lepsie poradime
alebo je urci vyssie najomne u vas, tak 400€ a ak chce telku tak jej posli nejake linky na eshopy dnes kupi aj za 200€ v pohode nech si objedna
@katarinakrizova svokra mala byt 80 km od nich ktorý predala a má z neho peniaze .chatu čo vlastní prenajíma má peniaze aj z toho. Už nemá čo predat ( chaty nechce predať) a dom v ktorom býva patrí synovi a jeho žene .nevidím dôvod prečo by ho mali predat keď nie je svokrin.
@mamina7070 nám odmieta platiť viac, má na všetko výhovorky prečo nie. Tie bývania pozriem, sme v okrese Liptovský Mikuláš
@katarinakrizova teba snad ten MK platí za tie drísty co tu dávas...
autorka, tebe poradím neustupovať. Dali ste jej na výber byty, musí si vybrat a pa pa. Otázne je, či potom nebude simulovať choroby a vyvolávať vám s tým, ze je jej zle, az kým si ju opät nenastahujete k sebe..
@sherynkamalinka to už by sa nemalo stať, byt hľadáme maximálne do 10km od nás aby sa dalo prísť kedykoľvek ale rátame s tým že bude vymýšľať potom
kuk https://www.goldenage.sk/....dajte ako možnosť s ňou si to prejdite, nech vie možnosti....
@brendaa ďakujem preberieme to
@katarinakrizova muža vydrží? To je zas čo?
@katarinakrizova autocorecct
Vydedí tam malo byť, hádam vieš načo ti odpovedám..
Ty halooo
@katarinakrizova ty už ani nevieš čo si napísala? To o tebe veľa vypovedá, tak ním prestaň žiť úplne lebo si jediná nepochopila o čo ide 🙂ale podľa toho čo som si vyhľadala tomu nechápeš vo viacerých diskusiách
@katarinakrizova daj si už pohov pre pána. Načo ju toľko terorizuješ

@katarinakrizova čítaj s porozumením, niekedy sme ju spolu pozerali, ale tebe škoda vysvetľovat.
Jaj trápny a chabý pokus toto 😂