icon

Tolerovali by ste partnerove časté víkendové odchody?

21. aug 2025

Zienky poradte prosim. Tolerovali by ste svojmu partnerovi hobby, ze by isiel raz za 3 tyzdne na cely vikend prec? Viem kde je, s kym je. Pije tam len pivo a zeny tam nie su. Doverujem mu. Ale mne osobne to vadi z hladiska toho, ze mame 2 deti (2roky 2m, a 7m). On to nevie pochopit, ze preco by nemohol ist.

Strana
z3
zajinkakoni
26. aug 2025

@anonym_autor ved chod aj ty😀😉

lauruska_sumienka
26. aug 2025

@maja249 skor by som povedala, ze je to o tom ze ked ona musi tam makat tak musi aj on.
mame znamych co maju 1 dieta a obaja mali rovnake hobby zrazu po svatbe, ju to nebavi a on ma zakaz. on co sa tomu venoval od malicka lebo aj jeho otec sa tomu venoval a zrazu nikam nemoze ist a musi cucat doma. doma bol taky "stastny" ze si nasiel pracu ako vodic kamionu.

ja netvrdim, zeby muz si mal lietat hore dole ako motyl bez zavazkov, ale chce to najst rovnovahu medzi tym sedenim doma a jeho vecami. kazdy potrebuje mat to svoje. takym sedenim si clovek len vytvara zaklady na to, ze ked deti vyrastu tak vlastne zijem s clovekom, nic ma nebavi. tak sa necudujme ze je tolko rozvodov po 20-30rokoch.

@nekonecna_katastrofa my nevieme ake mali dovody ze sa brali.

drviva vacsina chlapov nevie co ma robit s takymi malymi detmi- na ziadnu aktivitu ktoru by s nimi chcel robit nie su dostatocne velke. caka pokym budu vacsie. ja ho na jednej strane chapem a na druhej ma to vytaca do nepricetna za taky postoj. kedy chce budovat vztahy s tymi detmi? ked vyrastu? na to sa mu mozu zvysoka a zlahka. potom nech sa necuduje ze tie deti nechcu s nim travit cas.
a toto by mu mala autorka splechnut do tvare. vztahy sa buduju od malicka, potom nech neplace a nie je mu luto, ze tie deti nemaju zaujem s nim byt

pictbridge
26. aug 2025
@lilitela

@anonym_autor NIe. A podla mna vacsina zien co tu pisu, asi prehliadla, ze mate 2 velmi male deti. To je zaberak aj pre dvoch, nie to pre jedneho. V tomto veku maju byt obaja rodicia "doma" (mimo prace) a vybehnut tak max 1-2x tyzdenne na 2-3 hodky a idealne byt v dosahu, keby nieco. Postupom veku deti sa to prisposobi.
Samozrejme, ak je na to zvyknuty spred deti, tak to tazko. Nie kazdemu docvakne, ze treba zmenu.
@pictbridge Ja sa len pripojim, ze ozaj si svoju situaciu prvykrat podala akoby umyselne tak, ze ty si prakticky s detmi cely cas sama a v pohode a az potom si poodkryvala, na svoju obranu, ze teda je to vlastne uplne inak, cim tvoj prvy prispevok uplne straca svoj vyznam.
Samozrejme, ako fungujete, je vasa vec, ak vam to vyhovuje - mna osobne napr zaraza, ze co taky chlap stihne doma urobit za 3 dni z 2 mesiacov. Pre mna osobne by toto bol extremne nevyvazeny model rodiny a bohvie, ako to budu mat vase deti v buducich partnerstvach. Taktiez si nenapisala, ako dlho to takto mate, lebo pisat to pri dvoch velkych detoch je uplne ine ako pri 7 mesacnom mimine.

Ale myslim si, ze toto je celkom taky odraz MK. Kazdy napise, aby bol nejak tu zaujimavy. Bohvie kolko zien, ktore tu pisu, ze je to ok, ma vlastne doma kazdy druhy den na zaskok mamu, ci svokru, cim vlastne vykryva celu situaciu minimalne z organizacneho hladiska.

@lilitela mozno som to napísala blbo ale v ďalších príspevkoch som to vysvetlila dosť jasne podľa mňa. Ja zvyknem čítať celé diskusie aby som bola v obraze. Neviem ci si ich citala aj ty ale ak ano nemusím sa opakovať 😉 stihne vsetko čo je potrebné. Základ toho všetkého je : chuta od júna do októbra, chodia na noc cez den je doma , deti majú 16 a 13 takze niesu malé a ked boli chodili sme spolu . A táto situácia je preto taka ze robi v Nemecku a mesiac je preč. Kedy si ma užiť aj svoje hobby. Nebude to takto stále lebo vonku nechce pracovať dlho. Už ma nornalne prestáva baviť opakovať v každom príspevku každému zvlášť to iste 🤦‍♀️🤦‍♀️

killfish
26. aug 2025

On je partner, nie manžel.

Pri takých malých deťoch je to neprípustné ísť chlastat na celý víkend bez rodiny takto často. Úplne že naozaj, nech si každá hovorí čo chce.

Autorka, skús ísť na víkend ty niekam bez detí. Či kojis či hocičo, povedz že ideš. Hoc len ako pokus s účelom aká bude reakcia. Kľudne s chladom povedz že treba kúpiť fľašu, mlieko každú chvíľu kŕmiť a sem tam aj zdravým jedlom, že ideš s kamoškami na víkend preč, v nedeľu večer prídeš.
By som chcela vidieť tu reakciu .... 🙂

anonym_cf70eb
26. aug 2025

@anonym_autor jeden večer by mi nevadil. Ale pravda je taká, že musiš určiť hranice. Ak kojíš, tak neskôr. Ale ak nekojis, tak keď môže jeden rodič na víkend voľno, môže aj druhý rodič.
Ale z vlastnej skúsenosti viem, že mne deti chváli, keď neboli so mnou. Až má srdce bolelo.... 😉

gabrielabydzo
26. aug 2025
@maja249

@anonym_autor dámy, to skutočne potrebujete muža na to, aby vám celé dni postával za zadkom, prípadne vy jemu? A keď si raz zbalí kufre a poberie sa kade ľahšie, budete vyplakávať, ako je to možné, že veď ste vždy a všade všetci všetko robili spolu...vaši muži sú muži, nie nesvojprávni jedinci, tak im doprajte trochu slobody...a doprajte si ju aj vy.

@maja249 moja milá môj chlap slobodu má a nepotrebuje ju.On sa ozaj vážne nepotrebuje nikam vypariť ani utiecť .Na to mal krásnych 40 rokov aby si užíval a to on si užívať vedel.Ja od 14 tich do 25 vkuse každý víkend na diske.Nie nepotrebujem si uživať,ja som si užila dosť za svojho života.Deti mám pre to aby som sa im naplno venovala a nie chodila ožratá jak riť domov.Kamaratky boli aj budú.To nie je moja rodina.Môj chlap nečučí na gauči ale každý deň po dvanástke ešte kmitá okolo domu.Nie nechcela by som mať vážne chlapa ktorý sa potrebuje vypariť z domu.Taký zjavne doma šťastny nie je keď potrebuje zdrhať.

ukgirls
26. aug 2025

ja by som to tolerovala s tym,ze jeden vikend v mesiaci je aj moj -bez deti

blackcat8885
27. aug 2025

Asi by som sa s ním porozprávala ci to nemôže byť menej často napr raz za 5-6tyzdnov. A určite chod aj Ty niekde ak máš možnosť. Podľa mňa je to dosť často každé 3 týždne. Možno on ani nevie že Ti to vadí
Môj ide 1x do roka večer na pivo von. Ale tak on to nepotrebuje, pivo si dá doma pri telke. Jemu sa ani nechce niekam takto ísť

Strana
z3