Vianoce bez priateľa
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.
Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.
@anonym_autor ... To môže aj po rozchode
@doriiis nevrati mi peniaze, to viem isto. Uz som tuto temu nastolila neraz.
@januska12323 ak sa s nim rozidem, peniaze uz nikdy neuvidim. Cize momentalne je mojim cielom dostat aspon polovicu penazi spat. A potom uz pojdeme obaja vlastnou cestou.
@anonym_autor cize si s nim iba preto, ze ti dlhuje peniaze, hoci pises vyssie, ze si mu ich DALA. No tak to k nim radsej nechod, ja by som ta ani nepozvala.
@anonym_autor cize si s nim iba preto, ze ti dlhuje peniaze, hoci pises vyssie, ze si mu ich DALA. No tak to k nim radsej nechod, ja by som ta ani nepozvala.
@la_dolce_vita ja som mu ich nedala, ja som mu ich pozicala. Ale nechcel podpisat papier o uznani dlhu, ani za svet.
@pralinka25 tak potom nech si ich syn odo mna nepoziciava, nech ho financuju oni. Dala som mu 5000 eur, o tom nevedia. A ani to nesmu vediet, lebo ze jeho mamu by to zabilo. Ale tak preco mu nepomohli ako rodina, ked to potreboval. Preco sa im bal povedat, ze ma problemy a poziadal o pomoc mna? A ked islo o 500 eur / oficialne /, tak sa do toho nemam miesat, ze to nie je moj problem a oni peniaze maju. Vtedy som sa pozrela na priatela a bola som ticho. Cize ja rodinou nebudem, so mnou nidy nebude planovat buducnost, ale peniaze odo mna opyta (vtedy som dedila po rodicoch, tak vedel, ze som prisla k peniazom).
@anonym_autor Na základe toho, čo píšete ,má logiku, že odmietate pozvanie, ale problém nie je v rodine Vášho priateľa, ale v ňom. Váš vzťah stagnuje, lebo priateľ nemá potrebu rastu.Jeho rodina Vás akceptuje ako partnerku, ale či sa veci niekam posunú/neposunu je len a len v réžii Vášho priateľa . Možno sa mýlim, ale mne sa to javí ako využívanie.Priatel si mohol požičať od rodiny alebo z banky
Ja milujem tieto temy, kde sa na druhej strane dozvieme dovody, preco autor reaguje, ako reaguje. A nakoniec to vyznieva celkom inak...🫣
Ja milujem tieto temy, kde sa na druhej strane dozvieme dovody, preco autor reaguje, ako reaguje. A nakoniec to vyznieva celkom inak...🫣
@anonym_76834e tema bola, ci by ste isli na vianoce k rodicom svojho priatela, ked tam nechcete ist...
@anonym_76834e tema bola, ci by ste isli na vianoce k rodicom svojho priatela, ked tam nechcete ist...
@anonym_autor odpoved, ak by som mala priateľa chuja, už by nebol priateľ a problém by bol vyriešený
@anonym_autor odpoved, ak by som mala priateľa chuja, už by nebol priateľ a problém by bol vyriešený
@lucia147852 tak tu som najviacsia ... a ja, podla niektorych.
@anonym_e0fbbd o buducnosti mam uz jasno. Presne preto mi nepride na mieste k nim chodit na Vianoce. Podla mna je to sviatok, ktory nech stravia rodina spolu. A to teraz nemyslim v zlom. Len tam nepatrim, a ani patrit nebudem.
@anonym_autor znies velmi ubolene a zatrpknuto a vies, ze nebudete spolu, tak na co to predlzovat? Zjavne si cakala (alebo aspon dufala) ine gesto aspon od priatela, ktore neprichadza, no nepochybujem o tom, ze ho mas rada, lebo fuc by si bola uz davno... ale ked si vnutorne tak velmi presvedcena o tom, ze tam nepatris, nepredlzuj to. Aj ja som citila, ze niekam nepatrim, presne som pocuvala, ze toto su ich rodinne zalezitosti (to uz som bola manzelka), aby sa na mna po 12 rokoch nakoniec vysral on. Takze ti drzim palce.
@januska12323 necitim sa ako rodina a ani nou nebudem. Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel. Preto mi toto pride trochu hrane. Tak na stedry vecer ta zavolame k sebe, aby si nebola sama... po ine vecery na teba kasleme. Zial je to tak.
@anonym_autor Nerozumiem,preco s nim stracas cas,ked ti povedal,ze nie si rodina a ani ty to tak necitis. Naco ste potom spolu,ked ste si cudzi?
@lucia147852 tak tu som najviacsia ... a ja, podla niektorych.
@anonym_autor No...ano, si. Najprv tu places, ze priatel s tebou nerata do buducnosti a nema ta za rodinu, a na 3.strane z teba vypadne, ze si s nim len preto, aby ti vratil smiesnych 500e...tak toto je zapletka😃😆 sa preber.
@anonym_autor No...ano, si. Najprv tu places, ze priatel s tebou nerata do buducnosti a nema ta za rodinu, a na 3.strane z teba vypadne, ze si s nim len preto, aby ti vratil smiesnych 500e...tak toto je zapletka😃😆 sa preber.
@luccys myslis, ze ak by som ho nemala rada a nelubila by som ho, bola by som s nim? Podporovala ho? Aj financne? Aj ked mi daval jasne najavo, ze nikdy nebude so mnou? Az teraz sa mi otvorili realne oci, pred par mesiacmi. Prislo ku situacii, ked som ja potrebovala pomoc, co by ho nestalo ani cent, ale neurobil to pre mna. Vtedy som pochopila, ze toto nikam nevedie. Ano svoje peniaze chcem spat, aspon polovicu. Ale tvarit sa ako milujuca rodina, ked ma absolutne do rodiny neberu, tak to nebudem.
Ja ťa chápem, rovnako ako chápem aj vdovy čo nechcú ísť na štedrý deň k dieťaťu čo má už svoju rodinu. Proste aj keby daná rodina ich tam chce, cítia sa ako piate koleso u voza. Ja by som bola tiež radšej sama alebo išla niekde do charity dávať večeru bezdomovcom ako proste byť niekde preto lebo ma pozvali aby nie som sama.
@anonym_autor Ked Ti vrati peniaze, tak sa s nim rozides...vies, co by som ja spravila? Aky pozicaj, taky vrat. Isla by som na veceru a pri stole by som povedala, ze pre teba bude dar, ked ti vrati peniaze, ktore si mu pozicala. Nech rodicia vedia, akeho maju syna. Tym padom mas peniaze a rozchod zabezpeceny. 😂❗️
@anonym_autor necitala som vsetky komentare a z toho co som precitala je to take nejasne, ale ak by bola pravda to, ze ta neprimaju, tak by nebol problem iba Vianoce ale cely vas vztah.
@sasa1310 je to dost mozne, nehovorim, ze nie. Prsten som mala. Ale musela som ho davat dole, ked som isla k nim, aby som neranila jeho mamu. Tak som ho prestala nosit a prsten som mu vratila. Kedze v podstate neplanoval odist od rodicov, ani so mnou byvat, ani planovat buducnost. Nas vztah este nejako doznieva a nepride mi na mieste, aby som k nim chodila.
@anonym_autor to s tým prsteňom je konečná.... čítala som aj zvyšok a úplne ti rozumiem. podľa mňa urobíš správnu vec, že stráviš sviatky sama. ešte sa trošku pohraj na vzťah, aby si neprišla o všetky prachy a potom papa....
@luccys ak som dobre čítala, píše o 5000 eur, nie o 500.
@anonym_4eca03 viac krat to bolo slovne, ked som sa chcela zapojit, tak mi priatel povedal, ze toto je v rodine, nebudem konkretizovat, ale povedal mi to viac krat. Plus to povedala teta, dokonca som ich chcela pomoct, to som si myslela, ze bud radi a teda ma jasne upratala, ze do toho ma nic, ze to je vec rodiny ( konkretne islo o nejaku sumu penazi - 500 eur - a ona mi povedala, ze snad ich syn nebude brať peniaze odo mna, cudzieho cloveka, ze na to je rodina.
@anonym_autor toto ste stihli prebrat minulu syedrovecernu veceru? Ked sa s nimi inak nestykas???? 🤷♀️
Iny ta nechce ked sa s tymto stretavas? Pises o A a priblem je vlastne B C a E 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
tak ale potom to ze nechceli aby si od teba pozical peniaze dava absolutny zmysel aj to ze nechcel aby o tom vedeli. oni dobre vedia preco nechceli aby si mu pozicala a podla mna chranili hlavne teba
tak ale potom to ze nechceli aby si od teba pozical peniaze dava absolutny zmysel aj to ze nechcel aby o tom vedeli. oni dobre vedia preco nechceli aby si mu pozicala a podla mna chranili hlavne teba
@pralinka25 nie, oni hlavne vobec nevedeli, ze ich syn je v peknych financnyych srackach. Ale o podivnostiach v ich rodine ani nehovorim. Jeho sestra je sestra na radiologiii. Potrebovala som surne MRko, ak by sa bol opytal sestry, tak ho mam behom tyzdna a popis do tyzdna. Nechal ma v bolestiach, nech si ho riesim sama a zhanam si termin. Svojmu bratrancovi vybavil do tyzdna, ked o mesiac ziadal. Tu niekde v lete som pochopila, ze toto je konecna, ze ja do rodiny nepatrim a nikdy ani patrit nebudem. Preto sa hrat na nieco co nie sme a stedry vecer sa tvarit, ako nam na sebe zalezi nemienim.
@pralinka25 nie, oni hlavne vobec nevedeli, ze ich syn je v peknych financnyych srackach. Ale o podivnostiach v ich rodine ani nehovorim. Jeho sestra je sestra na radiologiii. Potrebovala som surne MRko, ak by sa bol opytal sestry, tak ho mam behom tyzdna a popis do tyzdna. Nechal ma v bolestiach, nech si ho riesim sama a zhanam si termin. Svojmu bratrancovi vybavil do tyzdna, ked o mesiac ziadal. Tu niekde v lete som pochopila, ze toto je konecna, ze ja do rodiny nepatrim a nikdy ani patrit nebudem. Preto sa hrat na nieco co nie sme a stedry vecer sa tvarit, ako nam na sebe zalezi nemienim.
@anonym_autor sprosto ťa zneužil...
@anonym_autor tak je pravdepodobne ze v srackach nebol prvy krat. preto to nevedeli lebo nechcel aby vedeli a dobre vedel preco.
tak ano to s tym MRkom je od neho hnusne
@anonym_autor mala by si mu povedať aby bol s tebou u teba na štedrý večer a popravde, keby to s tebou myslel vážne, tak by ste už spolu dávno bývali.
Riadny bizar...
On je uplne na 💩 frajer a ty si mu natlacila 5000 lebo si chudak vypytal a preto sa s nim stretavas aby ti to vratil... a Vianoce su tu len bonus v celom rozpravani... mas tam este dalsiu anekdotu? Mam zly den ale toto mi aspon vylepsilo naladu
Od jednoduchej otázky,ako tráviť štedrý večer "sme" sa dopracovali k dlžobám po ohováranie celej rodiny ma fóre. No neviem,ale tak, poradím,rodičom daj vedieť,nech ti ich synátor vráti zvyšné peniaze,oni mu isto dohovoria,keď sú podľa teba takí hrdí a máš aj peniaze,aj rozchod. A ty sa zbal na týždeň niekde do hôr a užívaj si kľud.

@doriiis preco som vysvetlila vyssie. Nechcem uplne prist o moje peniaze, aspon polovicu naspat by som chcela dostat. Postupne mi ich splaca mesacne.
@anonym_autor ... To môže aj po rozchode