icon

Ako sa vyrovnať s nadmernou pozornosťou partnera?

1. jún 2024

Ahojte vadí mi pozornosť partnera. Neviem ako to riešiť. Je to dobrák, stará sa, zaujíma sa no až moc. Denne viac krát sa dokáže opýtať ako sa cítim, či mám náladu na toto, tamto, či mi chutí jedlo, či som sa dobre vyspala, na dovolenke sa pýta či je mi posteľ dostatočne pohodlná, voda dostatočne teplá na kúpanie, počas prechádzky sa opýta či je pre mňa v poriadku toľko chodiť. Chvíľu som ticho alebo sa neusmievam a okamžite sa pýta, či sa nehnevám alebo sa niečo nestalo. Neustále má potrebu ma obdarovávať a rozmaznávať. Darčeky, raňajky do postele, keď upratujem vezme mi vysávač alebo mop a pošle ma nech idem odpočívať. Možno niekto by bol rád, mňa to neskutočne hnevá a skľučuje. Často som kvôli jeho pozornosti podráždená, nechápe prečo som podráždená a vraj ma miluje a preto to robí.
Keď sa chcem posťažovať priateľom, tak nechápu čo mi vadí, vraj by som mala byť rada. V očiach jeho aj mojich rodičov som tiež nevďačná. Čo mám robiť ? Neustále sa pýta ako sa cítim, mám pocit že vybuchnem, ak sa to znova opýta. Je takýto záujem normálny? Prečo mi to robí? Mám ozaj začať hľadať chybu v sebe a nie v ňom ?

Strana
z2
zuzana9393
2. jún 2024

Celé to asi zistíš až časom. Mala som podobného priateľa, ktorý bol až priveľky dobrák, zniesol by mi modré z neba, chcel byť vkuse so mnou. Išiel mi na nervy. Ale časom ho to prešlo, unormalnil si. Dokonca hoci som bola hádam stred jeho vesmíru ( istý čas) tak sme spolu skončili práve kvôli jeho nevere.

yanka8952
2. jún 2024

ahoj. padlo tu vela nazorov a kazdy ti odpovie len na zaklade svojich skusenosti, takze never ani mojmu prispevku a sama sa zamysli, co ti dava zmysel.
tiez hovorim len zo skusenosti, takze:
vyzera to tak, ze tvoj partner ma nedoriesenu matku. to znamena, ze ako sa naucil "sluzit" maminke, aby bola stastna (asi zo strachu, ze ju strati, ak bola jeho jedina stabilita), robi to aj tebe.
on to sice mysli dobre, ale verim, ze ta to moze privadzat do zufalstva, lebo v nom necitis chlapa, ale zrovna toho poslusneho maleho chlapca, ktory sa snazi vyhoviet.
mal by sa zacat zaujimat o seba o svoje hobby a ciele a teba nechat dychat, ale toto je proces a nie vec jedneho rozhodnutia, tak si sama musis odpovedat, ci chces byt po jeho boku, ak by sa pren rozhodol.
neda mi nespomenut este jeden casty ukaz (kedze si si ho pritiahla do zivota) a to je to, ze ty takuto pozornost nepoznas a preto aj hned odmietas ALEBO si bola dusena neprimeranou pozornostou (nie ako dcera, ale ak su napr. prehodene role dcera matka).
snad ti nieco z toho pomoze. prajem vela stastia

enmery
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2