Už ma nebaví byť v takom manželstve
ahojte ja sa chcem len asi vyzalovat mozno vypocut vas nazor lebo niekedy mam pocit ze mi uz sibe..som s muzom 13 rokov z toho 10 ako manzelia a mame dve deti byvame v byte obaja s muzom pracujeme ..problem je ten ze uz prestavam zvladat tento vas vztah pretoze mam pocit ze je vsetko na mne a ked sa nieco pokazi za vsetko vzdy mozem ja...ja okrem prace mam na starosti aj deti aj domacnost platenie uctov školu detí, ich lekarov proste vsetko riesim ja, manzelove starosti su dve :? jeho praca a auto-.vsetko ostatne je na mojej hlave- ci urady riesit banky, zaplatenie uctov ci v domacnosti daco ak treba.-.-a ked na nieco zabudnem alebo sda nieco pokazi tak pride zo strany manzela hned:. to ty si mala na to mysliet, to je tvoja starost, to ty mas na starosti, to ty si zabudla, to koli tebe sa stalo..a toto stale dookola a proste uz cim dalej tym viac toho zacinam mat plne zuby aj teraz sme presvihli jeden termin v banke, a syn dostal v skole zlu znamku za oboje mozem samozrejme ja..to ty si mala mat poznacene ten termin, to ty si sa mala s nim ucit,..proste stale ja ja ja...a potom mi uplne da najavo ze som neschopna ( " dobre vidim ze toto musim ja riesit lebo ty to flakas")..a podobne..a ja sa potom citim ako menejcenna a fakt neschopna ze som nieco zabudla alebo zanedbala..proste nebavi ma zit v manzelstve v ktorom mozem vzdy ja za vsetko..rozleje sa mlieko v chladnicke- to ty si ho tam zle dala, mladsej dcere sa objavi kaz- to ty jej nekontrolujes zuby ako si umyva..pride nam upomienka- to ty si mala zaplatit a vykaslala si sa na to...(uvadzam ako priklady)--ja neviem ja si niekedy pripadam ako fakt neschopna ze ostatne zeny vsetko zvladaju a ja nic..
aj vcera tu bol jeho kolega na navsteve: jeej vy mate ešte vianocny stromcek" a moj muz :ano žena ešte nespratala"..
@anonym_autor ja by som hneď zareagovala, no muž tiež nespratal a pŕitom má hovno na starosti
@anonym_4f203c mna sex s nim uz dlhsie nebavi..aj preto sa hadame..
@anonym_autor ani mňa by nebavil, lebo predohra nezačína v posteli, ale počas dňa a tu tým, ako sa partner ku mne správa, ale ako sa hovorí, keď nefunguje v manželstve sex, nefunguje nič.
alebo dalsia situacia( sorry ze vas tu spamujem ale ulavi sa mi ked sa vyrozpravam)..dcera mali v skole den kucharov- manzel ma rovnako edupage ako ja cize vidi oznamenia..v tom case ja som ale mala toho vlea v praci skolili sme sa na nove veci a proste zabudla som na to, a dcera prisla domov s placom ze jedina nemala ziaden kostym ani nic co sa tyka kucharov ze ani varesku som jej nedala nič...samozrejme manzelova veta nooo to sa mamičke podakuj ze zabudla...vtedy som nanho vyletela ci jemu ta sprava neprisla o tom ze maju den kucharov a maju sa obliect za kucharov do skoly..tak odpoved" tak prisla ale tak to ty riesis taketo veci"..a zas som bola ja ta zla
@anonym_autor Vôbec nespamuješ. Práve naopak, čím viac príkladov, tým budeš od všetkých dostávať presnejšie odpovede. Už teraz je jasné, že tvoje sebavedomie bolo troška zatlačené a nahrádza ho frustrácia…
@letfenixa moj toto vzivote neuzna...ze je rovnaky rodic..pretoze to ma aj vsade v rodine..ma dve sestry a obe sa pretekaju ktora viac sa obetuje pre deti a pre manzela..oni obe ešte muzovi dobre ze nie zadok utieraju..
@anonym_autor a toto si si nevšimla pred svadbou? Vy ste sa nikdy nerozprávali o tom, ako budete fungovať v domácnosti? Nebol taký už pri prvom dieťati? Alebo si mu chcela dokázať, aká si šikovná a zvládneš všetko sama a ako prišli deti, ďalšie povinnosti, tak si prestala zvládať?
@anonym_autor a toto si si nevšimla pred svadbou? Vy ste sa nikdy nerozprávali o tom, ako budete fungovať v domácnosti? Nebol taký už pri prvom dieťati? Alebo si mu chcela dokázať, aká si šikovná a zvládneš všetko sama a ako prišli deti, ďalšie povinnosti, tak si prestala zvládať?
@anonym_4f203c nebol taky..je taky odkedy sme sa prestahovali do jeho mesta..dovtedy sme byvali v tom mojom...a zacal mat okolo seba svoju rodinu..odvtedy je taky..
Fuj az mi je zle ked citam ako sa k tebe sprava. To sa neda dlhodobo toto znasat, ze za vsetko mozes ty…bud sa stanes asertivnejsou a zacnes si vazit samu seba alebo bude mat z teba dalej sluzku. Ty vies najlepsie, ci je schopny sa zmenit alebo nie. Ak nie, tak si premysli ci chces takto zit este vela rokov. Partnerstvo je o spolupraci, aby bol zivot lahsi a krajsi, nie o vyuzivani.
Moj bol (obcas este je) lahsia verzia tvojho, ale teda mna deti zmenili k asertivnejsej povahe a teda uz som hrozila aj rozvodom a aj som skoncila na AD…to sa trosku spamatal a teraz je to lepsie. Ale obcas skusi, ze ja za nieco mozem, vtedy som ako hyena a nedam sa, uz mam plne zuby toho, aby so mnou niekto zametal.
Drzim ti palce. Ale rob s tym nieco, lebo tiez mozes skoncit u psycho
@anonym_autor v prvom rade, to ako to je , je tvoj vysledok, lebo tvoj muz zjavne 13 rokov nemusel okrem toho , ze siel do roboty a mal na starosti auto, NIC INE... to, ze ta buzeruje a za vsetko mozes, trosku mimo je... ale ak akceptujes, opat raz tvoj vysledok... staci si to s manzelom teraz na 13 rokov otoci... hm? spis si co robis vsetko ty a co on.. a poloz mu to na stol, ze najblizsich 13 rokov to teda bude takto... a ze on sa namaka a ty mas sedavu pracu? pardon , ale argument hodny 10 rocneho...
Domnievam sa, že v Tvojom prípade samé také zmierlivé riešenia ako rozpísanie povinností na chladničku a ironizovanie o upratanie vianočného stromčeka asi nepomôžu.
Myslím, že keby si mu spôsobila menší šok, zafungovalo by to viac
Vieš čo urob?
Pri najbližších výčitkách sa postáv pred neho, rozkroč sa, pichni mu prstom do hrude a poriadne naňho zrev: "Mne to nepridelil ani okresný úrad, ani nikto! Takže odteraz to bude Tvoja povinnosť. A ak sa Ti nepáči, že s tým končím, v zásuvke je žiadosť o rozvod, stačí dopísať dátum. Dôvody som v nej uviedla!"
Ja len, že život je krátky
ono nejde o to ze ja by som nechcela nanho delegovat povinnosti ale on mi hned da najavo ze proste tym ze to nerobim ja ale musi miesto mna on som neschopna a ide o moje zlyhanie a len zakruti nadomnou hlavou..ze ine zeny to zvladaju..proste da mi najavo ze musi on rieist nieco co je podla neho moja povinnost..a namiesto toho aby som znasala to jeho krutenie hlavou a hundranie nad tym si to radsej sama spravim
ono nejde o to ze ja by som nechcela nanho delegovat povinnosti ale on mi hned da najavo ze proste tym ze to nerobim ja ale musi miesto mna on som neschopna a ide o moje zlyhanie a len zakruti nadomnou hlavou..ze ine zeny to zvladaju..proste da mi najavo ze musi on rieist nieco co je podla neho moja povinnost..a namiesto toho aby som znasala to jeho krutenie hlavou a hundranie nad tym si to radsej sama spravim
@anonym_autor ja mám skôr pocit že veci okolo domu účty, hypo, banka, úrady, servisy či už auta, kurenia a podobne sú mužská doména ..nepoznám domácnosť kde toto rieši žena
@anonym_autor ja mám skôr pocit že veci okolo domu účty, hypo, banka, úrady, servisy či už auta, kurenia a podobne sú mužská doména ..nepoznám domácnosť kde toto rieši žena
@goodidea nie tu je to "vysada "zien, aj jeho sestry aj jeho mama toto riesia aj riesili vzdy..
@anonym_autor ale veď pre neho je to úžasne pohodlné ťa ta všetko zdrbať, ty sa cítiš vinná, on je geroj a ešte má kľud. No ktorá druhá by mu na to skákala? Ja by som mu napríklad pri pindoch k pokazenej práčke povedala, že to bola posledná várka jeho vecí, ktoré som prala, od zajtra si perie sám a bud si istá, že by som to dodržala. Muž si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty, ty so ho naučila, že si môže dovoliť čokolvek. Pri obviňovaní, že dcéra priniesla trojku preto, lebo to obe flákame, by som na neho nakričala, že toto môže tvrdiť potom, ked sa bude s deťmi jeden školský rok učiť on, inak nech už ani nepípne. A nech sa láskavo nesnaží hádzať vinu za svoju neschopnosť na teba. Možno by pomohla párová terapia, ale asi by si ho k nej dokopala len s rozvodovými papiermi v ruke, alebo potom už len uhľovou lopatou po hlave. Na to, ako to majú oni v rodine, sa môžeš zvysoka vykašľať, VY ste si mali vytvoriť pravidlá spolužitia, aj keď uznávam, že s bulom je to ťažké
@anonym_autor presne toto chcel dosiahnuť a aj sa mu to podarilo. Jeho teraz nezmeníš, ale môžeš zmeniť seba a tým časom aj jeho, ale ty to máš tak v sebe zakorenené, že bez psychologa to asi nepôjde, veľa šťastia, možno si niečo z naších príspevkov zoberieš a možno budeš robiť mužovi handru celý život, je to na tebe,. Veľa šťastia
@goodidea nie tu je to "vysada "zien, aj jeho sestry aj jeho mama toto riesia aj riesili vzdy..
@anonym_autor tak potom je tak naučený, celkovo ale vo vašom vzťahu je toto možno najmenší problem ...vy máte problém spolu komunikovať, stratil sa medzi vami vzájomný rešpekt a nebojim sa povedať že aj láska
v oktobri sme sa skoro rozviedli uz som bola rozhodnuta ze podam ziadost..lebo ja som mohla za to ze on objednal zle pneumatiky zimne na auto..lebo ked to hladal na internete som donho daco hucala a som ho rozptylovala a on zle objednal a museli sme ich samozrejme vratit, ked prisli tie pneumatiky a zistil ze su nespravne tak hned na mna ze no sa pozri teraz co si sposobila ..teraz ich bude treba vratit ale ja to riesit nejdem tak sa o to postaraj, lebo to koli tebe som zle objednal...do mna take jedy ze som rovno isla na sud ze idem podat ziadost o rozvod ze toto uz proste stacilo.
@anonym_autor a on o tom vie ze uz si bola rozhodnuta sa rozviest? Ako vtedy zareagoval?
dcera druhacka dopratala tiez trojku z anglictiny- a uz som pocuvala: malo sa s nou ucis, treba viac, flakate to obidve a neviem co..ziadne take ze dobre mohol som sa s nou a ja ucit venovat sa jej viac...proste ja som na vine stale..nech sa stane cokolvek ..pokazi sa pračka ktoru mame 8 rokov: len ty peries takze ty si ju pokazila...
@anonym_autor wtf, muz z prace pride s cistou hlavou a ty mas riesit ucenie a vybavovacky? Nechutne ta manipuluje, robis ovela viac a este ty si ta neschopna? A podla jeho logiky mas narok na menej oddychu? Ty si akoze nejaky otrok? To co ma ako byt? On pan schopny by nezabudol na termin v banke? Nech sa paci, odteraz to robi on.
Dve rady sebe velmi podobne:
- Nie si otrok a tak sa zariad. Ty si musis tvrdo stat za svojim anenechaj sa manipulovat lenivym manzelom.
- Musis byt mrcha (nie znicena zena). Nakoniec vam to vsetkym prospeje.
@goodidea Ja ako zena u nas riesim ucty skoro na 100%, urady na 90% a auta tak na 10%. Ked sa nieco pokazi, opravarov volam takmer vylucne ja.
Moje nervy ďalší 🤦 to je niekde dielna na týchto pajacov?
Upresní nám prosím, či sa máme snažiť s radami. Chceš aj niečo zmeniť na vašich životoch alebo si sa prišla iba vykecať?
Moje nervy ďalší 🤦 to je niekde dielna na týchto pajacov?
@sova7 a dalsia co to znasa
@anonym_autor len počas toho čítania čo tu píšeš som imaginárneho vypísala rozvodové papiere. Načo ti je taký chuj? Deti ho zbožňujú? Neverim.
Jooj, mať tvojho muža tak som prvá správa na jojke v krimi, lebo by som ho zabila ...
Otvor si hubu čo sa ho bojíš?? Tento si na tebe ukaja svoje ego
Akú ma výhovorku ten tvoj?Žiadny dom, čiže starosti okolo toho preč, deti sú aj jeho. Nech ma tu aj ukrizujú, ja by som riešila už len rozvod, toto nie je život, to je prežívania a čakanie na smrť. Riešila by do svoje a odpadla by plávanie Tvoje nezrelé muža, tu neverím, že pomôže rozhovor. Obdivujem vás niektoré, že ste rozhodnuté dožiť takom marazme.
Upresní nám prosím, či sa máme snažiť s radami. Chceš aj niečo zmeniť na vašich životoch alebo si sa prišla iba vykecať?
@anonym_b0a347 veľmi dobrá pripomienka, aby sme zbytočne nedrali klávesnicu, aj keď mi niečo v kútiku duše hovorí, že je to jedna z dalších tém na rozprúdenie diskusie a my tu na to skáčeme. Ale tak na prechádzku sa ísť nedá, aby sa človek vonku nezabil, tak píšeme, čo ak je skutočne niekde žena, ktorá si toto od muža nechá v roku 2026?
@goodidea Ja ako zena u nas riesim ucty skoro na 100%, urady na 90% a auta tak na 10%. Ked sa nieco pokazi, opravarov volam takmer vylucne ja.
@anonym_fd1891 keď ti to nevadí tak ok, ja zas tieto veci riešim u nás ja, možno to mám tak nastavené len ja preto to vnímam ako mužskú doménu
@anonym_autor Neviem ženy či si tieto príspevky vymýšľate, lebo sa strašne nudíte, alebo či ste fakt tak zúfalé (poniektoré) že toto chlapom tolerujete. Kks ja by som ho dávno do r.iti nakopala. Kde hľadáte takéto neschopné hovädá? Načo ti je vôbec takýto muž? Nechcem sa ťa dotknúť, ale ja úprimne nerozumiem kto si s niečim takým ako máš napr. ty dobrovoľne urobí deti. Maj úctu a rob s tým niečo, lebo ak máš synov budú rovnaký deb.ili a ak máš dcéry tak si rovnakých d.ebilov ako máš ty doma nájdu aj oni....Je to chudááák a nie chlap
A takyto chlap ti je na? Aspon dobry sex? Zarobi nadstandardne a kupuje ti luxusne veci a luxusne dovolenky? Lebo v opacnom pripade je akurat navyse.
Ja neviem zeny, preco toto tolerujete? Preco takto zijete? Ved samej by ti bolo lepsie.

@anonym_autor toto je chyba, že ty ani nepípneš, on má potom pocit, že je dokonalý. Je aspoň borec v sexe? Lebo ináč fakt nevidím dôvod mať takéhoto muža
@anonym_4f203c mna sex s nim uz dlhsie nebavi..aj preto sa hadame..