Vrátenie darčeku v problematickom vzťahu. Čo by ste urobili?
Ahojte, s priateľom máme posledné mesiace viac menej rozchodové. Hádame sa, nerozprávame sa pár dni, potom sa situácia upokojí na pár dní a potom zase od znova. Mala som sviatok, nerozprávali sme sa spolu, prerušila som kontakt. On sa chcel silou mocou stretnúť. Tak sme sa stretli na moje narodky. Dal mi kvety a 50 eur v obálke. Pritom vie, že ja peniaze nepotrebujem. V zásade nemal pre mňa nič kúpené. Kvety kúpil po ceste na stretnutie a vybral 50 eur a vložil do obálky. Po iné roky zvykol darček objednať, kúpiť to, čo vedel, že mám rada, počúval po čom túžim apd. A teraz to urobil ako keby z povinnosti a to ja nechcem. Samozrejme už o tri dni bola situácia tam, kde bola predtým. Opäť v pôvodnom režime. Vrátila som mu na účet 80 eur, neviem koľko stála kytica. Možno viac. Cítila som, že nechcem takéto darčeky z povinnosti. Radšej by mi urobila radosť harmónia v našom vzťahu a nemateriálne veci. Vrátili by ste darček človeku, keď viete, že vás vlastne nemiluje? Neviem, čo je toto. Dnes som mu povedala ráno, že to ani nie je kamarátstvo, nerozumiem tomuto citu, ktorý on má/nemá ku mne.
Keď sa chceš rozísť tak to urob a nenaťahuj ho mesiace. Keby som mala naprd vzťah ani by som peniaze neprijala. Len nerozumiem prečo si vrátila 80.
Kyticu by som neriešila, tých 50€ úprimne neviem, asi podľa nálady 😅 ale hlavne by som to konečne riadne ukončila, žiadne “rozchodové obdobie”, to je iba strata času a energie na oboch stranách
Darčeky sa nevracaju.Ak tie peniaze nechceš,choď a kúp za ne zradlo pre psy pre miestny útulok.Napriklad.Alebo nimi pomôž niekomu inemu
Mala si ho poslat do riti, uz jak ti to dával. Kyticu mu ostriskat o hlavu, vziat 50 eur kupit si prosecco a burger a spravit si pekny vecer😉) a jeho poslat kde patrí.
Už si mu to vrátila, tak je zbytočné polemizovať kto by čo urobil...kašli už naňho, sama vidíš, že váš "vzťah" už nebude dobrý...
Že vás to baví. Normálny clovek chce mať takyto vztah cim skor z krku a nie natahovat to jak sopel a nikam to nevedie. Nielen ze by som dar vrátila, ale ja by som ho ani neprijala.
Nuž ja by som si v takom vzťahu áno tu obálku ako darček z povinnosti nezobrala. Už keď si mu poslala 80e naspať nerieš čo by spravili ini
Čo tak mu povedať: "Počuj Jožo, nefunguje nám to, bude lepšie keď sa rozídeme, takže týmto končíme, prajem ti všetko dobré v živote, ja idem ďalej."
Hotovo, vybavené. Netreba námet na ďalšiu telenovelu.
Preco to proste neukoncis ako dospela zena? Nefunguje to, bude lepsie ist kazdy svojou cestou. Hotovo. Vyhnes sa zbytocnym neprijemnostiam.
Vztah som ukoncila a preto som mu vratila aj 50 eur aj za kyticu. Nepovazujem za vhodne si nieco vobec nechavat. Obzvlast ked viem, ze nema peniaze.
Naco si di to vobec brala?
A naco si sa s nim stretla?
Pises,ze si prerusila kontakt.
Tak si mu hned mala dat najavo ,ze od neho uz nic necakas a peniaze v obalke uz vobec nie...
Takze ok,vratila si a skus urobit hrubu ciaru.
Lebo zbytocne sa obaja trapite...
Naco si di to vobec brala?
A naco si sa s nim stretla?
Pises,ze si prerusila kontakt.
Tak si mu hned mala dat najavo ,ze od neho uz nic necakas a peniaze v obalke uz vobec nie...
Takze ok,vratila si a skus urobit hrubu ciaru.
Lebo zbytocne sa obaja trapite...
@osky vzdy sa napokon nejako zlutujem a potom to takto vyzera. Dva tri dni sa sprava normalne, a potom je spat vo svojom mode. Ale samozrejme, ze ja som ta zla, ako inak vzdy. On v sebe problem nikdy nevidi. Mala som slabu chvilku, mala som sviatok, suhlasila som so stretnutim. Myslela som, ze je to iba pohladnica. Bolo tam napokon 50 eur. Nic nechystal, nic si nepripravil, asi mi ani neplanoval nic dat. Len ked som napokon po dvoch tyzdnoch suhlasila so stretnutim, tak po ceste kupil tie kvety, obalku a vybral peniaze z bankomatu. Viem, ze peniaze nema, ze sa mu zidu. Tak som mu ich vratila. Nechcem od neho nic, Pre mna je to uzavreta kapitola. Este mu chcem vratit zasnubny prsten. On ho nechce, ja ho nechcem mat doma. Pripomina mi to, vsetko zle, co sa stalo. Dnes som mu napisala, ze ja nepotrebujem ako darcek peniaze a dary. Staci mi, ked muz, ktory tvrdi, ze ma miluje, mi to denne dokazuje v malickostiach. Je pri mne, zalezi mu na mne, je pri mne v dobrych, ale aj v tych zlych chvilach. Nielen ked je dobre. V nudzi poznas priatela. Chlap ked miluje zenu, dokaze pohnut horou, dokaze prejst stovky a tisicky km kvoli tomu, aby bol s nou.. to je laska. Ukoncila som to, nemam potrebu toto dalej predlzovat dalsie dva roky. Utrapila by som sa uplne kvoli nemu. A uz mam toho dost.
naco take zbytocne teatralne gesto, ze vracat darcek, a este aj peniaze za kyticu? ved to je uplne mimo. ze nepovazujes za vhodne si nechavat darceky? chapes vyznam slova darcek?
aj ked toto su vase najmensie problemy.
nevrátila.
ja by som sa s ním ani vôbec nestretla na tie narodeniny. 😉
Vztah som ukoncila a preto som mu vratila aj 50 eur aj za kyticu. Nepovazujem za vhodne si nieco vobec nechavat. Obzvlast ked viem, ze nema peniaze.
@anonym_autor potom nechápem, na čo sa v rom rýpeš. Vzťah je ukončený, zablokuj ho všade, kde sa dá a posuň sa ďalej
@anonym_autor nevratila a nevraciam, dal si? Dobre, nikdy som nic vyslovene nevracala pokial si o to dany clovek nepoziadal, samozrejme veci som si nenechala a budnich podarovala, dala na charitu alebo hodnotnejsie veci predala 👍🏻
a rozisla by som sa s nim, toto fakt nema zmysel
takze vratila si peniaze, ste rozideni. Co vlastne riesis? Vsetko je vybavene
takze vratila si peniaze, ste rozideni. Co vlastne riesis? Vsetko je vybavene
Napisal mi, ze som ho velmi urazila, ze to sa nerobi. Napisala som mu, ze aspon uz viem ako sa citim. Chcela som vediet, ci pri ukonceni vztahu, by ste to realne neurobili. Lebo keby to bola vonavka, whatever. Ale peniaze od neho nechcem.
@anonym_autor a načo si vôbec išla na to stretko, keď si to už predtým ukončila?
@anonym_autor a načo si vôbec išla na to stretko, keď si to už predtým ukončila?
@bielasovicka tak na to presne, prečo som sa s ním stretávala aj predtým. Dávala som tomu šancu.
@anonym_autor Rozchod... Prosím ťa, čo ťa pri ňom ešte drží? Len ťa zbytočne oberá o energiu. Ak s ním nechceš už nič mať, tak dobre, že si mu peniaze vrátila, či už 50 alebo 80 EUR, to je jedno, ale tým si mu dala najavo svoj postoj. Teraz len ešte ukáž, či si dostatočne silná, aby si dokázala vzťah "uťať". Možno aj preto ti nedal darček ktorý by sa ti mohol páčiť, pretože ťa asi skúša, či sa ešte chytíš alebo nie. Je lepšie zostať sám a šťastný, ako zostať vo vzťahu, ktorý robí nešťastných vás oboch.
keby som dala niekomu 50 a on mne vrati 80, ja by som sa potešila, ešte by som to zopakovala par x a mam zarobené
otazka bola, či vraciam dary - zvyčajne nie, to by ma musel niekto extremne nahnevat a ponížiť
Nic by som nevracala. 50€ si mala brat ako bolestne za cas straveny s nim v den narodenin a uzit si ich alebo ich dat niekomu,kto to potrebuje.
@bielasovicka Mozno ocakavala lepsi dar 🤣
@anonym_autor už si urobila. A už ho nerieš.
Ži ďalej....
Nie nevrátila. Aj pri rozchode som si darčeky nechala, tak isto ako som nepýtala darčeky od ex. Vracanie darčekov je trápne
@anonym_autor "zľutuješ sa nad ním"? 😏 nie, myslím že vieš veľmi dobre prečo sa nemu stále vraciaš. Tak si to v sebe uzavri a ukonči to. Očividne toho nie si schopná a ešte mu aj dávaš plané nádeje. Už samotný fakt že o ňom píšeš ako o priateľovi hovorí, že ho ako priateľa stále vnímaš. 🤷🏻♀️

Nevrátila. Dal ti to. Ale ked nechceš ja sa o ne postarám 😃😃😅