Tehotná a opustená: Ako to zvládnuť?
Ahojte, neviem ani ako zacat.
S priatelom som 3 roky, myslela som si, ze je idealny partner a otec mojho dietata. Babatko navrhol on, ja som suhlasila. Ved uz mame obaja po 30tke, vsetko nam fungovalo, nevidela som ziaden problem.
No ked sa dozvedel, ze bude otcom, zmenil sa. Vobec mi s nicim nepomaha, nechodi do roboty, den co den je v krcme, opija sa, ja chodim a bruchom do prace a on mi berie peniaze z penazenky. Vsetko platim ja.
Normalne nerozumiem.
Dokaze sa clovek zmenit za pol roka? Alebo sa az teraz ukazal? Hlava mi to neberie.
Dnes som nahodou zavitala do krcmy kam chodi, overit si ci je zase tam, mal mi totizto pomoct vyniest nejake veci pre babatko ale nezdvihal telefon… az mi skoro oci vysli z jamiek, on v objati s nejakou pipkou, v ruke poldecko, nooo uplne ma to rozkolajilo. Len som zirala. On ma nevidel, bol chrbtom.
Vzala som si veci a odisla k mame. Som sklamana, znechutena, neviem ako budem teraz fungovat, ci to sama s babatkom zvladnem. Mam sice mensi byt, len su v nom najomnici. Vsetko sa mi zosypalo na hlavu. 😫
@egonsk my sme sa nehadali, on stravil cely den v krcme a ja v robote. Vecer prisiel a zaspal, rano si dal pivo a pokracoval. Vlastne bolo tazke vystihnut cas, kedy bol triezvy a mohla som mu dohovorit. Nespavali sme spolu, mala som nejake problemy a zakaz od gyn, ale pri jeho alkosnure by mal aj tak problem k postelnym aktom.
Skus este aspon raz, nech skusi aspon priznat tie svoje pocity, v klude. Mozno ked sa ti na rovinu prizna, tak nebude mat taku potrebu od toho utekat. Ono samozrejme vela chlapov sa nezmeni a budu dalej pokracovat v zivote pubertaka. Ale predsa len mam jednu kamosku, ktorej chlap takto spanikaril a nechal ju este v 1. trimestri. Kamoska uz ratala s tym, ze bude slobodna matka. Nakoniec sa chlap ale este do konca tehotenstva spamatal a vratil sa, teraz uz davno maju aj druhe. Proste sa zlakol, ale vysporiadal sa s tym. Je to jediny svetly priklad co poznam, ale predsa existuje.
Rad by Ta aj s Tvojim benarodenym dietatkom spoznal nezadany bezdetny slobodný, v bývalom 12rocnom vztahu klamany a podvadzany, obyčajný, slušný, netrestany, netetovany, bez piercingov a iných ozdôb, nedrogujuci, nefetujuci a neočkovany, pracujúci ako šofér kamiónu. Spoznať sa za účelom priateľstva s možným výhľadom na vzťah, spoločnu domácnost a rodinu, možno aj so spoločným potomstvom. V láske, vo vzájomnej úcte, rešpekte, harmónii a hlavne vernosti. Tvoje dieťa bude milované akoby moje vlastné bolo a mozne je uznat za svoje a to aj papierovo na uradoch. Aby dieťa mslo lubiaceho otca ako aj iné deti a ty milujuceho muža
@samoty ejha, palec hore, ty si moc dokonalý, tam bude nejaky zadrhel
@jj298 mozno to vnimam inak, lebo mam rodicov rozvedenych, otec odisiel, ked som mala rok. Mozno aj preto sa nehrniem do svadby, ta nic nezarucuje. Moj pohlad, kazdy ma ten svoj.
On chcel svadbu, ja nie. Sice mozno to boli len recicky
Ukázal pravú tvar. Žiaľ evidentne tam bolo viac faktorov, on má problém sám so sebou a ešte navyše je to aj alkoholik. Určite to zvládneš, hlavne mu nedávaj žiadne šance keď sa k tebe bude chcieť vrátiť. Jedine ak by sa unormalnil a chcel by sa stretávať s dieťaťom po narodení. Ale ak žije takýmto životným stylom, tak tam je ťažké uvedomenie sa. Každopádne, máš byt, zatiaľ máš kde ist ako si písala že si išla k mame. Nájomníci sa vyriešia, nepredĺžiš nájomnú a vybavené. Ak chceš byt korektná. Zatiaľ môžeš byt u mami a zvládneš to, pracuješ, peniaze máš, podporu rodiny tiez. Zober si tie ženy, ktoré musia s takým človekom ďalej fungovať lebo naozaj nemajú kam ist, nemajú na vyber, koľkokrát je tam aj násilie, nadávky, atd… a tie ženy bojujú a snažia sa. Ty to máš ešte v poriadku. Držím palce
@jj298 tak nie každý si na tom zakladá. Máme aj v rodine niekoľko párov, ktorý majú rodiny, 2 pary sú staršie ročníky a nikdy nemali svadbu. Ale žijú spolu partnersky. Nie každý sa takto zachova. A treba napisat aj to prečo sú rozvody? To je zbytočná komplikácia,pretože to je naťahovanie a ešte aj počas tých procesov sa ti dvaja častokrát aj s deťmi ešte viac odcudzia, ako už boli. Nepoznám žiaľ ani jeden prípad ktorý by bol pozitívny aj po rozvode. Že by sa ex navzájom stále normálne rozprávali alebo ostali kamaráti. Možno máš inú skúsenosť, ale deje sa to aj v manželstvách a aj tu na MK sa toho dá prečítať hojne, väčšinou tam práve zahliadam slova ako rozvod a povadzanie a manželstvo. Takze asi tak
Ja len k tomu, že či to sama zvládneš s bábätkom. A s tým priateľom by to akože bolo ľahšie, keď sa nezaujíma, chlasce a nechodí do roboty? V čom by to bolo lepšie na zvládnutie keby s ním dostaneš, a v čom ťažšie keď budeš bez neho? Pri tvojej mamine ti bude lepšie, nebudeš v strese a v nervoch z neho, že s kým zas je, kde je, a v akom stave príde. A či ti vezme peniaze z rodicaku. Viem, že si sklamaná, každá si predstavujeme že budeme mať kompletnú rodinu aj s otcom, ale žiaľ ....
No v tomto pripade dobre, ze je to “len” priatel. Aspon ta neoberie o dalsie peniaze. Osobne by som ostala u mamy, aj ti pomoze, aj sa nemusis stresovat, ako zaplatis hypo. Hlavne sa nenechaj nahovorit na navrat. Darmozraca bez prace a v krcme ti naozaj netreba.
Zvladnes, mas mamu a hrdost a to sa tu casto nevidi.
Zenit sa nechcel, aj ked teraz uz asi lepsie
@floki1994 moji rodičia tiež riešili rozvod, keď som už odišla z domu a kým som bola ešte tam tak sa len hádali, dokonca niekedy aj facku dal môj oco mamine a na začiatku ich vzťahu to takto nebolo.. ale keď sa náhodou mne stane, ze to dôjde až sem, chcem môcť odísť bez papierovačiek a právnikov a všetkých týchto blbosti okolo rozvodu...
Ak ti nepomáhal, dokonca si ešte ty ako tehotná musela živiť jeho, nič neľutuj. Ostan u mami, pokiaľ ti to sama navrhla. Bude super mať pomoc pre teba teraz psychickú a potom aj k bábätku . Samej by ti bolo ťažšie, prítomnosť mami možno rozptýli tvoje myšlienky. Prispievaj jej na domácnosť a tvoj byt nechaj dalej v prenajme. Myslím, že takto to bude pre teba finančne najjednoduchšie. Je veľa žien, ktoré radi podaruju veci pre babatko slušnej mamke, tak sa neboj aj požiadať o pomoc.
@eternity24 veci pre babatko uz pomaly nakupujem, nieco mi doniesli kamaratky, kocik som si kupila bazarovy.
Ja som sice sklamana, nestastna a predstavovala si to cele inak, ale zameriavam sa uz len na babatko. A bude nam urcite lepsie.
@samoty Super.
Ale autorke ani nam si neprezradil, aky mas vztah k alkoholu.
@autorka Len svoj odchod nezakladaj na jeho "nevere". To ziadna nevera ani zrada nebola. Alhoholici vzdy niekoho drzia v objati... aby sa o niekoho podopierali, ked vedu tie svoje opilecke blaboli.
Odist si mala, uz ked zobral peniaze tvojmu dietatu z tvojej penazenky a odniesol ich do krcmy.
@jj298
"Tieto pribehy maju skoro vzdy spolocne jedno slovo: priatel."
Nevymyslaj. Odkial mas taku studiu? Na kolko dlhorocnych priatelstiev pripada jedno, ktore sa rozpadne s prichodom dietata?
Pribehy o rozvode maju VZDY spolocne jedno slovo: manzelstvo. A skoro vzty tam rolu dostanu viacere deti, nie len jedno nenarodene.
Tento pribeh nedopadol takto, lebo bola autorka nepoziadana o ruku. Ak by bola, cele by sa to rozpadlo az po niekolkych rokoch a s viacerymi detmi.
@oliolijanka to teda, ze som mala odist uz skor. Nehadzem to na neveru, len to uz bolo posledne co ma presvedcilo, ze odist je najlepsim rozhodnutim.
@samoty zaujimava ponuka, ale urcite je vela zien, co to doceni a niekde cakaju na muza ako si ty, ak je to samozrejme vsetko pravda.. ale ja to urcite nebudem, sorry. 😔
@diana20 tak bohuzial tvoj otec je dobry idiot ked zodvihol ruku na zenu ;) to ze to je tvoj pripad je smutne ale stale si stojim za svojim..neviem co je to dnes za moda...manzelstvo nie ale dieta a krst ano 🙄 potom nekonecno prispevkov na MK a FB zacinajuce presne s priatelom sa rozchadzame...ako manzelstvo nie je istota ale velakrat pekne muza preklepne ci naozaj o zavazok ma zaujem alebo nie (su aj vyninky jadne ale to je vo vsetkom...)
Isto to lepšie zvládneš bez neho. A čo, on sa neozýva kde si? nezáujem?
@floki1994 práveže ľudia aj svadbu berú dnes na ľahkú váhu, preto toľko rozvodov... hovoríš len o príspevkoch s priateľom sa rozvádzame akoby tu príspevkov "manžel ma podvádza " nebolo tiež plno... a krst už s tým nemá absolútne nič spoločné, je množstvo párov, ktoré nedávajú deti krstiť.. ale nesnažím sa ťa presvedčiť, je pekné, že veríš , že keď ti chlap povie áno a podpíše papier a až potom ti urobí dieťa, že už nepôjde určite nikdy do krčmy okukávať iné...😊 môj priateľ má problémy so závislosťami, je abstinent a aj ma žiadal o ruku a odmietla som s tým, že ja na nikoho nechcem byť viazaná papiermi.. ak raz do toho znovu spadne, ja chcem mať možnosť odísť hneď a nebyť blokovaná...😊
Bude to dobre, mamina ma dost velky byt, mozno bude rada za spolocnost, prinjahorsom ti pomoze najtazsie casy a potom sa osamostatnite. Urcite lepsie ako huja na krku
@samoty paradne si jej to napisal, ale na takeho zeny neletia, lebo o takom radi iba snivaju.
Mozno ak by si napisal skor, ze si zabezpeceny a niesi ideal ale s fajcenim prestavas, kedze soferujes tak nepijes, ale oslavu s pripitkom nepokazis a hladas si partacku na spoznavanie sveta, nez sa obaja usadite, tak sa o teba budu trhat 🙂
@egonsk ale letia aj na takych 🙃
Ale skakat zo vztahu do vztahu mi nepride okej, ani zoznamovanie sa skrz “nestastia” na MK.
@diana20 tak je to o tom akymi ludmi sa obklopujes...a podla toho co tu pisee nie bohvieakymi prepac...ja som s priatelom zila 7 rokov kym som mu povedala ano a mali sme babatko cize ano verim mu, viem z akej rodiny pochadza (aj vychova robi vela ) a ake ma hodnoty 🙂 kazda ale podla svojho uvazenia a gusta zijeme a prajem ti vsetko dobre 🙂

@floki1994 podla mna ani manzelstvo nezarucuje, ze sa clovek nezmeni. Ze nepodvedie, ze si nenajde zalubu v chlastani.
Ja som sa nikdy vydavat nechcela, on aj ano, ale mne “papier” k stastiu netreba. Vlastne som si usetrila mnozstvo opletaciek a tahanic po sudoch.
@marianarem Neviem, ci s nim este chcem o niecom hovorit, on asi bude typ, ktory sa o dieta nezaujima, len o nom hovori kamaratom v krcme. A aky je poriadny chlap, lebo to bude chlapec🤮