icon

Toxické kamarátky

amalka000
9. nov 2022

Mam pri sebe kamaratku,ktora mi vo vsetkom pomaha. Chodi ku mne do bytu,stara sa o moju domacnost v mojej nepritomnosti, venci moje zvieratka,,,,,ma moje kluce.
Zo zaciatku sa mi to zdalo velmi dobre, navstevovali sme sa navzajom,chodievali sme spolu cvicit, chodievali sme spolu do prirody,na vylety ale nikdy neboli medzi nami muzi. Ja zijem sama a ona ma uz dospeleho syna.
Mozem sa na nu so vsetkym spolahnut,maximalne jej doverujem,co sa tyka vsetkeho,co v byte mam,vie o mne takmer vsetko. Vsetko bolo medzi nami fajn,ale obcas som si vsimla jej prehnany zaujem o mna. Ked som isla dat krv, sa zaujimala,ci som to zvladla? Ked som v praci,nosi mi obedy, ked ideme do obchodu,nosi mi tasky, ked su plne, ked idem niekam, chce ma odviest na autobus alebo na vlak, cez vikend sa pyta ku mne,ci pojdeme spolu vencit, kam.kolvek idem chce byt po ruke...atd...
Citim,ze je v mojom zivote pri mne ako moj partner. Z casu na cas,ked je toho vela, poviem jej,co citim a vtedy mi povie,ze ma ma rada a,ze je pre nu normalne,pomahat mi. Vie,ze mam toho vela,tak je to uplne prirodzene. Ze pre nu je uplne normalne sa starat o moje dobro.
Pomaha mi velmi,byvam v byte,kde je aj zahradka,mam v nej ovocne stromy,mam tam policko pre zeleninu, su tam voliery pre sliepky a okolo toho je vzdy vela prace. Nechcem sa zachovat ako nevdacna a,ze si nevazim jej pomoc,ale vidi sa mi to divne. Zila som vo vztahoch, preto si viem porovnat vztah s muzom a s kamaratkou. Citim,ze ona je v mojom zivote kamaratka,ktora sa o mna stara. Zaujima. Boji. Vymysla program. ...a ja teraz neviem,ci je to normalne alebo chore?

Strana
z2
lubka404
9. nov 2022

amalka000 ahoj no nepríde mi to normálne, ako keby som čítala o sebe a o mojom manželovi Keď ze sme spolu chodili 4 roky. A nedávno čerstvo sme spolu začaly bývať . Ako keby to bolo o nás. No není to normálne navjazala sa na vás, a možno očakáva oveľa viac. mali by ste si s nou sadnúť pozhovarat sa. Poďakovať jej za všetko čo pre vás robí. Lebo podľa mňa všetko čo o vás vie bude vedieť hádam každý. Keď si s kamaradctva sľubuje niečo oveľa viac. Alebo skúste jej navrhnúť iba (ako ze) že pôjdete s chalanom na kávu a podla jej reakcie sa zariadite není to sranda dnešní ľudia si dokážu vziať aj život žiaľ bohu 😒🙏 prajem pevné nervy a hlavne veľa síl ❤️

nenne9
9. nov 2022

Ja ti rozumiem.mam naozaj dost vela blizkych kamosiek na ktore sa mozem spolahnut, aj ony na mna.nie vsetky sa poznaju medzi sebou.pokecam s nimi...poradim sa, sniektorou chodim cvicit,s dalsou na vino, s dalsou na tury atd...chodia k nam...ale neviem si predstavit az takyto extremne blizky vztah.ono ja mam rada urcitu nezavislost a taku svoju intimitu ze vsetulinko vsetko nevesiam na krk ziadnej kamaratke.nezniesla by som taketo nieco

tykat
9. nov 2022

@amalka000 …toto by ma zadusilo…asi sa nemá o koho starať. Aky ma vzťah so synom? Kolko rokov uz táto pomoc trvá? Aky je medzi vami vekový rozdiel?

midori123
9. nov 2022

@amalka000 zblaznila by som sa z takej osoby. Mne prekaza, ked sa niekto na mna ,,lepí”. Dokonca to neznesiem ani od vlastneho muza, a jediny koho tolerujem a znesiem, je moje vlastne dieta. A aj to len s vedomim, ze je este male a po case z toho vyrastie, prestanem byt jeho stredobod vesmiru a ja sa zas konecne zhlboka nadychnem.
Obdivujem ta, ze si sa z nej este nezblaznila, lebo mna by uz davno y*blo🤦‍♀️

whatever1
9. nov 2022

@amalka000 Chcela som ti napisat ze toxicka by bola ak by si ta napr citovo vydierala, hrala sa na obet, urazala sa a pod. A potom citam dalej a naozaj. Ano je toxická, vnucuje ti pomoc ale potom nedajboze neodpises na spravu a koniec sveta. Mala som taku kolegynu, isla sa rozdat pre druhych, ALE potom vnutorne ocakavala to iste od nich. Ludia nechapali preco sa uraza a mali ju za blazna. To mas ako ked ti niekto kupi predrazeny darcek, doslova ti ho vnuti. Nechces ho prijať ale nakoniec musis inak ho urazis. Tym pádom sa stavas dlznikom a musis byt vzdy po ruke a ak nie si tak budes zla a nevdacna a nevazis si nieco ci si si vlastne ani nechcela.

chouette0157
10. nov 2022

@amalka000 ak máš pocit, že jej správanie je úprimne, tak je to veľmi pekné, že jej na tebe záleží, ak ti niečo vadí na vašom vzťahu, komunikuj to primárne jej, nie koníku,... Možno je aj lesbička a má ťa rada, a v tom prípade ti to môže minimálne lichotiť, aj keď si hetero.

ivetaalaila
Autor odpoveď zmazal
liljana
10. nov 2022

Nahradzujes jej partnera a vztah. Nemusi byt v tom nic sexualne, cisto socialna potreba byt s niekym a mat aspon nejaku formu blizsieho vztahu.

duduska25
10. nov 2022

@amalka000 jedina moznost ako z toho vykluckovat a nedotknut sa kamaratky je najst si chlapa. Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. Lebo zas nie je na skodu drzat si pri sebe aj taku kamosku, na ktoru je 100% spolah. Len treba najst medzi tym rovnovahu. 😊

misiaknunu
10. nov 2022

Ja napríklad som taký typ človeka, čo by mi prekážalo mať takú kamošku. Ja mám rada aj kamošky, ale mám rada aj svoje súkromie a byť sama so sebou. Každý kto ma pozná vie, že si držím odstup od ľudí. A hlavne, ja sa cítim zaviazaná,ak by mi niekto takto neustále pomáhal. Ja som ten typ, čo si radšej zaplatí niekoho na venčenie psa a podobne. Proste nemám rada "nezištnú pomoc", lebo skoro vždy za tým niečo je. A určite neznášam,ak by mi niekto pomáhal akože nezištne a potom pri prvej možnej príležitosti mi robil výčitky svedomia. Ja si myslím, že ona má nejaký problém sama so sebou. Buď je lesba alebo tiež som mala v živote viac takých kamosiek, ktoré sa na mňa až moc naviazali. Väčšinou v čase, keď boli bez partnerov a tak svoju samotu si riešili u mňa. A áno, boli až toxické a otravné.

whatever1
10. nov 2022

@amalka000 ja este dodám ze takyto ludia sa nezmieria so zlatym stredom, nepoznajú mieru, bud vsetko alebo nic. A casto využívajú pasivnu agresiu. Garantujem ti, ze sa ti nepodari udrzat kamaratstvo s nou v takej “zdravej”miere v akej by si chcela. Budes nevdacnica ktora si ju nevazi. Bud bude po jej alebo ta bude neznasat. Mam taku osobu aj v rodine a vyššie som pisala ze aj kolegynu…

cacianka
10. nov 2022

Baby ti tu dobre píšu, ale mne utkvelo, že ty jej maximálnu pomoc prijímaš , dokonca využívaš že čo všetko ti doma porobi, pomôže, postará sa, a potom sa čudujem že ju máš tak blízko pri tele,až ti to prekáža. Hej makanie ti vyhovuje, ale pritom ísť nie ?
Tak obmedz svoje povinnosti inde a postaraj sa o svoju domácnosť sama, alebo si zaplat službu u cudzej osoby , keď nebudeš doma.
Viem a chápem že ti jej všadeprítomnosť vadí, ale to ty si si ju pustila tak blízko k zadku, do života, do súkromia, ty využívaš jej službu a pomoc.

nikolka1986
10. nov 2022

V živote by som nepovedala o dvoch kamarátkach, že sú lesby. Asi si domýšľaš, že ťa miluje alebo čo. Možno jej len chýba spoločnosť a pozornosť. Chce byť taká kamarátka, akú by sama chcela. A ty ju tak trochu využívaš.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2