icon

Tolerujete nadštandardný vzťah partnera s jeho ex?

5. sep 2025

Keď už máme tu možnosť anonymnej diskusie...ak máte partnera, ktorý ma deti s predchádzajúceho vzťahu.... Ak vychádza nadštandarde so svojou ex (čisto čo sa týka detí), tolerujete to? Ja som v pozícii tej ex s nadštandardným vzťahom, všetko v rámci pevných hraníc, týkajúcich sa detí. Ale, napr. keď majú deti narodeniny, ideme si spolu sadnúť do reštaurácie....

Strana
z5
anonym_692c28
5. sep 2025

@anonym_autor čo by som dala za takých rodičov. Tí moji neboli schopní pri sebe sedieť ani na svadbe. Takže keď to robíte pre deti, neprestante s tým, kvôli ním 🙂

wiwi28
5. sep 2025

Ja by som to na mužovi ocenila, že aj keď sa rozišli ako partneri sú stále rodičia spoločných detí. Rozísť sa v dobrom chce vyzretú osobnosť. Nemala by som s tým problém, práve naopak...

martul
5. sep 2025

@anonym_autor kvôli mojej budúcej neveste ti v dobrom závidím . Chcú svadbu na budúci rok, ona tam chce obidvoch rodičov, ale tí sa tak neznesú, že obidvaja povedali, keď tam príde ten druhý ja nejdem, smutné

anonym_ee544a
5. sep 2025
@martul

@anonym_autor kvôli mojej budúcej neveste ti v dobrom závidím . Chcú svadbu na budúci rok, ona tam chce obidvoch rodičov, ale tí sa tak neznesú, že obidvaja povedali, keď tam príde ten druhý ja nejdem, smutné

@martul nech pozve oboch a to je už na ich rozhodnutí a svedomí či prídu alebo nie
keby ostali voľné rodičovské stoličky tak si babky, súrodenci alebo kamaráti prisadnú bližšie

martul
5. sep 2025
@anonym_ee544a

@martul nech pozve oboch a to je už na ich rozhodnutí a svedomí či prídu alebo nie
keby ostali voľné rodičovské stoličky tak si babky, súrodenci alebo kamaráti prisadnú bližšie

@anonym_ee544a ona ich pozvala, ale keď jej to takto povedalie, tak jej je to ľúto a chce tam obidvoch
Ja som jej povedala, že zato nemôže a čo sa teraz nikdy nevydá kvôli tomu , že sa chovajú jak idioti? Hlavne, že jej stokrát povedia ako ju ľúbia

nyusika
5. sep 2025

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

maciatkolulu
5. sep 2025

@anonym_autor akože a? Super vaša vec,zaujíma ťa čo? Nepochopila som

maciatkolulu
5. sep 2025
@martul

@anonym_ee544a ona ich pozvala, ale keď jej to takto povedalie, tak jej je to ľúto a chce tam obidvoch
Ja som jej povedala, že zato nemôže a čo sa teraz nikdy nevydá kvôli tomu , že sa chovajú jak idioti? Hlavne, že jej stokrát povedia ako ju ľúbia

@martul ľúbiť ju môžu,ale niekedy sa stanú veci keď človek reálne nie je ochotný pristupovať na niečo ,čo mu je reálne maximálne proti srsti. Kto nezažil,nepochopí.
Niekedy je lepšie(dôležitý je vek detí),pristupovať inak,dieťa môže byť zmätene,že mama a táto sú spolu a potom nie. Jasne,komunikovať,riešiť dôležité veci,ísť na besiedky,vystúpenia. Ale každý si robí ako to jemu vyhovuje. Len robiť unáhlené závery,že je niekto idiot....tiež nie je dobré. Dievča je dospelé,snáď vie čo a ako bolo a je medzi rodičmi a nasilu šúpať nahami tiež nie je prejav zrelosti.

anonym_b23d0d
5. sep 2025

môj partner má dieťa so svojou ex, ja deti nemám. Je to náročné, s ex má veľmi zlé vzťahy, ona malého hucká proti nemu, vymýšľa si veci, malý je potom zvláštny, často plače bezdôvodne. Môj partner má z toho samozrejme nervy a často to prenáša na mňa. Niekedy je to fakt náročné. Takže ak máte super vzťah, je to úžasné, najmä aj pre dieťa.

anonym_0b18f6
5. sep 2025

@anonym_autor Ak vychádza nadštandarde so svojou ex (čisto čo sa týka detí), tolerujete to? --- co by znamenalo netolerovať? predsa nebudeme zakazovať deťom stýkať sa s jedným z rodičov, ak rodič nie je nebezpečný, nie? ... a či ide nová aj bývalá partnerka spolu dokopy do reštaurácie, to je individuálne. netreba ani jednu nutiť. každá má právo neisť, ak nechce. ale môžu isť všetci spolu ako velká rodina

ak to nikomu nevadí.

martul
5. sep 2025
@maciatkolulu

@martul ľúbiť ju môžu,ale niekedy sa stanú veci keď človek reálne nie je ochotný pristupovať na niečo ,čo mu je reálne maximálne proti srsti. Kto nezažil,nepochopí.
Niekedy je lepšie(dôležitý je vek detí),pristupovať inak,dieťa môže byť zmätene,že mama a táto sú spolu a potom nie. Jasne,komunikovať,riešiť dôležité veci,ísť na besiedky,vystúpenia. Ale každý si robí ako to jemu vyhovuje. Len robiť unáhlené závery,že je niekto idiot....tiež nie je dobré. Dievča je dospelé,snáď vie čo a ako bolo a je medzi rodičmi a nasilu šúpať nahami tiež nie je prejav zrelosti.

@maciatkolulu aké unáhlené závery, rieši sa to roky.

maciatkolulu
5. sep 2025
@martul

@maciatkolulu aké unáhlené závery, rieši sa to roky.

@martul tak píšeš to ty,že sa chovajú ako idioti. Neviem či si s jej rodičmi bola doma a vieš presne čo sa stalo čo sa deje. Nuž a jedna dospelá osoba rieši roky že jej rodičia si nechcú sadnúť k jednému stolu? To snáď nie.

nyusika
5. sep 2025
@maciatkolulu

@martul tak píšeš to ty,že sa chovajú ako idioti. Neviem či si s jej rodičmi bola doma a vieš presne čo sa stalo čo sa deje. Nuž a jedna dospelá osoba rieši roky že jej rodičia si nechcú sadnúť k jednému stolu? To snáď nie.

@maciatkolulu su take, ver mi. vacsinou je to zly vplyv jedneho z rodicov (castejsie matky)

maciatkolulu
5. sep 2025
@nyusika

@maciatkolulu su take, ver mi. vacsinou je to zly vplyv jedneho z rodicov (castejsie matky)

@nyusika tak však fajn,nech sa nevydá....😅,akože ak chce pozvať oboch, ech pozve a potom nech to nechá na nich. Jednoduché ako facka. A keď sa nevedia chovať,urobiť zásadami poriadok,jeden na jednom konci a druhý na druhom a bude mať oboch,risk to je,lebo však sa jej tam pobijú a tak,teda je tá možnosť. Ale keď inak sa nedá. Hold. Žiaden extrem nie je dobrý. Komunikovať na úrovni,riešiť spoločne veci,čo sa týkajú deti,ale nejaké súkromné oslavy,kde sú len rodičia...ja neviem a dovolenky. Mne ako novej žene sa to rozhodne nezdalo ok.

martul
5. sep 2025
@maciatkolulu

@maciatkolulu rieši to moja budúca nevesta, počúvam to od nej už roky, stretla som sa aj s jej rodičmi, počula som na vlastné uši ako o sebe navzájom rozprávajú, takže trošku mám prehľad. Ale už sa nedotahujme, asi rušíme autorku

nyusika
5. sep 2025
@maciatkolulu

@nyusika tak však fajn,nech sa nevydá....😅,akože ak chce pozvať oboch, ech pozve a potom nech to nechá na nich. Jednoduché ako facka. A keď sa nevedia chovať,urobiť zásadami poriadok,jeden na jednom konci a druhý na druhom a bude mať oboch,risk to je,lebo však sa jej tam pobijú a tak,teda je tá možnosť. Ale keď inak sa nedá. Hold. Žiaden extrem nie je dobrý. Komunikovať na úrovni,riešiť spoločne veci,čo sa týkajú deti,ale nejaké súkromné oslavy,kde sú len rodičia...ja neviem a dovolenky. Mne ako novej žene sa to rozhodne nezdalo ok.

@maciatkolulu suhalsim...ja som to napisala len na margo,z e snad jedna dospela osoba uz taketo traumy z detstva riesit nebude - no bude, zial.

a ja z pohladu novej zeny pisem to iste - vyssie mam komentar.

OK, ved ked sa chcu ako "rodina" stretavan na oslavach a podobne - lebo maju nadstandardne vztahy - urcite nebude vadit moja pritomnost - snad sme nejaka velka a stastna rodina

a pokial ide o svadbu - povazujem za nornalne, ze su na tuto udalost pozvani aj novi partneri nevesty. Samozrejme, ze za svadobnym stolom nebudem sediet ja - ale iba ridicia nevesty...ale na svadbu je slusne pozvat aj mna...a aj partnera matky (ak nejakeho ma)

a toto si musi s detmi vydiskutovat ako otec, tak aj matka.

maciatkolulu
5. sep 2025
@martul

@maciatkolulu rieši to moja budúca nevesta, počúvam to od nej už roky, stretla som sa aj s jej rodičmi, počula som na vlastné uši ako o sebe navzájom rozprávajú, takže trošku mám prehľad. Ale už sa nedotahujme, asi rušíme autorku

@martul veď jasne,len ide o vzťahu,do ktorých nemáš šancu vidieť,aj kebyže sa stretávas roky,ani dieťa nepozná úplnú pravdu a má skreslené predstavy,niekedy dosť mimo. Detinsky sa chovajú všetci v tomto prípade.

maciatkolulu
5. sep 2025
@nyusika

@maciatkolulu suhalsim...ja som to napisala len na margo,z e snad jedna dospela osoba uz taketo traumy z detstva riesit nebude - no bude, zial.

a ja z pohladu novej zeny pisem to iste - vyssie mam komentar.

OK, ved ked sa chcu ako "rodina" stretavan na oslavach a podobne - lebo maju nadstandardne vztahy - urcite nebude vadit moja pritomnost - snad sme nejaka velka a stastna rodina

a pokial ide o svadbu - povazujem za nornalne, ze su na tuto udalost pozvani aj novi partneri nevesty. Samozrejme, ze za svadobnym stolom nebudem sediet ja - ale iba ridicia nevesty...ale na svadbu je slusne pozvat aj mna...a aj partnera matky (ak nejakeho ma)

a toto si musi s detmi vydiskutovat ako otec, tak aj matka.

@nyusika ano,presne,ak tak všetci. Som za to,aby otec trávil čas so svojimi deťmi sám. To je bez debaty. Ale sám,nie s ex. To mi príde pritiahnuté a ako vravím,menšie deti to môže miast

autor
5. sep 2025

pytam sa preto, lebo viem, že má kvôli tomu doma nezhody. Ona, na tie stretnutia nechodi. Pisala som sa na restauraciu preto, lebo pri tejto jednej prilezitosti sa stretavame. Ale, su aj ine situacie, napr. syn ochorel, tak isiel kupit lieky do lekarne, kedze mne sa nedalo...atd. My mame obidvaja tento vztah uzavrety. Deti to maju vysvetlene. Vedia, ze sa stretavame kvoli nim a oslave.

nyusika
5. sep 2025
@anonym_autor

pytam sa preto, lebo viem, že má kvôli tomu doma nezhody. Ona, na tie stretnutia nechodi. Pisala som sa na restauraciu preto, lebo pri tejto jednej prilezitosti sa stretavame. Ale, su aj ine situacie, napr. syn ochorel, tak isiel kupit lieky do lekarne, kedze mne sa nedalo...atd. My mame obidvaja tento vztah uzavrety. Deti to maju vysvetlene. Vedia, ze sa stretavame kvoli nim a oslave.

@anonym_autor su na oslavu pozyvani aj vasi sucasni partneri ?
ked nie, nie je to OK

ist kupit lieky je uplne normalne...ist na oslavu a tvarit sa ako keby ste sa nerozisli nie je OK

autor
5. sep 2025
@nyusika

ked nie, nie je to OK

ist kupit lieky je uplne normalne...ist na oslavu a tvarit sa ako keby ste sa nerozisli nie je OK

@nyusika ja partnera nemám, jeho nová nemá rada deti, nemá s nimi vzťah tak tam nechodí a deti ju tam ani nechcú. Z čoho dedukuješ, že sa tvárime na oslave, že sme sa nerozišli? To je stretnutie 3x do roka na narodeniny

veroonr
5. sep 2025
@martul

@martul toto bol jeden z dovodom, preco sme sa my s muzom zobrali na dovolenke... Doma sme potom spravili uz len rodinnu svadobnu oslavu (v podstate ako svadba len bez obradu, odcepcovaciek a podobnych blbosti). Tam mi uz bolo jedno ci niekto pride alebo nepride...

nyusika
5. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika ja partnera nemám, jeho nová nemá rada deti, nemá s nimi vzťah tak tam nechodí a deti ju tam ani nechcú. Z čoho dedukuješ, že sa tvárime na oslave, že sme sa nerozišli? To je stretnutie 3x do roka na narodeniny

@anonym_autor na mieste tvojho ex by som sa snazila, aby sa jeho nova partnerka takychti akcii zucastnovala.

pisem - nie je to OK, tebe sa to isto zda OK, ale nie, nie ej OK tvarit sa pred detmi, ze existuje nadej na zmenu vasho statusu.

pokial ju deti nemaju radi, nemate nadstandardny vztah.
a je aj v tvojej moci zmenit to.

veroonr
5. sep 2025
@nyusika

ked nie, nie je to OK

@nyusika a tvaria sa ze sa nerozisli? Ved vraj maju vsetko vydiskutovane a deti vysvetlene. Predpokladam ze sa po sebe nevesaju, len sa k sebe slusne spravaju

nyusika
5. sep 2025
@veroonr

@nyusika a tvaria sa ze sa nerozisli? Ved vraj maju vsetko vydiskutovane a deti vysvetlene. Predpokladam ze sa po sebe nevesaju, len sa k sebe slusne spravaju

@veroonr slusne sa mozu spravat aj v pritomnosti ich partnerov.

nerozumiemk tymto ?modernym? sposobom.
deti by mali akceptovat, ze s byvalymi uz netvoria rodinu - je uplne OK, ak idu na oslavu separatne...

iny moze mat na toto svoj nazor, ja toto nepovazujem za nadstandardne vztahy - najma vtedy, ked deti neakceptuju sucasnu partnerku ich otca.

a matka partnera nema ziadneho - tam to zavana niecom inym, ako "nadstandardne vztahy"

anonym_a1b38d
5. sep 2025
@nyusika

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

@nyusika nemáme síce potrebu sa stretávať ako veľká rodina niekoľkokrát do roka, ale ak ide o udalosti ako svadba, oslavy a pod. tak samozrejme, že nemám problém s novou partnerkou môjho ex. Tak isto on s mojim terajším. Na všetky takéto akcie sme pozvaní samozrejme aj s novými partnermi.

nyusika
5. sep 2025
@anonym_a1b38d

@nyusika nemáme síce potrebu sa stretávať ako veľká rodina niekoľkokrát do roka, ale ak ide o udalosti ako svadba, oslavy a pod. tak samozrejme, že nemám problém s novou partnerkou môjho ex. Tak isto on s mojim terajším. Na všetky takéto akcie sme pozvaní samozrejme aj s novými partnermi.

@anonym_a1b38d a tak to ma byt.

autor
5. sep 2025
@nyusika

@anonym_a1b38d a tak to ma byt.

@nyusika takze, podla toho co pises, maju DETI zaakceptovat novu partnerku ex., ked ona, DOSPELA ZENA nedokaze zaakceptovat ze jej partner je otec a ma voci detom povinnost a aj chce s nimi travit cas? A tvoje tvrdenie, o tom, ze ked nemam partnera, ze mi o nieco ide?

anonym_c08c8b
5. sep 2025

@anonym_autor to je dnes už skôr vzácnosť. A je to najmä kvôli ženám, ktoré sa nedokážu povzniesť nad tým, že ich ex ma okrem nich aj nejakú inú, pripadne ďalšie deti.

nyusika
5. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika takze, podla toho co pises, maju DETI zaakceptovat novu partnerku ex., ked ona, DOSPELA ZENA nedokaze zaakceptovat ze jej partner je otec a ma voci detom povinnost a aj chce s nimi travit cas? A tvoje tvrdenie, o tom, ze ked nemam partnera, ze mi o nieco ide?

@anonym_autor minimalne sa o to treba snazit.
aj ty - aj tvoj EX

mne by sa tiez neoacilo, kebyze sa moj sucasny partner hra so sovolu ex na rodinu

podla mna mas aj ty problem s akceptovanim jeho partnerky

Strana
z5