Všestrannosť a porovnávanie sa s inými

28. jan 2024

Prepáčte za anonymnú tému, ale nechcem, aby ma tu niekto spoznal, hoci nejde o intímnu tému.

Mám problém s tým, že mám ešte pred 30-tkou a cítim v sebe takú túžbu vyskúšať veľa vecí, aktivít, športov, atď. Som všestranný človek, ale nemám to s kým zažívať a samej sa mi nechce. Chcela by som skúsiť napr. skialp alebo bežkovanie, no nemám s kým :( Ale o to teraz nejde. Ide o to, že keď sa mi niečo nepodarí, hoci ma to baví, tak mám hlavu v dlaniach, že ostatní sú schopnejší ako ja. Odjakživa som bola športové drevo a neviem ani tancovať. No baví ma to - napríklad taký balet, a síce cvičím doma civky z baletu, ale nenapĺňa ma to, lebo vidím, že nemám talent ani na toto. Aj bicyklovanie ma baví, ale mám problémy s pulzom a niekedy iba zdržujem a neudýcham, preto nechodím ani na dlhšie trasy.

Máte to tiež tak, že by ste aj chceli niečo robiť, ale potom ste smutní, keď máte pred tým rešpekt alebo sa vám to nedarí? Ako sa uspokojiť s tým, čo viem?

lindous
28. jan 2024

Vieš čo, ja som umelecký antitalent s minule ma kamoška zavolala na workshop si namaľovať obraz, najskôr som si poťukala po čele, či jej šiši, že ja a maľovať 😅 nakoniec ani neviem ako ma presvedčila a teda moje “umelecké dielo” malo ďaleko od predlohy a vôbec nevyzeralo, tak ako som chcela, no aj tak sme sa perfektne zabavili… netreba sa brať tak vážne a treba si spraviť srandu aj so seba, samozrejme pri športe treba vedieť odhadnúť svoje reálne schopnosti, aby si človek neublížil, ale tiež to má prinášať radosť, profesionál z teba už asi nebude, ale cvik robí majstra 😊 napríklad moje poprvé na lyžiach bola tragikomédia, ale nevzdala som to, stále to nie je bohvie čo, ale už som nabrala trochu sebavedomia a hlavne, že je sranda 😄 kludne choď na nejaký tanečný workshop pre začiatočníkov, vypni hlavu a uži si to 😊

mabenn
28. jan 2024

si ujasni prv toto: ide ti o porovnavanie sa s ostatnymi alebo sama pre seba chces nieco skusit a vediet? potrebujes spolocnost, alebo ide ti o zrucnost v niecom? lebo davas dokopy nesuvisiace veci...ak sa uz niecomu zacnes venovat, tak rataj s tym, ze to chce isty cas, trening, vydrz a ze vzdy bude niekto lepsi ako ty, ale o to vobec nejde, tu ide o teba

mk1111111111
28. jan 2024

Ja sa neporovnavam, robim vsetko ako vladzem a ostatni tiez nech idu svojim temopom, ved na konci sa aj tak vestci stretneme.

madeincssr
28. jan 2024

Rozumiem ti, na niektore aktivity sa clovek sam nevyberie. Nie je dolezite v tych cinnostiach dosiahnut (hned) isty "stupen majstrovstva", dolezite je aby ta to bavilo, mala si z toho radost. Na kurz spolocenskych tancov pre dospelych neskusis? Byva tam aj veselo (v dobrom slova zmysle). A na bajkovanie si pories (hoci aj z bazosa) elektrobajk - na rozdiel od toho reklamou omielaneho energ.napoja, ebajk ti dava kridla naozaj. A hladas si kamosku/y na tieto aktivity?

autor
28. jan 2024

@mabenn ide mi o to všetko, čo som spomenula. Nemám s kým tráviť voľný čas, niektoré veci ma bavia, ale nejdú mi a nevážim si zručnosti, ktoré mi idú, lebo vždy je niekto lepší a šikovnejší ako ja.

autor
28. jan 2024

@madeincssr momentálne pracujem z domu, nemám kamarátky, lebo obidve, ktoré som mala sa odsťahovali na opačnú stranu republiky. Snažím sa rozmýšľať, ako niekoho spoznať, pri akej príležitosti (myslím kamošku).

mabenn
28. jan 2024

to som pochopila uz zo zadania...a riesenie je ake?

autor
28. jan 2024

@madeincssr a ďakujem, ten ebajk je super nápad 👍

miadi
28. jan 2024

V tvojom pripade ide skor o to ze nie si schopna nieco urobit sama ist sama . Tie veci co si spomenula nepotrebujes na to druheho cloveka. To je uz len lenivost ze nejdes sama vyhovorka. Mas 30 tak ani keby si bola super baletka uz ta kariera profi konci v tom veku. Vzdy bude niekde Niekto lepsie nieco robit ako ty jedine ze by si bola olympijsky vytaz . A aj ti nebojuju len o to aby boli lepsi nez druhi ale aby prekonali sami seba svoje limiti. Robis z domu a si osamela. A ked sa z domu nevyberies sama tak aj sama ostanes. Kludne chod na lyzovacku bezky do hotela sama. Bude tam kopec ludi a mas sance zoznamit sa s ludmi co ich bavi prave to co teba. Neboj sa ist niekde sama koli sebe a uzit si to. Nemusis sa na druhych prilepit aby si bola spokojna. Tu spokojnost Musis najst v sebe .. a potom ju mozes zdielat s druhymi.

eva8
29. jan 2024

Ked som sla cvicit s ostatnymi, dostala som depky, ze som nemozna. Tak som prestala a "funim" doma - ked nahodou cvicim. Ty doma cvicis balet, trapis sa, ze ti nejde. Netrap sa, uzivaj si to ❤️
Ked si sportove drevo a chces spoocnost, chod na jogu, mozno si tam najdes kamaratku.
Elektrobike je dobre riesenie. Alpinizmus sama neskusaj. Bezky mozes, ak nemas, pozicaj si v pozicovni. Popros o navoskovanie, to je dolezite. Vyber sa na malu trasu, kde su ludia. Nad padom sa zasmej, pri zdvihani sa mozno tiez s niekym zoznamis. Neber neuspech ako prehru, ale ako vyzvu. Ja som sa ( zhodou okolnosti tiez pred tridsiatkov) naucila neuspechy, nemoznost, premenot na "co uz". Vsak kazdy ma vo vienku nieco ine, kazdy ma inu prednost. Si vsestranna, to je velke plus. Lenze prinasa to aj velky problem - co si vybrat. Ty praveze uz vynikas - v tom, ze si vsestranna 🙂 Jednoducho rob, co ta bavi, neporovnavaj sa s inymi.
Este mi napadla turistika, najdi si v okoli nejaky turisticky zvaz, tam sa tiez s niekym zoznamis. Pojdes na kratky vylet, nie dlhociznu turu.
Sleduj, ci pri priprave nejakeho podujatia, nehladaju dobrovolnikov. Tam stretnes kopec ludi. Chod na vylet s rodicmi niekedy cez vikend, tam sa "natrenujes" 🙂
Ak nieco chces robit pre radost, neporovnavaj sa s ostatnymi.
V sucasnosti sa coraz viac ludi siti osamelo 😔 Je to aj socialnymi sietami, chyba ludsky kontakt.
Mozno aj hladas nejaky ciel, kam smerovat v buducnosti. V pracovnej oblasti je prirodzena snaha podat dobry vykon. Ale konicek je pre radost. No a co, ze je niekto lepsi v sporte, ved nie som profesional 😉🌹🍀 Dolezite je, ze sa neutopim, lebo viem plavat, dolezite, je, aka som vo vnutri, aky mam postoj k ludom. A samozrejme, aj to, ze si dokazem napr. kupit cokoladdu pre vlastne potesenie 🙂

autor
29. jan 2024

@eva8 krásne napísané 😇 pokúsim sa to dodržiavat

autor
29. jan 2024

@miadi máš úplnú pravdu. Mám niekedy pocit, že bez inych neviem nič sama spravit.

ibatanecnica
29. jan 2024

tak s druhými sa neporovnávaj a ak niečo chceš, tak si za tým choď, keď aj sama. Takýmto čakaním na niekoho ti prejde život ani nebudeš vedieť ako. Mňa ked niečo zaujme , to je jedno aká oblasť, aj keď viem, že v tom nie som dobrá, idem a vyskúšam. A aj sama. A ver mi, veľakrát práve tam spoznám nových ľudí alebo sa mi niekto prihovorí, kto je tiež sám.

eva8
29. jan 2024

Najdes si svoju cestu, kludne skusaj, hladaj, si fakt fajn 🙂 ❤️❤️❤️