Svokra požaduje oslovenie mama, ale cítim diskomfort
Moja svokra sa po svadbe rozhodla, že ju mám oslovovať mama. No ja to nedokážem. Ani moju mamu neoslovujem takto, ale menom. Proste neni mi to príjemne a odmietam to robiť. Ona sa urazila, že veď sme teraz rodina a mám sa podľa toho správať, vraj som sa nemala hrnúť do svadby, keď neviem ako sa vydatá žena ma správať k rodine manžela.
Nechapte ma zle, je ju mám celkom rada, rešpektujeme sa, aj keď mame občas nejaký konflikt, nie je to vôbec zla svokra a som za ňu rada svojim spôsobom. Ale volat ju mama odmietam.
Jednoducho to nerob nikto by mám kto mu nenútil ja síce "matku " mám ale za matku ju nepovažujem .
Mojím živote je to moja starká a starký a sú mi ako rodičia občas starkej poviem mám ale taký vzťah mám aj z kolegom a jeho ženou považujem ich za rodičov lebo mám chránili a držali a držia nad domnou chrámu ruku neoslovujem ich tak ale vedia to keďže v slabej chvíli ked som mala už všetko dosť som im to povedala .
Ja oslovujem menom.
V živote by som svokre mama nepovedala a to s ňou mám celkom dobrý vzťah..
Ale našťastie ona to odomna ani nikdy nečakala - mne mama zomrela ešte predtým ako som svokru spoznala, z úcty k mojej mame, ktorá bola jediná by som tak nikdy nepovedala inej žene.. a nikdy by som to ani inak necítila, mama je len jedna.. /už ako dieťa sa má hrozne dotklo keď nejaká učiteľka tvrdila že je naša druhá mama.. aj som jej to vtedy povedala, mám len jednu mamu a inú nechcem.. môj otec volal maminu mamu mama.. aj to mi vždy prišlo divné, jednoducho už ako dieťa som vedela že to je špeciálne oslovenie jediného človeka/
Svokre by som normálne úprimne povedala, prečo ju tak nikdy oslovovať nebudem.. ak bude ďalej urazená, je to jej vec a jej rozhodnutie.. dúfam že moje deti nikdy nebudú chcieť niekoho iného oslovovať mama..

Nemala si sa hrnut do svadby, ked nevies, ako sa vydata zena ma spravat k rodine manzela? Tak v prvom rade mamu mas a v druhom rade Ti nemoze prikazovat a nutit Ta ju oslovovat, ako sama nechces.
Ja svoju volam teta, a tak to aj ostane.
To su za mna len citove vydierania a tie nech si laskavo necha pre niekoho ineho🙈👎☝️