Teta ma núti k neoprávnenému vybaveniu povolenia. Čo robiť?
Caute. Teta ma ist robit do pekarne od dalsieho tyzdna. Ja idem tento tyzden na preventivku ku svojmu lekarovi, ktory je cca 100km od nasho bydliska.
Teta do pekarne potrebuje preukaz na pracu s potravinani,neviem ten presny nazov...ide o to ,ze ma nuti a kadejako presviedca, nech popytam mojho lekara, nech jej da peciatku,ze je sposobila, lebo ona k tomu svojmu nechce ist,lebo jej maju akesi vytery robit...povedala som jej,ze sa to neopytam, ze to si nikdo na triko nezobere, ze maju kontroly z nar.inspektoratu prace, no ona si neda povedat a vkuse mi vyvolava alebo chodi osobne ma nahovarat... Prosim, co jej povedat, aby s tym prestala. Uz som sa snazila jej to vyhovorit kadejakym sposobom,ale je vytrvala.
nehovoriac o tom, ze keby naozaj nieco mala a nakazi ludi a hygiena to bude vysetrovat, to ziadnemu lekarovi nestoji za taketo problemy, drzost ludi uz nema konca kraja
Daj jej číslo na ambulanciu a nech si to sama vybaví po telefóne. Keď to bude mať vybavené tak jej "donesieš pečiatku". 🙂
Nech vyvoláva tam a iste ju pošlú niekam...
Bez výterov jej žiaden lekár nevystaví zdravotný preukaz. Teta je trošku viac asi na hlavu ako treba. Ako TY môžeš dať tete vystaviť zdravotný preukaz ak u toho dotyčného lekára ani nemá dokumentáciu a ani ju nikdy nevidel. Tvoja teta ma IQ lebo takú hlúposť normálny dospelý človek nepovie. Musí ísť aj na odber krvi, výtery z hrdla a zo zadku kvôli tomu aby prenášala bacile. Ak by prišla majiteľovi do pekárne hygiena a ONI kontrolujú všetky zdravotne preukazy zamestnancov majiteľ môže dostať likvidáčnu pokutu. Ak by nemal to je povinnosťou zo zákona.
@alickapusinka
@maranco
@zuzana76
@lakebabe ja neviem,co si ona mysli, ona sa tam vo svojej ambulancii pytala, bude to stat okolo 25e, len ona si nechce dat tie stwry robit. Hadam 10-15r nebola na preventivke... Jej nejde o penoaze, lebo dotycnemu domtorovi,co jej da peciatku "len tak" chce dat darcekovy kos asi za 50e, neda si vysvetlit,ze ziadnemu lekarovi tenti podvof nestoji za to,ked sa cosi stane...uz o 6 rano mi volala ci som daco vybavila. Porazi ma🙈
Určite by som sa ani neskusila to doktora spýtať. Hanbila by som sa.
Povedala by som jej, že som volala doktorovi a povedal, že v žiadnom prípade. Vybavené. Ani by som s ňou nedebatovala ďalej.
Určite doktorovi nie nevrav bude si myslieť ze nie si v poriadku. Normálne jej povedz, ze si sa ho pytala a neurobí to a urobíš tete dobru službu keď po 15 rokoch navštívi doktora aspoň jej spravia preventívnu
mna by zaujimalo, aku ma chorobu :D
@autorka tak toto je ozaj divné. Vychádza mi z toho, že sa bojí sterov, teda toho že sa jej bude niekto šprtať v zadku 🤦🏼♀️🤣, kľudne si to môže aj sama spraviť na wc u lekára.A v tom horšom prípade, vie že jej čosi je a aj napriek všetkému sa hrabe robiť do pekárne 🤦🏼♀️ ale verím,že tak blbá nie je.

@lusa18 však to nechápem cely preukaz trval desať minút po telefóne som sa objednala ráno som rovno doniesla ster a potom o dva dni cca mi vystavili preukaz stalo to do 20 eur fakt minimálne zabitie času preto mi nejde co za cirkus okolo toho robí ci jej čosi nie je a boji sa výsledkov. A tie z kí raz dali aj bez sterov kedysi dávno na strednej to bolo za päť minut