icon

Vadilo by vám, keby partner nemá vodičský preukaz?

Dnes o 11:27

Mám len otázku, vadilo by vám keby váš partner/partnerka nemali vodičák ? Ak by vám partner/partnerka povedal/povedala že vodičák nepotrebuje a by ste ho stále mali vyvážať alebo partnerku vyvážať tak by ste ostali v takom vzťahu ?
Ďakujem za normálne odpovede

stellarstar
Dnes o 12:21

Môj ho nemá ani nepotrebuje a ani mi nevadí

autor
Dnes o 12:21
@anonym_927e38

Ja nemám vodičák, a to už mám 45. Bývam v meste. Kde sa dá, idem pešo alebo s MHD, v lete na bicykli. Šoféruje manžel, začína aj dcéra. Nevnímam sa ako princeznú, ktorú treba rozvážať, pretože netreba. Na nákup idem pešo, s deťmi na krúžky s MHD. U nás je v špičke taká premávka, že tam autobusom dôjden skôr ako autom, nie to ešte hľadať miesto na parkovanie. Keď idem večer cvičiť, odveziem sa busom a veľakrát pre mňa príde manžel sám od seba, aby som nechodila sama tmou. Otázkou je, či je to pre teba až taký veľký problém, že by som bolo ochotný kvôli tomu obetovať vzťah. Manžel býval v meste 80km odomňa a jazdil za mnou každý víkend. Ani raz mi to nevytkol. Fungovali sme takto dva roky, potom sa ku mne presťahoval. Dlhú cestu si môžete aj rozdeliť a niekde prespať. Opýtam sa ťa na záver: je jej vodičák váš jediný problém?

@anonym_927e38 áno iba vodičák je problém

autor
Dnes o 12:24
@januska12323

Kto ju vyvážal keď s tebou nebola? Nerozumiem prečo stále píšeš, že musíš nemusíš. Môže prísť taxíkom, autobusom alebo vlakom. Stačí jej to vysvetliť a keď sa ti nechce ísť povedať proste nie, dnes šoférovať nebudem.

@januska12323 vyvážali ju rodičia

anonym_2dc9aa
Dnes o 12:24
@anonym_autor

@anonym_2dc9aa ako šak nechcem žeby ma stále vyvážala ale ta sem tam odsoferovat by to mohla vieš. Bývame od seba 25 minút autom a ak ideme do iného mesta tak 25 minút musím ísť tam aj späť

@anonym_autor verím ti. Treba to poriešiť čim skôr. Pokecajte. Držím palce. A neboj sa jej povedať že sa ti nechce. A nech ťa citovo nevydiera že keď ju ľúbiš tak ju budeš aj ďalej voziť. To už by bolo manipulatorstvo.
Daj nám vedieť ako to dopadlo. Ale naozaj neboj sa toho. Všetko je komunikácia. Práveže keď ťa ľúbi tak to pochopí a bude chcieť aby si sa aj ty cítil dobre.

maryetta
Dnes o 12:25

Mam vodicak a veru ma vyvaza ako princeznu...

laskonkaa1
Dnes o 12:34

Mne ano. Neviem si to pri našom štýle života predtsvit, keby ho nema

pr85
Dnes o 12:37

@anonym_autor Vodičák mám a má ho aj moja žena. Ona si šoférovanie užíva, pre mňa je to len nutné zlo, keď sa chcem dostať z bodu A do bodu B, nič na tom nevidím. Ja jazdím zásadne len na aute s automatickou prevodovkou, žena zase miluje manuál. Obaja sa rešpektujeme. Pred mesiacom sme riešili kúpu nového auta, žena odmietla automatickú prevodovku, tak sme kúpili auto s manuálom, ktoré bude slúžiť výlučne jej, ja na ňom jazdiť nebudem.

anonym_9fa76d
Dnes o 12:40

Ano vadilo by mi to a presne pre to som aj ja zacala aktivne soferovat. Som samostatna a ked ideme na dlhe trasy tak sa prestriedame. Nemusi vsetko odsoferovat len jeden a tak je to spravne

januska12323
Dnes o 12:42
@anonym_autor

@januska12323 vyvážali ju rodičia

@anonym_autor no tak si zvykla, vysvetli jej to. Ak je normálna pochopí a prispôsobí sa podľa svojich možností.

anonym_4317a5
Dnes o 12:42

Mne by to vadilo. Soferovanie je zakladna zrucnost.

zuzana76
Dnes o 12:43

ano, vadilo az tak, ze by som s takym chlapom nebola, bohuzial, je to velke minus pre mna

d_ivana
Dnes o 12:48

@anonym_autor Nevadilo by mi to, keby šoférovať skutočne nepotreboval. Keby sa však potreboval presúvať autom a očakával odo mňa, že ho budem voziť, tak by mi to veľmi prekážalo.

romanovic
Dnes o 12:55

Pre mna, podotykam pre mna, je chlap bez vodicaka nuno neschopny a nebola by som s nim, lebo by mi neimponoval. Zena bez vodicaka je v pripade kruzkov, rozvozu, samostatneho fungovania, nakupov, lyzovacky, dovolenky, atd. zataz. Proste pri 11-12 hod ceste do HR, kde sa ide autom na 2 tyzdne a to mnozstvo veci nedas do lietadla a dama sa iba vezie a nic neriesi, proste zataz.

anonym_07a653
Dnes o 12:58

@anonym_autor komenty som moc necitala, priznam sa. Ja som odjakziva byvala v meste, studovala na vs, pocas studia aj po som vela pracovala a vsade som chodila pesi alebo mhd, busom, vlakom. Vtedy som vodicak nepotrebovala. Ked sme sa spoznali s muzom, tak som si ho zacala robit, teraz mam vodicak, auto a uz aj dieta, neviem si to predstavit bez vodicaku. Ci uz lekar, skolka, praca atd. Skus jej naznacit, ci by si nechcela urobit vodicak, alebo jej cast zaplatit na nejaky sviatok, potom jej slubit, ze ju naucis jazdit atd. Mozno by sa na to dala

pralinka25
Dnes o 12:58

no ked ta zavzdusnuje takato blbost tak sa na ten vztah vykasli. za mna je to uplne banalna riesitelna a vykomunikovatelna vec z ktorej robis problem. ved ju nevoz.
ja by som 11 hodin cestovat autom v noci nechcela a ani by som to nerobila nijako ani na striedacku. po filme v noci by ma ziaden frajer co som mala neposlal domov samu ani autom ani nijako. bud by sme zostali spolu alebo by siel so mnou a nie preto ze ma musi vyvazat.
neviem kolko spolu ste ani kolko mate rokov ale ak vas vztah za volaco stoji posunte sa. chodte byvat spolu.

a inak ja by som polovice ludom vodicak ani nedala. kopec ludi s panickymi atakmi, poruchami pozornosti, hyperaktivitou, nervakov... narobia viac skody v premavke ako osohu. za mna je autodoprava nebezpecna hlavne preto ze sa trenduje teraz ako ma mat kazdy auto a vodicak. neprihliada sa vobec na to ze nie kazdy je zodpovedny obozretny a schopny. kazdy pablb sadne za volant a potom su smrtelne dopravne nehody kvoli idiotom.

huxy
Dnes o 13:00

Ano, vadilo. A v určitom veku to bolo pre mňa podstatné aj pri výbere partnera. Tiež som dlho nešoférovala, aj keď vodićák som mala od 19-tky. Ale prinútila som sa do toho dostať, pretože to bolo potrebné a nevyhnutné: väčší nákup, doktori v iných mestách, dochádzanie do školy atď. Nehovoriac o výletoch, aj na dovolenku sme šli autom...
A nie, nechcela by som partnera, ktorého by som musela zakaždým niekam voziť alebo by som mala pocit, že to odo mňa očakáva. My sa s priateľom striedame, raz šoféruje on, raz ja, a takto nám to vyhovuje.

zuzana76
Dnes o 13:01

Ale ako chlapovi by mi to pri zene, az tak nevadilo, ak by nechcela dennodenne vozenie, tam by mi ako chlapovi vadilo, ze napriklad nevie navarit, postarat sa o deti a ja ako chlap musim okrem "chlapskych" prac - opravy rozneho druhu, nejake narocnejsie zamestnanie s dorazom na vykon dokonca aj doma varit a robit "zenske" prace. Ja mam soferovanie spojene s maskulinitou, chlap, co nesoferuje nie je pre mna pritazlivy. A netvrdim, ze je to tak spravne, ale ja to mam takto nastavene.

svetlonos
Dnes o 13:04

@anonym_autor
Ahoj, ešte to tu nepadlo ale koľko že máte rokov?

kristina2412
Dnes o 13:05

Nevadilo. My bývame v širšom centre BA a aj tak všade chodíme buď pešo alebo MHD( všetko najviac do 10 minút cesty). Tu je skôr auto na obtiaž lebo nemáš ani kde poriadne zaparkovať. Viac by mi rozhodne vadilo, keby sa všade vyvážal autom aj do 5 minút vzdialeného obchodu .

sissy27
Dnes o 13:11
@anonym_autor

@sissy27 si to napísala úplne výstižne.

@anonym_autor a ved nastav si hranice. Ak sa tebe nechce ju rozvazat, tak jej proste povedz nie. Ale tiez je to take dvojsecne - ak ty chces stravit cas s nou, tak je na mieste, aby si ju vyzdvihol a aj doviezol spat, aj keby jej pred domom parkovali 4 auta a ona mala viac odcuvane ako ty odjazdene rovno. Proste si chlap-gentleman a toto je zaklad. Ziadne take “zlato chcem ta vidiet, pridi za mnou”. A opacne - ak chce ona vidiet teba, nech sa paci, nech aj sadne na osla a pride ak ty nemas chut / cas ju vyvazat. Ak chcete byt spolu obaja, tak sa dohodnite - nejaky kompromis pohodlny pre obe strany. Napr stretnete sa pred kinom a po skonceni ju odvezies domov nie preto, aby si jej robil taxikara, ale aby si sa uistil, ze prisla domov v poriadku. Rovnako ako by si ju odprevadil, keby ste isli obaja verejnou dopravou (ak ti tu vypadli oci z jamok, ze by si mal frajerku odprevadit vecer domov, tak za mna maj vztah so svojim autom a nie so zenou 😃).
Co sa tyka soferovania z vyletu o 2 v noci - sofer je zodpovedny aj za zivot spolujazdca, takze aj rozhoduje o tom kedy a ako sa ide domov. Ak si sa ty rozhodol ist niekam o 2 v noci napriek unave a nepohodliu, je to tvoja zodpovednost. Ak ta ona o to ziadala, tak si mal povedat nie, nechcem a ty si mozes zobrat taxik, ja zostavam.
Este by bolo zaujimave vediet, kolko mate rokov, ci by si jej ochotne zveril do ruk svoje auto ak by ti v pondelok zamavala cerstvym vodicakom pred ocami, pripadne ci ona vobec ma financne moznosti zaplatit si vodicak a kupit si a financovat auto. Lebo zase netreba mat prehnane naroky od 20r studentky…

greywolf
Dnes o 13:12

@anonym_autor nie

bielasovicka
Dnes o 13:15

Áno vadilo by mi to. A ešte viac mi vadí keď niekto nechce mať vodičak, ale rad sa nechá rozvázať niekym iným. Tak to teda nie. Nechces mat vodičak? Tak sa nechci ani voziť s nikým.

anonym_1f50e8
Dnes o 13:18

@anonym_autor Nečítala som všetky komentáre. Ja vodičák síce mám, aj som ho aktívne využívala, no momentálne som v štádiu, že auto nepotrebujem, žijem však v meste a ja a dcéra sa prepravujeme MHD a na dlhšie vzdialenosti vlakmi. Aj keď som bola vydatá, chodila som vacsinou hromadnou dopravou a s mužom autom samozrejme na rodinné výlety, dovolenky a raz týždenne na veľký nákup.
Ak by ma však nejaký nevodič ako vodiča zneužíval, prekážalo by mi to.

anonym_bfd41e
Dnes o 13:20

Prídete mi obaja ako také vločky snehové. Jej robia füll servis rodičia lebo busom sa jej nechce. A ty chudatenko si chceš vypiť a striedať sa cestou z výletu v soferovani.
A chuda serial si nemôžeš pozrieť. Aj chceš mať ženu a deti? Lebo tam sa nehrá veru na nechce sa mi. Budeš aj vyvážať aj si seriál nepozries.
Nemala som a nemám vodičák. Prvý priateľ mal ale chodila som k nemu busom. Ak sa pár krát stalo, že som nestihla bus, zaviezol ma vtedy ešte aj jeho ocino, kým vodičák nemal.
Na vylety sme chodili busom, vlakom.

tiezjedna
Dnes o 13:24

@anonym_autor mne by to vadilo extrémne... Pre mňa šoférovanie = absolútna sloboda, časová a aj čo sa týka miest. Nehovoriac o tom, že ako rodina by sme boli úplne ochromení, keby som nejazdila. A v neposlednom rade, predstava, že by som mala byť vždy odkázaná na manžela a stále by som ho musela otravovať...😲😖 by som si pripadala ako chromá😝

anonym_08d280
Dnes o 13:25

setri to cas, nakupy ja nerobim, no neviem ako by sa navlacoval s nakupmi bez auta.vodicak mam dlhe roky aj som dlho nesoferovala, teraz ano...a ozaj uz bola situacia ze bolo treba rychlo niekde ist..v meste taxik, ale byvame mimo mesta. pravda je taka, ze by sme sa mimo mesta nestahovali, ak by sme obaja nesoferovali.

petrao2
Dnes o 13:40
@anonym_autor

@lindous súhlasím s tebou

@anonym_autor a co ženy ktorá ma vodicak ale aj tak sa nechá vyvážať?
Musíš nastaviť hranice aj keď to uz teraz bude ťažké

zuzubb007
Dnes o 13:52

Mne by zase vadil chlap čo nevie odšoférovať 10 hodinovú cestu napríklad, a šomre, že je unavený, a keby chlap nemá vodičák takého by som reálne nechcela lebo musí byť riadny ťuťmák, ale som žena a neviem si predstaviť nemať vodičák a tú slobodu, každý pohyb aby ma vozil muž by som si prišla ako neschopná

ljmmm
Dnes o 13:55

inac zeny 40+ pamatate si, ze na strednej sme si vsetci robili vodicak. To uz nie je zvykom? Mozno nie vsetci ale v nasej triede vsetci.

pralinka25
Dnes o 14:09
@ljmmm

inac zeny 40+ pamatate si, ze na strednej sme si vsetci robili vodicak. To uz nie je zvykom? Mozno nie vsetci ale v nasej triede vsetci.

@ljmmm tak asi zalezi na aku strdnu si chodila. nas bolo v triede 30 a nerobil si na strednej nikto lebo sme na to nemali prachy mam 44