icon

Vianočné plány narušené neistotou vo vzťahu

6. dec 2025

Je mi smutno z jednej veci, som z toho zmatená a neviem, ako to chápat. Od leta mám jeden šťastný vztah. Aspoň som myslela, že je šťastný. Od septembra mi tvrdí a slubuje, že Vianoce i Silvester budeme spolu. Zrazu začal cuvat a že nevie, uvidí sa...takže neistota. Mrzí mna to tým viac, že spolu velmi nebyvame, on pracuje v Prahe a ja som v Prešove, cize velká dialka. A to som chystala prekvapenie, že mu oznámim, že mna v Prešove nic nedrzi a odidem do Prahy za ním, on už tam býva v podnájme v jednom peknom byte. Už som pozerala na nete pracovne ponuky a úplná paráda. Kdeze Presov, tam skapal pes. Hned po Novom roku som chcela na tom začat pracovat. Ale takto teda neviem. Stále mi vysvetluje, že musí a rodinou, a to má 37 rokov, že je tak každý rok (no tak raz musí nastat čas to zmenit). Co viem, tak jeho matka je hrozná povaha, vždy musí byt po jej, akonahle nie je, využíva vsetky možné zbrane, aby dosiahla svoje a on sa jej boji? Ale neviem presne..Este upresním, že od oktobra sa teším, kupeny nový stromcek aj ked umelý, ale ako živý, plno ozdob, kolekcie a začínam piect, on o tom vie a že co? No tak budem sediet pri nom sama.

Strana
z2
doriiis
6. dec 2025

Už by nebol môj priateľ. Nič viac k tomu nemám čo dodat

pribinak
6. dec 2025

Nájdi si iného

enmery
6. dec 2025

Zapamätajte jednu vec!Nikdy nemeň svoje plány a nesťažujem sa nikam len kvôli chlapovi. Rob to pre seba a svoju budúcnosť. Chlapi prídu a odídu, ty ostávaš. Toho skutočného horného teba nebudeš musieť o nič prosiť, tlačiť sa k nemu, utekať za nim, smútiť, lebo ti ten priestor bez slov urobí on sám.

anonym_211bdc
6. dec 2025

@anonym_autor ocividne s tebou do buducna nerata.

januska12323
6. dec 2025

Prečo by si bola sama? Nemáš rodinu?
Máte krátky vzťah na diaľku, ja ani neviem či by som od neho chcela aby sme boli spolu.

btus
6. dec 2025

my sme boli teraz už s manželom spolu 8 mesiacov, Chodili sme spolu 8 mesiacov) ale ani nás nenapadlo, by sme boli na Vianoce spolu. On bol doma a ja doma. Potom prišiel asi o 2 dni, išli sme na turistiku, posedel. Vo februári ma predstavil rodičom. Takže až tak by som si z toho stres nerobila. Nepoznáš vzťahy v rodine, nerieš. Ak, tak chodte spolu niekde na Silvestra, ale Vianoce by som sa netrápila. Darčeky si dáte, keď sa stretnete.

barka1
6. dec 2025

Toto sa asi nedá úplne nazvat vztahom. Ako často ste sa od leta videli? Máš nereálne predstavy a možno aj ocakavania. Na tvojom mieste by som sa stiahla a nikam sa nestahovala, pokial to medzi vami nebude jasnejsie.

bomba36
6. dec 2025

@anonym_autor veď ste "spolu" ani nie pol roka aj to len občas keď príde z Prahy a už chceš kvôli nemu meniť celý život? Ako v pohode, ak ťa doma nič nedrží tak skús Prahu, ale on ťa má zrejme len ako zábavku keď príde domov a mamička o tebe asi nevie, preto začína byť nervózny. To je tvoj prvý?

anonym_42c998
6. dec 2025

Joj a vie on, ze sa chces nastahovat k nemu do Prahy? 😲

janinah
6. dec 2025

On ťa do toho podnajmu v Prahe pozval bývať či sama sa ideš natisnúť? Si si istá,ze tam byva sám.? Aby ti nakoniec aj ten skapatý prešov nebol dobrý...
No,ale zelám ti veľa šťastia....

janinah
6. dec 2025
@btus

my sme boli teraz už s manželom spolu 8 mesiacov, Chodili sme spolu 8 mesiacov) ale ani nás nenapadlo, by sme boli na Vianoce spolu. On bol doma a ja doma. Potom prišiel asi o 2 dni, išli sme na turistiku, posedel. Vo februári ma predstavil rodičom. Takže až tak by som si z toho stres nerobila. Nepoznáš vzťahy v rodine, nerieš. Ak, tak chodte spolu niekde na Silvestra, ale Vianoce by som sa netrápila. Darčeky si dáte, keď sa stretnete.

@btus u nas podobne,na vianoce pol roka randenia,sviatkoval kazdy s rodicmi,vo februari zasnuby,v maji svadba...ale nepchala som sa mu do bytu😉

anonym_0f09e0
6. dec 2025

Možno netrávi vianočný čas s mamičkou, možno má ženu (priateľku) a tebe len sľubuje. Možno to chce len viac času a budúce Vianoce už bude chcieť byť s tebou. Opýtala si sa ho, prečo by si nemohla s ním do Prahy?

autumn1
6. dec 2025

Ja v tom nevidim problem, ze nepride ja som s priatelom nieco cez rok a tiez budeme zvlast obom nam to pride, ze tak to ma byt, obaja sme s tym v pohode. ALE kebyze mi slubuje priatel ako bude so mnou a zrazu cuvne kvoli matke ak som to dobre pochopila tak za mna to nie je muz ale mentalne nevyspele decko. A to by bol pre mna velky problem. Ja potrebujem mat pri sebe muza, ktory si stoji za svojim slovom.

anonym_dacbcd
6. dec 2025

@anonym_autor vôbec by ma nezaujímali Vianoce, ale čo ďalej. Teda, opýtať sa ako to vidí ďalej a či budete spolu bývať,že si ochotná za ním do Prahy. Mám pocit, že sa bude krútiť ohľadom tej Prahy.🤔 Mal ti to ostatne navrhnúť sám.

kitycat
6. dec 2025

A ako casto sa stretavate?

Ako mozes mu povedat, ze chces posunut vas vztah a si ochotna sa prestahovat do Prahy, ze co on na to... vas vztah to kazdopadne niekam posunie lebo teraz sa asi casto nevidate...

Ja som sa tiez takto nastahovala ku frajerovi do Prahy, no rozisiel sa so mnou ani nie po polroku, len nechapem naco som sa stahovala ked on to tak necitil

anonym_147c46
6. dec 2025

Už ťa vôbec predstavil svojej mame a svojím priateľom?
Alebo funguješ v utajení a nikoho z jeho rodiny osobne nepoznáš?

mimikarol
6. dec 2025

Prosím ťa jeho matku do toho nezaťahuj. Keby chcel tak s tebou je. S tým jeho mama nemá absolútne nič spoločné. Čo mu akože spraví? Uviaže ho doma reťazou o stromček?
Koľko krát ste sa za tých pár mesiacov stretli? A už sa chceš k nemu sťahovať? Ktovie či "chalanisko" nemá ženu alebo frajerku

yelena159
6. dec 2025

Poviem ti to rovno. Ak by som chodila pol roka s niekým, kto býva 150km odo mňa (predpokladám, že by sme sa kvôli diaľke nevideli často) a povedal by mi, že chce so mnou tráviť Vianoce a nasťahovať sa ku mne, vzala by som nohy na plecia. Pre mňa je to príliš unáhlené.

marca12
6. dec 2025

Toto nie je super chlap do buducna. Ak v 37 rokov da prednost matke pred buducou zenou,tak nech ide do haja. Ty si sa asi upla na ten jeho pekny byt a predstavu o krasnom zivote v Prahe a preto si stratila zdravy usudok.

autor
6. dec 2025
@marca12

Toto nie je super chlap do buducna. Ak v 37 rokov da prednost matke pred buducou zenou,tak nech ide do haja. Ty si sa asi upla na ten jeho pekny byt a predstavu o krasnom zivote v Prahe a preto si stratila zdravy usudok.

@marca12 to nie, ja som sa zalubila predtym, ako odisiel do Prahy. Koniec koncov do Prahy mozem ist aj sama.

autor
6. dec 2025
@mimikarol

Prosím ťa jeho matku do toho nezaťahuj. Keby chcel tak s tebou je. S tým jeho mama nemá absolútne nič spoločné. Čo mu akože spraví? Uviaže ho doma reťazou o stromček?
Koľko krát ste sa za tých pár mesiacov stretli? A už sa chceš k nemu sťahovať? Ktovie či "chalanisko" nemá ženu alebo frajerku

@mimikarol práveze matka problém je. Koniec oktobra mal týzden volno. Z toho bol 5 dní u mna. Vyvolavala mu stále, kedy pride. Dokonca, že zavola policiu a oni mu ho privedu. Mamu som videla, aj otca, len zvlášť. Sú rozvedení. Cize manželku asi nemá.

autor
6. dec 2025
@anonym_0f09e0

Možno netrávi vianočný čas s mamičkou, možno má ženu (priateľku) a tebe len sľubuje. Možno to chce len viac času a budúce Vianoce už bude chcieť byť s tebou. Opýtala si sa ho, prečo by si nemohla s ním do Prahy?

@anonym_0f09e0 ale preco mi potom slubuje od septembra, že si mnou? Však to dokonca navrhol sám. Ale mama ho chce mat u seba.

enmery
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_0f09e0 ale preco mi potom slubuje od septembra, že si mnou? Však to dokonca navrhol sám. Ale mama ho chce mat u seba.

@anonym_autor Lebo nikto Ti nemôže dať toľko, ako Ti ja sľúbim. A tebe to stačí.

autor
6. dec 2025
@janinah

On ťa do toho podnajmu v Prahe pozval bývať či sama sa ideš natisnúť? Si si istá,ze tam byva sám.? Aby ti nakoniec aj ten skapatý prešov nebol dobrý...
No,ale zelám ti veľa šťastia....

@janinah minimálne v Prahe najdem skor prácu. Ci už s ním, či bez neho.

autor
6. dec 2025
@bomba36

@anonym_autor veď ste "spolu" ani nie pol roka aj to len občas keď príde z Prahy a už chceš kvôli nemu meniť celý život? Ako v pohode, ak ťa doma nič nedrží tak skús Prahu, ale on ťa má zrejme len ako zábavku keď príde domov a mamička o tebe asi nevie, preto začína byť nervózny. To je tvoj prvý?

@bomba36 prvý ani zdaleka nie. Už som mala s jednym tesne pred svadbou.

autor
6. dec 2025

A preco riesim Prahu? Tak on má tu prácu v Prahe istu a chodit tam bude. V pohode. Má dokonca prácu v obore. Mne skončí koncim roka zmluva a som bez práce. Práca Prešov - nula bodov. Navyse nie som rodačka z Presova, skor opačný koniec SR, cize vazby ziadne. Paradoxne v Prahe by som bola blizsie rodine. Mama mi povedala, že vela ženám chodí muž na tyzdnovky alebo mesiace prec, nebudem jediná. Ale to si ženy, co maju deti, závazky, domy a byty, to nie je náš pripad. Mna tu nedrzi nic, ani sa mi tu už nepaci, prácu mat nebudem, nie som odkázana vobec byt ako slamena vdova a cakat, to je výhodná pozicia. Ženu nemá, dufam, že ani nie priatelku.

autor
6. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Lebo nikto Ti nemôže dať toľko, ako Ti ja sľúbim. A tebe to stačí.

@enmery len ja už som sa nejako zariadila.

marca12
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Chudak chalan s takouto materou si zenu nikdy nenajde.

enmery
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale aj on sa zariadil.

autor
6. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Ale aj on sa zariadil.

@enmery potom nechápem, preco mi to sluboval a vedel, ako to mám, alebo mateř zavelila, tak on skáče ako ona píska.

Strana
z2