Tipy na úspešné prvé rande po dlhej dobe
Zdravím,
V blízkej budúcnosti možno pôjdem na moje viac menej prvé rande - je to aspoň rande po veľmi dlhej dobe. Obaja máme nad 20, nedávno sme spolu prvý krát volali, rozprávali sme sa niečo cez jednu hodinu, vyzerá to tak, že si máme asi čo povedať.
Mám ale nejaké otázky - zobrať ju na nejakú aktivitu alebo ísť radšej niekde posedieť? Ak to bude situácia dovoľovať, sadnúť si vedľa nej alebo radšej oproti? Mal by som jej niečo priniesť, povedzme kvietok?
Aké témy/otázky by som sa mal rozhodne opýtať a taktiež nepýtať? Ak všetko dopadne fajn, ako postupovať ohľadom ďalšieho stretnutia? Mám sa ozvať ja alebo možno počkať na ňu, či sa vôbec vyjadrí aké ona mala pocity?
Ziadne prechadzky a posedenia. To su brutal intenzivne aktivity ked sa bude kazdy z vas musiet brutal snazit rezirovat kazdu sekundu casu a analyzovat ze co poviem ako poviem. Je to one to one furt non stop. Stres ako brno. Aktivity kde si mozes mentalne trosku oddychnut , resetnut, schovat sa na minutku a rozdychat sa . Nieco na co spolocne mozete v tichosti kukat a sem tam prehodit nejaku mini konverzaciu na zaciatok ideal- vystava, koncert...nieco kde sa da konzumovat v tichosti ocami dianie za ktore ani jeden z vas nenesie priamu zodpovednost a potom sa o tom da dalej diskutovat bez potreby umeleho hladania novych tem
@martinmmartin no ako žena by som ako prvé rande neocenila ani výstavu či koncert, či čokoľvek okolo rušivé.
Osobne som za klasiku, napr.kaviareň. Väčšinou po prvom stretku vieš, na základe rozhovoru, či sa znovu chceš stretnúť. A k tomu potrebuješ komunikáciu, a nie prekrikovanie sa na koncerte či prechádzanie sa niekde po výstave. Dokonca ani nejaká aktivita mi na prvé rande nepríde vhodná. To prvé je fakt také oťukávacie.
Nosiť nemusíš nič, alebo len nejakú maličkosť ako malú čokoládku a pod. Nic veľké by som nenosila na prvé rande, ešte ju až tak nepoznáš a hned si bude myslieť aký si do nej zaľúbený aj ked to tak nemusí byť a môže sa to vypomstiť. Za mňa určite po rande ak máš záujem sa ozvi ako prvý. Ja napríklad čakám na chlapca, aj ked sa mi páčil - ženy väčšinou chcu vidieť či sa páčili ony.
Na tom, že kam ju vziať asi by som vybrala nejaké miesta kde mi to je komfortné alebo zaujimave a navrhla jej viacero a ona ti tak môže pomôcť vybrať a zároveň nebude musieť vymýšľať, cize bude to posobit prirodzene. Pytaj sa co ta naozaj zaujíma a aj jej povedz o sebe to čo si myslíš, že je na tebe niečim odlišné. A nepytat sa asi na váhu, smutné témy.
@huxy To vidis z pohladu zeny.Vy to casto beriete ako casting. Zabavaj ma a ked sa ti to podari tak mozme dalej.Ak urobis chybu tak sodoma gomora. Pre chlapa stres stres stres.
@martinmmartin fuha, takže na základe tohto ideš posudzovať, čo pre mna znamená rande? Nie, žiaden casting, ani nečakám žiadne zabávanie (to už aká zabava je rozhovor pri káve 🤔). A tam vôbec nejde o to, či chlap urobí chybu. Ja osobne som vždy pred rande mala stres, dokonca mala chuť ani neísť (kvoli stresu). Lenže niet nad dojem, osobný rozhovor napovie veľa. Keď už som sa na to rande odhodlala, tak predsa chcem zistiť, či si s daným človekom sadnem, mám čo povedať... A nie aby ma rozptyľoval hluk či iní ľudia okolo 🤷🏼♀️
@huxy uznaj ze sediet niekde 90 minut face to face a udrziavat konverzaciu z cudzim clovekom o ktorom sa rozhoduje ci bude alebo nebude partner je brutal stres( idealne pre obidve strany, casto ale iba pre jednu ktora je na "pohovore", velakrat muz) . Kazda odpoved musi byt pred- analyzovana a po- analyzovana a snazit sa aby neboli divne momenty, ticho, atd. 5400 sekund v kuse bez prestavky. To kazdy neda. Ak mas moznost byt chvilu bez dosledkov ticho, nebyt one-on-one non stop, a mas moznost v zazemi minutku nieco rozdychat tak to rande dopadne lepsie
Ak potrebuješ návod na rande 🙄však ty vieš, čo má rada ..niečo spoločné mať musíte, keď ste sa dali do reči ... . Moje super rande bolo, keď sme išli spolu na festival a na pivo ...
@martinmmartin takto, autor sa pýtal predpokladám, čo by ocenili ženy, a nie ako to vidí chlap. Napísala som svoj názor. Sama dosť stresujem, ale osvedčilo sa mi na nič sa nehrať, na nič netlačiť, byť čo najprirodzenejšia. A prečo 90 minút s niekým niekde sedieť, to je niekde predpísané? Však posedím, pokým mi je to príjemné. Píšeš zvláštne veci. Aby som preanalyzovala odpovede atď? To už čo je??? Mne úplne stačí chvíľa ticha pokým sa napr.napijem kávy, džúsu.
@martinmmartin Keď niekto potrebuje analyzovať čo povie a ako povie,tak je niečo zle,za mňa prvé rande určite nie žiadny koncert,ešte výstava možno - ak majú obaja rovnaké záujmy a akurát bude vtedy v okolí nejaká výstava,ktorá obidvoch zaujme. Prvé rande pre mňa ideál prechádzka plus posedieť si chvíľu na káve,nikdy neanalyzujem,čo poviem a ako poviem,proste poviem reálne to,čo si myslím o danej preberanej téme,načo sa na niečo hrať? Ak s tým dotyčný bude mať problém,už sa nemusí ozvať..A teda ja neviem,aké rande si zažil ty,ale ja nikdy nejdem von s niekým,o kom vôbec nič neviem,zažila som dosť prvých rande (neraz sa stalo,že prvé bolo aj posledné),ale ešte nikdy v živote sa mi nestalo,že by som sa tie 2 hodiny s dotyčným nemala o čom rozprávať,keďže vždy sme si predtým nejaký čas písali a už som o ňom niečo vedela,takže rozhovor plynul úplne prirodzene bez trapneho ticha a podobne..
A autor,ak by si si s ňou išiel niekam sadnúť,hlavne si nesadaj vedľa nej,narušíš tým jej komfortnú zónu,keby mne toto chlap urobil na prvom rande,tak by to tým dosť prepískol,ale ja osobne vôbec nerozumiem tomuto sedeniu vedľa seba v reštaurácii alebo v kaviarni,necítim sa tak dobre ani s niekým,koho poznám dlho a už vôbec nie s niekým,s kým som prvýkrát..A ak budeš mať z toho rande dobrý pocit,určite sa ozvi ty a nečakaj na ňu,ja som za to,že určité veci má urobiť muž ako prvý,ako napríklad ozvať sa po rande,ak mu bolo dobre a chcel by ešte ďalšie..
Príliš to analyzuješ, opýtaj sa kam by rada išla a choďte tam. Ja mám najradšej klasiku kino a večeru, ak sa vám nebude chcieť rozprávať máte hneď prvú tému - film.
Sadnúť nie oproti, to vyzerá potom ako na pohovore, alebo na výsluchu. Ak je to možné sedieť radšej v rohu to tvaru "L", ak to priestor nedovoluje radsej vedla nej ako oproti...
Nerozoberať naboženstvo, politiku, bývalých a pesimizmus.
Ak budeš mať záujem o ďalšie stretnutie bud si to dohodnite priamo na konci prvého rande, alebo do cca 1-3 dní jej napíš.
A kvety doniesť nie je ideálne ak nejdeš k nej domov... čo ich má potom v ruke celé rande nosiť? A kým dojde domov bude bez vody aj tak po nich.
@martinmmartin no ja ti neviem..ale prvé stretnutia sme s manželom absolvovali v parku na lavičke. A teda rozprávali sme sa asi 3-4 hodiny. 🙂 Keď si ľudia sadnú, tak majú o čom. A keď nie, tak to hneď poznáš a nemusíš riešiť drahé rande vstupenky na kadečo..
@januska12323 možno aj preto, lebo nechcem nič pokaziť. Nie som z tých, že si viem nájsť nové/ďalšie dievča behom chvíle.
Každopádne niektoré rady idú proti sebe, napr. niekto mi odporučil aby som si rozhodne nesadol vedľa a následovne ďalší komentár od inej osoby aby som si sadol vedľa nej :D Preto sa chcem radšej poradiť aby som nespravil nejakú zbytočnú kravinu, ktorá ma môže stáť veľa..
Podľa mňa to moc riešiš, treba byť hlavne prirodzený
Vedľa nesadať.
Sadni si oproti.
Sadla by som si oproti na prvé rande by som nenosila nič to až neskôr .... nenápadne zisti aké jedlo má rada a pozvi ju naň..samozrejme keď pozveš ty mal by si aj zaplatiť 😁
Cele zle. Ides na to zle. Nikdy sa neriad cudzimi radami,ale bud sam sebou. Uz ju trosku poznas a hadam vies,co robieva,co ma rada. Podla toho vyber miesto kludne sa jej aj opytaj,kam by chcela ist. Ja ti poviem,ze by som isla na turistiku na prve rande. Tak vezmes ju na turistiku? Blbost. Jednoducho bud sam sebou a bud si ta oblubi,preskoci iskra alebo nie. Ak chces nieco doniest,tak len drobnost,sladkost. Nebude vlacit kvety v tejto zime kade tade,kde pojdete. Nie je nic horsie ako chlap,ktory sa viditelne snazi,ma naucene sposoby,rozhovory a podobne. Proste bud sam sebou.
@marca12 zatiaľ asi najlepšia rada, vďaka 😌
ja by som isla na bowling 😀
Mňa by náhodou kvet potešil, ešte som nikdy žiadny nedostala, a ukázalo by mi to,že tomu chlapovi nie som úplne ukradnutá. Samozrejme že to nemusí byť 100 eurova kytica. Tiež by som si vedela niekde predstaviť piknik. Sadnúť si ,niečo zjesť, pokonverzovat. Bohužiaľ na to je dosť zima 😂 tiež by som prijala úplne v pohode nejakú kaviareň. Ale to som ja. Spýtaj sa dotyčnej čo ju baví a kam by chcela ísť. Možno by si to z vašich rozhovorov vedel vydedukovať, že čo ju môže baviť.
Ja by som rozhodne šla na prvé rande na prechádzku a potom teplý čaj alebo káva.
Tiez som za prechadzku a kavu. Ak to pojde dobre mozte ist este do kina, ak zle - dopijete kavu a kazdy ide svojou cestou. A urcite sedieť oproti, ja si chcem cloveka obzrieť.
@martinmmartin presne naopak. Treba ost na prechadzku, alebo turu. Na zaciatku maju vela tem, kedze sa nepoznaju. Mozu debatovat aj hodiny v kuse. Neviem kolko zien si zbalil , a asi si introvert.
Chodte na prechadzku. Zober so sebou cokoladu, dakde sa mozete zastavit na caj, ci kavu. Rozpravajte vela. Nadvolezitejsie na zaciatku aby ste prisli na to ze patrite lubsebe

Vsak sa jej spytaj kde by chcela ist.