Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Išli by ste na rande s mužom, ktorý má takúto vadu, ktorý nevie dobre povedať "r"?
Alebo by ste to nebrali ako prekážku
Napíšte ďakujem
Inak k tej lubozvucnosti: mali sme na univerzite vo Viedni kolegyňu externistku. Japonsku opernú speváčku. A keď sme jedného dňa tak lubozvucne po slovensky kvakotali s kolegyňou slovenkou, divala sa na nás japonka celá fascinovaná, hlavou kyvala, snažila sa vylúdiť nejaké zvuky, tak sme sa jej pýtali, že čo robí. A ona, že sa chce naučiť tú pesničku, čo spievame, že sa jej páči. Dodnes neviem, či nám tak celkom uverila, že nič nespievame, že sa proste rozprávame (bolo to ešte v časoch, keď Slovensko do eú ani nesmerovalo, hranica bola pre Japoncov rovnako zatvorená ako roky pred tým pre všetkých, slovenčina bol pre ňu absolútne exotický jazyk) Takže na tej lubozvucnosti slovenčiny asi čosi bude 😉
@nela22323 uz som videla aj slovencinarku rackovat,a xyz ludi vo verejnych funkciach co robia rozhovor pre tv a rackuju. Mne sa to nepaci,este koktanie mi pride pochopitelnejsie ako rackovanie.
Mala som expriateľa, ktorý rackoval, nikdy ma nenapadlo že by mi to malo vadiť - prišlo mi to pekné.. a už teda vôbec nebol nedosledny, ako tu v diskusii niekde odznelo..
Poznám dosť veľa ľudí čo rackuju, všetci sú vysoko vzdelaní a majú aj dosť dobrú karieru a hovoria plynule niekoľkými jazykmi - to by sa nedoslednym ľuďom rozhodne nepodarilo..
@blondinka95 ty budeš asi fakt blondinka. Tebe asi nenapadlo že v dospelosti je mega ťažké sa to naučiť plus taký človek potrebuje odborníka ktorý to s ním bude mesiace cvičiť keďže už je zvyknutý rackovat. Preto sa to učí hneď od detstva aby sa to to dieťa rýchlo naučilo lenže bohužiaľ nie každý rodič dá svoje dieťa logopedovi. Takže si trošku uvedom co si napísala lebo je to ako keby si napísala že nechápeš ako sa niekto ešte nemohol naučiť šoférovať.....
@rozkvet1 Verím ze je to ťažké v dospelosti, ale určite to nie je nemožné. Učíme sa cudzie jazyky a nenaučime sa slovenský základ? Je rozdiel, keby to ten človek skúšal a naozaj by to nešlo, alebo sa na to jednoducho vyprdol s tým ze on proste tak hovorí a bodka. A takých je veľa.
@deniska2706 chudák, to muselo být těžký když neuměl svoje jméno. A naučil se to ještě nebo ne, pokud se ještě bavíte? :D
@klara2222 nevideli sme sa asi 10 rokov takže vôbec neviem 😅 aj keď pochybujem, on bol ten prípad kedy sa to už podľa mna ani nedá napraviť
No pekna kopa povrchnosi sa tu zisla.
Odpisat cloveka koli tomu ze nevyslovuje slova ako vy. Cooo? Stretavat sa ludmi co nie su ako my? Nepredstavitelne! Ak raz sa vase dieta nebude vediet povedat R, alebo sa zajakavat. Aj to vam bude pilit usi?
Boze, zacinam chapat preco je Slovensko v takom srabe akom je.
@nela22323 keďže sa poznám, po čase (nie veľmi dlhom) by mi to začalo vadiť. A mala by som určite nutkanie poslať ho na logopediu...
Ano. Ja si nepomozem, ale ano
Mne by to nevadilo. Keď niekoho ľúbiš, tak je to maličkosť.
@andreatytler Nemusis komentovat iny nazor. Mne to vadi, jeto skratka nesexy. Rovnako mi vadi taky vysoky fistulovy hlas ju chlapa, to je konecna...alebo ked smrdi napriek tomu, ze dodrziava hygienu
Je to nieco, co neovplyvnim...Chces aby sme boli neuprimni?
Ja som mala frajera skoro 7 rokov, čo račkoval. Po čase som to už vôbec nevnímala. Ale keď sme sa stretli po rokoch, bola som prekvapená, aké je to výrazné. Keď som s ním bola denne, neprišlo mi to tak.
Nevadilo. Môj manžel ráčkoval a ani som to nejak nevnímala.

@vroni 😂tak ono to je asi vzájomne,lebo bratislavské narecie je na hony vzdialené slovenčine,to nás tu uší bolia keď to počujeme😂😂😂😂