Toxický partner alebo manipulátor
V poslednej dobe casto vidim rozne videa o toxickych partneroch a manipulatoroch. Sama som po tazkom rozchode, casto si prehravam vo svojej hlave co sa stalo a snazim sa najst odpoved ci moj byvaly priatel bol toxicky, pripadne ci to bol manipulator, pripadne ci sa mylim. A co ak som ja sama bola toxicka?
Spoznali sme sa v praci a casom sme spolu zacali chodit na randicka. Vela sme sa o sebe dozvedeli, smiali sme sa a rozumeli sme si. Uz v zaciatkoch nastali iste momenty ktore neboli celkom ok a dali by sa vnimat ako red flegs. Nebolo to konzistentne. Nikdy som nevedela na com som. Raz to bolo fajn, inokedy som mala pocit, ze sa od seba vzdalujeme. Proste niekedy mi venoval plnu pozornost a inokedy som mala pocit ze ma ignoruje. Nas vztah sa zacal tak ze sme spolu zacali spavat ale nevedela som ci ma lubi. Mali sme zakupenu spolocnu letnu dovolenku ale stale mi nepovedal ze ma lubi. Cize ja som ani nevedela ci spolu chodime alebo nie. Drzali sme sa za ruky, zoznamil ma s rodicmi ako "nadejnu nevestu", zoznamil ma s jeho kamaratmi, s ktorymi som si tiez hned rozumela, ale asi az po roku mi povedal ze ma lubi. Dovtedy sme aj casto riesili to ze sa mu napriklad ozvala jeho ex, alebo nejaka jeho mlada suseda mu len tak zatelefonala, alebo jeho inej ex potreboval pomoct s autom. Ja som si v tom case pisala s mojim kamaratom lebo som potrebovala aj ja nejake odreagovanie aby som neustale necakala na priatelove spravy... Niekedy na zaciatku vztahu mi napisal vece ze sa mi ozve neskor a ozval sa mi az okolo pol noci s tym ze u neho bola ta mlada suseda a ze riesili nejake jej problemy. Nechcela som nic hovorit lebo sa raz vyjadril ze dufa ze nebudem ziarliva, pretoze vraj na nu ziarlia vsetke frajerky jej kamosov. Ale kedze sa mojmu priatelovi nepozdavalo ze som v kontakte s mojim dlhorocnym kamosom tak som mu aj ja povedala ze sa mi nepozdava ta jeho suseda. Vtedy sme to sekli a zacali sme sa sustredit na nas vztah. Ale v tom case zauradovala jeho msma ktora vyzadovala neustalu pozornost a caste navstevy a mala som z nej pocit ze ma nevnima ako jeho partnerku ale skor ako niekoho kto jej da vytuzene vnucata a vdaka komu jej syn nebude sam. Casto sme to riesili hadali sa a neskor som sa cez to nejak aj preniesla. Ale prisli aj ine konflikty az sme sa rozisli. Teraz si piseme ale mam pocit ze je to zas take ze neviem na com sme. Myslite si ze je to toxicky clovek alebo manipulator? Alebo som ja uz z toho celeho mimo?
Nuž, keby každý bol takýto manipulátor a toxický človek, tak všetky ženy na svete skončia ako bezdetné staré dievky.
@anonym_autor ani jeden nieste pripraveni na vztah.
Toto je podla teba toxicky manipulator? Tak to si este nazazila vztah s ozajstnym manipulatorom a toxickym clovekom, ci narcistom. Toto je slaby cajik.
A čo sa ho na to priamo neopytas? Polož mu priamu otázku a možno dostaneš aj priamu odpoveď. A ako manipulátor mi nepripadá, len sa neviete spolu rozprávať
Neupinal by som sa na MKacsku pojmovu "hantirku" (red flag, toxicky, manipulator, narcista, rozvod, rozchod, zablokovat...), lebo ludia su rozni (v 98% s nami nekompatibilni) a aj s tymi kompatibilnymi to byva niekedy tazke. Cize rozpravat sa a triezvo posudit vasu suladnost. Nedufat v nejake partnerovo zmenenie sa (ked tak, skor k horsiemu a to obe strany).
Nikdy, naozaj nikdy nepochopim na co su dobre vypisovacky po rozchode. Samozrejme ak su tam deti, tak o detoch komunikovat je nutnost ale ked tam nie su co este treba vypisovat? Vsak sme sa rozisli, kazdy ma svoj zivot, ktory zije podla toho ako chce a moze. Bodka. Netvrdim, ze treba prejst na druhu stranu uliceak by sme sa mali na chodniku stretnut, ale to staci slusne pozdravit. Co si este vypisujete, ked ste rozideni?
Skor mi to pride, ze ste si neboli vy dvaja sudeni, alebo nie ste uplne kompatibilni. Taky priemerny par. O manipulatorovi by sa dalo hovorit, keby ta ucelne klamal, vyuzival, skresloval realitu, robil zo seba obet, vyvolaval vycitky u teba, za ucelom svojho vlastneho prospechu, bez toho, aby respektoval teba a tvoje potreby a tuzby. Pri narcistovi je to trošku pritvrdené - tam by sa dalo hovorit, ze taky partner nema v sebe stipku citu a emocii, tzv. prazdna ludska bytost, ktora len ublizuje, ponizuje a vyuziva druhych pre svoj prospech, netoleruje uspech druhych, sam sa povazuje za toho "alfa" a vy vsetci mu musite sluzit, nema ziadne vycitky za taketo konanie, nedokaze milovat, mat nejaky cit. Pri oboch by si citila, ze stracas samu seba, tvoje potreby su vyrazne potlacane, aj tvoja autentickost, zistila by si, ze sa chovas skor tak, aby ta druha strana bola spokojna, nez prirodzene a uvolnene, navyse mas pocit ze realita a slova partnera nekoresponduju, a pri takomto dlhodobom rezime tomu mozno zacnes aj verit, no a v neposlednom rade stracas okrem sebaucty aj sebavedomie. V malej intenzite to moze byt pritomne aj v beznom vztahu, ale v zdravom vztahu je dolezite vzdy ukazat a nastavit hranice vzajomneho respektovania a tolerancie.
Dúfa, že nie si žiarlivá a budeš mu susedu tolerovať, ale jemu vadí Tvoj kamoš. 😂Made my day. 2 deti sa našli.
je to už expartner, tak načo potrebuješ mať definované, či bol toxický, či manipulátor? Uľaví sa ti, keď mu určíš nejakú "diagnózu"? Kašli naňho!

aj toto je slabota...