Všetci chcú úspešnú a sebavedomú ženu. Keď takú majú doma, snažia sa ju zmeniť
Možno je to len “výkrik” do tmy, ale zaujímalo by ma, či to máte tiež niektorá takto. Vždy som sa o seba vedela postarať; vyštudovala som náročnú vysokú školu, zamestnala som sa v odbore, kde treba venovať ak nie 100% tak 95% svojho času. Presťahovala som sa za prácou, mala svoj byt, kamarátov, postavenie a koníčky. Nikdy som nejak zvlášť netúžila po deťoch a nikdy som nebola žienka domáca. Nikdy som nevarila aj keď uvariť viem, ale nenapĺňa ma to a je to pre mňa strata času. Jedla som si pripravovala podľa fitness jedálnička alebo som jedla vonku. Aj keď pochadzam zo skromnejších pomerov, život som si zariadila tak aby som si na to vedela zarobiť. No potom prišla láska, konečne niekto, kto ma chape a je “ z oboru”. Poznali sme sa dlho ako kamaráti, no dokopy sme sa dali až oveľa neskôr. Presťahovala som sa kvôli nemu, svadba, byt, dieťa. Zmenila som vsetko, musela si nájsť nových kamarátov, zvyknúť na nových kolegov, postupne si vybudovať život na onom mieste. On je tiež pracovne vyťažený. Do domácnosti prispievame rovnakou sumou peňazí, ja som aktuálne so synom na MD ale k tomu v rámci možnosti pracujem. Som nonstop s ním, od začiatku k nemu vstávam v noci len ja (muž spí vedľa aby sa vyspal), to iste ráno a jeho nechávam vyspat, cez deň starostlivosť o dieťa a domácnosť tak ako to ide (povysavat; umývačka; kúpeľňa, prádlo) základ ktorý sa mi pri dieťati podarí urobiť. Nás syn je náročné dieťa, neviem ho nechať ani na sekundu samého, cez deň nespí a postieľke, jedine v kočíku alebo pri mne. Jedine čo naozaj nerobím je, že nevarim a možno nemám dokonalo upratane. Ale za to mám spokojne dieťa, ktorému sa venujem na 100% a do toho sa snažím ako tak fungovať a vyzerať (fitko zvládam už len dvakrát do týždňa, to je jediný čas, ktorý mám pre seba). Niekedy mám pocit, ze si ma naozaj s niekým pomýlil a asi odo mňa očakával po svadbe niečo iné, aj keď sme sa predom dohodli a vedel do čoho ide. Ľúbim ho a verím, že aj on mňa, len ma mrzí, že vo mne vyvoláva pocit, že nie som dosť. Dosť dobrá matka, manželka a žena. Aj keď sa snažím a robím čo môžem
@strelkyna1 autorka ma 1 dieta 🙂 trvam na tom ze postarat sa o domacnost a 1 kus dietata nie je nadludsky vykon
@mamaaja82 ak máš skúsenosti s autizmom ako pises, tak by si mohla vediet, ze je celkom možné, že aj zakladateľka témy take dieta vychováva. V takom veku sa veľká časť deti s PAS prejavuje práve ako “aktívne” dieta “náročné na pozornosť”. Zlý spánok, hodinové uspávanie, budenie sa v noci xy krát, fixované výlučne na mamu a “nepostrážiteľné” akýmkoľvek ďalším členom rodiny… či? Dobre, ty máš dve a ona má jedno, ale to neznamená, že to ma ľahké..
@oneinamillion ja som mala praveze az moc pokojne deti do 3 rokov,vyhladavali kontakt trosku typicky autizmus.Chlapci vedeli byt s hocikym a nebol problem.To by bolo na dlho a zas nerobme z kazdeho dietata,dieta s PAS.Keby sa nieco jej pediatricke nepozdavalo uz ich posle niekam na vysetrenie,autorka nic take nespomenula.
@oneinamillion ja som mala praveze az moc pokojne deti do 3 rokov,vyhladavali kontakt trosku typicky autizmus.Chlapci vedeli byt s hocikym a nebol problem.To by bolo na dlho a zas nerobme z kazdeho dietata,dieta s PAS.Keby sa nieco jej pediatricke nepozdavalo uz ich posle niekam na vysetrenie,autorka nic take nespomenula.
@mamaaja82 Neviem, na to by som sa nespoliehala. Napr moju dceru videla veľmi skúsená pediatrička za 8 rokov nespočetne krát, prešla si škôlkou, neurologičkou, dvomi či tromi psychologičkami.. a nikomu sa nič nezdalo podozrive. Priemerný vek diagnostiky Aspergerovho sy. u dievčat je 15 rokov. Čo ja poznam mamy detí s PAS, všetky sme mali deti ako som popísala vyššie - ako cez kopirak. Nespave, náročné, nepokojné . Samozrejme úplne chapem, že to nie je jedine diagnosticke kritérium, a že výnimka potvrdzuje pravidlo 🙂 ale dnes so svojimi skúsenosťami vždy minimálne spozorniem keď sa dieťa takto prejavuje. Tak mi prišlo trochu nepochopiteľné, ako si reagovala. V každom prípade prajem všetko najlepšie a nech sa vám darí🙂
@mamaaja82 Neviem, na to by som sa nespoliehala. Napr moju dceru videla veľmi skúsená pediatrička za 8 rokov nespočetne krát, prešla si škôlkou, neurologičkou, dvomi či tromi psychologičkami.. a nikomu sa nič nezdalo podozrive. Priemerný vek diagnostiky Aspergerovho sy. u dievčat je 15 rokov. Čo ja poznam mamy detí s PAS, všetky sme mali deti ako som popísala vyššie - ako cez kopirak. Nespave, náročné, nepokojné . Samozrejme úplne chapem, že to nie je jedine diagnosticke kritérium, a že výnimka potvrdzuje pravidlo 🙂 ale dnes so svojimi skúsenosťami vždy minimálne spozorniem keď sa dieťa takto prejavuje. Tak mi prišlo trochu nepochopiteľné, ako si reagovala. V každom prípade prajem všetko najlepšie a nech sa vám darí🙂
@oneinamillion napisem ti spravu,nechcem takto verejne.
@mamaaja82 by ti niektore mamičky vedeli porozpravat - vrátane mna - ako sa vie aj pediatrička zmylit, zle vyhodnotiť , pripadne urobit scenu že si hyperakčna moc sleduješ a riešiš a dieta straca čas
u nás to tak bolo , potom som sa naštvala zobrala dieta do čiech, zaplatila za diagnostiku a hla expresivna dysfazia, dieta stratilo zbytočne 3 roky , dg ktoru vedia diagnostikovat v 18 mesiacoch nie to v 4 rokoch .. len tolko .. nespoliehala by som sa na neomylnost mudr
@mamaaja82 by ti niektore mamičky vedeli porozpravat - vrátane mna - ako sa vie aj pediatrička zmylit, zle vyhodnotiť , pripadne urobit scenu že si hyperakčna moc sleduješ a riešiš a dieta straca čas
u nás to tak bolo , potom som sa naštvala zobrala dieta do čiech, zaplatila za diagnostiku a hla expresivna dysfazia, dieta stratilo zbytočne 3 roky , dg ktoru vedia diagnostikovat v 18 mesiacoch nie to v 4 rokoch .. len tolko .. nespoliehala by som sa na neomylnost mudr
@sara07 ja mam diagnostikovane deti tiez mimo Slovenska,konkretne v Rakusku.Tu si s mladsim akosi nevedeli poradit.Takze ja som posledna co sa spolieha na lekarov,aj ked teda teraz sme spat na Sk a nasa detska doktorka je skvela a nic nepodcenuje az som sama bola prekvapena.
Toto aj môj. V kúpeľni kľudne hnoj, na zemi pláž, ale Boh ochraňuj nechať niekde pohár (a iné) 🙈. A tiež - " chcem aby si bola úspešná a samostatná a na druhej strane - si nahovno matka, žena, sebec bla bla ( on sa samozrejme"stará" len keď mu to vyhovuje)
Autorka aj ja mám doma podobný typ a vážne rozmýšľam že pôjdeme od seba...
Autorka aj ja mám doma podobný typ a vážne rozmýšľam že pôjdeme od seba...
@tatisna ono to sa tak pomaly človeku zbiera. Keď je dobre tak je dobre, ale každou hádkou sa pomaly od seba vzdialujeme. Aspoň ja mám taky pocit.

Ja ti len napisem,ze mam dve postihnute deti,jedneho tazkeho autistu,ktory do dnes neprehovoril,v puberte zacal byt agresivny a utocil,druheho syna mam s lahkou formou autizmu ale s adhd.Mne ked niekto povie,ze ma narocne dieta,lebo je aktivne tak len prevratim ocami,ale ano beriem,pre teba je to zjavne narocne.Tak ak si si sem prisla len po potlapkanie po pleci tak dobre,mas ho mat aj tak vacsina zien je na tvojej strane,lebo co si to chlap dovoluje pytat po celom dni v praci teple jedlo.Nechce nic menit ani jeden,ustupit ani jeden tak to je cesta ku koncu.Budte obaja tvrdohlavi o chvilu ste rozvedení.
@mamaaja82 ak máš skúsenosti s autizmom ako pises, tak by si mohla vediet, ze je celkom možné, že aj zakladateľka témy take dieta vychováva. V takom veku sa veľká časť deti s PAS prejavuje práve ako “aktívne” dieta “náročné na pozornosť”. Zlý spánok, hodinové uspávanie, budenie sa v noci xy krát, fixované výlučne na mamu a “nepostrážiteľné” akýmkoľvek ďalším členom rodiny… či? Dobre, ty máš dve a ona má jedno, ale to neznamená, že to ma ľahké..