Svokrovci chodia bez ohlásenia
Ahojte. Svokrovci nam dovolili byvat v ich dome, ked som chcela riesit byt, tak prisli s tym ze naco budeme riesit hypo atd ked maju dom a ten je prazdny... my sme si ten dom zariadili, s tym ze povedali ze ho daju na manzela. Ja som investovala do prerabky domu priblizne 40tisic. Svokor povedal ze dom ostane ich synovi. Preslo 15rokov a dom stale nedavaju na manzela. Chodia tam kazdy den, aj vtedy ked tam my nie sme. Vadilo by vam to? Ze nemate ani trocha kludu???? Vojdu si dnu do domu bez ohlasenia kedze maju kluc, vzdy bez ohlasenia. Ja chapem ze je to ich dom, to im neberiem . Mne to strasne vadi,a s manzelom sa vkuse hadame kvoli tomu lebo jemu to je jedno.
@lucia13022023 áno, aj ona má právo na rozhovor a pripomenúť prepis, lebo aj ona investovala dosť vysokú sumu. Investovať áno ? Držať hubu ?
@cacianka však to. Investovať ano a potom byt ticho... Treba rozhovor a aj ona má do toho co povedať. Len teda hádam autorka máš dôkazy o tom, že si investovala.
A načo tam vlastne chodia kazdý deň ?
Chyba bola vôbec na to pristúpiť. Tieto veci málokedy dopadnú dobre. A áno, mne by to vadilo a poriadne. Nielen, že si investovala do cudzej nehnuteľnosti, ale nemáš tam ani súkromie. A keď to takto trvá už 15 rokov, tak to už ani nezmenis, zvykli si. A divím sa aj tvojmu mužovi.
@sara07 vymeniť zámok na nehnuteľnosti, ktorá im nepatrí? Zvláštny postoj
@sasa1310 nehnutelnost im patri ale nepatri zariadenie a ich sukromie
zrejme dohovor že si neželaju časté náštevy alebo naštevy ked nie su doma nezaberu
ano mala trvat na prepise a určitych veciach hned na začiatku, ale to vieš nie každy ma na toto žaludok, alebo sa rozist zrovna pre toto
ako ked už nedosiahnu prepis tak aspon nech maju nejaké sukromie , čo ich treba kontrolovat ako male deti ?
@sasa1310 nehnutelnost im patri ale nepatri zariadenie a ich sukromie
zrejme dohovor že si neželaju časté náštevy alebo naštevy ked nie su doma nezaberu
ano mala trvat na prepise a určitych veciach hned na začiatku, ale to vieš nie každy ma na toto žaludok, alebo sa rozist zrovna pre toto
ako ked už nedosiahnu prepis tak aspon nech maju nejaké sukromie , čo ich treba kontrolovat ako male deti ?
@sara07 pozri sa. Sú tam štyria dospelí a vadí to len jednému z nich. Jej. Ja si myslím, že po 15 rokoch nie je o čom diskutovať. Ja som v tomto realistka. Môže mať monológy 24/7 nič sa nezmení. A že investovala do cudzieho...vedela na koho je dom napísaný, keď išla platiť. Tak čo chce
@sara07 pozri sa. Sú tam štyria dospelí a vadí to len jednému z nich. Jej. Ja si myslím, že po 15 rokoch nie je o čom diskutovať. Ja som v tomto realistka. Môže mať monológy 24/7 nič sa nezmení. A že investovala do cudzieho...vedela na koho je dom napísaný, keď išla platiť. Tak čo chce
@sasa1310 skusit by to mohla
otazne je ako dlho to vydrží , neinvestovala by som aj keby to boli moji rodičia nie to svokrovci
Jeminečky ja neviem čím vy poniektoré uvažujete. Autorka, investovala si do cudzieho domu, ktorý bude raz predmetom dedičského konania, takže buď o svoje peniaze prídeš úplne, alebo surodenca/surodencov budeš musieť ešte vyplatiť ak tam chcete ostať. Kde si bola 15 rokov, že teraz si sa spamätala? Bývanie je absolútne elementárna vec, ktorú bolo treba riešiť hneď a nie po desaťročí. To, že svokrovci chodia do SVOJHO bez ohlásenia je najmenší problém. Ty bývaš u nich, oni nechodia k tebe, ale k sebe, majú si zavolať, že prídu? Nerozumiem ako ľudia môžu takto žiť… čakať roky, že sa to vyrieši samo. Svokrovci to majú dobre premyslené, vy ste tupelá. Investovali ste do ich domu, udržiavate ho, ich to nič nestojí a ešte majú aj krásne dedičstvo pre svoje deti 😉😎 ako povedal klasik - takto sa to robí, do psej matere
Žena, žena robila si jednu chybu za druhou. Keď ťa náhodou.muž vymení za mladšiu čo ti zostane? Zvelaďuješ 15 rokov cudzí majetok. Prečo?
Vyhodila si pred 15rokmi 40 tis. Von oknom.
Len tak pre porovnanie ja som pred 18r kúpila dom za 10tisa ďalších 10 vrazila do rekonštrukcie a mám vlastnú strechu nad hlavou
Na manžela to neprepíšu nikdy z praktického dôvodu, že ak máš ty dieťa, tak asi nepostavíš mu dom zo SVOJICH prachov a neprepíšeš to na svoje dieťa, ak vieš, že po prepise určite druhý partner bude chcieť prepísať na seba aspoň polku a možno aj celé-láska je slepá a ak náhodou sa rozídu, prídeš o svoje peniaze. A rovnako nemôžeš zakazovať im chodiť do ICH domu hoci chápem že ti to je nepríjemné... Hlavná chyba tu je, že ste proste s manželom nebrali niečo svoje na hypotéku kde by si ty dala svojich 40 000 a on nejaké peniaze svoje a boli pol na pol.
Na manžela to neprepíšu nikdy z praktického dôvodu, že ak máš ty dieťa, tak asi nepostavíš mu dom zo SVOJICH prachov a neprepíšeš to na svoje dieťa, ak vieš, že po prepise určite druhý partner bude chcieť prepísať na seba aspoň polku a možno aj celé-láska je slepá a ak náhodou sa rozídu, prídeš o svoje peniaze. A rovnako nemôžeš zakazovať im chodiť do ICH domu hoci chápem že ti to je nepríjemné... Hlavná chyba tu je, že ste proste s manželom nebrali niečo svoje na hypotéku kde by si ty dala svojich 40 000 a on nejaké peniaze svoje a boli pol na pol.
@marsmykkok presne, mám v okoli viac takýchto pripadov, kde ešte same deti iniciovali, aby sa dom na ne neprepisal, lebo logicky, potom by po nich manzelka chcela polovicu. Môže sa stat cokolvek a vyplacaj v 60tke 300000 manželovi, ktorý si nasiel mladú milenku.
Ak je tema pravdiva, tak podla mna sa rozluc aj s tymi peniazmi, ktore si do domu investovala. Kym by dom neprepisali na Vas oboch, nedala by som ani cent do ich domu. Je tu vela podobnych tem v poslednom case a ani neviem ci si to niekto vymysla, alebo naozaj.
@marsmykkok presne, mám v okoli viac takýchto pripadov, kde ešte same deti iniciovali, aby sa dom na ne neprepisal, lebo logicky, potom by po nich manzelka chcela polovicu. Môže sa stat cokolvek a vyplacaj v 60tke 300000 manželovi, ktorý si nasiel mladú milenku.
@tramtada31 A ak je tam náhodou ešte jeden súrodenec ktorému nepomohli lebo má služobný byt alebo býva u partnera tak proste to berú tak, že ak sa raz pominú, proste jednu nehnuteľnosť bude mať jeden syn, druhú druhé dieťa a bude a neprepíšu 1 nehnuteľnosť na 1 syna s rizikom, že môže potom polku prepísať na ženu alebo aj celé a prídu o majetok a nepríde o majetok len ten syn, čo prepísal, ale aj druhé dieťa.... Proste rodičom to vyhovuje, lebo má kto zveľadovať ich majetok, synovi vyhovuje že nemusí platiť hypotéku a býva v dome ako chcel, len autorka bola proste naivná ak si myslela, že to prepíšu na manžela a on jej potom polku daruje. To proste neurobia kvôli dôvodom písaným vyššie.
nepísala si ty sem už niekedy? Bol tu taký prípad a ja som tam vtedy písala,že keď prídu svokrovci,tak sa tváriť,že si bola práve v sprche a promenádovať sa tam len v osuške a nechať ju náhodne spadnúť alebo niečo ukázať....svokra možno prestane chodiť,aby svokor nevidel...
nepísala si ty sem už niekedy? Bol tu taký prípad a ja som tam vtedy písala,že keď prídu svokrovci,tak sa tváriť,že si bola práve v sprche a promenádovať sa tam len v osuške a nechať ju náhodne spadnúť alebo niečo ukázať....svokra možno prestane chodiť,aby svokor nevidel...
@rozculena mohla by vyskúšať aj takýto pokus, alebo podobný. Keď tuší kedy asi prídu, tak polonahá zo sprchy, alebo sedím na wc aj 5x za sebou a nepočujem zvonček, keď je kľúč otočený
Samozrejme ze by mi to vadilo. A najlepšie bude, keď ani nebude váš.
Ze tam chodia by mi z toho celeho vadilo asi najmenej.
Neviem si to predstaviť, ale aj ty si urobila chybu že si ešte predtým ako oni prepísali dom na tvojho muža, investovala do toho domu vlastne peniaze. Veľmi nelogicke. A nič s tým asi neurobíš, jedine že sa vklude porozpravas s mužom, vysvetlíš že ti to vadi a že tiež máš nejaké právo na sukromie - dala si do toho vlastne financie, nech rodičom slušne vysvetli že chcete byt aj sami. Ak mu to bude stále jedno, tak skús im to vysvetlit nejak ty, ale tak my tu nevieme aké su oni povahy, môže sa stať že potom budeš za zlu a aj tak tam budú chodiť + tam bude ešte aj dusná atmosféra..
@rozculena toto je najviac primitívny spôsob aký si mohla vymyslieť 🤣 totalna úbohosť vyzliekať sa pred svokrovcami len aby prestali chodiť. Pozeraj trochu menej filmov 🤣
Aj ked je dom rodicov, nie je to ich domacnost, ale vasa. Len vidlaci si otvaraju vlastnym klucom domacnost inej rodiny. Aj ked vlastnik prenajima byt, nechodi tam neohlasene.
Treba im to povedat, ked manzelovi to nevadi, povedala by som svokre, ze by som bola radsej, keby sa vopred ohlasili, pretoze kazdy clovek potrebuje vlastne sukromie.
Pripadne by som nadhodila, ze chcem nieco na dome rekonstruovat, ale su napisani ako majitelia. Ale najlepsie je im to povedat priamo, vlozila som do rekonstrukcie tohto domu nemalo penazi v tom, ze dom mal ostat manzelovi. Mam rada dolezite veci naporiadku a na papieri.
Ved uz s kym inym sa ma clovek rozpravat otvorene, ak nie s rodicmi.
Cim skor to vyriesite, tym lepsie. Potom by som poziadala manzela aby som mala aj ja na dome podiel.
@rozculena toto je najviac primitívny spôsob aký si mohla vymyslieť 🤣 totalna úbohosť vyzliekať sa pred svokrovcami len aby prestali chodiť. Pozeraj trochu menej filmov 🤣
@a_alexandra_a ja žiadne filmy nepozerám.A toto môže byť úplne reálna situácia.Ideš z kúpeľne do izby a v tom sa rozletia dvere so svokrovcami.Čo je na tom nereálne?Veď chodia úplne bezočivo hocikedy.

@sasa1310 a možno by to aj zabralo. 😂😂Aspoň na prvotný rozhovor. Aspoň by pochopili, že je odhodlaná s tým niečo fakt robiť.
@koniarova a čo má zabrať, však so všetkým súhlasila. Ja nevidím žiadny problém. Nikoho nezaviedli do omylu. Jednoducho je to tak ako to chcela. Vedela do čoho ide, vedela do čoho alebo do koho nehnuteľnosti investuje peniaze