Synovec ignoruje moje deti
Ahojte, len ma tak napadlo ako by sa zachovali iné ženy. Mám brata ktorého syn je rovesník s mojím synom. Chodia spolu aj do školy, tak isto ju navštevuje aj dcéra. Vždy od malička boli kamaráti, takí, čo prespávali striedavo u nás aj u nich, proste takí kamoši. No, ale prišla puberta, totálne sa rozdelili. Čo je podľa mňa normálne (zdôrazňujem to, nech ma tu nikto nechytá za slovíčka) ale nepáči sa mi, že synovec totálne začal ignorovať moje deti. Tvári sa že neexistujú, nepozdravi, už ani mňa. Na rodinnej oslave ešte donedávna sa aspoň tváril, ale už ani to. Úplne ignoruje. Syna to mrzí prirodzene, pretože ho považoval za kamaráta. Našli si každý inú partiu, to je normálne, ale zase bez príčiny ignorovať je to podľa mňa také drzé. Rozmýšľali sme či sa mohlo niečo stať a jediné na čo sme prisli, že majú rozličných kamarátov. No a moja otázka je, riešili by ste to s bratom? Doteraz som nikomu nič nepovedala, ale podľa mňa to je neslušné. Chápem, že je puberťák, ale keby som sa dozvedela že sa tak správa môj syn k niekomu známemu , tak by som to chcela vedieť a riešila by som to snim. Bol aj v minulosti čas, keď sa mojmu synovi vysmieval pred spolužiakmi, to ale skončilo. (To som riešila s rodičmi detí hneď) Či kaslali by ste na to?
Pre podráždene ženy - hejt nepotrebujeme k životu žiadna, tak píšte ako dospelé ženy, ďakujem
@anonym_autor neriešila, prejde ho to. Deti v puberte sa správajú naoaj divne.
@anonym_autor myslim,že nič nenariešis a ešte by si pridala olej do ohňa
Puberta je svina
Nie su to kamosi ale hlavne bratranci(rodina)takze ano,ries to s bratom.Nech sa so synom porozprava a vstepi mu opet slusne chovanie a ze krv nie je voda.
@anonym_autor no poviem ti, keby mňa synovec nepozdravi alebo svojich bratrancov/sesternice
Tak v prvom rade ho upozorním a jasneze poviem bratovi
To si ako neviem predstaviť, že v puberte su všetci vzduch a aj rodina
Neexistuje
@anonym_autor A na tej rodinnej oslave si brat nevsimol, ako sa sprava jeho dieta?
Nie su to kamosi ale hlavne bratranci(rodina)takze ano,ries to s bratom.Nech sa so synom porozprava a vstepi mu opet slusne chovanie a ze krv nie je voda.
@anonym_9ac151 presne preto som na to myslela. Veď keby môj syn prišiel niekam na návštevu a tváril by sa že nikoho v miestnosti nevidí, tak to by odomna si vypočul. A tak isto v škole, príde mi trápne, že teraz sa bude tvárit akoby ich nepoznal, ale sú bratranci. Ja chápem, hormóny, pubertu. Ale neslušnosť sa tým neospravedlňuje.
@anonym_autor A na tej rodinnej oslave si brat nevsimol, ako sa sprava jeho dieta?
@dskjhfdlkdjhl no ani nie popravde. Bolo veľa ľudí okolo (máme veľkú rodinu a dosť malých detí, tak bolo dosť vzruchov okolo) ja som si to všimla, pretože som ho priamo oslovila menom a spýtala ako sa má a on na mňa len zazrel. Vtedy som to nechala tak, pretože bol naozaj chaos.
@anonym_9ac151 presne preto som na to myslela. Veď keby môj syn prišiel niekam na návštevu a tváril by sa že nikoho v miestnosti nevidí, tak to by odomna si vypočul. A tak isto v škole, príde mi trápne, že teraz sa bude tvárit akoby ich nepoznal, ale sú bratranci. Ja chápem, hormóny, pubertu. Ale neslušnosť sa tým neospravedlňuje.
@anonym_autor presne tak a ak ty a brat mate dobre vztahy,tak si poviete aj taketo veci,ohladne deti a neurazi sa ani jedna strana ale zaujme patricny postoj l tomu.
@dskjhfdlkdjhl no ani nie popravde. Bolo veľa ľudí okolo (máme veľkú rodinu a dosť malých detí, tak bolo dosť vzruchov okolo) ja som si to všimla, pretože som ho priamo oslovila menom a spýtala ako sa má a on na mňa len zazrel. Vtedy som to nechala tak, pretože bol naozaj chaos.
@anonym_autor Neviem, ake mas vztahy s bratom, ale ak dobre, tak mu povedz, ze Ta zarazilo spravanie jeho syna. Deti sa nemusia kamaratit, ale nemali by sa ani tvarit, ze sa nepoznaju.
@anonym_autor vôbec to nerieš. Prejde to. Je to len obdobie. A hlavne, nesprávaj sa aj Ty rovnako k nemu. Buď mu dobrým príkladom.
@anonym_autor Jedna vec je kamaratstvo... To nevynutis.. stava sa, ze zrazu sa kamoska/kamos na teba vykaslu, ignoruju a nevies dovod, prosto sa to nejak vytrati z nejakych dovodov...
Druha vec je zakladna slusnost ci v rodine alebo aj v kolektive a tu by som uz s tvojim bratom riesila.
a na tej oslave bohvie čo sa stalo predtým prečo bol ofučaný, či sa nepohádal s mamou alebo babkou, čokoľvek… neviem si predstaviť aby som sa s bratom alebo švagrinou vôbec nebavila o deťoch… 😒
@anonym_autor moja mama toto riešila a ešte sa to všetko zhoršilo. Kašli na neho.
A mozno to tvoj brat s nim aj riesi, ale chlapec ma tazky vzdor. Ked sa tebe nabuduce nepozdravi, tak sa ho opytaj priamo. S tvojim synom sa moze nebavit, mozno je fakt za nieco nahnevaný. Ale teba do toho miesat nema.
Nešla by som ako žalobaba za bratom ale normálne pri najbližšej príležitosti rovno za mladým a povedala by som mi niečo v zmysle “nemusíš byť s každým kamarát ale pozdraviť sa je slušnosť” koniec debaty, neni o čom 🙂
si jeho teta nie cudzia osoba normalne by som na rodinnom stretnuti poriadne nahlas povedala Robko a co si sa zdravit zabudol ?
vysperkovat to mozes tym ze na najblizsinsviatok mundarujes knihu pravidla slusneho spravania alebo na nejakej spolocnej akcii pustit pesniku od bambulky o zdraveni
puberta nepuberta zdravenie je zakladna slusnost inak skonci ako nas mlady kolega ktory s ma sonzdravenim tiez problem pride a je ako tela na nove vrata pozera pripadne mu mozes urobit aj buuu
@biba_18 jemine, no tak ma to v tej dobe zrovna nenapadlo, škandál. Nie každý vie reagovať na všetko hneď pohotovo, ja teda aspoň nie.
Porozpravala by som sa so synom. Ze ludia su rozni, chovaju sa rozne a niekedy sa priciny ani nedozvieme. Niekedy sa ich dozvieme az po rokoch. A zvycajne su to blbosti, ktore ale pre tu druhu stranu boli vtedy strasne dolezite.
(Jedna kamoska nasu sidliskovu partiu tiez opustila bez slova. A zacala sa nam vyhybat. Po rokoch sme sa dozvedeli, ze hoci mala 14 a my 15-16, zacala sa citit velmi dospelo a my sme jej prisli ako male deti, lebo nas vtedy este extra netankovali ani lasky, ani sex, ani cigarety, ani diskoteky, ani alkohol. Tak sa za nas hanbila a podarilo sa jej dostat do partie 18+. Tam sa s nou vyspali viaceri, chodila s nimi po zabavach, pila, fajcila a mala pocit, ze ona vie, o com je skutocny zivot. A citila sa preto uz dospela. Sama po rokoch povedala, ze to bola blbost a detstvo v podstate ani poriadne preto nemala. Ze mala ostat s nami. Takze pricina vobec nemusi byt v synovi. On sa vobec nema preco zle citit.).
A tiez, ze niektori ludia su v nasom zivote do casu a niektori navzdy. Neda sa to silit. Len prijat.
Najlespie je ostat sam sebou a prijat druhych, aki su. Ak v nasom zivote nechcu byt, tak ich nechat ist a neriesit.
Pokial nam samozrejme nejak za chrbtom neskodia.
Clovek kolkokrat zisti, ze kym si zil spokojne ten svoj zivot aj bez nich, rozvijal sa, napredoval, alebo si budoval zazemie a siet priatelov dalej, tak oni ho z dialky obcas pozorovali a dokonca mu sem-tam aj zavideli.
Len im uz bolo neprijemne sa zrazu vratit, ze: cau, nepamatas?
Preto nema zmysel sa zatazovat tym, ze nam niekto zo zivota dobrovolne odide.
@anonym_autor s bratom by som to neriesila, ale ak by mlady nepozdravil, tak by dostal nalozene hubovej polievky a poriadne. Nemusia sa kamaratit, ale nepozdravit alebo este aj neodzdravit, na to ziadne ospravedlnenie nie je, ani puberta.
@anonym_autor nie, neriesila.
Btw aky vztah mate s bratom a jeho rodinou?
Porozpravala by som sa so synom. Ze ludia su rozni, chovaju sa rozne a niekedy sa priciny ani nedozvieme. Niekedy sa ich dozvieme az po rokoch. A zvycajne su to blbosti, ktore ale pre tu druhu stranu boli vtedy strasne dolezite.
(Jedna kamoska nasu sidliskovu partiu tiez opustila bez slova. A zacala sa nam vyhybat. Po rokoch sme sa dozvedeli, ze hoci mala 14 a my 15-16, zacala sa citit velmi dospelo a my sme jej prisli ako male deti, lebo nas vtedy este extra netankovali ani lasky, ani sex, ani cigarety, ani diskoteky, ani alkohol. Tak sa za nas hanbila a podarilo sa jej dostat do partie 18+. Tam sa s nou vyspali viaceri, chodila s nimi po zabavach, pila, fajcila a mala pocit, ze ona vie, o com je skutocny zivot. A citila sa preto uz dospela. Sama po rokoch povedala, ze to bola blbost a detstvo v podstate ani poriadne preto nemala. Ze mala ostat s nami. Takze pricina vobec nemusi byt v synovi. On sa vobec nema preco zle citit.).
A tiez, ze niektori ludia su v nasom zivote do casu a niektori navzdy. Neda sa to silit. Len prijat.
Najlespie je ostat sam sebou a prijat druhych, aki su. Ak v nasom zivote nechcu byt, tak ich nechat ist a neriesit.
Pokial nam samozrejme nejak za chrbtom neskodia.
Clovek kolkokrat zisti, ze kym si zil spokojne ten svoj zivot aj bez nich, rozvijal sa, napredoval, alebo si budoval zazemie a siet priatelov dalej, tak oni ho z dialky obcas pozorovali a dokonca mu sem-tam aj zavideli.
Len im uz bolo neprijemne sa zrazu vratit, ze: cau, nepamatas?
Preto nema zmysel sa zatazovat tym, ze nam niekto zo zivota dobrovolne odide.
@moonlight1210 so synom som sa viac krát rozprávala o takýchto záležitostiach. Ale dnes ma to tak trklo, keď som si neskôr uvedomila, ako sa na návšteve choval, že ako a či by to riešili iní.
@anonym_autor nie, neriesila.
Btw aky vztah mate s bratom a jeho rodinou?
@tykat taký normálny. Nie extra vrúcny, ale ani nie chladný.
neriesila by som to ... ja som mala tiez pekny vztah s bratrancami a sesternicami a dnes ani neviem ako vyzeraju.. vsetci starsi -isli do puberty a uz ich nebolo .. nie kazdy ma dobre vztahy v rodine ako vo filmoch a zas na druhu stranu hrat sa na super rodinkarstvo a potom dopadnut ako mnohe tu -same intrigy a hadky v rodine? jeho rodicia iste vidia,ze nevie ani pozdravit -a pokial to neriesia -ty to nedoriesis..
@anonym_autor riešiť v zmysle zaujímať sa a pýtať sa ako sa niekto má. nie v zmysle aby si ho brat dal do laty… vy sa vôbec ako rodina nebavíte o takýchto osobných veciach? čo koho trápi a pod.? lebo my hej 🤷♀️
@anonym_autor riešiť v zmysle zaujímať sa a pýtať sa ako sa niekto má. nie v zmysle aby si ho brat dal do laty… vy sa vôbec ako rodina nebavíte o takýchto osobných veciach? čo koho trápi a pod.? lebo my hej 🤷♀️
@biba_18 samozrejme že sa o týchto veciach bavíme, ale snáď chápeš, že nezdravenie puberťáka nie je jediná vec ktoru mám v hlave.
No ja by som riesila, nie v zmysle bracho, co si nasi vyviedli a od zajtra nech spolu bavia, ale zaviest tam rec, ako ta mrzi, ze uz nie su naj kamosi, predsa podrazaju sa cudzi, od rodiny sa to necaka, aj ked sa to stava. Bratranectvo je dar a rovesnici, ani nehovorim. My sme tiez boli zo sesterkami na zivot a na smrt, potom v 1990 akoby niekto bicom pleskol, vsetci sa rozprchli, usa, nz, gb... Posledne roky sme sa popozyvali na 2 60siatky,3 55tky a stale je tam ten pocit, ze nas babcinka hladka ocami- moje vnucence, modrooke, chudulinke... pre babcu bol vzor zdraveho decka kuchtik v Popelke🤣) . Vasi chalani maju zdravy zaklad, to spojivo tam je a tak ako tomu odludovi sadlo nieco na nos, tak sa moze tvojmu scista jasna ozvat, akoby nechumelilo. A mozno uz svoj cas minuli a dalsi nebude. 💔Zo samej lasky ho odkopol a je na koni, aky je kapo...
@anonym_autor tak to nerieš teraz, pretože teraz sa to nedeje, že…
a čo sa týka vzťahu medzi deťmi - to určite nevyriešiš ani ty ani brat, nemyslím že sa dozvieš pravdu…

Nerieš to