Svokry, zamýšľate sa nad vzťahmi s nevestami?
Svokry ako sa citite, ked citate o neprijemnych svojrach a o tom, co prekaza nevestam? Zamysleli ste sa a nieco ste zmenili? Alebo skor vy ste tolerantne s dobrym vztahom k vnucatam a ich rodicom?
@lenkasarka co napriklad? Si svokra? V com by sa mali nevesty zmenit?
To je otázka ako ci bolo skôr vajce alebo kura.
Úplne relevantna, lebo neberie do úvahy to, že každý aj svokra aj nevesta sú ľudské bytosti s povahami, náučenymi vecami a z pomenovania - svokra, nevesta sa zrazu človek nezmení na iný typ človeka.
Vzťah nevesty a svokry je úplne rovnaký ako každý iný. Je potrebné sa rešpektovať a mať úctu k sebe navzájom. Nič viac nič menej. Nemám rada tieto hadzanie špiny na jednu časť alebo druhú.
Čo znamená nepríjemná svokra? Je to individuálne a každému vadí niečo iné. Niektorým nevestám prekáža už len to, keď príde svokra na návštevu. Poznám prípady, kedy boli problémy so svokrom. Svokor bol impulzívny, výbušný, vždy mal on pravdu a všetko muselo byť po jeho. Ale na druhej strane vedel človeka nielen zvoziť za niečo, ale aj pochváliť a oceniť. Nemal problém vnúčatám ani iným povedať, že je s nimi spokojný alebo na niekoho hrdý. Taký z rodiny nebol nikto ani jeho deti. Svokra mlčala, robila aby bolo dobre a potajme hltala tabletky na bolesti hlavy, ktoré neskôr začala zapíjať alkoholom, čo jej úplne zmenilo osobnosť a spôsobilo dosť problémov v rodine. Čo je v tomto prípade horšie.
My mame so svokrou velmi dobry vztah, muz ma s mojou mamou taky vztah, ze sa nikdy nebudu vediet plnohodnotne porozpravat. Cize to je take , ze by sa tazko pohadali vobec. My vsetci chodievame na spolocne dovolenky, je to multilingualny mix, tiez mentalitou ine, ale kde je vola, tam je aj cesta. Svokra je fajn, max na nu muz ziarli a ona na neho 😂
Autorka a ty si svokra alebo nevesta?
Ja a moja svagrina mame rovnaku svokru. Ja som v nej nasla druhu mamu a svagrina " bosorku". No nemam pocit ze by sa k nam a nasim rodinam spravala odlisne. Je to skor o povahach tychto zien a ich zmyslani a ochote spolu vychadzat.
@zuzinka888 so svagrinou vychadzas?
Všetko je to o povahe a tolerancii. Ja stále vravím že mám dobrú svokru. Veľakrát s ňou nesúhlasím, niekedy mi ide na nervy ALE mám k nej úctu, vychovala môjho muža a vychovala ho dobre takže aj keď mi niekedy ide na nervy a nesúhlasím s ňou tak jej to nedám najavo a prečo aj nepotrebujem nad ňou vyhrať ani nič podobné, preto sa k nej vždy milo a slušne správam
@zuzinka888 ja mam presne takuto istu situaciu! Za mna je moja svokra strasne fajn zenska, moja svagrina robi vsetko pre to, aby sa videli minimalne.
Napr.nesuperit so svokrou,nehladat na svokrach len chyby a nebrat sa prilis vazne. Niektore nevesty maju take ega,ze az
Tak netvrdim ze sme naj- kamosky no v poho sa s nou stretnem porozpravam... Tolerujem ju respektujem( chapem ze kazda sme ina, vychova, priority, povaha, sebavedomie....)- ako to ma ona?- netusim.
Ja si myslím,že rovnako ako sú niektoré nevesty zle,tak isto sú aj svokry.

Možno by sa mohli aj niektoré nevesty zamyslieť a niečo zmeniť.