Tak sme sa rozišli
Ahojte, možno si ma niektoré pamätáte, bola som vo vzťahu s mužom, ale on sa nemal asi v pláne odsťahovať od svojej matky. Štedrý večer som ešte prežila u nich, síce som už nechcela, ale bola som, prišla som. Rozišla som sa s ním ráno 31.12 prostredníctvom telefónu a emailu. Od Štedrého dňa som sa s ním chcela vážne rozprávať. Ale telefonicky nič nechcel riešiť, doma sa to nehodilo u neho a boli sme len v obchode, kde na to nemal priestor. Chcela som ísť na trhy, nezrealizovalo sa, chcela som si ísť sadnúť niekde v kľude na kávu, nechcel, nemá chuť, nechce kávu, nechce čaj, nechce nič. Tak som to už nezvládla a telefonicky som to ukončila.
Bol to neuveriteľne smutný silvester, spala som už o desiatej. 2.1 som mu napísala email, kde som vysvetlila, prečo som to urobila, ako to celé vnímam a prečo to nemôže pokračovať ďalej. Napísal mi sms, že to prečítal a musí to spracovať. A už sa neozval. Na jednej strane viem, že to musím skončiť a posunúť sa. Na strane druhej ženy veľmi to bolí. Že som nebola dostatočná, že namiesto mne dal prednosť žitiu so svojou mamou, že som stratila roky svojho života. Chápem, že som to musela urobiť, ale ženy, ja sa cítim tak osamelá tieto dni. Už viem presne, prečo som to nechcela urobiť... vrátila som sa do práce 2.1, snažím sa vyplniť si program, cvičiť, chodiť von, venovať sa sebe... ale sama v sebe cítim strašné prázdno.
Ako toto prežiť? Ako prekonať túto fázu smútku, sklamania?
@anonym_autor vydrz
Zlepsi sa to
@anonym_autor s odstupom času to budeš hodnotiť, ako najlepšie rozhodnutie v živote. Drž sa
@anonym_autor otvor sa ludom. Hlavne nebud sama a nedus v sebe smutok. Ak to bol mamickyn nemas za cim lutovat. Uprimne ak stale vypadas k svetu tak ta cakaju len lepsie dni. Hlavu hore 🥂
Dobre si urobila. Len to vydrz, rob co ta bavi, vyplnaj si nejako cas, ale hlavne NEOPOVAZ mu uz len slovko napisat. Uz si mu neni povinna nic vysvetlovat. Nedaj boh, ze by si zacala rozmyslat, ze sa k nemu vratis. (Aj take baby poznam). Takyto clovek sa nezmeni, a ako sama hovoris, boli by to len dalsie stratene roky zivota..
Ak si ukončila vzťah , tak nič iné ako to že sa s tým zmieriš ti neostáva , preto sa tak cítiš, lebo s tým ešte vnútorne bojuješ
To je ten co si mu dala tych 2500eur?
@anonym_autor dobre si urobila
Len vydržať,to prejde
@kitycat podla mna ano a xty prispevok zase
@kitycat myslis, ze som jemu dala 2500 eur? Ci komu. Nie nedala som mu ziadne peniaze. To zase tak dobre na tom nie som.
@anonym_autor rozist sa cez telefonat na Silvestra je trapne, aj ked ide o mamanka.
@anonym_autor rozist sa cez telefonat na Silvestra je trapne, aj ked ide o mamanka.
@domkakvet tak trápne, ale keď to inak nejde. V zásade asi je to tak lepšie. Že to bolo takto.
Radšej sama ako s debilom. Do nového roka si vykročila s čistým štítom, možno to bude teraz bolieť, budeš smutná ale takto o rok si povieš ze lepšie si ani urobiť nemohla. Prajem všetko dobré 😊
dlho nebojoval, radsej teraz ako nikdy, konecne
@anonym_autor je to uplne bezny pocit, ktory citis. Ale sama vies, ze si spravila dobre🙂
@domkakvet co je na tom trapne? Ci Silvester alebo iny den je uplne jedno 🙂
Moj brat... ma 50 rokov, dodnes u matky v detskej izbe... klofla ho 15 rokov nazad upirka... s postihnutym dietatom. Brat ani za nic zbalit fidlatka od matky... upirka mu uz na jeho vlastnom pozemku postavila svoj dom. Vydavat sa nechce... jednak ma X vyhod od statu na dieta, jednak ju zivi brat... takze ano, je tazke s tymito mamankami. Mama kazdu nedelu navari pre brata, pre upirku so synom... a ziju si 🙂
@kitycat myslis, ze som jemu dala 2500 eur? Ci komu. Nie nedala som mu ziadne peniaze. To zase tak dobre na tom nie som.
@anonym_autor no bola tu ina, co riesila vztah s takymto mamickarom co ju nikdy neuprednostnil... tak ty mas aspon v hlave upratane a ten smutok pominie. Ved to aj tak stalo za prd
@domkakvet co je na tom trapne? Ci Silvester alebo iny den je uplne jedno 🙂
Moj brat... ma 50 rokov, dodnes u matky v detskej izbe... klofla ho 15 rokov nazad upirka... s postihnutym dietatom. Brat ani za nic zbalit fidlatka od matky... upirka mu uz na jeho vlastnom pozemku postavila svoj dom. Vydavat sa nechce... jednak ma X vyhod od statu na dieta, jednak ju zivi brat... takze ano, je tazke s tymito mamankami. Mama kazdu nedelu navari pre brata, pre upirku so synom... a ziju si 🙂
@maialeo jasne a samozrejme nechybaju ani dobre vztahy medzi vami, ved ako krasne ju nazyvas.
@domkakvet tak trápne, ale keď to inak nejde. V zásade asi je to tak lepšie. Že to bolo takto.
@anonym_autor Aky vztah, taky rozchod, nemastný neslany bez emócií z jeho strany. Toto by si dlhodobo nevydržala. Podvedome ešte čakáš od neho odpoveď, lebo to zostalo akoby ešte neuzavreté, ale aj takto končia vzťahy. Vzťahy, ktoré vlastne nikdy nemali zmysel a vznikli z nudy, vnútornej prázdnoty?
Väčšina rozchodov boli. ale všetky nakoniec prejdú. hlavu hore, nie ze ty si nebola dostatočná, on nebol dostatočný. Ber to tak
@anonym_autor nechcel kavu nechcel nic, dal prednost mame. To je smutne, nie byt sama na Silvestra a ist skoro spat. Zbytocne by si s nim dalej marnila cas. Rozhodla si sa spravne
Veľa šťastia, aby to “prešlo” ako Ti tu radia čím skôr. Ja už takto trpim a cítim samotu rok ..
@anonym_autor musíš si povedať jednu vec.... ak ty si mu nestála o to, aby sa ozval, aby zabojoval, aby ťa poprosil o stretnutie a spoločné hľadanie riešenia.... on ti nemôže stáť za to, aby si sa trápila. ja viem, že je to ťažké a pre teba nepochopiteľné. pýtaš sa: "prečo som mu za vzťah nestála?", "prečo o mňa nebojoval?", "prečo neprejavil záujem o záchranu vzťahu?", atď., atď... odpoveď? lebo si mu bola svojím spôsobom ukradnutá. riešenie? odsmútiť to odsmútiš tak či tak. možno to zvládneš sama. možno budeš potrebovať podporu psychológa. smútok trvá 6 mesiacov - 2 roky. ak dlhšie, je to na psychiatra.... držím palce.
@anonym_autor musíš si povedať jednu vec.... ak ty si mu nestála o to, aby sa ozval, aby zabojoval, aby ťa poprosil o stretnutie a spoločné hľadanie riešenia.... on ti nemôže stáť za to, aby si sa trápila. ja viem, že je to ťažké a pre teba nepochopiteľné. pýtaš sa: "prečo som mu za vzťah nestála?", "prečo o mňa nebojoval?", "prečo neprejavil záujem o záchranu vzťahu?", atď., atď... odpoveď? lebo si mu bola svojím spôsobom ukradnutá. riešenie? odsmútiť to odsmútiš tak či tak. možno to zvládneš sama. možno budeš potrebovať podporu psychológa. smútok trvá 6 mesiacov - 2 roky. ak dlhšie, je to na psychiatra.... držím palce.
@amdornik úprimne, čítala som tvoje príspevky v inej diskusii a po dôkladnom prečítaní mám za to, že psychiatra potrebuješ ty, a to bez srandy. A nečakaj dva roky, choď už teraz.
@anonym_autor dobre si urobila,ze si odisla z kratsej cesty. Ked mladenec nema prestrihnutu pupocnu snuru s mamickou, nech s s nou zostane a prezije svoj zivot, mozno zostane starym mladencom, bez zeny, deti, mamicka sa raz pominie a jemu mozno svitne. Tebe zelam este vela lasky v zivote.
Ja by som to nechala zatial tak venovala som hobby vyplnala si den a uvidis ci sa on ozve, ci mu dopne alebo proste nie. Ja zas poznam aj zeny co sa k takym starym mladencom k mame nastahovali a funguju dobre, len asi tie zeny maju ine nastavenie. Jedna je moja kolegyna. Uz je starsia po 40tke a jej staci ze ma partnera a stara sa o neho, nejake extra ine naroky nema
@domkakvet súhlasím. Dospelý človek by mal zvládnuť osobne. Ale aj ja som mala takýto príklad 30 ročný muž cez messenger po roku 😂
@sisska96 keby mi dal 7 dní priestor na osobný rozhovor, určite mu to poviem osobne a rada. Ale keďže skrýval hlavu do piesku, čakal, že to nenastane. A nastalo. Nemám problém to ukončiť písomne, keď to inak nejde. Vždy sa vieme k tým dôvodom vrátiť. Keď ma chytí slabá chvíľka, prečítam si to a hneď chápem..
@sisska96 keby mi dal 7 dní priestor na osobný rozhovor, určite mu to poviem osobne a rada. Ale keďže skrýval hlavu do piesku, čakal, že to nenastane. A nastalo. Nemám problém to ukončiť písomne, keď to inak nejde. Vždy sa vieme k tým dôvodom vrátiť. Keď ma chytí slabá chvíľka, prečítam si to a hneď chápem..
@anonym_autor Dobre si urobila. Ako si mu to mala povedat,ked sa ti vyhybal a on sa zrejme zamerne vyhybal priamemu kontaktu. Sama si bola od zaciatku. Musis si to len odplakat,vytrpiet a o par tyzdnov bude lepsie. Ty si nezlyhala v nicom. On bol vadny kus. Nie je predsa normalne,aby dospely muz radsej travil cas s mamou ako so zenou. Chce to len cas a pochopit,ze to nie je tvoja chyba.

@anonym_autor proste to len prežiť. Chce to čas,prvý krok si urobila,to je dobre. A teraz v tom vytrvať.
Aj o tom sú vzťahy,nie každý vydrží na celý život,na to je fáza spoznávania sa, chodenia spolu,či sa k tebe ten dotyčný hodí (a opačne)alebo nie.
Proste si povedz,že tak to má byť,že život pôjde ďalej a nechaj to naozaj na čas. Rob to, čo máš rada, koníčky, kamošky, dáky výlet, wellnes,píš si denník, podľa toho, čo máš rada, čo ťa baví.