icon

Vadilo by vám, keby partner nemá vodičský preukaz?

Dnes o 11:27

Mám len otázku, vadilo by vám keby váš partner/partnerka nemali vodičák ? Ak by vám partner/partnerka povedal/povedala že vodičák nepotrebuje a by ste ho stále mali vyvážať alebo partnerku vyvážať tak by ste ostali v takom vzťahu ?
Ďakujem za normálne odpovede

nikaeli
Dnes o 14:19
@ljmmm

inac zeny 40+ pamatate si, ze na strednej sme si vsetci robili vodicak. To uz nie je zvykom? Mozno nie vsetci ale v nasej triede vsetci.

@ljmmm áno, ale nie všetci - u nás bola podmienka mať do decembra 18 a keďže som marcová, nemohla som ísť s triedou. Funguje to aj dnes. Dcéra tak bola minulý rok, hoc mala len 17 - dnes sú tie podmienky iné. Ako školská skupina dostali aj zľavu.

sissy27
Dnes o 14:32
@ljmmm

inac zeny 40+ pamatate si, ze na strednej sme si vsetci robili vodicak. To uz nie je zvykom? Mozno nie vsetci ale v nasej triede vsetci.

@ljmmm ja som 40+ a neviem co myslis tym “vsetci sme si na strednej robili vodicak”. Bolo par skol, kde si robili vodicaky normalne v ramci skoly a skola to aj platila, aj ked nie som si ista, ci to bola stredna alebo az vyska, ale ti, co si to platili z vlastneho vrecka, tak urcite nie vsetci. Nas bolo tak max 10 z 35 spoluziakov, co sme si robili vtedy vodicaky. To skor teraz je to rozsirenejsie, dcera a jej spoluziaci si robili vodicaky v opacnom pomere ( viac bolo tych co vodicaky robili na ss ako tych co nerobili). Ale je to podla mna aj tym, ze dnes si mozu robit vodicak uz skor, za nasich cias to bolo az v 18, resp na skusky si nemohla ist skor ako v 18 (moj pripad, zacala som robit vp v 17, ale mohla som ist az na druhy termin skusok, lebo prvy bol tyzden pred 18) a dalsi aspekt je, ze nasa generacia v 18 vacsinou uz maturovala alebo ucnovkari mali uz skolu aj ukoncenu, kdezto dnes su 18r casto este daleko pred maturitou, takze este stale na tej ss su.

anonym_a2b69f
Dnes o 14:32

Niektoré riadne zmagorené z tých vodičských

anonym_686d2b
Dnes o 14:35

@anonym_autor choďte na výlety spojmi a máš problém vyriešený

zmrzlinka2021
Dnes o 14:46

@anonym_autor

Určite nie.

Mám iné hodnoty, ako takéto požiadavky. Kopec ľudí nemá vodičák a fungujú.

riyadh
Dnes o 14:53

@anonym_autor vadilo,máme s mužom obaja VP,2 auta,a lekári nákup ,krúžky,výlet sa striedame.oslavy sa striedame🙂a keď sa madam nechce chodiť MHD,určite by som ju nevyvazala,a časom ti to bude viac a viac prekážať,hlavne keď prídu deti.

erikavesela
Dnes o 14:59

Ano, vadilo by mi to

autor
Dnes o 15:36
@maryetta

Mam vodicak a veru ma vyvaza ako princeznu...

@maryetta ako veď som písal že niekedy by mohla proste odviesť keď som napríklad unavený 🤦‍♂️ nie stále...

autor
Dnes o 15:37
@anonym_2dc9aa

@anonym_autor verím ti. Treba to poriešiť čim skôr. Pokecajte. Držím palce. A neboj sa jej povedať že sa ti nechce. A nech ťa citovo nevydiera že keď ju ľúbiš tak ju budeš aj ďalej voziť. To už by bolo manipulatorstvo.
Daj nám vedieť ako to dopadlo. Ale naozaj neboj sa toho. Všetko je komunikácia. Práveže keď ťa ľúbi tak to pochopí a bude chcieť aby si sa aj ty cítil dobre.

@anonym_2dc9aa áno veď pokecáme, bude dobre.

autor
Dnes o 15:37
@pr85

@anonym_autor Vodičák mám a má ho aj moja žena. Ona si šoférovanie užíva, pre mňa je to len nutné zlo, keď sa chcem dostať z bodu A do bodu B, nič na tom nevidím. Ja jazdím zásadne len na aute s automatickou prevodovkou, žena zase miluje manuál. Obaja sa rešpektujeme. Pred mesiacom sme riešili kúpu nového auta, žena odmietla automatickú prevodovku, tak sme kúpili auto s manuálom, ktoré bude slúžiť výlučne jej, ja na ňom jazdiť nebudem.

@pr85 rozumiem 😀

autor
Dnes o 15:42
@anonym_9fa76d

Ano vadilo by mi to a presne pre to som aj ja zacala aktivne soferovat. Som samostatna a ked ideme na dlhe trasy tak sa prestriedame. Nemusi vsetko odsoferovat len jeden a tak je to spravne

@anonym_9fa76d taky isty názor mám nato. Vieš aj z dovolenky sme šli lebo sme sa ponáhľali k rodičom a som mal proste dosť po toľkých hodinách šoférovania. Nepíšem že stále by ma mala vyvážať ale pri dlhej ceste by mohla prestriedať aspoň na 30 min vieš 😃

autor
Dnes o 15:43
@januska12323

@anonym_autor no tak si zvykla, vysvetli jej to. Ak je normálna pochopí a prispôsobí sa podľa svojich možností.

@januska12323 áno pochopí to

autor
@anonym_4317a5

Mne by to vadilo. Soferovanie je zakladna zrucnost.

@anonym_4317a5 presne

autor
@zuzana76

ano, vadilo az tak, ze by som s takym chlapom nebola, bohuzial, je to velke minus pre mna

@zuzana76 no je to mínus, rozumiem

autor
Dnes o 15:44
@d_ivana

@anonym_autor Nevadilo by mi to, keby šoférovať skutočne nepotreboval. Keby sa však potreboval presúvať autom a očakával odo mňa, že ho budem voziť, tak by mi to veľmi prekážalo.

@d_ivana napísala si to výstižne

autor
Dnes o 15:45
@romanovic

Pre mna, podotykam pre mna, je chlap bez vodicaka nuno neschopny a nebola by som s nim, lebo by mi neimponoval. Zena bez vodicaka je v pripade kruzkov, rozvozu, samostatneho fungovania, nakupov, lyzovacky, dovolenky, atd. zataz. Proste pri 11-12 hod ceste do HR, kde sa ide autom na 2 tyzdne a to mnozstvo veci nedas do lietadla a dama sa iba vezie a nic neriesi, proste zataz.

@romanovic ako hej veď presne tá dovolenka bola strašná záťaž na jedného šoféra. Nevládal som už proste ten vodičák by bodol z jej strany 😃

autor
Dnes o 15:45
@anonym_07a653

@anonym_autor komenty som moc necitala, priznam sa. Ja som odjakziva byvala v meste, studovala na vs, pocas studia aj po som vela pracovala a vsade som chodila pesi alebo mhd, busom, vlakom. Vtedy som vodicak nepotrebovala. Ked sme sa spoznali s muzom, tak som si ho zacala robit, teraz mam vodicak, auto a uz aj dieta, neviem si to predstavit bez vodicaku. Ci uz lekar, skolka, praca atd. Skus jej naznacit, ci by si nechcela urobit vodicak, alebo jej cast zaplatit na nejaky sviatok, potom jej slubit, ze ju naucis jazdit atd. Mozno by sa na to dala

@anonym_07a653 áno to poriesime, bude dobre

autor
Dnes o 15:46
@zuzana76

Ale ako chlapovi by mi to pri zene, az tak nevadilo, ak by nechcela dennodenne vozenie, tam by mi ako chlapovi vadilo, ze napriklad nevie navarit, postarat sa o deti a ja ako chlap musim okrem "chlapskych" prac - opravy rozneho druhu, nejake narocnejsie zamestnanie s dorazom na vykon dokonca aj doma varit a robit "zenske" prace. Ja mam soferovanie spojene s maskulinitou, chlap, co nesoferuje nie je pre mna pritazlivy. A netvrdim, ze je to tak spravne, ale ja to mam takto nastavene.

@zuzana76 s tým súhlasím ale tak vieš čo som tým myslel

autor
Dnes o 15:47
@huxy

Ano, vadilo. A v určitom veku to bolo pre mňa podstatné aj pri výbere partnera. Tiež som dlho nešoférovala, aj keď vodićák som mala od 19-tky. Ale prinútila som sa do toho dostať, pretože to bolo potrebné a nevyhnutné: väčší nákup, doktori v iných mestách, dochádzanie do školy atď. Nehovoriac o výletoch, aj na dovolenku sme šli autom...
A nie, nechcela by som partnera, ktorého by som musela zakaždým niekam voziť alebo by som mala pocit, že to odo mňa očakáva. My sa s priateľom striedame, raz šoféruje on, raz ja, a takto nám to vyhovuje.

@huxy my plánujeme rodinu v blízkej budúcnosti ale bude musieť urobiť vodičák lebo ak príde dieťa to bude neskutočná záťaž namna

autor
Dnes o 15:47
@svetlonos

@anonym_autor
Ahoj, ešte to tu nepadlo ale koľko že máte rokov?

@svetlonos ahoj, ako není to veľmi podstatné ale ochvilu 24r obaja

autor
Dnes o 15:48
@sissy27

@anonym_autor a ved nastav si hranice. Ak sa tebe nechce ju rozvazat, tak jej proste povedz nie. Ale tiez je to take dvojsecne - ak ty chces stravit cas s nou, tak je na mieste, aby si ju vyzdvihol a aj doviezol spat, aj keby jej pred domom parkovali 4 auta a ona mala viac odcuvane ako ty odjazdene rovno. Proste si chlap-gentleman a toto je zaklad. Ziadne take “zlato chcem ta vidiet, pridi za mnou”. A opacne - ak chce ona vidiet teba, nech sa paci, nech aj sadne na osla a pride ak ty nemas chut / cas ju vyvazat. Ak chcete byt spolu obaja, tak sa dohodnite - nejaky kompromis pohodlny pre obe strany. Napr stretnete sa pred kinom a po skonceni ju odvezies domov nie preto, aby si jej robil taxikara, ale aby si sa uistil, ze prisla domov v poriadku. Rovnako ako by si ju odprevadil, keby ste isli obaja verejnou dopravou (ak ti tu vypadli oci z jamok, ze by si mal frajerku odprevadit vecer domov, tak za mna maj vztah so svojim autom a nie so zenou 😃).
Co sa tyka soferovania z vyletu o 2 v noci - sofer je zodpovedny aj za zivot spolujazdca, takze aj rozhoduje o tom kedy a ako sa ide domov. Ak si sa ty rozhodol ist niekam o 2 v noci napriek unave a nepohodliu, je to tvoja zodpovednost. Ak ta ona o to ziadala, tak si mal povedat nie, nechcem a ty si mozes zobrat taxik, ja zostavam.
Este by bolo zaujimave vediet, kolko mate rokov, ci by si jej ochotne zveril do ruk svoje auto ak by ti v pondelok zamavala cerstvym vodicakom pred ocami, pripadne ci ona vobec ma financne moznosti zaplatit si vodicak a kupit si a financovat auto. Lebo zase netreba mat prehnane naroky od 20r studentky…

@sissy27 s tým súhlasím. Chápem

doriiis
Dnes o 15:49

Áno vadilo. Vodičak je veľmi dôležitý pre mňa. By som sa hanbila jak pes, kebyže sa nechám všade vyvážať a musím vyvážať muža. Nechcela by som takeho

autor
Dnes o 15:50
@greywolf

@anonym_autor nie

@greywolf chápem

autor
Dnes o 15:51
@bielasovicka

Áno vadilo by mi to. A ešte viac mi vadí keď niekto nechce mať vodičak, ale rad sa nechá rozvázať niekym iným. Tak to teda nie. Nechces mat vodičak? Tak sa nechci ani voziť s nikým.

@bielasovicka tvoj komentár sa mi páči. Niekedy to je otravné stále niekoho vyvážať

autor
Dnes o 15:52
@tiezjedna

@anonym_autor mne by to vadilo extrémne... Pre mňa šoférovanie = absolútna sloboda, časová a aj čo sa týka miest. Nehovoriac o tom, že ako rodina by sme boli úplne ochromení, keby som nejazdila. A v neposlednom rade, predstava, že by som mala byť vždy odkázaná na manžela a stále by som ho musela otravovať...😲😖 by som si pripadala ako chromá😝

@tiezjedna veď to že to je sloboda, ja si neviem predstaviť fungovať bez vodičáku. Proste by som bol stratený bez neho a koľko času mi to ušetrí ani nekomentujem. Sloboda

miselka257
Dnes o 15:53

vodičák máme obaja, ale máme iba jedno auto 🤔 ja však nejazdím, vozí ma všade priateľ 😁 ale práveže tam máme opačný problém, aj by som šla mhd, ale priateľ sa bojí, takže ma všade nosí, aj ráno do práce aj z práce, proste všade kde treba 😂

autor
Dnes o 15:54
@anonym_08d280

setri to cas, nakupy ja nerobim, no neviem ako by sa navlacoval s nakupmi bez auta.vodicak mam dlhe roky aj som dlho nesoferovala, teraz ano...a ozaj uz bola situacia ze bolo treba rychlo niekde ist..v meste taxik, ale byvame mimo mesta. pravda je taka, ze by sme sa mimo mesta nestahovali, ak by sme obaja nesoferovali.

@anonym_08d280 čas to šetrí fakt že kvalitné. Ja bez vodičáku by som nevedel fungovať. Proste je to fakt dôležitá súčasť môjho života a vyvážať sa tiež nechcem lebo by mi bolo trápne keby ma niekto stále vyvážal

autor
Dnes o 15:56
@zuzubb007

Mne by zase vadil chlap čo nevie odšoférovať 10 hodinovú cestu napríklad, a šomre, že je unavený, a keby chlap nemá vodičák takého by som reálne nechcela lebo musí byť riadny ťuťmák, ale som žena a neviem si predstaviť nemať vodičák a tú slobodu, každý pohyb aby ma vozil muž by som si prišla ako neschopná

@zuzubb007 tak logicky že keď ideme po dovolenke večer domov ta budem aj unavený po celom dni. Fakt sa čuduj svetu že chlap je unavený ak celú noc šoféruje 🤦‍♂️ veď vodičák je sloboda, šetrí čas a taktiež mám nato istý názor že keby ma dakto stále vyvážal bolo by mi to trápne

autor
Dnes o 15:57
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Určite nie.

Mám iné hodnoty, ako takéto požiadavky. Kopec ľudí nemá vodičák a fungujú.

@zmrzlinka2021 rozumiem

autor
Dnes o 15:58
@riyadh

@anonym_autor vadilo,máme s mužom obaja VP,2 auta,a lekári nákup ,krúžky,výlet sa striedame.oslavy sa striedame🙂a keď sa madam nechce chodiť MHD,určite by som ju nevyvazala,a časom ti to bude viac a viac prekážať,hlavne keď prídu deti.

@riyadh no plánujeme rodinu ale budeme s tým musieť počkať keďže na všetko by som bol sám