icon

Trestné oznámenie za domáce násilie.

luca2272
2. mar 2020

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať,či môžem podať trestné oznámenie na bývalého manžela za domáce násilie a týranie,aj po 13 rokoch od rozvodu,stále mám pred ním strach a najlepšie je na tom,že dcéra má teraz po rokoch psychické problémy.Bola som ja a aj dcéra viac bitá ako sýta.Vtedy som sa bála podať trestné,,teraz už nie.Denno denne bolo doma psychické a veľmi často aj fyzické násilie,ponižovanie a nadávky.Vyhadzoval ma z bytu von,často som spávala pod schodmi,alebo vonku,kde ma nikto nevidel.Stalo sa,že ma vyhodil z bytu už aj nahú,vtedy som ho veľmi prosila,nech to nerobí.Facky,buchnáty a kopance boli u nás často,monokel a modriny tak isto.Hanbila som sa ísť k doktorovi a keď som išla tak som si zakaždým niečo vymyslela,buď že som spadla z bicykla alebo ,že som šoférovala a vbehla mi do cesty srnka.Raz ma kopol do hrudi,spadla som na zem,vyrazilo mi dych a ešte mi povedal,že čo simulujem.Po čase sa mi ten kopanec začal ozývať a išla som na rongen,bolo to už po rozvode,že som tam mala v minulosti prasknuté rebro,dávali mi tam obstreky,od bolesti.Mal frajerky,pred cudzími sa hral na slušného manžela,ale ako náhle sa zavreli dvere tak sa zmenil na zviera.Bola som u neho,citujem jeho slová:,,len obyčajná handra,špina a odpad.Spať som mohla chodiť jedine vtedy,keď on zaspal,kedže podľa jeho slov som nevedela ,čo sa robí v spálni.Odmietala som s ním mať intímnosti,lebo sa mi to s ním hnusilo,žiadal to odo mňa vtedy keď bol neumytý a keď prišiel od frajeriek.Keď som náhodou zaspala v obývačke tak ma zobudil,že sa tam nespí a nesmela som ísť si ľahnúť do spálni,keď som zaspala v spálni,tak ma zobudil,že spáleň neni na spanie.Často som spávala na zemi.Vedela by som tu rozprávať a písať neskutočne dlho.Keď ho vidím s akým sebavedomím a nadradením sa správa,že aký on je tak mi je z toho maximálne zle.Ďakujem za každú jednu odpoveď.

Strana
z2
luca2272
autor
2. mar 2020

@medulienka81 to nejde len tak utiecť,čo robota,bývanie a ešte ,keď som sa od neho sťahovala tak otvoril okno a na plnú hubu kročal,že som chudera

luccija
2. mar 2020

@luca2272 ty si mu dovolila to sebavedomie zničiť.Kde niet obete niet agresora.Toto nech je memento pre všetky ženy, ktoré zatvárajú oci nad násilníkom a nadávkami, ponižovanie.

medulienka81
2. mar 2020

@luccija tiež si myslím, chlap si toto nedovolí na silnú ženu ona sama by mu to nedovolila, keby bola silnejsi-sebavedomejsi človek.

medulienka81
2. mar 2020

@luca2272 chlap si toto dovolí robiť žene, ktorá toto povolí. Keby zbadal, že si silná a nedáš sa tak to tak ďaleko nezajde. Možno sa mýlim, ale obete sú väčšinou ženy, ktoré sú vo vnútri strašne citlivé a malé.

vilma7
2. mar 2020

Ženy prestaňte tu pomelizovať, pokiaľ ste si tým neprešli, nemáte ani poňatia...ako môže byť žena hlavne fyzicky silnejšia proti chlapovi? Psychicky áno, ale to ho akurát tak vyprovokuje k silnejšiemu fyzickému násiliu. Neriešte, pokiaľ ste nezažili na vlastnej koži. Ja som niečo podobné zažila ako dieťa a moja mama nebola žiadna padavka. Takže autorku plne chápem, že sa nedá hneď zbaliť kufor.. a ísť za krásnym životom

luccija
2. mar 2020

@vilma7 hned zbaliť kufor?veď to bolo roky a to mi nehovor, že sa naozaj nedalo nikam odísť rodina, podnájom, krízové centrum cokolvek.Ani po 13 rokoch po rozvode s tým nie je vysporiadana a nikdy ani nebude.Ty si neraz písala o otcovi a si dospelá matka deti.Ano som rozhorčená, nahnevana, lebo s podobným pracujem denne a sú to neuveriteľné ľudské príbehy a autorka môže byť rada, že to obe prežili a dávam za vinu ženám, že dopustia týranie celé roky, az deti končia na psychiatrii.Co som si vypočula príbehov čo by povedali ostatní, ale ja ho ľúbim a dobita, že jej oči nebolo vidieť, deti sa pomocuju do dospelosti.Vzdy je možnosť odísť vzdy.

hope87
3. mar 2020

@luccija boze to je strasne, ze si tie zeny roky nechaju takto ublizovat...ziadny pud sebazachovy? okej, nech si nechaju, ak si myslia, ze sa z toho neda von...ale to, co je na tom vsetkom najhorsie je, ked su v tom uz aj deti. Ze ani tie deti nie su pre tu zenu tým najsilnejsim dovodom, aby odisla vcas a rychlo a pritom nechava trpiet aj tie deti, lebo oni to vsetko vidia, pocuju 😔. Pokial je problem v peniazoch, ze ta zena naozaj nema ziadnu sancu odist do ineho hned a zaraz, alebo nema rodinu, ktora by jej pomohla, tak od toho su predsa krizove centra, nie? Kym sa ta zena postavi na nohy...

vilma7
3. mar 2020

@luccija tak by ma ozaj zaujímalo kde za socíku boli krízové centrá a hlavne v takej diere ako Veľký Krtíš 🤣🤣🤣

kassandra25
3. mar 2020

@luca2272 nemyslim si, ze by to bolo vobec na nieco a este po az 13 rokoch. Nemate ziadnych svedkov, mozno len deti, nemate o tom ziadne policajne a zdravotne zaznamy, ze je to od neho, nech vam na policii poradia, da sa spytat aj telefonicky a anonymne. Mala ste sa vtedy obratit na policiu.

iva812
9. mar 2020

@luca2272 Podaj na nho trestné oznámenie. Si to dlžná sebe aj dcere.

Strana
z2