icon

Všetko sa pokazilo, keď som začala študovať na vysokej škole

3. júl 2023

Doslova že všetko prerušili sa kontakty so starými známymi, s priateľom na hovno a ja sa cítim taká sama, nudim sa a úplne chytám depku. Normálne sa teším keď konečne pojdem do školy nak mám čo robiť.
🥲🥲asi som sa len potrebovala vyrozprávať ale mám úplnú krízu.

portret7
3. júl 2023

Iba sa posuvas dalej, ako tvoje okolie. Je to bežný jav, máš nove kamarátstva a okruh ľudí, s ktorými si momentálne viac rozumieš. Ľudia z našich životov odchádzajú a prichádzajú, k niektorým starým kontaktom si po rokoch možno nájdeš opäť cestu. Vobec nemaj depku, ber to ako prirodzený vývoj. Tiež som počas VS rokmi viac inklinovala k partii na intraku ako k tej doma. Nájdi si niečo na prazdniny, aby si sa nenudila…brigádu, šport…spoznas možno nových fajn ľudí. Priateľ možno zostane a možno si časom uvedomíš, že to nie je partner do zivota. Toto je to krasne na mladosti, že mozes hľadať samu seba bez výčitiek😁držím palce a prajem kraaasne leto☀️😎

aeruginosa
3. júl 2023

Nepises nic podrobnejsie, tazko ti nieco viac napisat.
Prerusenie kontaktov so starymi znamymi sa ti v zivote udeje este velakrat. Ludia ti do zivota pridu a odidu, niektori zostanu.. tak to uz byva. Tym sa nejako specialne netrap.
Zaciatok studia na VS je zvacsa dost napor na psychiku - nove mesto, novi ludia, novy system studia, atd.. takze je pochopitelne, ze ten stres z tohto vsetkeho sa pretavi aj do medziludskych vztahov a vzniknu nezhody - ako s tym priatelom (ak tam teda nebolo nic ine…)
Pises, ze sa tesis, ked konecne pojdes do skoly, aby si mala co robit - nemas ziadne zaluby, nejaku vypln volneho casu, pripadne brigadu? Skus si nieco pohladat. Spoznas novych ludi, cas ti ubehne rychlejsie a mozno vdaka tomu ziskas nahlad a budes sa na veci pozerat trosku inak…
A hlavne, ak ta nieco trapi, cokolvek, rozpravaj o tom. Urcite mas v okoli niekoho, kto si na teba najde cas a vypocuje ta, poradi, pomoze.

martinenka886
3. júl 2023

ono je to normalne a podla mna v zivote kazdeho nastanu aj taketo dni, ked sa fakt citi strateny, no to prejde. Ako ber to tak, ze ta skola ta moze posunut fakt niekam inam, takze to za to stoji. A kto chce, tak proste pri tebe ostane

autor
3. júl 2023

@aeruginosa Práveže ani nemám väčšinou čo mám kamarátky tak nesli na vs a sú stále v robote. Hľadám si brigádu, vymýšľam aj kam by som išla volám aj kamošky kúpaliska, dovolenky no všetky že teraz sa im nedá v septembri robota atd a keď sa aj dohodneme v ten deň to zrušia.. a potom už mám len kamošky ktoré majú bábätka tak to idem povarovat ale to tiež človeka nebavi cele leto… chyba mi taká partačka ako som mala kedysi😌

tinkavvv
3. júl 2023

Na vyske si najdes novy okruh kamosov a dalsie leto mozes travit tam. Ja som tak iba prve leto bola doma a potom uz nie.

autor
3. júl 2023

@tinkavvv je to už 3 leto bohuzial nikto nieje z toho mesta kde študujeme všetci sú po celom slovensku

tinkavvv
3. júl 2023

A nikto nezostava na leto v meste kde studujete? Alebo necestuju niekam na leto zarobit/ spoznavat...?
U nas to od druheho rocnika fungovali, nasla som si tam novych kamaratov a fungovali sme v lete spolu. A bolo nas vela, niektori brigadovali a po veceroch a vikendoch si uzivali. Niektori sli do zahranicia...

domkakvet
3. júl 2023

Ked je to s priatelom tak ako pises treba to ukoncit a co sa tyka kamaratiek tiez najst druhe.

autor
3. júl 2023

@tinkavvv nie všetky sú zgrlave keď ich aj niekam volám tak nie nemajú peniaze popritom sme podostavali teraz k promociam veľa peňazí všetky keďže sme sa bavili kto čo dostal

autor
3. júl 2023

@domkakvet keby bolo kde keď som bola mladšia tým že sme chodili kade tade vsade vkuse sme spoznávali nových ľudí no tým že som odišla do iného mesta a bola väčšinou tam tak sa to tak utrho

domkakvet
3. júl 2023

Tiez nemame s kamoskami vzdy na seba cas, ale aj ked niesme spolu dlhsie potom si vieme najst na seba cas a mozes si najst nejaku brigadu, tam zasa spoznas novych ludi.

tinkavvv
3. júl 2023

A v akom meste studujes?

portret7
3. júl 2023

Tak chod na vikend do iného mesta za spolužiačkou, nech ti poukazuje okolie, urobte si výlety a naoplatku pozvi potom ty ju k vam. Takto to mozes spraviť s viacerými babami zo skoly, možno sa dáte dokopy viaceré. Alebo zorganizuj nejakú chatovacku, vybehnute na festival, ktorý máte na pol ceste. Moznosti je veľa. Niektorí by možno taký nápad privítali, len nie sú organizačne typy. Pripadne sa pridaj do nejakej fb skupiny, kde sa organizujú ľudia, ktorí sa nepoznajú na turistiku.

hankm
4. júl 2023

Pozri sa na to z ineho pohladu. Otvara sa ti nekonecne mnozstvo moznosti. Znamosti z rod mesta su uz pase, prirodzena erozia vztahov. Nelipni na nich. Vyber sa sama. Ako mlada zena nudzu o ludi okolo seba nikdy mat nebudes, len treba mat otvorene oci. Dievca, svet ti klaci pri nohach....