Trestné oznámenie za domáce násilie.
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať,či môžem podať trestné oznámenie na bývalého manžela za domáce násilie a týranie,aj po 13 rokoch od rozvodu,stále mám pred ním strach a najlepšie je na tom,že dcéra má teraz po rokoch psychické problémy.Bola som ja a aj dcéra viac bitá ako sýta.Vtedy som sa bála podať trestné,,teraz už nie.Denno denne bolo doma psychické a veľmi často aj fyzické násilie,ponižovanie a nadávky.Vyhadzoval ma z bytu von,často som spávala pod schodmi,alebo vonku,kde ma nikto nevidel.Stalo sa,že ma vyhodil z bytu už aj nahú,vtedy som ho veľmi prosila,nech to nerobí.Facky,buchnáty a kopance boli u nás často,monokel a modriny tak isto.Hanbila som sa ísť k doktorovi a keď som išla tak som si zakaždým niečo vymyslela,buď že som spadla z bicykla alebo ,že som šoférovala a vbehla mi do cesty srnka.Raz ma kopol do hrudi,spadla som na zem,vyrazilo mi dych a ešte mi povedal,že čo simulujem.Po čase sa mi ten kopanec začal ozývať a išla som na rongen,bolo to už po rozvode,že som tam mala v minulosti prasknuté rebro,dávali mi tam obstreky,od bolesti.Mal frajerky,pred cudzími sa hral na slušného manžela,ale ako náhle sa zavreli dvere tak sa zmenil na zviera.Bola som u neho,citujem jeho slová:,,len obyčajná handra,špina a odpad.Spať som mohla chodiť jedine vtedy,keď on zaspal,kedže podľa jeho slov som nevedela ,čo sa robí v spálni.Odmietala som s ním mať intímnosti,lebo sa mi to s ním hnusilo,žiadal to odo mňa vtedy keď bol neumytý a keď prišiel od frajeriek.Keď som náhodou zaspala v obývačke tak ma zobudil,že sa tam nespí a nesmela som ísť si ľahnúť do spálni,keď som zaspala v spálni,tak ma zobudil,že spáleň neni na spanie.Často som spávala na zemi.Vedela by som tu rozprávať a písať neskutočne dlho.Keď ho vidím s akým sebavedomím a nadradením sa správa,že aký on je tak mi je z toho maximálne zle.Ďakujem za každú jednu odpoveď.
@luccija tiež si myslím, chlap si toto nedovolí na silnú ženu ona sama by mu to nedovolila, keby bola silnejsi-sebavedomejsi človek.
@luca2272 chlap si toto dovolí robiť žene, ktorá toto povolí. Keby zbadal, že si silná a nedáš sa tak to tak ďaleko nezajde. Možno sa mýlim, ale obete sú väčšinou ženy, ktoré sú vo vnútri strašne citlivé a malé.
Ženy prestaňte tu pomelizovať, pokiaľ ste si tým neprešli, nemáte ani poňatia...ako môže byť žena hlavne fyzicky silnejšia proti chlapovi? Psychicky áno, ale to ho akurát tak vyprovokuje k silnejšiemu fyzickému násiliu. Neriešte, pokiaľ ste nezažili na vlastnej koži. Ja som niečo podobné zažila ako dieťa a moja mama nebola žiadna padavka. Takže autorku plne chápem, že sa nedá hneď zbaliť kufor.. a ísť za krásnym životom
@vilma7 hned zbaliť kufor?veď to bolo roky a to mi nehovor, že sa naozaj nedalo nikam odísť rodina, podnájom, krízové centrum cokolvek.Ani po 13 rokoch po rozvode s tým nie je vysporiadana a nikdy ani nebude.Ty si neraz písala o otcovi a si dospelá matka deti.Ano som rozhorčená, nahnevana, lebo s podobným pracujem denne a sú to neuveriteľné ľudské príbehy a autorka môže byť rada, že to obe prežili a dávam za vinu ženám, že dopustia týranie celé roky, az deti končia na psychiatrii.Co som si vypočula príbehov čo by povedali ostatní, ale ja ho ľúbim a dobita, že jej oči nebolo vidieť, deti sa pomocuju do dospelosti.Vzdy je možnosť odísť vzdy.
@luccija boze to je strasne, ze si tie zeny roky nechaju takto ublizovat...ziadny pud sebazachovy? okej, nech si nechaju, ak si myslia, ze sa z toho neda von...ale to, co je na tom vsetkom najhorsie je, ked su v tom uz aj deti. Ze ani tie deti nie su pre tu zenu tým najsilnejsim dovodom, aby odisla vcas a rychlo a pritom nechava trpiet aj tie deti, lebo oni to vsetko vidia, pocuju 😔. Pokial je problem v peniazoch, ze ta zena naozaj nema ziadnu sancu odist do ineho hned a zaraz, alebo nema rodinu, ktora by jej pomohla, tak od toho su predsa krizove centra, nie? Kym sa ta zena postavi na nohy...
@luca2272 nemyslim si, ze by to bolo vobec na nieco a este po az 13 rokoch. Nemate ziadnych svedkov, mozno len deti, nemate o tom ziadne policajne a zdravotne zaznamy, ze je to od neho, nech vam na policii poradia, da sa spytat aj telefonicky a anonymne. Mala ste sa vtedy obratit na policiu.

@medulienka81 to nejde len tak utiecť,čo robota,bývanie a ešte ,keď som sa od neho sťahovala tak otvoril okno a na plnú hubu kročal,že som chudera