icon

Účasť na stretávke zo základnej školy

23. jún 2025

Čaute dozvedela som sa že po asi 12 rokoch od konca ZŠ bude o mesiac stretavka, prva. Vôbec neviem.co si mám o Tom myslieť, neboli sme nejaký super kolektív skôr také skupinky. V podstate nie som ani s nikým už v kontakte len čo vidím na sociálnych sieťach. Neviem či vôbec ísť. Ja mám taký nudný život že reálne len práca a dieťa a to práca aj tak len v obchode. Pozerala som si na FB a LinkedIn práve niektorých spolužiakov a vyzerá to že dosť ich poodchadzalo do iných miest a majú vs, nejake dôležitejšie pozície, tak mám teraz taky divný pocit z toho. Ja som na škole bola extrovert, aj má celkom mali radi, teraz mam nadváhu nie som so sebou spokojna vôbec. Práca nic moc ale nic lepšie tu nie je. Za mesiac uz nevycarujem ani dobrú postavu ani dobru prácu. Mám sa s tým len zmieriť alebo kašľať na to a neist vôbec? To by bolo asi najlepšie

januska12323
23. jún 2025

Sprav tak aby si bola ty spokojná.

stellarstar
23. jún 2025

Tak ostan doma kde je problém? Ako si dospelá osoba a nevieš sa sama bez mk a nás sa rozhodnúť?

janka_266
23. jún 2025

ako....my sme mali teraz po veľa rokoch zo strednej, bola to naša prvá oficiálna stretávka.......tiež som nevedela či ísť, či nie, ale bolo par veci, ktoré ma zaujímali, tak som šla, hlavne teda niektoré nejasnosti ohľadom kamarátstiev :D nie to, že kto má koľko detí a koľkýkrát je vydatá/ženatý. a teda vidieť triedneho. nebol to zlý večer, ale dopadlo to presne tak ako sme si mysleli, obnovili sa aj v triede aj v reštike pôvodné skupinky a nijak extra sa nekomunikovalo medzi ostatnými :D takže ak tam máte niekoho, koho by ste chceli stretnúť choďte.

autor
23. jún 2025

No ja neviem ja som sa najskor potesila ze super ze sa uvidíme po rokoch. Ale teraz si uvedomujem že ja nemám ani veľmi čo hovoriť oproti ostatnym som proste zostala žiť tu v dedine a to je celé. Neviem ako to prebieha ale predpokladám že sa bude rozoberať hlavne to že čo kto robí a ako zije

viestta
23. jún 2025

Na stretavky sa nechodi len chvalit zivotnymi uspechmi, ale ked nemas potrebu chodit, tak nechod

nyusika
23. jún 2025

za mesiac stihnes par navstev psychologa a zacnete pracovat na sebavedomi...stretavky nie su o chvaleni sa.

vilma7
23. jún 2025

Záleží kvôli čomu tam chceš ísť? Ci sa pretŕčať a hrať na niečo čo nie si, alebo si vychutnať to poobedie, pokecat so spolužiakmi atď.

radkaradix
23. jún 2025

my mavame stretavky zo strednej casto, kazdych 5 rokov, boli sme skvela partia, stale sa vela z nas stretava pravidelne, cele rodiny.. vzdy mi bolo luto, ked pravidelne ti isti na stretavky neprisli a tusila som, ze dovodom moze byt aj nejaky taky pocit, ako mas ty, ze sa nikam neposunuli, nemaju o com hovorit a podobne.. pritom ja som ich chcela len vidiet, pokecat si, pripit si, zaspominat na stare casy..

dora281
Autor odpoveď zmazal
katja2012
23. jún 2025

Ja som riešila presne takúto dilemu - či ísť alebo nie . Nakoniec som sa prekonala a išla. A vieš čo? Spravila som dobre 😊. Mali sme tento víkend stretávku zo ZŠ po 25tich rokoch. Tiež som mala obavy s kým sa budem rozprávať nakoľko som v škole patrila k tým slusnejsim a nudnejsim 🙂. Po rokoch sme si však spolužiaci prešli všeličím a musím povedať, že sme dospeli a aj komunikácia prebiehala na úrovni. Žiadne porovnávanie sa ,že kto má lepšiu prácu,manželstvo, deti, atď..

dora281
Autor odpoveď zmazal
cimage
23. jún 2025

My sme mali stretavku po x rokoch zo strednej. Tiez som uvazovala ci ist, ale isla som. Ved som niektore baby nevidela od maturity. Bola asi len polovica triedy, ale super bolo. Zabavili sme sa. Ani sme velmi neriesili co, kto robi. Zabavili sme sa dobre na spomienkach na profesorov a ich hlaskach. Mozes to brat aj ako zaciatok tvojho noveho zivota, kde mozes zmenit svoj zivot, s ktorym nie si spokojna. Mozes sa starat viac o seba, zmenit svoj zovnajsok, pracu, atd.

danniiee8
23. jún 2025

Aj keď ste neboli super kolektív, boli ste len deti. Teraz ste dospelí a rozumní, budeš sa vedieť bavit aj ľudmi, s ktorými si nikdy poriadne neprehovorila.
A že nemáš super kariéru a postavu? Možno by si bola prekvapená, koľko spolužiačok s postavou modelky a prácou snov by túžilo po rodine, dieťati a hneď by s tebou menili.
Na stretávky sa nechodí chváliť a ukazovať. Okrem toho- nie každý musí byť manažér v Bratislave a vyzerať ako z časopisu. Máš prácu? Máš. Poctivú? Áno. Tak do toho.

motylik2559
23. jún 2025

Ahoj, my ked sme mali takuto stretavku zo ZŠ, tak som tam sla a popravde nikto nesiel nikoho sudit, ci mal VŠ alebo nie, ci robil riaditela alebo predavacku, alebo ci ma niekto o 20kg navyse alebo nie. A ludia sa tam ozaj dost zmenili a co je na tom? Hovoris,ze nevies o com by si s nimi hovorila...tiez som mala na zaciatku taku uvahu, ci bude o com, ked kazdy ma uz svoj zivot a kazdy zije inak. Ale na moje prekvapenie, tych otazok o sucasnosti bolo minimum a praveze sme pospominali na stare dobre casy na skole, to co sme aj navyvadzali atd a poviem ti,ze som sa skutocne dobre schuti nasmiala🙂 Za mna urcite chod a nestresuj sa dopredu🙂 konieckoncov ved ked sa nebudes citit tam dobre, stale mozes odist odtial a nemusis nikomu nic vysvetlovat. Ale podla mna sa zabavis dobre🙂

janetinka27
23. jún 2025

Ahoj, mali sme pred 2 rokmi stretavku po vyse 20 rokoch zo zakladky.bola to prva stretavka, co si pamatam. Moje naj kamaratky neprisli ale inak prisli skoro vsetci a bolo super.vacsina mali rodiny, dvaja chalani ziju v zahranici bez vztahu, len makaju.jeden vo vazeni, ten teda neprisiel, jeden bol viackrat v polepsovni a neskor aj vo vazeni a pritom dalo sa s nim porozpravat, iny bol vzdy problemovy a teraz ma 6 deti a pretlka sa.jedna spoluziacka ovdovela cez covid.no co ti poviem, pacilo sa mi, ze z chalanov su otcovia a ziju pre svoje rodiny a bola som vdacna, ze mam co mam vo svojom zivote, vsetci sme len ludia, kazdy ma svoj osud, ja som rada ze sme sa stretli.

marca12
23. jún 2025

Na zaciatku povies jednou,dvomi vetami ako zijes. Neviem za co sa hanbis. Povies,ze mas rodinu,dieta,pracujes tam a tam,byvas tu a hotovo. Nikto sa tam nevychvaluje ani neriesi neviem co. Skor sa riesia spomienky,zabavis sa,pokecas. To,ze ma niekto dobre miesto,neznamena,ze ty si nieco menej. My sme na zakladke neboli nejaky extra kolektiv,ale stretavka bola super. Dospeli sme,ludia sa zmenili a bola to prijemna zabava.

ha_ha
24. jún 2025

Je to stretávka, aby ste sa spolu zabavili, zaspomínali na staré časy. Nie sú to preteky, kto má lepšiu prácu, či postavu.

kuchynka15
25. jún 2025

Ja som bola naposledy na stretávku zo základnej škole ešte pred covidom a už na ďalšiu nepôjdem. Chlapci aj niektoré dievčatá sa opili a po hodine, či dvoch, to už teda stratilo úroveň. Tento rok nám na jar zomrela aj triedna a na pohreb som z našej triedy prišla len ja. Čo bolo tiež smutné. A to mám VŠ aj môj muž a dieťa aj sa nám celkom darí, chváliť by sa bolo čím...ale načo. Aj v škole som im bola dobrá len na odpisovanie cez písomky a našepkávanie. To zo strednej by som išla aj každý rok, mám tam zopár dobrých priateliek,s ktorými si mám stále čo povedať. Ak ťa to tam neťahá, nechoď, ušetríš si peniaze aj čas.