Vekový rozdiel 20 rokov vo vzťahu
Ahojte, este som nebola v takejto situacii ako teraz je to pre mna nove preto by som si vypocula nejake skusenosti od bab ktore to mali podobne. Mam 25 rokov , 4 rocnu dcerku. Spoznala som jedneho muza velmi si pasujeme on rozvedeny a jedno velke dieta jedno mensie ( ja dalsie dieta nechcem, tak mi to vyhovuje) . Ide o to ze som sa donho zalubila randime spolu, aj on ma ma velmi rad , ale ja mam dost obavy ohladom veku. Ja aj on chceme vazny vztah ziadne motacky ani nic , cize ideme na vsetko velmi pomaly rozumne, no z dlhodobeho hladiska neviem ako to mam vnimat on ma 45 teraz ,idealne, ale co ptoom keby som mala ja 40 a on 60 , v hlave mam stale tieto otazniky .. mate niektora 20 rocny rozdiel a fungujete ? Ten chlap to “ stiha” s mladsou aj v neskorsom veku? ..rada si vypocujem
Ja nemam starsieho partnera, ale sedim v kancli s tromi chlapmi po 60ke. A teda nestiham ja im 🙂 Jeden ani nevyzera na svoj vek, dalsi dvaja vyzeraju, ale su fesaci a fakt velmi aktivni, cestuju po svete, sportuju, maju zaluby, chodia na koncerty, do divadla, venuju sa rodine. Ale samozrejme nemusi to tak byt vzdy, dalsi kolega uz ako 50rocny dostal infarkt a zomrel.
Veeeelmi zalezi od povah, ale kamoska uz par krat olutovala starsieho chlapa, par krat to bolo na rozvod. Prejavilo sa to az po 10-15tich rokoch. On je uz panko, co ma rad svoj pokoj, nema rad zmenu uplne ine zmyslanie. Rozdielne nazory na vychovu... Vytiahnut ho na spolocnu dovolenku je umenie.
Sesterka zas ma o viac ako 20 rokov starsieho muza, a tam to je uz tiez skor take dva osobitne zivoty. On chce svoj pokoj, ma uz svoje diagnozy suvisiace s vekom, nechodia na dovolenky ani spolocne vylety. Ale ona s detmi beha po celom svete.
Ja mám o 19 rokov staršieho. Energie má na rozdávanie. Asi to bude skôr v charaktere a osobnosti, ako vo veku. Mám 36 ročného dedka kamoša, ktorý sa len ľutuje a sedí doma. Takže tak.
Už som tu raz písala ohľadom kamošky. Rozdiel začala pociťovať tesne pred 40tkou. Ona ešte plná života a on by už len oddychoval. Aj spolu kvôli tomu rozdielu skončili
Prvé roky vám to fungovať bude, ale neskôr nie.
@domka222 to je tak individuálne. Porovnávať nemožné
@sante81 hmmm to ty odkiaľ môžeš vedieť? Nevieš čo bude zajtra, pozajtra nie o 5 rokov
@markusrasford chcela počuť skúsenosti. A to,čo som napísala je jedna z nich. Nehovorím, že to musí byť zákonite tak.
Ano casom vztahy s takymto obrovskym rozdielom krachuju. 10 rokov sa este nejako prekonat da ale 20 je uz prilis. On bude dedo a ty v najlepsom veku. Okrem toho ze to ma milion inych nevyhod...
Ako stare deti ma? Ma kazde s inou zenou? Ak ano a plus chce do romantickeho vztahu niekoho kto ma o 20 rokov menej videla by som to ako velky red flag.
A netaram ti do vetra mala som vztah s velkym vekovym rozdielom a je to citit (a to ten rozdiel bol mensi ako ten co uvadzas ty)
Mám dobrú kamarátku ktorá má takýto vekový rozdiel a fungujú dobre aj po 25r manželstva ale vidím to skôr ako svetlú výnimku, lebo poznám viacerých ktorým to nevyšlo.
Aj sesternica mala staršieho, tiež nechcel deti. Bola mladá bolo jej to vtedy potom už nie. Na začiatku cestpvali kade tade po svete, ale vekom prišli choroby, potom zmeň povahy, a ona zostala vyslovene väzňom v tom vzťahu. Nemohla podať výpoveď a zmeniť prácu, lebo jej tú prácu kedysi vybavil muž, po práci musela hneď domov a starať sa o neho, nikam už nechodili, ani k nim nik chodiť nemohol vrátane jej najbližších.
@autorka len kľudne sa sním zoznamuj. Čas ukáže ci si sa rozhodla dobre. Podľa referencií na MK sa nerozhoduje. Sú to neoverené recenzie. Smelo do vzťahu. Je to o komunikácii o tolerancii a ďalších možností medzi vami. Áno aj v 60 ké bude môcť sexovat keď bude zdravo a športovo fungovať
My máme 23rozdiel,ja už mám 45 muž 68,sme spolu 25rokov a muž stíha až moc skôr ja mu nestačím😂
U nás je 22 ročný rozdiel. Sme spolu takmer 4 roky. Zatiaľ čo on je plný energie, tak ja som ta, ktorej sa vôbec nič nechce. A ešte teraz, keď som na PN, tak už dupľom.
No tak uz si zacala s nim randiť,hadam sa onho postarat aj ked bude mat 60tke,Najlepsie je to ked ho využiješ teraz a potom sa nanho vykašleš a najdes si mladsieho.Ja ked som mala 20 40 r bol pre mna ako otec.
Prosim ta a o com okrem deti spolu debatujete? O polohe pri sexe, ktora bude nasledovat?
A zhruba kedy pocitas, ze budes vdova? Stretam jedneho pana v MS. Bola som svedkom toho ako ho oslivili dedko a pritom to bol otec. Uprimne? Som nevedela kam sa pozerat od toho ako mi bolo trapno za neho.
@markusrasford ty musíš byť jeden z tých skôr narodených 😅 keď reaguješ na názory žien, prečo to nebude fungovať
Na mna je to vela. Ja som si vzdy hladala seberovneho. Mne starsi muzi nikdy nevonali,pripadali mi taki,ze radi poucuju a spravaju sa k mladsim zenam akoby ich chceli prevychovat. Ty v najlepsich rokoch a on uz dedko. Ale to nikto dopredu nevie,aky bude. Hlavne sa neuponahlaj. Mas teraz ruzove okuliare vsetko ti na nom imponuje,no ktovie,aky je naozaj. To zistis az casom,ci ti bude jeho zivotny styl vyhovovat a ci sa bude k tebe pekne spravat.
Zalezi ako si rozumiete, ako sa k tebe sprava. Ake je to s nim zit, co ti pomaha / robi v domacnosti, ake ma nazory, v com sa zhodujete. Vek neni podstatny. Ja som mala starsieho a teraz som v tom naj veku, ale mladsi, alebo cca do 45, mi pridu ako nevyzrete deti.
@markusrasford ono je to tazke pre mna lebo my sa pozname nejaky ten cas uz ale snazila som sa mu “ vyhybat” prave kvoli tomu lebo som sa bala ze si ho pripustim a bude mi ten vek vadit . No ale cim dlhsie sme travili cas spolu tak casom som to uz nevedela odstrihnut tie pocity .. a neviem si predstavit ze teraz ho “ necham” len kvoli tomu lebo ma o 20 viac ako ja ..mozno je to ten pravy stale to mam hlave lebo nikdy nevies . Ja nemam stastie v laske a teraz citim taku nadej .. ktovie
@pribinak aj mňa to napadlo, ale nechcela som to napísať 😌
Veď keď ti to vyhovuje, tak nerieš a užívaj si prítomný čas. Možno budete spolu 2 roky, možno 10. To nevie dopredu nikto. Načo sa deptat dopredu? Mladí chlapci sú dnes tiež všelijakí, väčšinou si chcú do 30 len užívať bez záväzkov.
Myslím, že tak 10-15 rokov to bude v pohode , fajn. Ale potom už sa začne ten rozdiel prejavovať.
Ale môže to byť krásnych 10-15 rokov🙂
@mateson2004 fakt si to neviem predstaviť
Mozno ten nastavajuci mampekne majetky a preto 20 rocny rozdiel autorke nevadi 🤪

20 rokov? Za mna priveľa