Udržiavať vzťah na diaľku?
Baby toto je veľmi ťažka situácia pre mňa teraz... Mám 19r a ide o muza. Bola som na dovolenke a rodičmi, posledná dovolenka s nimi. Spoznala som tam uzasneho muža, zaľúbila som sa do neho. Trávili sme spolu veľa času... neni to ako tá dovolenková láska, naozaj ma mal rád. Už som doma dva týždne a on mi stále píše ako sa mám, čo robí a tak. Udržiava kontakt. Hrozne mi chýba. Chcela by som ho ešte raz vidieť toto leto. Myslíte že mám ísť za ním? Mám prísnych rodičov, avšak som dospela a zodpovedná... Ja viem že je to šialené, ale máte takéto zahraničné vzťahy niekto? Aj on mi vravel že by prišiel na sk, len nemôže teraz kým je sezóna kvôli práci... Rozmýšľala som že poviem našim že idem na chatu a pôjdem ho pozrieť, ale to by asi nebolo veľmi bezpečné... Prosím, nepíšte mi že som poblaznene decko, začínam v októbri vysokú školu, som rozumná a ten muž mi dal za ten krátky čas viac ako iný za pol roka... Čo robiť v mojej situácii? Zabudnúť alebo udržiavať vzťah?
Si dospelá,nemusíš rodičom klamať,že ideš na chatu.Proste im povedz pravdu a choď.Zakazat ti to nemozu
@anonym_autor
odkiaľ je ten pánko? dúfam, že aspoň Európa...
ako letne dobrodruzstvo preco nie, hlavne sa chrán
@anonym_autor To naozaj veríš tomu??
Ahoj, až taká dlhá dovolenka to asi nebola, aby si mohla povedať, že si s ním strávila veľa času. Aspoň nie toľko, aby si ho spoznala. Chémia zafungovala, pobláznil Ti hlavu, len bola by som opatrná. Nechala by som si ho iba ako spomienku.
A ako si s ním predstavuješ prípadný vzťah? Ja som mala vzťah na diaľku viackrát, ale videli sme sa kazdy víkend.
Ja som v tomto opatrný typ, určite by som nesla za mužom do cudzej krajiny,,ešte sama, ktorého poznám iba týždeň. To, že ťa mal naozaj rád a nie je to len taká letná láska - je tvoj subjektívny pocit.... Za týždeň sa nedá spoznať človeka, koľkí sa dokážu pretvarovať dokonale aj dlhé mesiace.
Určite by som počkala, kým príde on za mnou. Keď skončí stenóza v práci.... Dovtedy si môžete písať, volať, videochatovat, viac sa spoznávať.... A možno kým by mohol prísť, aj na neho zabudneš...
No a keby si bola moja dcéra, tak by som ti povedala, že si vážim tvoju úprimnosť, a ze to pokladám za veľké riziko a veľmi sa budem o teba báť... Poprosila by som ta, aby si tomu nechala nejaký čas na rozmyslenie, možno mesiac, aby si to prehodnotila po mesiaci, či naozaj chceš ísť za ním.... A že ha by som to nerobila, aké ak sa tak rozhodneš, brániť ti v tom nemôžem (ak máš financie).
A ako si s ním predstavuješ prípadný vzťah? Ja som mala vzťah na diaľku viackrát, ale videli sme sa kazdy víkend.
Ja som v tomto opatrný typ, určite by som nesla za mužom do cudzej krajiny,,ešte sama, ktorého poznám iba týždeň. To, že ťa mal naozaj rád a nie je to len taká letná láska - je tvoj subjektívny pocit.... Za týždeň sa nedá spoznať človeka, koľkí sa dokážu pretvarovať dokonale aj dlhé mesiace.
Určite by som počkala, kým príde on za mnou. Keď skončí stenóza v práci.... Dovtedy si môžete písať, volať, videochatovat, viac sa spoznávať.... A možno kým by mohol prísť, aj na neho zabudneš...
No a keby si bola moja dcéra, tak by som ti povedala, že si vážim tvoju úprimnosť, a ze to pokladám za veľké riziko a veľmi sa budem o teba báť... Poprosila by som ta, aby si tomu nechala nejaký čas na rozmyslenie, možno mesiac, aby si to prehodnotila po mesiaci, či naozaj chceš ísť za ním.... A že ha by som to nerobila, aké ak sa tak rozhodneš, brániť ti v tom nemôžem (ak máš financie).
@bolarazjedna výborne zhrnuté, ešte by som dodala, že akokoľvek sa rozhodneš, nikdy nikam nechoď sama tak, žeby nikto nevedel, kde v skutočnosti si. S cudzími sa na začiatku treba stretávať vždy na verejnosti a tak aby o tebe niekto vedel. Ale aj mne by sa viac páčilo, keby on ako už pracujúci muž prišiel za mnou, ak má teda taký záujem ;) buď prosím opatrná, a povedať to rodičom môže práveže byť znakom dospelosti
@anonym_autor žiaľ , je to letná láska. Tiež som mala takúto lásku aj sme si veľa rokov pár krát napísali ako sa máme, ale buďme v realite. To že je to také povedzme zakázané, komplikované je to čo to tak strašne živí. Aj on má veľa zlých stránok nie len tých dobrých a krásnych. Krásna 2 týždne viem byť aj ja ale ži so mnou 10 rokov tak ošedivieš.
Urob si z toto krásnu spomienku, zo spomienky môžeš žiť aj celý život , v zmysle, že sa vždy pri pomyslení na to usmeješ.
Sústreď sa na školu.
Vieš čo napísal Karel Čápek? Zapomeň.
Je to letná láska, takých ešte bude. Neklam rodičom a nikam nechoď sama. Ak ťa bude mať naozaj rád príde on keď bude môcť.
Nejaky animator?
Vobec, on sa len zabava..
A ktorá to bola krajina? Určite tam nechoď tajne, povedz to rodičom alebo aspoň kamarátom, pripadne im daj sledovať svoju polohu..
No predtym ako niekam pôjdeš, zamysli sa nad všetkými možnosťami, aj tými najhorsimi. Co ak takto motá každý tyzden inú ženu? Co ak chce, aby si prisla sama, lebo ta potom ľahšie unesie a preda?
To, ze ma v lete prácu moze byt pokojne len výhovorka, ak by naozaj chcel, prišiel by on za tebou. Ty si uz za ním bola, teraz je na rade on ;)
@anonym_autor zabudni na neho.
Inak bola som v podobnej situácii ako ty keď som mala 20 rokov. Tiež mi boblaznil hlavu jeden predajca suvenírov v Turecku. Aj sme si vymenili čísla, a sa dohodli že ostaneme v kontakte. Ja som mu napísala, on už neodpísal. Pochopila som, že to nemá zmysel mu viac písať, našiel si za mňa náhradu a rýchlo na mňa zabudol. Takisto som zabudla aj ja.
Je dosť možné že ty nebudeš jediná, ktorej píše také lichotivé správy. Najlepšie vo môžeš urobiť je to, že mu prestaňte písať a zabudneš na neho.
chápem, že ti zamotal hlavu, ale buď opatrná… kde máš istotu, že ťa mal rád? predpokladam, že dovolenka netrvala viac ako 2 týždne a za taký krátky čas sa veľmi nedá posúdiť či ťa má človek rád, nehovoriac o tom aký daný človek je… sama za ním určite nechoď a už vôbec neklam rodičom, rozumiem, že si ním pobláznená, ale toto nie je správne riešenie… môžete si zavolať cez videohovor, udržiavať kontakt a spoznávať sa, časom zistíš o ňom viac, ak si naozaj myslíš, že to čo on cíti k tebe je úprimné a naozajstné… navyše, môže prísť on za tebou (prečo by žena mala chodiť za mužom a ešte k tomu do cudziny? ☺️)… je na čase dať dole ružové okuliare a zamyslieť sa nad celou situáciou s chladnou hlavou… držím palce nech sa už rozhodneš akokoľvek
ja som bola pred rokmi v Tunise, tiez priblizne v tvojom veku a "zalubil sa" do mna jeden miestny. Nebolo medzi nami nic, absolutne, no pisal mi dlhe tyzdne po tom. Dôvod, len sa chcel dostat do Europy. A takych ako ja, ktorym vyznaval lasku bolo kazdy tyzden niekolko ... takze neverila by som niekomu koho poznam tyzden
Pockaj do konca leta. Ak je pravda ze chce prist uvidis ako to mysli vazne. Ty tam nechod
@anonym_autor ak by si bola dospela, zodpovedna tak by si ani neuvažovala ze budeš klamat rodicom
Na upresnenie - ja nemám dobry vzťah s rodičmi. Sú až chorobne kontrolovaci, od detstva sa dejú veci čo by sa nemali. Čiže kým bývam pod ich strechou tak ma nikam nepustia a nepochopia to.
Ten muž nieje animátor, je to normálne majiteľ niekoľkých obchodov a stretli sme sa v meste. Bulharsko
Žije v meste, kde ja som bola už 15 krát s poznám to tam ako doma. Je to moja najobľúbenejšia krajina a raz by som tam možno aj žila. Preto tak zvažujem či udržiavať kontakt a tak
Na upresnenie - ja nemám dobry vzťah s rodičmi. Sú až chorobne kontrolovaci, od detstva sa dejú veci čo by sa nemali. Čiže kým bývam pod ich strechou tak ma nikam nepustia a nepochopia to.
Ten muž nieje animátor, je to normálne majiteľ niekoľkých obchodov a stretli sme sa v meste. Bulharsko
Žije v meste, kde ja som bola už 15 krát s poznám to tam ako doma. Je to moja najobľúbenejšia krajina a raz by som tam možno aj žila. Preto tak zvažujem či udržiavať kontakt a tak
@anonym_autor majiteľ niekoľkých obchodov nebude mať problém prísť na týždeň na Slovensko keď sa skončí sezóna.
no kamoška sa takto zaľúbila do stážistu z Talianska na gympli.... Prebehovala takto aj ona, pravdupovediac, moc som tomu neverila. Dnes žije v Taliansku a majú spolu 2 deti. Ale mám dcéru v tvojom veku, z tohto pohľadu by som nebola nadšená 🤐
a ešte - koľko má rokov dotyčný?? dúfam, že nie 40+
@anonym_autor majitel nemoze ist na par dni na dovolenku?
Divne
@anonym_autor môže to fungovať ale veľa si od toho nesľubuj takto na začiatku a buď opatrna. Mám 18roc dcéru a keby mi s takýmto príde tak ma asi porazí. Pritom ja sama som išla do zahraničia navštíviť chalana čo som spoznala na internete🙊 a bolo to super rozhodnutie, totálne sme si sadli.
Majiteľ niekoľkých obchodov moze ist na dovolenku na slovensko kedy chce. Ak ma viac obchodov, tak ma urcite na to ludi, aby ho na par dni zastupili.
Ale ktovie, ci reálne vôbec nieco vlastní, teraz mi to skor príde, ze je toto dobrý pribeh pre naivne turistky
Prepáč, ale naozaj nemaj veľké oči..
Ale ak sa aj rozhodneš, ze tam pôjdeš sama, prosim naozaj o tom niekomu povedz a udržiavaj s nejakou kamarátkou neustály kontakt
Ak by som sa na toto dala, išla by som určite na dovolenku do hotela, nie priamo k nemu a ideálne s nejakou kamarátkou.
@anonym_autor
nemáme ti písať ze si decko, lebo ideš na VŠ? 😁 Si vtipná. Sorry ale si mladá neskúsený a naivná. Hľadáš únik od rodičov ale ver, ze toto by si mala z blata do kauze! Z Bulharska odchádzali ludia za pracou inde, keďže tam nezarobili riadne.
Majiteľ obchodov môže odost kedykoľvek, nie je casnik ze by ho držala sezóna.
On ti nataral pekne slová, uz je starsi skúsenejší a vie ako na mladé žaby. Podľa toho čo píšeš sa mu to parádne podarilo.
Chces zit v Bulharsku, hej? A mas aj reálny plán co by si tam robila aby si bola financne nezávislá? Ci uz mas v hlave víziu prace v obchode len?
Prosím ta dievca spamataj sa. Ja ti uplne verím, ze ti učaroval a bolo ti super s nim ake zabudni.
Ideš na VŠ, to nie je pol roka. Vztah na diaľku krachne, ty spoznáš nových ludi, budeš dospievat atd.
Mala som vztah na diaľku a teda v konečnom dôsledku sa nám rozpadol. Ty mas v hre este aj trochu inú mentalitu.
Bolo by to trápenie roky na VŠ a nebyť s priatelom.
@anonym_autor ja ako muž sa rad dám do debaty s miestnymi keď si vypijem.
Toľko krát mi hovorili ako si vždy na každom turnuse nabalia baby, počkajú 2 týždne kým sa aktualizujú nový návštevníci a ženy a tak to točia celú dovolenkovú sezónu.
Bez problémov za leto otočia 10-20 zahraničných žien. A takto každý rok.
Môže ísť teraz v tvojom prípade o výnimku, ale úprimne povedané si len pobláznená.
Hovoríš ze vlastní niekoľko obchodov tak pravdepodobne nebude 20 ročný ale pdevdepodobne bude mať aj cez 30.
Vykašlal by som sa na to.
@anonym_autor možno jedna láska teda ty od neho odišla a druhá v zápätí prišla. Koľko lások on môže mať každé 2 týždne? Áno, vypisovať môže všetkým. Neviem, či taká letná láska vydrží. Možno aj áno, ale to musia obaja chcieť. Počkaj, či príde za tebou on. Nešla by som prvá ja a určite nie, do inej krajiny. Veď si zatiaľ píšte, čas ukáže, čo z toho vznikne. Dva týždne sa človek ukáže len v tom najlepšom svetle, s úsmevom a ochotou, veď to má aj v popise práce. Určite rodičom neklam, skôr im povedz, že vaše kamarátstvo trvá.

Zabudni...