icon

Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?

nela22323
25. jan 2024

Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Išli by ste na rande s mužom, ktorý má takúto vadu, ktorý nevie dobre povedať "r"?
Alebo by ste to nebrali ako prekážku
Napíšte ďakujem

rorino
26. jan 2024

@vroni 😂tak ono to je asi vzájomne,lebo bratislavské narecie je na hony vzdialené slovenčine,to nás tu uší bolia keď to počujeme😂😂😂😂

vroni
26. jan 2024

@rorino, tak to verím. Inak som si ale u seba nejako nevšimla, že by som na akékoľvek iné nárečie bola citlivá, len toto mäkčené mi evidentne vadí. Ale je mi jasné, že keby chudák Štúr ožil, tak by mi rád ručne stručne vysvetlil uchylnost môjho lngvistickeho vkusu 😉

rorino
26. jan 2024

@vroni 😂ja si myslím,že keby počul ako je celkovo spevnená ťa jeho ľubozvucna slovencinatak by ho rovno nazad vystrelí.A odkiaľ z Liptova si mala priateľa.A manžela máš z ktorej krajiny?Nechcem vyzvedat,len tak zo zaujímavostí,ktorý milostný jazyk ti znie najkrajšie.

vroni
26. jan 2024

@rorino, z Liptovského Hrádku. Manžel je Rakusan. Rozmýšľam, či som normálna, ked mi nemčina znie lubozvucnejsie ako liptacka slovenčina 🤣🤣🤣

vroni
26. jan 2024

Inak k tej lubozvucnosti: mali sme na univerzite vo Viedni kolegyňu externistku. Japonsku opernú speváčku. A keď sme jedného dňa tak lubozvucne po slovensky kvakotali s kolegyňou slovenkou, divala sa na nás japonka celá fascinovaná, hlavou kyvala, snažila sa vylúdiť nejaké zvuky, tak sme sa jej pýtali, že čo robí. A ona, že sa chce naučiť tú pesničku, čo spievame, že sa jej páči. Dodnes neviem, či nám tak celkom uverila, že nič nespievame, že sa proste rozprávame (bolo to ešte v časoch, keď Slovensko do eú ani nesmerovalo, hranica bola pre Japoncov rovnako zatvorená ako roky pred tým pre všetkých, slovenčina bol pre ňu absolútne exotický jazyk) Takže na tej lubozvucnosti slovenčiny asi čosi bude 😉

denithestrange1993
26. jan 2024

@nela22323 uz som videla aj slovencinarku rackovat,a xyz ludi vo verejnych funkciach co robia rozhovor pre tv a rackuju. Mne sa to nepaci,este koktanie mi pride pochopitelnejsie ako rackovanie.

jana_eyre_2
26. jan 2024

Mala som expriateľa, ktorý rackoval, nikdy ma nenapadlo že by mi to malo vadiť - prišlo mi to pekné.. a už teda vôbec nebol nedosledny, ako tu v diskusii niekde odznelo..

Poznám dosť veľa ľudí čo rackuju, všetci sú vysoko vzdelaní a majú aj dosť dobrú karieru a hovoria plynule niekoľkými jazykmi - to by sa nedoslednym ľuďom rozhodne nepodarilo..

rorino
26. jan 2024

@vroni to je krásne❤️

rorino
26. jan 2024

@vroni tak čakala som taliana,alebo francuza,jazyky lásky,no nemčina ako milostný jazyk...ufff🤦,ale hlavne,že vám to funguje👏.A čo sa týka toho Lipt.Hradku,buď rada,že nebol viac od Ružomberka,tam by to ľ ešte len lietalo😂

kiwi3
26. jan 2024

@rorino
@vroni tak bratislavcanom je blizsia cestina ako slovencina (a zahorakom ani nehovorim), aspon ja to tak mam. ľ vseobecne a "ľi" na konci slovesa, ked pocujem, tak mam pocit, ze to je nieco z ineho vesmiru

vroni
26. jan 2024

@kiwi3, to si zase nemyslím. Nič proti češtine nemam, ale nepripadá mi o nič blizsia ako východniarovi, si myslím. Len ten stred mi to "kazí" 🤣🤣🤣

rorino
26. jan 2024

@kiwi3 😂Tak na to,že slovenčina nie je medzinárodný jazyk,tak ma veľa odtieňov,krásnych práve pre tých,ktorý ich používajú😉

rozkvet1
8. mar 2024

@blondinka95 ty budeš asi fakt blondinka. Tebe asi nenapadlo že v dospelosti je mega ťažké sa to naučiť plus taký človek potrebuje odborníka ktorý to s ním bude mesiace cvičiť keďže už je zvyknutý rackovat. Preto sa to učí hneď od detstva aby sa to to dieťa rýchlo naučilo lenže bohužiaľ nie každý rodič dá svoje dieťa logopedovi. Takže si trošku uvedom co si napísala lebo je to ako keby si napísala že nechápeš ako sa niekto ešte nemohol naučiť šoférovať.....

blondinka95
8. mar 2024

@rozkvet1 Verím ze je to ťažké v dospelosti, ale určite to nie je nemožné. Učíme sa cudzie jazyky a nenaučime sa slovenský základ? Je rozdiel, keby to ten človek skúšal a naozaj by to nešlo, alebo sa na to jednoducho vyprdol s tým ze on proste tak hovorí a bodka. A takých je veľa.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
dankamg
9. mar 2024

@nela22323 no mne by to dosť vadilo

klara2222
5. feb 2025

@ivik4 to je super že ti to nevadí. Ale sranda jestli ráčkuješ ty i manžel) zkoušíte se to ještě učit nebo ne?

klara2222
5. feb 2025

@deniska2706 chudák, to muselo být těžký když neuměl svoje jméno. A naučil se to ještě nebo ne, pokud se ještě bavíte? :D

klara2222
5. feb 2025

@ankare přesně tak, za to nikdo nemůže. Koktáš nějak hodně nebo ti to vadí? :(

deniska2706
5. feb 2025

@klara2222 nevideli sme sa asi 10 rokov takže vôbec neviem 😅 aj keď pochybujem, on bol ten prípad kedy sa to už podľa mna ani nedá napraviť

ankare
6. feb 2025

@klara2222 Veru, sú veci, ktoré neovplyvnime.
Áno, veľa sa zajakavam a jasné,že mi to vadí.

klara2222
7. feb 2025

@ankare to mě mrzí, máš to v každé větě třeba jednou nebo jak? :( A děláš to že hodně opakuješ ty slabiky/písmena nebo že máš blok? ale nebuď z toho smutná

andreatytler
7. feb 2025

No pekna kopa povrchnosi sa tu zisla.
Odpisat cloveka koli tomu ze nevyslovuje slova ako vy. Cooo? Stretavat sa ludmi co nie su ako my? Nepredstavitelne! Ak raz sa vase dieta nebude vediet povedat R, alebo sa zajakavat. Aj to vam bude pilit usi?
Boze, zacinam chapat preco je Slovensko v takom srabe akom je.

helenbozka
7. feb 2025

@nela22323 keďže sa poznám, po čase (nie veľmi dlhom) by mi to začalo vadiť. A mala by som určite nutkanie poslať ho na logopediu...

mircalla
7. feb 2025

Ano. Ja si nepomozem, ale ano

tairyx
7. feb 2025

Mne by to nevadilo. Keď niekoho ľúbiš, tak je to maličkosť.

mircalla
7. feb 2025

@andreatytler Nemusis komentovat iny nazor. Mne to vadi, jeto skratka nesexy. Rovnako mi vadi taky vysoky fistulovy hlas ju chlapa, to je konecna...alebo ked smrdi napriek tomu, ze dodrziava hygienu
Je to nieco, co neovplyvnim...Chces aby sme boli neuprimni?

oblecenieavecicky
7. feb 2025

Ja som mala frajera skoro 7 rokov, čo račkoval. Po čase som to už vôbec nevnímala. Ale keď sme sa stretli po rokoch, bola som prekvapená, aké je to výrazné. Keď som s ním bola denne, neprišlo mi to tak.

marusiao
7. feb 2025

Nevadilo. Môj manžel ráčkoval a ani som to nejak nevnímala.

ankare
7. feb 2025

@klara2222 áno, buď opakujem slabiky, ale mám v reči pauzu, lebo nedokážem hlasku/slabiku vysloviť. No čo už, horšie veci sa dejú v živote. 🙂