icon

Veľký vekový rozdiel v črtajúcom sa vzťahu

30. máj 2025

Ahojte, ešte predtým ako začnem o mojom probléme vás chcem poprosiť aby ste ma za môj “problém” hneď neodsúdili.. Tento rok budem mať 37, bola som dlhé roky sama po neúspešnom 5 - ročnom vzťahu. Pravdupovediac mi to ani nechýbalo, keďže v bývalom vzťahu boli problémy s neverou a aj mi to zosadilo tie ružové okuliare ohľadom lásky. Momentálne ale pracujem v korporáte, nikdy som sa nejak nesústredila na kolegov, až do momentu keď som spoznala nášho nového kolegu, ktorý ma na prvý pohľad očaril a po dlhom čase som zažila motýliky. Bol očividne mladší, ale netušila som, že tam bude až taký rozdiel. Samej mi to prišlo divné lebo vždy som inklinovala skôr k starším, ale tu som sa proste zamilovala ako základoškoláčka. Pár dní na to sme sa dali do reči a po práci sme skočili na kávu, konverzácia išla veľmi prirodzene a plynule a vyznel veľmi mužne a vyspelo, napriek tomu že som stále nevedela koľko má vlastne rokov. Prišlo mi to blbé sa opýtať na vek, tak som sa opýtala čo vyštudoval a dostali sme sa k tomu, že zmaturoval minulý rok. V tom momente som bola ako obarená, ale snažila som sa tváriť normálne. Nikdy predtým som nezažila takú chémiu takto hneď po pár stretnutiach. Momentálne sa stretávame každý deň po práci a veľmi sa vo mne bije to, že je medzi nami skoro 18 - ročný rozdiel a ja som proste zaľúbená. Po poslednom “rande” sme mali v sebe trošku vína a pri rozlúčke padla prvá, spontánna pusa iniciovaná z jeho strany. Neviem, či je to čo robím správne ale nedokážem ovládnuť svoje vnútorné pocity, ktoré som dlhé roky nepociťovala. Mali ste niektorá skúsenosť s takým veľkým vekovým rozdielom? Nie je to len chvíľkové pobláznenie ktoré čoskoro pominie? Paradoxne si vzťah s ním predstaviť viem, len sa bojím odsúdenia od rodiny, príbuzných a aj kolegov. Ďakujem vopred za všetky rady 🙏.

Strana
z4
duratlicka
4. jún 2025

Buďme realisti. O 10-15 rokov bude chcieť rodinu a Ty budeš smerovať do prechodu. On bude plný energie, ale Ty už budeš chcieť mať svoj kľud. Viem, o čom hovorím, mám to opačne. Manžel je o 11 rokov starší a je to dosť veľký problém.

shelby88
4. jún 2025
@natalyya

@shelby88 macron je francuzsky prezident

@natalyya aha veď áno bože 🙈

zuzana76
4. jún 2025
@sisa_s

@biba_18 ved mu aj supla jednu teraz 😀 asi im to "funguje"

@sisa_s akurat som isla pisat, ze uz aj fcka sa mu usla od mamicky

margotka17
6. jún 2025

Myslím si, že ak by ťa doviedol domov predstaviť rodicom, hneď by si mala po motylikoch v bruchu. Ak sa jeho mamka vydávala v mladučkou veku, možno ste rovesníčky. Neviem, či by sa takému vzťahu svojho syna potešila. Áno, máte spoločné témy, ale do kedy? No na druhej strane, ak to tebe nevadí ani jemu, robte čo chcete, to je váš život. Ja mám o 5 rokov staršieho muža ako som ja, často veľa veci rozumne rozhodne aj za mňa. Ty vieš, čo od vzťahu očakávas. Inak, už je tu leto, motylikov je všade dosť 😉.

valise
7. jún 2025

Aj Zdena Studenkova je od svojho Brana o 18 rokov starsia a aki su stastni

kasssiopea
7. jún 2025
@valise

Aj Zdena Studenkova je od svojho Brana o 18 rokov starsia a aki su stastni

@valise ...ale nestretli sa, ked mal Brano cerstvo po maturite.

ema22270
7. jún 2025

Pride mi to dost velky vekovy rozdiel - chlapci su este podla mna v tom veku nedozreti... cize pochybujem ze by chcel ist do nejakeho vztahu.. ide o to co ty hladas - ci sa chces vazne viazat alebo nie.

ema22270
7. jún 2025

Uplne by bolo keby mal aspon tych 25 rokov... 19 je dost malo. Ked ty mas 37.

valise
9. jún 2025
@kasssiopea

@valise ...ale nestretli sa, ked mal Brano cerstvo po maturite.

@kasssiopea tak tie dva roky hore-dole😁

shelby88
10. jún 2025

Vieš čo, ja ti doprajem.. choď do toho

Strana
z4