Ťažké odpustenie po strate brata
Môj brat zomrel vlani na jeseň pri nehode za divných okolností ale napokon polícia vylúčila cudzie zavinenie.
Švagriná nesmútila dlho po mojom bratovi, už pred .a počas manželstva ho podvádzala, podľa správy na odkazovači to brat krátko pred smrťou zistil. Chcel ísť domov,. porozprávať sa s ňou.ale už nedošiel. A pred časom si švagriná.nastahovala milenca k sebe domov.
Bývame v dvojdome, je hrozné ťažké vidieť ich vysmiatych denne spolu. Švagriná má tri deti z prvého manželstva on dve. Už je s ním tehotná. Tento týždeň začali prerábať dom, vychádzali všetko po bratovi nikoho sa nepýtali. Niektoré boli aj hodnotné, iné boli iba spomienkové.
Neviem zabudnút na brata, neviem odpustiť švagrinej. Neviem ako ďalej
Tie tri deti su bratove? Ci koho? Od jesene vela casu veru nepreslo a uz tehotna, novy partner doma, mne je luto tych deti, co prisli o otca, uz tam maju nastahovaneho niekoho ineho, dalsi surodenec na ceste... velmi vela s tym neurobis, ale na to by sa pozeralo zle kazdemu :(
@anjelicek26 nie sú bratove ani jedno, sú z jej prvého manželstva, jedno je na VŠ, jedno na sš a jedno na zš
Preboha ten mal svätožiaru nad hlavou keď sa staral o 3 cudzie decká a ona ešte aj takáto ludra nevďačná.Krásne...No čo spravíš nič.Jedine odsťahovať ak sa na to nechceš dívať.Neviem aký tam má ona podiel.To bola jeho žena boli zobratí aj? či ako.Mne by sa tiež riadne protivila.Za dobrotu na žobrotu fakt.Takéto ludriská sa mávajú väčšinou v živote najlepšie
Možno nebol brat ideálny partner - takmer vždy treba hľadať chybu na oboch stranách. No rodina to zvyčajne len ťažko prizná. A život ide ďalej . . .
Možno nebol brat ideálny partner - takmer vždy treba hľadať chybu na oboch stranách. No rodina to zvyčajne len ťažko prizná. A život ide ďalej . . .
@tulipanik12 vysvetli mi načo sa vydávala za môjho brata pred 3r ak už v tej dobe chrápala s týmto?
naco? tak napr, aby mala kde byvat aj s troma detmi, prip.dedila...to ste mu nevedeli vyhovorit?
Napíšem to úplne otvorené ….s touto osobou tá nič nespája. Nie ste rodina, priebežne, nič
Nemáš ani neterky ani synovcov. A asi je to tak lepšie
Ty jej správanie nezmeníš. Žiaľ brat mal smolu a čas sa vrátiť nedá
Veľa síl prajem. Odpustiť neznamená že s ňou súhlasíš, ale... " už nechcem v sebe chovať bolesť ako reakciu na tvoje jednanie" . Zabudnúť sa nedá.
Najhoršie že máte dvojdom. Že ju denne vidíš.
Karma ju dobehne. Pocíti to na vlastnej koži. Ľúto mi je i tvojho brata, že takto skončil. V podstate jej zabezpečil blahobyt. (má kde bývať).
@tulipanik12 ak by nebol ideálny partner, mohla od neho odísť. Deti s ním nemala. V podstate ho zneužívala
Smutné a hlavne to, že tam teraz ostane ona, so 4 cudzími deťmi.
Vysťahovať ju asi neviete, alebo?
Smutné a hlavne to, že tam teraz ostane ona, so 4 cudzími deťmi.
Vysťahovať ju asi neviete, alebo?
@vilma7 Je pravoplatna dedicka po manzelovi, takze o vyhadzovani nemoze byt ani reci.
Vyhrala na plnej ciare. Ma nehnutelnost, noveho muza. Evidentne vie cez postel ako na chlapov..Tvoj brat jej bol dobry iba na financie. Niekdo pisal o karme, ta neexistuke ako je ludstvo ludstvom. 😔
@vilma7 Je pravoplatna dedicka po manzelovi, takze o vyhadzovani nemoze byt ani reci.
@spongebob1 no neviem,ak nemali spolu deti,tak by mali dediť po ňom aj rodičia........
@draik
dedičské konanie už prebehlo?
Lebo je to šlapota, potrebovala niekde bývať a potrebovala, aby jej niekto živil tri deti! Prepáč, ale kde dal rozum tvoj brat? Ak je to dvojdom, aké má ona VP? Boli manželia?
Sorry....vidím, že boli manželia, tak ak nemali spoločné deti, tak dedia po ňom aj vaši rodičia.
Tak toto je fakt sila.. ☹. Preco sa ona vydala za tvojho brata je jasne, ale preco si zobral takuto zenu on?!
fuha, zobrat si na krk zensku z 3 cudzimi detmi, silna kava.
inac mozno jeho hlupost a ona urcite nie je svatica.
mrzi ma tvoja strata, ja by som teda toto nedokazala sa denne pozerat, toboz mat s nou 2dom, toboz ked sa na nu hn evam, toboz ked smutim za bratom....
dedičské konanie už prebehlo?
@rozculena inac dobry koment, ved dom urcite nie je len jej....
vykašlať sa na švagrinú a úplne ju vystrihnúť zo života..čo je ťa po nej...je to jej nový život, ak brata podvádzala, bol to tiež jeho život...asi máš málo problémov...
Ty si vedela už od začiatku, že švagriná podvádza tvojho brata?
(toto sú tie prípady- povedať/nepovedať... a toto sa určite povedať malo)
vykašlať sa na švagrinú a úplne ju vystrihnúť zo života..čo je ťa po nej...je to jej nový život, ak brata podvádzala, bol to tiež jeho život...asi máš málo problémov...
@micusa2222 ale ked byvaju vedla seba, to je asi dost narocne nie?
Ty si vedela už od začiatku, že švagriná podvádza tvojho brata?
(toto sú tie prípady- povedať/nepovedať... a toto sa určite povedať malo)
@unicornlady nie , nevedela som, ona sa pred pár mesiacmi preriekla, pred časom horel susedov dom, bol skrat na poschodí. Vtedy.každému hovorila, že sa necítila dobre a dala si tabletku, že nevidela že horí dom, ale aj tom čase bola s milencom. To mali presne tri týždne do svadby s bratom. Niet tomu čo dodať.
Sorry....vidím, že boli manželia, tak ak nemali spoločné deti, tak dedia po ňom aj vaši rodičia.
@mandarinka555 rodičov už dávno nemám, mama zomrela keď mal brat 5, otec bol alkoholik, alkohol mu bol presnejší ako vlastne deti, tak sa nás vzdal
Je mi luto. No on bol jej manzelom kym ich smrt nerozluci. Tvojim bratom bude navzdy. Nemohla si pytat po bratovi nieco- kedze to vyhadzali a pre nich to bol "odpad"?. Ona sa pohla dalej- chapem ze to boli. No nic nespravis, len to treba prijat. Byvate vedla seba jedine si nejako svoju cast oplotit aby si mala viac sukromia a nemala ich na ociach.
Je mi luto. No on bol jej manzelom kym ich smrt nerozluci. Tvojim bratom bude navzdy. Nemohla si pytat po bratovi nieco- kedze to vyhadzali a pre nich to bol "odpad"?. Ona sa pohla dalej- chapem ze to boli. No nic nespravis, len to treba prijat. Byvate vedla seba jedine si nejako svoju cast oplotit aby si mala viac sukromia a nemala ich na ociach.
@zuzinka888 oni všetko vychádzali na dvor, a vedľa kaká nádoby,v ten deň veľmi pršalo ja som bola v práci, našla som iba pár rozmočených starých fotiek, znicený nábytok a bratove odborné knihy, tie sú dosť zriedkavé. Keď som zaparkovala gauč brali nejaký spoluobčania na káričke
Nemali spolu deti, cize dedit ma manzelka + rodicia zosnuleho. Kedze rodicia uz neziju, budes dedit ty.
Nemali spolu deti, cize dedit ma manzelka + rodicia zosnuleho. Kedze rodicia uz neziju, budes dedit ty.
@lenka_da a odpovedala uz vobec ci bolo dedicske? necitam vsetko.
takze po bratovi automaticky dedia v prvej linii rodicia a pokial az ti neziju, dedi az druha linia a to surodenci, spravne chapem? dakujem ( ak by mal deti, dedia po nom len jeho deti ze?)
@lenka_da a odpovedala uz vobec ci bolo dedicske? necitam vsetko.
takze po bratovi automaticky dedia v prvej linii rodicia a pokial az ti neziju, dedi az druha linia a to surodenci, spravne chapem? dakujem ( ak by mal deti, dedia po nom len jeho deti ze?)
@balerina2025 ahoj,
neviem, ci uz prebehlo dedicske, nespomina to. Keby mal deti, tak by boli dedicmi deti a manzelka.
Kedze deti nemal, dedi manzelka a rodicia zosnuleho, resp. kedze uz zomreli, tak surodenci.
@tulipanik12 vysvetli mi načo sa vydávala za môjho brata pred 3r ak už v tej dobe chrápala s týmto?
@isis234 nuž, ale to si mal riešiť on

Tie tri deti su bratove? Ci koho? Od jesene vela casu veru nepreslo a uz tehotna, novy partner doma, mne je luto tych deti, co prisli o otca, uz tam maju nastahovaneho niekoho ineho, dalsi surodenec na ceste... velmi vela s tym neurobis, ale na to by sa pozeralo zle kazdemu :(