Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Išli by ste na rande s mužom, ktorý má takúto vadu, ktorý nevie dobre povedať "r"?
Alebo by ste to nebrali ako prekážku
Napíšte ďakujem
Jemne rackujem aj ja, aj manžel, počuť to len niekedy, napríklad pri chorobe, vyčerpaní alebo veľmi dlhom preslove. Ale ani výrazne rackujuci človek pre mňa nie je problém. Osobne uprednostňujem ľudí, čo uprednostnia prácu na svojej osobnosti, medziľudských vzťahoch a zdraví pred prácou na dokonalej výslovnosti, vzhľade alebo inej povrchnosti 😁
Asi by mi to nevadilo, nepríde mi to ako niečo čo by ma od chlapa ktorý sa mi moc páči a je skvelý odradilo.
@sissy27 nikto tu ľudí nezhadzuje ale tak ako niekto si nedokáže predstaviť vzťah s nižším mužom, alebo príliš vysokým alebo workoholikom alebo niekto s vetroplachom, tak niekomu môže toto vadiť. Je to o pocitoch. To máš ako so sympatiami, buď ti je niekto sympatický alebo nie. Ak ti nie je, môže to byť neviem ako dobrý človek, nebudeš vyhľadávať jeho spoločnosť.
To snáď nie... toto ako dôvod potom naozaj neviem kde žijeme.
@belllinka Nesla by som na rande s muzom, ktory by ma nepritahoval, naco by som mu davala falosne nadeje..ale tu je asi otazka ta, ze muz ju pritahuje (inak by nad rande nerozmyslala), len jej vadi ta recova chyba... a nie, nic ta recova chyba nehovori o charaktere danej osoby, ako tu niektore pisali
@ibatanecnica prečítaj si všetky príspevky, hneď v prvom sa píše, že je to pohodlnosť, tí ľudia na sebe nepracujú, niekde ďalej že sú to zanedbaní ľudia...
Je v poriadku, že to niekomu vadí, ale nazývať ľudí s akoukoľvek rečovou vadou pohodlnými, zanedbanými? Tak to potom aj tie mnou spomínané nedostatky sú proste neospravedlniteľné, pretože aj ten veľký nos či ovisnuté prsia sa dajú predsa riešiť a keď to niekto nechá tak, tak proste nepracuje na sebe, no...
@nela22323 pardon, ja neviem povedať R, nie je to tak počuť, ale také názory, že prečo sa to nenaučil, je nedôsledný, chyba rodičov a podobne ,mi príde scestné. Chodila som k logopedičke, aj v dospelosti, no ten nesprávny postup pri vyslovovaní R po tak dlhom čase nie je vôbec ľahké odstrániť. A predstavte si, nič mi nechýba. Som vzdelaná, pekná žena, nápadníkov bolo vždy kopec. A nikomu to nikdy ani náhodou nevadilo....Smutné pohľady máte niektoré na takéhoto človeka......Iné veci by vám mali vadiť....
Nevadilo.ludi rešpektujem takych ako sú. Viac by mi vadilo keby ma nepritahoval,nevonal mi. Ale to sú moje priority.
@sissy27 ja som písala iba svoj názor, z akého dôvodu to môže človeku vadiť. to, že niekto si myslí aj niečo iné, za to ja už nemôžem. To je názor tých druhých.
inak, vsimli ste si, ze ludia co nevedia povedat r sa v hovorovej reci vyhybaju slovam s r?teda pokial necitaju spravy v radiu...🙂
No co uz, treba uznat ze na sebe nezapracoval ani jeden francuz, oni totiz podla slovenskeho meritka rackuju vsetci 🙂
mne to pride povrchne, v zivote su ovela dolezitejsie veci ako rackovanie ale teda mozno mam skreslene videnie, sama rackujem.
Ľudia ktorých mam v okolí a rackuju sú dosť vysoko postavení, právnik, riaditeľka notár, majiteľka firmy. Muž mi vraví ze rackujuci ľudia sú inteligentnejšii, to je ale jeho vypozorovany názor, žiadna studia. Nevadilo by mi to.
Mať tak vaše problémy a prezidentský plat.
Niektorí ľudia majú problém aj so S.
Vy dokonalé ženy zase môžete mať pre niekoho otravný a nepríjemný hlas.
Asi ste na tom málo pracovali.
Ejha, tak ja neviem, nevadilo by mi to asi, ale to preto lebo sama trochu rackujem. Ale necitim sa zato nejako menejcenne. K logopedicke som nechodila, neviem mne to pride zvlastne tam ist ako dospela uz 🤷♀️. A asi to tak nejako ku mne patri uz. Ked vidim kolki tu pisu, ze im to vadi, tak som az prekvapena z toho.
A este som aj na recitacne sutaze chodila s takou recovou vadou, vystupovala v skole, spievala v zbore...citala v kostole - nik sa nestazoval 😆😆😆
Uz by mi prislo zvlastne sa to chciet teraz odnaucit..
@nela22323 môj muž rackuje, a vôbec mi to nevadí. Ale čo mi vadí je,že naša dcérka ktorá je celý ocko, začala rackovat a pritom najprv hovorila krásne r, a teraz toto....no. Ale snažim sa s ňou pracovať. U nás manzelova mama rackuje, on a teraz začala aj dcérka...ale inak ako oni traja jak keby si z oka vypadli....tak neviem či to je aj nejako geneticky alebo dedične alebo čo....ale dúfam že sa to odnauci dcérka.
@majusik1304 podľa mňa je to aj geneticky dané. Zajakavam sa ja, mamka, mojej mamky synovec a mojej mamky ujo. Takže aj s rackovanim to môže byť podobné. Pracujte s dcerkou,ale netlačte na ňu.
Fakt žasnem, koľkým ľuďom toto vadí a pritom za to ani nemôžu. 🤦
Nevadilo. Môj manžel sa zase zajakáva. Svokor tiež. Muž chodil aj ako malý k logopedičke a bral lieky, ale nepomohlo mu to. Naša dcéra sa bude tiež pravdepodobne zajakávať. Vôbec to neberiem ako vadu, sú oveľa dôležitejšie veci ako toto. 🙂
Využijem to a opýtam sa rackujucich... Vy to počujete,že vyslovujete inak to R? Mala som kolegyňu a ona vravela,že ona to nepočuje. Že ona sa počuje, že vyslovuje správne R ako ostatní.
@nela22323 nevadilo, sama to mam, a to som chodila na sutaze spevu a recitacie na ZS...kvoli tomu som mala velmi dobru vyslovnost vo francuzstine...ako tu uz baby pisali - zalezi pripad od pripadu...ked sa s tym clovekom spaja x dalsich nedostatkov, tak uz ti bude vadit aj toto...pokial je ten clovek "hodnotny", tak nejaku nedokonalost vacsinou ma
@ibatanecnica
@number19 ta baba je asi Veronika Busova, ona je sikovna cukrarka a pravnicka, ale zivi sa cukrarcinou, nie je moderatorka, pecie uzasne a o to v tej relacii ide, ci ju mali nadabovat?
@ankare ďakujem za zdieľanie skúseností aj za radu 🙂

@nela22323 nevadilo, ráčkuje aj môj otec, aj dcéra, aj ex a poznám xy ďalších ľudí. Mimochodom, dcéra dokonca vyhrávala recitačné súťaže 😀
Normálne nechápem, pre koľké z vás je to neprekonateľný problém a zhadzujete tu za to ľudí, ako keby to bol neviemaký problém. To ja by som sa pozrela na vaše veľké zadky, ovisnuté prsia, krivé nohy, veľké nosy, škaredú pleť, vzdelanie, pracovné pozície, matematické a jazykové schopnosti, prehľad v chémii, fyzike, politike a na každú jednu by sa dalo povedať, že na sebe dostatočne nepracujete 😀 😀 😀 a takisto vaši partneri či deti...