icon

Účasť partnera na štátniciach

22. jún 2025

Ahojte, boli ste ako partner/partnerka ma statniciach svojej polovičky? Plánujem zavolať normálne aj do školy či tam môžem byť, lebo by tam chceli byť aj jeho rodičia. Mohli ste byť v budove keď sa štátnicovalo? Alebo ste niekam išli a potom ste prišli na fotenie atď?

Strana
z4
martinkatinka
22. jún 2025

Mala som statnice v budove SNK, do budovy nemal pristup hocikto. Na promiciach uz potom boli.

eleanor2510
22. jún 2025

Preboha, partner je snad dospely clovek a nepotrebuje celu rodinu na statniciach. Ved to bude este vacsi stres pre neho. A ake fotenie? Nemylis si to cele s promociami? Na statniciach nemaju rodinni prislusnici co robit

lindous
22. jún 2025

Bola, ale iba preto, že sme štátnicovali spolu 😂 inak poznám iba jednu babu od nás, ktorá takto mala rodičov na obhajobe... ale všetkým to prišlo dosť zvláštne... ono je to verejné, čiže možné by to byť malo, ale minimálne u nás je to veľmi neobvyklé... fotenie a posedenie s rodinou som mala až na promóciách, po štátniciach sme oslávili so spolužiakmi a kolegami...

zmrzlinka8
22. jún 2025

na štátnice sa nechodí, oslavuje sa na promóciách.
štátnice sú skúšky. tam nemajú príbuzní veľmi čo robiť.

autor
22. jún 2025
@eleanor2510

Preboha, partner je snad dospely clovek a nepotrebuje celu rodinu na statniciach. Ved to bude este vacsi stres pre neho. A ake fotenie? Nemylis si to cele s promociami? Na statniciach nemaju rodinni prislusnici co robit

@eleanor2510 nie nemylim

esfera
22. jún 2025

Statne skusky su verejnou zalezitostou, takze teoreticky ma na ne pristup ktokolvek. Skoly si to ale zvyknu "obmedzit" vyplnenim nejakeho interneho formulara.
A partner/syn je s tym ok? Nebude zbytocne viac vystresovany?

eleanor2510
22. jún 2025

Tak ho potom nechajte dychat. To nie je udalost pre rodinu, ale pre ich rocnik, spoluziakov, ti sa budu navzajom podporovat. Aj na maturite mu boli? Lebo normalne to nie a vysluzi si iba zacudovanie (nechcem povedat vysmech) spoluziakov aj vyucujucich

unicornlady
22. jún 2025

U nás nikto na štátniciach nebol. Neviem, či sa to mohlo. Ale žiadni rodičia, ani partneri.
Na promóciach áno.

Mňa by to stresovalo, keby na štátniciach niekoho mám (to by sedel priamo pri skúšaní? ). Veď som tam mala spolužiačky, s nimi sme sa bavili, prípadne si niečo opakovali.

autor
22. jún 2025

Tak neviem mam kamaratov ktorí boli normalne na statniciach alebo prisli po statniciach sa odfotit po uspesnej obhajobe..ma bakalarske statnice cize promocie bude mat az o 2 roky

autor
22. jún 2025
@esfera

Statne skusky su verejnou zalezitostou, takze teoreticky ma na ne pristup ktokolvek. Skoly si to ale zvyknu "obmedzit" vyplnenim nejakeho interneho formulara.
A partner/syn je s tym ok? Nebude zbytocne viac vystresovany?

@esfera on mi to praveze navrhoval ze si spravit aj take peknu fotku na pamiatku ale nikde sme obaja nenasli ze ako to takto vlastne funguje

klarolinne
22. jún 2025

Skôr než budeš niekam volať, tvoj priateľ vie, že chcete prísť ako Hujerovci na jeho štátnice?
Veď choďte s ním a počkajte ho mimo budovu v kaviarni.

koniarova
22. jún 2025

Takéto caviky robiť kvôli bc. štátniciam? V živote som nepočula, že ide niekto ako doprovod. Úprimne? By ma drblo.

unicornlady
22. jún 2025

Tak tam príďte poobede, a odfoťte sa pred budovou školy. Medzitým si skočte na obed, na kávu...

Prečo by ako bakalár nemal promócie?
Ja som mala bc. aj mgr. promócie.

lindous
22. jún 2025

Na akej je škole, že po Bc. nemajú promócie?? Je si tým istý? Lebo bežne bývajú, len niekde až na jeseň... keď veľmi chcete, príďte po a choďte potom niekam do reštiky... priamo na skúške by som naozaj nešaškovala

autor
22. jún 2025
@unicornlady

Tak tam príďte poobede, a odfoťte sa pred budovou školy. Medzitým si skočte na obed, na kávu...

Prečo by ako bakalár nemal promócie?
Ja som mala bc. aj mgr. promócie.

@unicornlady jeho skola robila dotaznik o zaujem bc promocii a moc sa to neujalo takze iba ked budu ing promocie

esfera
22. jún 2025

Jedna vec je urobit si fotku po, druha sediet s nim pocas obhajoby alebo odpovede v miestnosti... ale je to, samozrejme, na vasej dohode ☺️
Ako pisem, je to verejna zalezitost, takze uz len zistit priamo na studijnom, ci to maju nejako osetrene. Ak vsetko prebehne podla internych pravidiel, nikto nemoze namietat.

autor
22. jún 2025

Ale ved my neplanujeme trčať od rana do neviwm kedy v budove a stresovať ho pred učebňou.. ja som sa len pýtala či stw niekto takto boli potom po uspesnom skonceni sa pofotit a podobne kedze to normáne vidim u mojich kamaratov ze sa fotia s partnerom pred skolou s prácou v ruke

koniarova
22. jún 2025

Veď ty ako priateľka ho počkaj. Ale načo rodičia?

autor
22. jún 2025
@esfera

Jedna vec je urobit si fotku po, druha sediet s nim pocas obhajoby alebo odpovede v miestnosti... ale je to, samozrejme, na vasej dohode ☺️
Ako pisem, je to verejna zalezitost, takze uz len zistit priamo na studijnom, ci to maju nejako osetrene. Ak vsetko prebehne podla internych pravidiel, nikto nemoze namietat.

@esfera sediet s nim v miestnosti urcite neplanujeme to je uplne na hlavu a urcite by to ziadna vysoka skola ani nedovolila..pytama sa jedine na čakanie niekde vo vestibule maximalne

unicornlady
22. jún 2025

Ale veď áno, pred školou sa kľudne odfoťte. Do budovy nechoďte, príďte až "po".

luliu
22. jún 2025

Štátnice sú verejné, môže tam prísť hocikto priamo do miestnosti. Ale naozaj tam v realite nikto nechodí, on tam bude mať spolužiakov a starosti sám so sebou, načo ho zbytočne stresovať? Rodina patrí na promócie, nie na statnice

lukbe
22. jún 2025

Písala si na štátniciach, nie po štátniciach. Po štátniciach predsa nemusíš pýtať povolenie na fotenie na MK.

autor
22. jún 2025

Keby nechce tak to tu predsa neriesim😄 tak ako som vravela chce mat peknu spomienku

autor
22. jún 2025
@lukbe

Písala si na štátniciach, nie po štátniciach. Po štátniciach predsa nemusíš pýtať povolenie na fotenie na MK.

@lukbe myslela som to v ten den

eviq
22. jún 2025

Prepáč, neber to v zlom, ale mne to pripomenulo tu scénu z filmu Marecku, podejte mi pero...."Kdo je tady ješte vod Hujeru?" 🙂

viestta
22. jún 2025

To tam chcete ist ako divaci? Ako ti toto mohlo napadnut? Ked uz ak pockaj pred budovou a mozte ist oslavit. Ak bude co. Ak nie tak aspon nebude sam.

viestta
22. jún 2025
@eviq

Prepáč, neber to v zlom, ale mne to pripomenulo tu scénu z filmu Marecku, podejte mi pero...."Kdo je tady ješte vod Hujeru?" 🙂

@eviq nie si sama, Hujerovci aj mne hned napadli

luliu
22. jún 2025

Inak v niektorých krajinách je to úplne bežné, mali sme srbskú študentku a na štátnice prišla celá rodina, nie len rodičia, ale aj babka, dedko , teta, ujo a sedeli vo vnútri. U nich je to bežné. Nikomu to problém nerobilo, rešpektovali sme ich zvyky

mamina7070
22. jún 2025

na statnice nechodia rodinni prislusnici ani priatelia ked tak po skonceni hho pockaj rped budovou a tak sa odfotte ? a to ma len bakalara trochu prehnane takto to rieist

lindous
22. jún 2025

Pôvodná otázka naozaj vyznela akože chcete byt prítomní priamo na skúške… či sa dostanete v pohode do budovy a budete sa tam mať kde pohodlne zložiť (kaviareň, oddychová zóna) by snad mohol mať on už za tie roky odsledované… u nás by vás na občiansky s návštevníckou kartičkou v pohode pustili, ale poznám aj školy, kde vôbec nie sú turnikety napr. a zase naopak, kde to je strážené prísnejšie a človek musí mať dopredu papier 😅 ale ja by som určite bola radšej niekde poblíž v meste a potom na fotky dobehla ako xy hodín sedela na fakulte… myslim, že to bude príjemnejšie… ja som inak promóciu po bakalárovi nemala kvôli covidu a fotili sme sa aj s prácou neskôr na mini oslave s rodinou, pred fakultou to bolo iba s vedúcim a spolužiakmi 😊

Strana
z4