Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Išli by ste na rande s mužom, ktorý má takúto vadu, ktorý nevie dobre povedať "r"?
Alebo by ste to nebrali ako prekážku
Napíšte ďakujem
Môj manžel tiež trošku račkuje, po čase som to prestala aj vnímať.
@nela22323 áno vadilo, ja som bola raz s jedným takýmto na “rande” a zistila som až tam že nevie povedať r. Nič v zlom ale mne to prišlo komické, po takej hodinke čo sme sa rozprávali už mi to veru nebolo ani prijemne počúvať… Takze neviem si prestaviť byt s takým človekom aj keď je to možno povrchne
Keď len tak trochu, tak by mi to nevadilo...
Mne osobne by to vadilo. Zatiaľ čo to na cudzích znesiem, viem že proste taký sú a že s tým nič nespravia ale na partnerovi by mi to denno denne vadilo. Radšej vezmem takého z veľkým nosom, tí mi nevadia. 🙂
@gabika0825 nebrala by som to ako povrchné. Partner ti musí sadnúť , nesmie alebo nemalo by ti na ňom nič vadiť. Sme ľudia, každému vadí niečo iné. TAk ako sú nám niektorí ľudia nesympatickí a ani nevieme prečo, tak nám na niektorých vadia určité veci. So mnou sa ešte za mladi rozišiel jeden priateľ, pretože som pre neho bola príliš spontánna a nemala som život rozvrhnutý dopredu. Pre neho neexistovalo dnes sa rozhodnúť že zajtra idem na dovolenku. Nebrala som to ako povrchnosť. Jednoducho mal iný systém fungovania ako ja a ja som sa zase nemienila obmedzovať a prispôsobovať jeho plánovaniu dopredu a pre mňa nudnému životu. Tak bol koniec.
V privatnom zivote by mi to asi nevadilo.
Ale cez sviatky som bol na SK a tam bola nejaka relacia na pecenie a ta deva rackovala celkom slusne. Som bola prekvapena, ze sa uz v mediach nevyzaduje cista slovencina...
Nevadilo. poznám niekoľko chlapov aj žien s ráčkovaním a neuberá im to na ich intelekte ani správaní a v živote by som si nedovolila tvrdiť že sú leniví, alebo nescopní na sebe pracovať, lebo opak je pravdou. Dosiahli v živote veľa. Fascinuje ma ako na základe račkovania dokážete niektoré odpísať človeka. Otras.
@pink_lady aj ja rackujucich akademikov. Prednášajú :D
@nela22323 to predsa ty musíš vedieť či ti to vadi, teraz ti majorita mk povie že im to lezie na nervy, tak ho posles kade lahsie? Mne raz vadil recovy prejav napadnika (iný, nie rackovanie) a ozaj som s ním nemohla pokracovat. Ale inej by to vôbec nepililo usi, to je na tebe.
poznám človeka, ktorý nevie povedať R ani L, denne spolu komunikujeme a veru dosť mi to trhá uši. niekedy ani nerozumiem 🙈 (ale iba málokedy).
@laurika999 to je kravina. Poznám veľmi veľa ľudí ktori chodili 10 a viac rokov na logopédiu a proste sa to nedá. Nie každý sa to naučí, to každý logopéd ti povie, že čas ľudí na to nepríde celý život.
Ja poznam chlapa s tazkym zajakavanim, ale fakt tazkym. A tam je to uz naozaj obmedzujuce, pretoze v kazdom dialogu clovek musi byt trpezlivy a pockat pokial sa ten clovek vyjadri...toto ovplyvnuje kazdy dialog...
Jemne rackujuceho mam rodinneho prislusnika - u neho mi to pride dokonca sympaticke.
Mne to naopak pride velmi pritazlive.
Mne ano, mam takeho otca😂
@nela22323 absolutne by mi to nevadilo. Viac by mi zalezalo na jeho charaktere. Inak, R sa vyslovuje v roznych jazykoch vselijako, dokonca aj v anglictine ma vyslovnostne varianty.
@nela22323 nie nevadilo by mi to. Poznám v svojom okolo dve dámy, ktoré s tým majú problém jedna je úspešná lekárka a druha architektka- takze to urcite nie je o tom, ako tu niektoré písali, že na sebe nepracujú. 🤦♀️
Raz som chodila s chalanom čo račkoval ale on bol extrém on ani náznak toho R nepovedal. Volal sa Juraj a on sa našim predstavil ako Juaj , doslova Juaj, tak som sa hanbila 🙈🙈 ale to som mala ledva 18 teraz neviem či by mi to vadilo 🤔 asi tiež skôr áno
Vadilo, trhá mi to uši... Minule bola v radiu nejaká žena ako hosť a o niečom rozprávala a račkovala kvalitne... musela som to vypnúť
@number19 v dnešnej dobe sa už nikde nič nevyžaduje.
@makakova mne to tiež niekedy až uši trhá. Môj muž tiež nevie čisto vysloviť R ale nie je to ráčkovanie. Tak zvláštne to znie. To mi tak nevadí. Ale v poslednej dobe začína nejako šušlať a tak nejasne rozprávať, skôr mi toto začína prekážať. Veľakrát sa mu stalo v poslednej dobe hlavne pri telefonovaní že na druhej strane mu hovoria, že mu nie je rozumieť.
@nela22323 strašne by som chcela napísať, že nevadilo... Ale viem, že by mi to vadilo. Aj u dcéry sme veľmi veľa trénovali "r" a kým išla do škôlky tak ho vedela. Viem, že to nejde zo dňa na deň, ale naučili sme ju vyslovovať ho správne. Dúfam, že aj syna ho tak isto naučíme bez pomoci logopéda
Ja osobne by som si takého muža nevybrala nakoľko pracujem s jazykom 😀 škrelo by mi to uši 😀 všeobecne to ale ľudom asi nevadí... však aj moderátori často nevedia hovoriť poriadne R prípadne dopĺňajú extra spoluhlásky do slov 😀
Mne by to vadilo, total antisexy pre mna.
@mimka1402 tak ak ti to tak povedala logopedička, tak vie ona najlepšie....ja len na položenú otázku, že či by mne osobne to vadilo, tak áno

@nela22323 Uprimne, mne by ani nenapadlo to riesit. Poznam viacero rackujucich ludi, ktori to sice aj riesili, ale stale nevedia R povedat normalne. A su uspesni a snazivi vo vsetkom ostatnom. Su rozne recove vady, s ktorymi sa sice pracovat aj da, ale nie vzdy sa daju uplne odstranit. A od chlapa co ma byt mojim manzelom ocakavam ine kvality ako to, ci vie povedat R. To by ma trapilo najmenej.
Chod na rande a uvidis. Mozno je flakac a ma neznesitelnu povahu a aj tak sa s nim nebudes chciet stretnut. A mozno sa tak zakecate, ze si uvedomis, ze to rackovanie uplne prehliadas a ti na tom prestalo zalezat.